icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
3. srp 2018

Tak ja nevim tehulky jak dlouho jste cekaly na vysledky krve na AFP tech genetickych vad?Na krvi jsem byla 24.7. a porad je nemaji! Uz jsem 3x volala jednou byla na prohlidce.Pry nestihaji kvuli dovolenym..Ze sestricka mi tam zavola a mam volat odpoledne.To clovek ceka na krev uz takovou dobu ty jo 😥😣

krisatko
3. srp 2018

Prooooc? Já myslela že tehu nevolnosti s prvním trimestrem konci a já jako dneska bezdůvodné budu ráno zdravit záchod? Ještě že jsem se asi dvacet minut před tím napila vody, jinak by mi zase akorát bylo zle nadavovalo se a nic z toho. Bolí mě hlava, je mi zle a nevím jestli jíst nebo ne. Za trest ty vedra fakt. Z ničeho jinýho to být nemůže.

bemo
3. srp 2018

@krisatko měla jsem dnes podobné ráno. Akorát jsem tam vyklopila celou snídani. Taky si říkám, že už by to mohlo skončit. U třech dětí my to cca 18 tt skončilo. U poslední dcery jsem si to užívala až do toho 25 tt, tak to doufám že to tak dlouho nebude. Myslím si že to horko tomu fakt nepřidá.

priefi
3. srp 2018

@bemo neboj se tech triplu. Ta integrace je nova metoda a je pry dost presna. Neni to tripl jako tripl, ale hodi se tam.veci z utz ze scr.a na zaklade toho se to prepocte. Mi vysel.luxusni vysledek 1:4600 a to je jo rozdil oproti minulemu vysledku 😊 A rekl Ti aspon dr.jake riziko Ti ted vyslo celkove, kdyz mas krev+utz? Z toho, co pises mi prijde, ze jsi v sede zone, tak jako ja. Jinak sama geneticka nam s vysledkem 1:520 z krve a 706 z celkoveho rekla, ze ty placene krevni testy jsou zbytecny financni vydaj a ze je tedy nedoporucuje a plodovka je pri tomto riziku zbytecne riskantni. (Moje dr.byla docela nastvana, ze nam je neudelali, ze meli 😂, anebo ze plodovku meli... ja na ni zirala a rekla,.ze bych na plodovku teda nesla a s tou krvi souhlasim s genetickou). Ovsem geneticka chtela tu integraci, kterou budou ted delat Tobe a ta nas mela vysoupnout nahoru nebo jeste niz. Pokud by byl vysledek pod 500, delali by nam placene testy, ale ty by uz hradila zdravotni pojisovna. Aspon vis, ze Ti daji zadanku na velky utz a nebudes muset za nej platit
@laola tak to vim naprosto presne 😉 dle toho, co jsi ted napsala, je prvni cas velky utz.a druha cast (integrovany test) to jsou triply, ktere se davaji dohromady s vysledky z prvniho trimestru 😊
@tsasenka po vcerejsku jsem si tim jista. Chtela jsem mit doma klid a kdyz vysledky se o tolik zlepsili, tak jsem si rekla, ze tu fn kaslu a volala do nemocnice, kde nam delali 1.streen., ze se tam objednam a pak zrusim termin ve fn. Prvne mi dali fajn termin, ale jakmile jsem rekla, co geneticka chce, cili kontrola vyvojovych a srdecnich vad, tak prvne, ze budeme muset jeste navic jet do fn kvuli srdci a pak rekla, ze dr., co to u nich dela je na dovolene, ale navrhla termin o tyden pozdeji, ze tam dr.bude a vse by bylo u nich. Doktorka, co byla k dispozici ma certifikaci na utz.ve20tt, ale uz ne na srdce. Takze termin v dobe kdy uz manzel nema dovcu a zase chvili po poledni (sice polovicni cesta), tak jsem napsala manzelovi info a sam rozhodl, ze lepsi bude nakonec ta fakultka. U dr.nikdy nevis, zda tam bude nebo ne a pak by nas hnali do fn na srdce a to by manzel uz je asi vsechny zakousnul 😂 vcetne me 😂 takze situace se mi krasne vyresila. Volala jsem jeste do fn, aby poznamenali, ze maji kontrolovat i srdce, protoze jsem mela pocit, ze sestra to tam nenapsala a taky ze ne, tak to doplnili. Takze pouceni pro me, nekde to mozna delaji pro jistotu automaticky, resp.urciti dr.a nekde ne, nebo nekdo ne.
@bemo bohuzel dalsi 2 tydny maji byt tropy 😥

