icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

bemo
16. črc 2018

@krisatko takové překvapení jsem měla včera ráno a bylo to moc hezké. Teď už čekám na nějaký ten pohyb.

priefi
Autor odpověď smazal
krisatko
16. črc 2018

@priefi paralen by vadit neměl, co mi říkala moje dr, s domiskem jsem byla od 7tt nemocná a říkala mi právě jen paralen a čaj že můžu ...

malecek
16. črc 2018

@krisatko @bemo to je krása 😄

malecek
16. črc 2018

Můj taťka minule vypustil perlu, často jak sedím nebo ležím na gauči,tak si hladím břicho, uklidňuje mě to a v začátcích jak mě bolelo tak mi to fakt pomáhalo a taťka na to ať ho furt nehladim že bude mimino rozmazlené 😂😂😂 taky budete mít rozmazlené děti?? 😊

krisatko
16. črc 2018

@malecek já teda asi ne... dneska to bylo poprvé co jsem se mu nějak věnovala, možná je to kvuli tomu problému co jsem měla přes víkend, ale jinak to zatím moc "nežeru" ... připadám sama sobě a věřím že i svému okolí naprosto laxní k tomuto těhotenství... pořád doufám, že až bude prvním screeningu a až začne pořádně kopat, něco se změní, ale přijde mi to až nezdravé, jak tohle těhu prostě vubec neprožívám :-/

journals
16. črc 2018

@krisatko Mám to hodně podobně! Ale ono nás to donutí, neboj! Břicho si občas pohladím, ale spíš tak nějak abych se ujistila, že tam je. Nejsem zvyklá mít břicho, měla jsem ho celkem pěkně ploché a vysportované, takže je to pro mě strašně divné. Pořád mám pocit, že jsem jen divně nafouklá a tak se vždycky ujistím že nafouknutím to fakt není 😀 ale jinak jsem si taky myslela, že hned začnu šílet a zatím nic. Pomalu něco obhlížím, ale to spíš proto, že nesnáším kýčovité věci a kupovat vše na poslední chvíli, tak nekoupím jedinou hračku. Vše pro děti mi poslední dobou přijde ošklivé a kýčovité 😀

krisatko
16. črc 2018

@journals já to spíš beru asi tak, že se na něj/ni nechci upínat kdyby se to zase po... podvědomě..... a vědomě si vlastně na veřejnosti ani břicho hladit nesmím, protože to pořád tajíme :D

journals
16. črc 2018

@krisatko To chápu a taky jsem se hodně držela - vědomě a částečně určitě i nevědomě, protože první miminko to v 10 tt zatáhlo ☹ takže u mě je to asi způsobené tím. Ale my už to rozhlásili (museli jsme, je to na mě vidět), je po screeningu, takže teď už mě asi okolí dotlačí 😀

zuzekk
16. črc 2018

Holky, resite už třeba postýlku nebo jiné větší věci? Nechci kupovat nějakou kravinu na poslední chvíli, mám nějaké (byť mám za to že skromné představy). = dotaz pro ty, co vybavičku nemají z dřívějška. A pro ty co mají - co po postýlce chtít? (Ať si ty představy upřesním).

bemo
16. črc 2018

@krisatko já jsem na tom dost podobně. Ne, že by mi to bylo jedno. Ale nikdy jsem těhotenství nebrala dokud jsem neměla už větší břicho a pohyby. Zatím si připadám jen tlustá a to mě spíš štve. Protože jsem na sobě několik měsíců dost makala. Ale na pohyby se fakt těším i děti o tom hodně mluví a těší se na to jak je mimčo bude kopat. Nikdy jsem nebyla ta opatrná maminka co se hodně sestřila a dávala na sebe hezky pozor a od potvrzení těhotenství si většinu věcí zakázala. Samozřejmě alkohol ale to neznám už pár let, protože jen rodím a kojím . Ale zase na druhou stranu jsem, až na to intenzivní zvracení, neměla žádné potíže, jako že bych mohla porodit dřív. Takže klidně vozím kolečka s betonem. Naopak, všechny děti jsem přenášela a teď s tim taky počítám.

