icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zetta01
26. črc 2018

@kikika87 no to máš pravdu, ale doma je to taky nuda, mám sice vycházky od 13-19hod, ale kolikrát jsem,tak unavená, že se mi ani nikam nechce :-/ je fakt, ale co se té unavenosti týká, tak jsem unavená spíš teď v tom 2 trimestru. Jinak hermelín si taky občas dám, spíš občas ujíždím na hermelínovém salátu a miluju nivu no :-/ nevím na tu listerii jsem slyšela mnoho názorů, známá co čekala malé říkala, že jí sama dr. říkala, že jsou to spíš pověry, že v rozumné míře neuškodí a že tu listerii může chytnout i z jiných potravin, než jsou tyhle sýry. Tak to já jsem do práce chodila na 4:45 pracuji v pekárně, takže ráno vypomoct v obchodě, pak do kanceláře, do toho jsem musela jezdit na zboží, připravit celou výrobu, dodáky, pořešit zboží, vystavit faktury, zodpovědnost za celý obchod a šéf musel začít chodit na noční, tak jsem měla zodpovědnost i za celou pekárnu a té práce bylo opravdu, už víc než dost a furt jí akorát přibívalo, ale ocenění žádné. Jak jsem říkala, fakt se mi ta práce, tak zprotivila, že jsem byla rozhodnutá si najít něco jiného a přeci kvůli takové práci nebudu riskovat malé, to rozhodně ne.

tsasenka
autor
26. črc 2018

@zetta01 Já jsem začala druhý trimestr a jsem unavená víc, jak v prvním. Kdybych neměla doma holky, tak jsem schopná spát do oběda. No, že by to fakt nakonec byl ten kluk? 🙂

kikika87
26. črc 2018

@zetta01 No to mi ani neříkej, že bych mohla být unavenejsi než v prvním...Já už nechci, poslední dva měsíce jsem víceméně prospala a kdykoliv se vzbudila tak s kocovinou😞
Do předchozí práce jsem vstávala po páté a domů jezdila mezi 17-18h úplně vystavena, úplně jsem to tam už nenáviděla.
Hele hezky se nuď, ono to někdy není na škodu. Můžeš přečíst všechny knížky co máš nepřečtené A tak. Já jsem teď stejně pořád nalezla v baraku, protože v tom horku je mi fakt zle, sem jak krtek co nevychazi😂
Já si taky myslím, že v rozumné míře je to v pořádku. Nejim je denně. Spíš mě teď hrozně honí chuť na sushi, ale s lososem...Ne se zeleninou😂 to už je asi blbý co ?

@tsasenka Je pravda, že i když se hrabu z postele až skoro okolo sedmé tak se mi stejně nechce...Ale odpoledne to snad bude lepší s tou únavou! Zase bych chtěla začít žít!😉😁

malecek
26. črc 2018

ahojte, tak jsem doma z kontroly a prcek se s námi evidentně nebaví 🙂 protože si tam hověl v tureckém sedu a nožičky měl tak zkřížené k sobě že prostě nic neukázal. tak víme prd jestli holka nebo kluk. mlel tam sebou jak o život, co už, musíme počkat zase až do 16. 8. hlavně že je v pořádku.

malecek
26. črc 2018

já jsem na neschopence od té doby co mi hrozil potrat se špiněním, jsem za to ráda, protože i byť mi je od žaludku už dobře, ty tlaky jsou kolikrát šílené a já jsem ráda, že si můžu jít lehnout. vycházky mám od 12 do 18 a vše v pohodě stíhám. jen je blbé že nikam nemůžu na dýl, ale co už raději at je prcek v pořádku, se synem si to vynahradíme příští rok.

