Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@semmi to je další věc... že pak člověk myslí jen na to, co se může stát a dovolená pak fakt neplní účel. my jsme byli od 8.-10.tt. Vůbec mě nejdřív nenapadlo nikam nejet, s manželem hodně cestujeme, takže "aspoň" Evropa byla jasná. A nechápala jsem, že se někdo podivuje, že chci jet těhotná na dovolenou (sestřička na gyndě atd.). A víš jak to dopadlo? Jak jsem byla úplně v pohodě před dovolenou, tak při poslouchání řečí typu: Snad to bude v pořádku a snad se nic nestane a podobně jsem se fakt těšila domů, kde to bude "na sichr". Prostě první trimestr, no. Takže vlastně ani nevím, jestli jsem si dovolenou užila nebo ne 😀
Holky, co už jste maminky, jaký máte doma sporťák a jak jste s ním spokojené? Já měla na první dvě děti cortina cam a další dvě děti Jane slalom pro. Oba kočárky byly celkem v pohodě, ale na mimčo budu potřebovat minimálně sporťák nový u Jane jsem měla problém sehnat pláště které by seděly.
A k té neschopence... Myslím si že ty omezené vycházky jsou nevýhodné právě pro ty, které tu pn potřebují. Při představě že mám neschopenku kvůli náhlým a častým nevolnostem a vycházky třeba jen od 9 do 12 a pak od 14 do 17 a je mi v této době strašně zle, kdežto v 18 už je mi dobře a nemůžu ven kvůli vycházkám, tak mě asi jebne a raději si místo pn vezmu neplacené volno nebo co. To je fakt na hlavu, jestli to omezili
Já byla na neschopence u dcery skoro celé těhu (cca od poloviny února do začátku mateřské, což bylo někdy začátkem září myslím)...šlo o rok 2015 a už tehdy jsem si musela zvolit vycházky 6 hodin mezi 7 a 19 myslím, v kuse nebo rozděleně, to bylo jedno, já si tedy dala šest hodin v kuse od 13 do 19, abych stihla alespon zajet vlakem do města, trochu se tam cournout atd...ale bylo to na palici tyhle měsíce...
Pokud mě do te doby neuschopni a nedaji mi v praci neplacene volno, tak ne. Asi posleme babicku a dedu s dcerkou 😕 Netusila jsem, ze je to takhle.ted. A i kdybych mela odvahu jet skrz kontrolu, tak bez pojištění, to už si netroufnu vubec. Jsem posera. 😕
@semmi před sedmi lety když jsem měla v těhotenství PN, tak mi došla kontrola 2x. A ty neomezené vycházky myslím už nedávají dlouho.
Já jsem si vždycky naplánovala nějaké neodkladne zalezitosti když jsem šla k dr. Chodila jsem ještě i na hematologii, takže když se pak člověk někde zdržel, šlo to sfouknout s tím.
@bemo kočárky po klucich jsou prodané, už jsme s dalším mimcem nepočítali, takže to bude docela mazec něco zase vybrat... Hluboký jsem měla Mikado oxford tuším, sportaky Jane, Bumbleride a pak ještě jeden. Co vyberu teď jsem teda zvědavá😀
Jinak vás teda chválím, sportovkyně (obzvlášť konarky obdivuju). Mně už zůstala jen ta chůze, ale to taky nechci moc hrotit, za chvilku mě začne tahat podbrisek a je to na prd...
@laola No já už to taky nevidím na moc dlouho to ježdění... Včera jsme byly s kamarádkou na takové lehké vyjížďce a večer to bylo poznat už, takže asi tak 14 dní taky mám utrum. Nevadí mi to, jsem strašně ráda že mě mrně nechalo jezdit tak dlouho. Ty předchozí dvě mě nenechaly jezdit už od začátku. S prvním mě bolelo břicho už snad 14 dní od početí, pak mě bolelo i při jízdě autem, autobusem, to bylo prostě něco.... pak se to vlastně ukončilo v tom 22tt, tím pádem nějaká ta rekonvalescence, než jsem sehnala sedlo na koně kterej mi mezitím nabral na váze a nic co jsem měla mu nesedělo, jela jsem na něm dvakrát a už jsem zase byla těhotná a tentokrát od 5tt špinění.... takže zase nic a jak se ukončilo tohle těhu, začla jsem jezdit prakticky hned abych si to užila (vyměnila jsem koně za hubenějšího a klidnějšího) než mě zase další mrně nenechá :D a ono kupodivu nechalo 🙂 Já teda teď už končím s aktivními tréninky a budu chodit jen na pohodovky do lesa a tak 🙂
@bemo : my měli první kočár dosti městský takže v praxi jsem pak u nás po dědině používala sporťák z bazaru co měl nafukovací 4 kola a byl celý odpružený, na druhý už na to kašlu - kočáry kupovat nechci a chtěla bych si raději pořídit pár šátků do sbírky a určitě budeme kupovat nové ergo - mám vyhlídnuté Aloe, tak uvidíme , v nejhorším to pak budu řešit za pochodu když to bez kočáru nepůjde
@semmi : no a změnit si na tu dobu místo kde se na neschopence nacházíš ?
Tak jsem zkusila ten kalendář a dle něj holčička ted...nicméně, když jsem tam zadala údaje před třemi roky (tedy pro dceru), vychází mi chlapeček, tak nevím :D Na sodu kašlu, pH moči je ovlivněno stravou atd...myslím, že do měsíce, měsíce a půl budeme všechny vědět od doktora, tak to už vydržíme :D Já jdu ted na kontrolu 25.7. nrmálně do poradny, to budu nějak asi 16+3 myslím, tak to už by mohla něco nadhodit, jak to vypadá, a pak 9.8. jdu na velký UTZ, tak věřím, že ta to potvrdí už (pokud se nebude mrnous schovávat...ale u nás vlastně o nic nejde, protože pohlaví si necháme pro sebe až do porodu 🙂
Tak my si nejspíš poprvé necháme říct co to bude a to jen kvůli dětem. Aby se případně nás jediný syn do porodu srovnal s tím , kdyby to měla být další sestřička. Jinak jsme u předchozích čtyřech děti nikdy nechtěli vědět pohlaví, přišlo nám to hezké se to dozvědět až po porodu, hezky po staru 🙂 Jinak jsem zkoušela čínský výpočet a vyšla Teď holčička ale ani jedno předchozí dítě mi nevyšlo správně.
Ahoj holky. Když se bavíte o tech dovolených, tak my jsme ted momentálně u moře a paráda. Jezdíme po výletech a snažíme se zabavit v bazénu našeho 10 měsíčního raracha a je to super. Nemusím vařit a nic dělat, jen jist a odpocivat. A popravdě si to užívám víc než v Čechách. Jen sem teda víc unavena a moc toho na výletech nenachodim. Takže za mě je dovolena v tehu úplně v pohodě 🙂

@journals presne tak. Navic bych si to ani neuzila, jsem srabik v tehle vecech =-D