priefi
Autor odpověď smazal
zuzekk
16. črc 2018

@priefi díky. šuplík a kolečka netřeba, jinak asi tak jak píšeš... poloha si říkám že je praktická úplně nahoře pro nehybného prťouska, pak ve výšce naší postele - a kvůli tomu i odendávací bok, a pak úplně dole pro větší děcko (i když na té bych asi netrvala, dá se pak koupit prostě postel větší). A líbit se mi samozřejmě taky musí 🙂
Ale nevím, co z mých "nároků" jsou zbytečnosti a co naopak opomíjím (nebesa? materiál? nevim)

misakri
16. črc 2018

Ahoj tehulky.. musím se pochlubit,dnes volali z genetiky vysledky testů z krve (screening 1:461),vše negativní,u všeho riziko 0 a jako bonus víme pohlaví 😉😊😊😊😊😊😊😊😊😊 já jsem tak šťastná 😊😊😊

danyseq
16. črc 2018

Taky vás zdravím holky dnes kontrola ve 14+3 a potvrzený kluk... Nojo už třetí kluk, já se tě holčičky asi nedočkám 😐

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
misakri
16. črc 2018

@priefi z krve

cerlada
Autor odpověď smazal
krisatko
16. črc 2018

@priefi tak to je paradní příspěvek :D jdu si dělat seznam... monitor dechu mám od mamky, má se to kdyžtak nějak kontrolovat jestli to funguje? vím že kdysi to zapoměla vypnout když brala segru z postylky a začlo to strašně ječet...

sarkoc
16. črc 2018

U nás třeba monitor dechu úplná zbytečnost - dcerka nespala pouze v postýlce (resp. tam asi nejmín) a představa, že to několikrát denně přendávám kočárek/naše postel/gauč/postýlka atd mi přišla šílená...a myslet si, že dech se může zastavit jen v noci apod, je asi dost naivní...tudíž už nechat dítě spát v kočárku třeba u lavičky a číst si vedle, je vlastně dost riziko...nebo spousta lidí postaví kočárek na zahradu a pracuje, když dítě spí... a kdo má v kočárku monitor?

sarinka_nevesta
16. črc 2018

@sarkoc u dcerky jsem měla tři podložky a přendávala jsem si akorát "krabičku"..desku jsem měla v kočárku, v postýlce a v košíku kde spala přes den..když chrněla se mnou v posteli nebo v šátku ohlídala jsem si ji sama

sarkoc
16. črc 2018

@sarinka_nevesta aha, tak evidentně takoví rodiče jsou, já myslela, že ne :D neber to prosím špatně, asi to dokážu svým způsobem pochopit ten strach...nicméně si rozhodně nemyslím, že spící dospělý ohlídá, že dítě přestane dýchat, stačí opravdu minimální chvilka...každopádně spaní s rodiči je výborná prevence, protože děti napodobují dech, co slyší u dospělého (u výpadku se jakoby chytí) 🙂
Je jasné, že k tomu každí rodiče přistupují jinak, my vychováváme spíše bez těch moderních vymožeností a možností, protože některým nevěříme, některé považujeme spíše za škodící (např.oblepit doma rohy chráničema atd) 🙂

priefi
Autor odpověď smazal
sarkoc
16. črc 2018

@priefi jj, přesně 🙂 Jako já se o dítě samozřejmě taky bojím, to asi není normální, aby ne...ale jsou prostě věci, co už mi přijdou přehnané no a naopak asi ten strach ještě upevňují 🙂 ale chápu, jak jsem už psala, že někomu nepřijdou a naopak je uvítá