zetta01
26. črc 2018

@tsasenka no tak s tím s tebou naprosto souhlasím, jak se říká že 2 trim. je lepší, jak ten první, tak já vzhledem k tomu, že jsem neměla žádné velké nevolnosti a občas mě pobolívalo břicho, jinak vůbec nic, takže za mě byl 1 trim.v pohodě. Kdež to teď ten 2. trim. je opravdu horší. Já teda vstávám každý den kolem půl 7, ale s tím, že se nasnídám, aby mi nebylo zle, praštím sebou k tv a kolikrát usnu a nebo jsem totálně vyřízená, že se mi nechce ani hýbat. Až v tom 2 trim. mě začaly bolet i prsa hlavně teda v noci a 2x v noci lítám na wc, což mě teda neskutečně vadí, jelikož toaletu máme zatím v přízemí, takže musím dolů po schodech :-/

zetta01
26. črc 2018

@malecek mě ty moje vycházky taky úplně vyhovují, kor mám je teda až do těch 19hod. což je ideální akorát je blbé, že je ted léto, hodně známých slaví narozky a je blbé, že se člověk nemůže zdržet déle. Konce i mamka letos slavila 50.tiny a já jsem musela před 19 hod. domů, ale tak nejsou to poslední akce a to malý za to stojí 🙂

zetta01
26. črc 2018

@kikika87 no tak to sushi ani lososa, bych asi neriskovala. Já ten hermelín a nivu miluji a jednou za čas na obložený talíř s manželem neodolám 🙂 ale třeba aj zavináče bych si nedala a to jsem na něj kolikrát měla chuť a nebo šílenou chuť na tatarák, ale ten bych taky nejedla. Manžel byl na firemní oslavě svého šéfa 60.tin a on teda tatarák nikdy neměl na mě se vždy šklebil, u nás jsem spíš já takové to čunče co vše ochutnává a jí a on se tomu brání. Ale tam měli prý tatarák a dal si a říkal, že byl výborný, táááák jsem mu záviděla 🙂

malecek
26. črc 2018

@zetta01 mě taky minule mamka provokovala, že bychom si udělali tatarák, vydržím to. i sushi miluju a taky smůla, ale listerii muze člověk chytit i z blbě umytého ovoce, tak to až tak nehrotím, pokud se má něco po.... tak se to stejně po....

kikika87
26. črc 2018

@zetta01 Prsa mě bolí do teď a hlavně v noci, ale už ne tak často. A na záchod chodím tak 2x na noc v průměru, ale zatím spíme dole a je to kousek😁
No tu syrovou rybu miluju, jak v sushi tak tataracek z lososa. Normální tatarák mám taky ráda moc a carpacio....ach jo😂 Já tedy nejim vůbec maso co jsem těhotná, nemám na něj chuť. Jediný co tak mleté, hrozně mi teď chutnají třeba cevapcici a brambory. Jinak s jídlem to je teď těžký, ty chutě a žaludek na vodě mi to dost stěžují.

1nelinka
26. črc 2018

Holky vim ze jste tu resily ten 2screening ale nemuzu dohledat..jak jste to poresily? Ja si volala tady do nemocnice Jicin a tam mi rekly ze toto vysetreni provadi normalne muj gynekolog..coz asi jo kdyz mi delal i 1screening ale porad se mi to nejak nezda..kdyz jsem cekala malou tak jsem na toto vysetreni byla poslana do gennetu (bydlely jsme v praze) a to vysetreni melo ohromnou uroven kde litaly barvy a pozorovaly jsme prutoky do srdicka koukal na srdecni komory atd..a to si nejsem jista jestli to takhke muj gyndar zvladne

tsasenka
autor
26. črc 2018

@zetta01 Já jsem ze začátku i dost zvracela. Teď mě bolí prsa a pořád bych jen spala. Co, bude ve třetím trimestru? 😀 No, ale zase na druhou stranu bychom mohli mít spavé děti. Prý to tak je, ale jsou to jen babské řeči 😀
@zetta01 Taky jsem si asi 2x dala hermelín, prý se u nás ty sýry zpracovávají nějak "jinak" a listerioza nehrozí, ale i tak mám výčitky, že jsem neodolala. Jinak ujíždím na rajčatech a okurkovém salátu. Jak toho moc nemůžu jíst, tak tohle je jediné, co můžu po kilech a není po tom špatně. Jen to na té zahrádce dozrává nějak pomalu 😀

tsasenka
autor
26. črc 2018

@1nelinka Já jsem byla v prenatalu a kontrolovali končetiny, hlavičku, srdíčko, prstíčky atd. To by můj gyndař se svým utz nedal. Zkus si tam zavolat a zeptat se.