priefi
3. srp 2018

@halasovci007 ve stredu odber, v pondeli vysledek
@krisatko ja v tech vedrech taky mam silnejsi nevolnosti, je mi hrozne slabo a citim vic pachy a kdyz mi teda neco smrdi, tak uz to ani nezvladnu zastavit a rovnou na miste zvracim

malecek
3. srp 2018

@semmi jj určitě pak napiš. Já jsem s platbou smířená.

halasovci007
3. srp 2018

@priefi a kam to posilali nevis?U me Gennet Praha..

tsasenka
autor
3. srp 2018

@krisatko Taky je mi moc špatně a přičítám to těm vedrům. Snad se trochu ochladí.
@halasovci007 Já jsem výsledky ze screeningu měla ještě ten den večer

krisatko
3. srp 2018

No a z jiného soudku 🙂 Já abych pravdu řekla tentokrát mimčo skoro necítím. Jen po ránu když ležím na boku a pretocim se na záda tak je vidět kde je ten pomeranč uložený 😂, přes den skoro vůbec, večer možná trochu nějaké sem tam vibrace, doubnuti, nějaký pohyb. Večer manžel položil ruku na břicho a po třech minutách říká "ta tam rádi teda" 😁😁 povídám cože? A on prej "teď! Teď! Tys to necítila?" Říkám neee, nic.... Nejsou to jenom třeba moje střeva? 😁😂😂

priefi
3. srp 2018

@halasovci007 laborka v Ostrave

tynka75
3. srp 2018

@krisatko taky zatím nic necítím :D přitom vždy na UTZ sebou mlátí sem a tam 🙂

halasovci007
3. srp 2018

@tsasenka aha tak to mi prijde zvlastni ze u me to trva dyl nez tyden..

ange_de_la_morte
4. srp 2018

Holky tak na deset dní se s Vámi loučím - jedeme na dovču na Vysočinu a pak do Adršpachů, s kamarády s dětmi a pod stan k rybníku, určitě to bude super. Mějte se tu krásně zatím 🙂

halasovci007
4. srp 2018

@ange_de_la_morte užij si dovču.

tsasenka
autor
4. srp 2018

@ange_de_la_morte Tak přeji pěknou dovolenku 🙂

bemo
4. srp 2018

@priefi jsem zvědavá jak testy dopadnou. Strašně se bojím. Nikdy jsem tohle neřešila. U dětí mi akorát vycházely blbě ty tripple, tak už jsem je potom odmítala. A plodovka pro mě byla vždycky velký strašák. Nikdy by mě nenapadlo, že budu muset toto řešit. Ale vím jistě že mít jiného dr tak jsem mnohem klidnější. Tenhle celou situaci jen zhoršil a akorát by mě rád nacpal na ty drahé testy. Nejspíš z toho má provizi. Na to srdíčko v tom 20 tt jsem se už objednala ke stejné dr jako na NT, ta je velice uznávaná a má opravdu lidský přístup. A nečekám že by mi ten můj dr dal žádanku. Ale pro nás klid si to ráda zaplatím.

bemo
4. srp 2018

@priefi a co tobě vycházelo za jakou šedou zónu? Mě neřekl co by to mohlo znamenat a ani jsem se moc nevyptávala. Akorát bych byla ještě nervoznější.