zuzekk
16. črc 2018

chůvička jasně, telefony jen na cesty, doma je to nepraktické. Kolotoč jasně, vyrobím home made s tchánem (já dodám hračky on dřevo a kompletaci, si to maluju.)
matraci - tam asi netřeba mít nějaké nároky, že? miminko je lehké, ve výsledku tam vlastně tolik času nestráví, aby ji třeba proleželo.. (+kočárek, postýlka dole atp.) Ten potah určitě, to je jasný, to může být furt něco! 🙂
Monitor dechu ještě propátrám, pročtu názory, teď si myslím, že pro novorozence a hlavně klid rodičů je to dobrá věc. raději párkrát vyletím zbytečně než jednou vůbec. Uvidím, jestli se mi podaří podědit po kamarádce, pak bych třeba pořídila dva (vzp přispívá) - na spinkání venku v kočárku máme ideální terasu, kam člověk sice z kuchyně/obýváku vidí, ale jestli dýchá, těžko poznám.
Mantinely si právě řikám, jestli není ta zbytečnost, asi pořídím pro mrňouska hnízdečko a pak se uvidí - mám šicí tchýni, která se už třese. Tak jen koupím látku. Právě ta nebesa jsem viděla tuhle v krámu, už jsme tu postýlku málem koupili, ale - nebesa děsnej verk, fakt mi to připadalo na nic. Spíš taková nebesíčka na parádu, aby děcko mělo klid sotva. (takže nahoru nic, tam bude mít klidný rožek a dolů nějaký pořádný závěs typu moskytiéra, asi). I jinak jsem z té postýlky byla taková rozlazená, podle letáku byl muž pro, tak jsem nejprve měla radost, že mě neposlal do háje, na místě mi přišla taková fórová, bez poloh matrace právě, bez sundavacího boku, jen špušle... to mě právě navedlo na myšlenku - CO VLASTNĚ MÁM OD TÉ POSTÝLKY CHTÍT??

bemo
16. črc 2018

Tak my máme postýlky dvě, jednu v ložnici a druhou dole a obě jsou asi 20 let staré. Jen jsme je přetřeli a mají 3 polohy a dokonce jedna i vytahovácí šprušle. A co se týče všech těch moderních vymožeností, asi jsme staromódní, ač mi ke 32. Ale myslím si že spousta toho jsou fakt zbytečnosti. Je to velký obchod s vystrašenými rodiči. Ale všechny chrániče a dokonce i helmy na hlavy, na doma podle mě zapříčini jen to že děti nemají žádný pud sebezáchovy.

sarkoc
16. črc 2018

@bemo tak nějak jsem to přesně myslela...obchod s vystrašenými rodiči, to je dobrá formulace 🙂...tak jsem asi taky staromódní a to je mi 28 😃 Máme bezpečnou sedačku v autě, protože to jako důležité vidím, helmu i dobrou sedačku na kolo má, ale jen když jede za mnou, na odrážedlo jí helmu nedávám...a jinak mě nic, co bychom dělali pro zvýšení bezpečí asi nenapadá...někdo přestavuje ložnici, aby postel stála alespon čelem a jednou stranou u zdi (když dítě spí s rodiči), zbytek obkládá peřinama atd...Elšika prostě třikrát spadla a ted už zhruba od nějakého roku a 3/4, jsem ji několikrát viděla, jak se překulila až na kraj a pak se odsunula sama ve spánku dál od kraje (prostě jako dospělý, podvědomě o tom nebezpečí pádu ví), atd...děti mají velký pud sebezáchovy ač se to někdy nezdá a hodně rychle se učí, co je nebezpečné (rohy, schody atd)

malecek
16. črc 2018

Já co se týče postýlky asi chci jen aby byla polohovací , snad sprusle vytahovací, matraci koupím obyč mini bude lehké tak nepřelezi . Monitor dechu uvažuju. Baldachýn atd koupím hnízdo si nechám ušít od jedné chráněné dílny. Kočárek už mám skoro vybraný. Houpatka a takové ty blbosti koupím z druhé ruky.

bemo
16. črc 2018

@sarkoc autosedačky máme taky kvalitní. Ty vybíráme opravdu s rozmyslem. Stejně tak i helmy na kola. Ale to je taky asi všechno. Všechny děti několikrát spadly z postele, jedna z dcer dokonce i ze schodů, nasadila si na hlavu krabici a šla, a následky žádné. Já vím, může se stát kdykoli, cokoli. Ale ty rádoby super věci v domě tomu často ani nezabrání. My jsme holt vysvětlovali a vysvětlovali. Sporáky pálí, léky, ač jsou vysoko, tak s přísunutou židličkou jsou přístupné, ale nesmí se brát. Prostě tak jak se to dělalo dřív. Dnes z toho dělají všude hroznou vědu a člověk tomu snadno podlehne. Už i v tom těhotenství je taky byznys jak něco. Když jsem si pročítala letáky od dr. tak jsem si říkala, být prvorodička tak se složím už jen z tech všech syndromu co může miminko mít.

Strana