kikika87
26. črc 2018

@1nelinka Tak já na oba jdu ke své doktorce do ordinace a je pravda, že u prvníjo screeningu jsem viděla úplný kulovy. A ona na tom ultrazvuku prý ani pohlaví nepozná. Taky jsem z toho trochu zklamana. U druhého si asi připlatim 3D, mají ho tam. Ať aspoň něco vidím!

1nelinka
26. črc 2018

@kikika87 ja prave hodne premyslim ze se obednam do gennetu jako samoplatce protoze i ted ten 1screening mi prisel takovy “neostry” Jako muj mudr je uzasnej a peclivej ale je jasny ze nema tak dobry ultrazvuk jako na specializovanych pracovistich aby odhalil treba nejakou srdecni vadu..

zetta01
26. črc 2018

@malecek přesně tak jsem to myslela a úplně s tím souhlasím, to by se člověk opravdu musel bát sníst cokoliv. Jím vše jako normálně a nikdy jsem neměla žádný problém 🙂 a jak říkáš co se má stát se stejně stane a my to nijak neovlivníme

zetta01
26. črc 2018

@tsasenka ano o těch sýrech jsem to taky slyšela, jako stalo se, tak žádné výčitky. Já právě taky ujíždím hodně na zelenině 🙂 my máme hroznou úrodu tedy, rajčata, jak cherry tak normální, okurky, cukety a hokkaido dýni a vše už zralé a ve velkém množství, takže u nás ted jedou jídla převážně z této zeleniny, cuketa na všechny možné způsoby, dýni baštím bud pečenou a nebo jsem se zamilovala na obědy do dýnové mačky alá styl svíčkové s pečeným masem a ryž.testovinama tohle bych mohla pořád a střídám to ještě s kysaným zelím a bramborem. Tohle jsou převážné mé obědy. Fakt toho máme moc a musíme rozdávat, už mám naděláno protlaků, cuketové směsy na topinky a furt to dozrává, ale aspoň bude zásoba na zimu. A mám i velkou dýni a chci z ní zkusit vánoční marmeládu, tak jsem zvědavá 🙂

zetta01
26. črc 2018

Jinak já jsem byla na 1 screen. v Brně v Prenatalu, pojedu tam i na UZ v 20 týdnu a má dr. říkala, že tam proplácí pojištovna v tom Brně jako jedna z mála UZ i v 30 týdnu. Je fakt že kvalita ultrazvuku u mého dr. se nedá vůbec porovnávat se special.centrem. Vše barevně vidět právě i ty průtoky a je poslouchala takové šumění jestli je vše OK. A přitom na ten 1.screen. přispívá i pojištovna. My jsme platili 1450kč a teď mi od pojištovny došlo na účet 1000kč

bemo
26. črc 2018

@zetta01 teda úrodu závidím. Já toho měla vždycky hrozně moc, vloni udělala spoustu čalamád do zásoby, kečupu a letos to jde nějak pomalu. Touto dobou už se dětem z cuketovych jídel protacely panenky a letos už se ptají když bude cuketova buchta a cuketove placky a nějak furt čekám na tu správnou velikost. Jinak pokud jde o 2.trim tak já jsem šťastná, především pomalu ale jistě odchází zvracení a energie mám podstatně víc než na začátku. Stejně mě děti nenechají nějak odpočívat a furt něco musím vymýšlet aby byla nějaká akce. Ale večer usínám s nimi u čtení. Možná proto nejsem tolik unavená. Dřív jsem šla večer ještě dělat a teď na to kašlu.

zetta01
26. črc 2018

@bemo no my právě teda moc a hlavně strašně velikánské :-/ fakt už nevím co s tím, dělala jsem už snad vše možné. Já budu mít mimčo první, takže žádnou zábavu nemám, teda baví mě pečení, ale nejhorší je, že se k tomu ted nemůžu dokopat,. Začátkem července jsem dělala v 1 týdnu 1 medovník a 2 dorty a to jeden byl pro malou od bráchy a 2 pro mamku k 50.tinám jsem si navymýšlela a bylo s tím moc práce a táák se mi nechtělo bylo to hrozné. Ted chci dělat na SO tatkovi k narozkám karamelový dort, ale furt se na to nějak necítím, pořád říkám manželovi že ho udělám, pak zase že se na něj necítím jsem hrozná. Ale dneska se musím rozhodnout, pač musí když tak upéct korpusy a ač teda se mi vůbec nechce, tak do toho asi půjdu :-/ je to hrozné když člověka něco tak baví a teď se do toho musí kopat

priefi
Autor odpověď smazal
krisatko
26. črc 2018

Teda holky jste se rozjely.... Nestíhám to číst ani zpracovávat natož odpovídat.... Nejste vy doma? 😂😂 Já dnes ráno doparala to pokažené hnízdo, otočila, dosila a jak přijedu z práce už jen naplním.

zetta01
26. črc 2018

@priefi tak z cukety jsem dělala tu čalamádu na topinky, cuketové špalíčky, plněnou cuketu, zapečenou na styl zapeč. zemáků, cuketovou pizzu, nebo cuketu jen na kolečka, dát péct jak je hotová tak potřít trochu protlakem, dát šunku, rajče, cibuli a sýr, takové jednohubky, nebo na tlustější párky obalit ve vajíčku a pak v ochucené kukuřičné strouhance a dát na plech péct a pak s jogurtovým dipem, jinak cuketový koláč, perník, bábovku a o vík. chci zkusit cuketový sachr dort. Jinak tu dýni bud na ty půlměsíčky a pokapat olejem, posypat kořením dle chuti a dát péct a bud jako příloha a nebo samotné, ale ted hodně dělám dýni na kostičky, pokapat olejem, osolit, posypat kmínem a dát péct je to rychlovka a hned hotové a bud k tomu nějaký dip a nebo jen mléko

zetta01
26. črc 2018

@priefi ted jsem o víkendu dělala bramborovo-dýnově pyré k hovězímu na mrkv a hrášku a taky moc dobré 🙂

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
kikika87
26. črc 2018

@1nelinka Já doufám, že mě taky pošle do gennetu. Spolupracuje s ním a snad uzna, že tam ten jejich ultrazvuk je fakt tragicky. Ráda bych z toho něco měla 😊 A hlavně to mám kousek.

kikika87
26. črc 2018

@priefi Však já to syrový maso nejim, ale mám to ráda. Počkám si 😂👍

bemo
26. črc 2018

@zetta01 já taky moc ráda peču. Teď většinou něco s dětmi a kolikrát je nechám péct samotné a vždycky z toho vyjde něco dobrého. A to to tam hází jen od oka. Já dělám rodině taky dorty a docela jsem si tím zavařila, protože už mi to jde líp a líp a děti si pak navymysli dorty jak z cukrárny a já po nocích peču a hlavně zdobím. A ráno jsem mrtvá. Ale je to jen párkrát do roka, tak se ti dá. Babičkam a dědečkum peču jen na kulatiny.

1nelinka
26. črc 2018

@kikika87 ja se tam dnes obednala a na komtrole za 4tydny se zeptam sveho mudr jestli mi da zadanku..kdyz ne,tak to zrusim no:/ zadanku mit musim..ja to mam teda 1,5h cesty ale zas mi to prijde opravdu dulezity tak bych chtela na poradny profi ultrazvuk

Strana