bemo
4. srp 2018

@priefi před 10 lety u první dcery mi v tripple vyšlo zvýšené riziko downova syndromu, což mi tenkrát dr ani neřekl a já jsem se to dozvěděla těsně před porodem, že jsem si to náhodou přečetla v kartě a on mi řekl že vzhledem k výsledkům z NT a vzhledem k. Mému věku, bylo mi 23 mě nechtěl vůbec strašit a že to bylo nepatrné procento. Tak asi i ten věk tomu pomohl teď. No, uvidíme. A ty už to máš všechno vyřešené? Nebo tě nějaké vyšetření čeká?

priefi
4. srp 2018

@ange_de_la_morte uzij si to 😊
@bemo taky mi prijde, ze z toho maji provizi. Pokud mas sedou zonu, mas narok i na zadanku 😊 Ja mela utz.ukazkovy, ale spatnou krev, v prepoctu na mam jsem mela prilis vysoke hcg a nizke papp, ale kdyz se navic vysledky krve zadaly do software screeningu jeste mi je pohorsil, jelikoz krev byla brana v jine laborce nez v te jejich, takze spatna krev. Dr.rikala, ze na zaklade utz.to ds nebude, ale muze se jednat o skrytou vadu nejakeho organu. Na gentice souhlasila se mnou,.ze to muze byt vycerpanosti meho tela z predchoziho porodu, kojeni a diky nemu i diety kvuli alergiim syna a navic na zacatku jsem spinila a dostala progesteron, takze to taky asi zahralo svoji roli. Triply v integraci dopadly krasne, takze uz jen velky utz a kdyz bude ok, nebudou nas brat jako rizikove 😊 bude to dobre, neboj 🤗

krisatko
6. srp 2018

Ahoj holky, jak se máte? Už jsme tu dlouho neměly bříška, tak dávám z minulého týdne ráno. Je to děs... Ráno je to ještě jakš takš malé, ale večer, to jsem jak slon před porodem :D Jinak mi teda ted taky začla dovolená, ale trávím ji doma. Konečně si uklidím celý dům a uděláme nějaké ty opravy, co jsme měli v plánu celý rok 🙂 Včera už jsme začali opravou branky ze zahrady na dvůr. Psi ji rozkousali, takže si slepice chodily na dvůr jak si zamanuly. No a pak jdete pod pergolu pověsit prádlo v trepkách a vyšlápnete slepičinec. No bléé. Tak jsme tomu učinili přítrž 🙂 A takových drbek je tu za dva roky co se tu nehlo prstem dost, takže máme co dělat 🙂

krisatko
6. srp 2018

A ještě to bříško teda....

zuzekk
6. srp 2018

@krisatko nj, u nás rekonstrukce stále probíhá, tentokrát už s přísným deadlinem..! Tak snad se to během podzimu nějak pohne.

krisatko
6. srp 2018

@zuzekk a co všechno rekonstruujete?

sarkoc
6. srp 2018

@krisatko Ahoj, myslím, že Ty jsi psala, že ještě nic necítíš...to snad v 16.týdnu vůbec nevadí...já jsem v 18.tém a cca před dvěma týdny jsemj myslela, že už něco jo, ale asi to byly střeva, protože od té doby nic...zatím neřeším, ve čtvrtek jdu na první velký Uz, tak věřím, že potvrdí, že mimčo se hýbe, jen má zatím dost prostoru, tak o tom nevím 🙂

krisatko
6. srp 2018

@sarkoc jojo, byly to jen takové bublinky, takže nic, ale dneska už regulérně kopká. 15+5

veselaopicka
6. srp 2018

@krisatko posílám foto 14tt+2, tudíž týden stará fotka. Pohyby zatím nic, jenom jednou jsem cejtila na podbrisku takový jak kdyby zaklepání, ale podle týdnů je to asi ještě blbost takže nějaký blud.

krisatko
6. srp 2018

@sarkoc u domiho jsem už v 14 týdnu cítila jak preplavava z jedné strany na druhou. Tak mu přišlo divný že tečka si tak dává na čas. Ale asi je to tím že už je to to druhé a tím pádem má větší domeček.

priefi
6. srp 2018

@sarkoc @krisatko u pohybu je podstatne, kde je placenta, pokud je na zadni stene, jde citit pohyby driv, pokud na predni, musi si tehulky pockat, nez pohyby citi. Navic prvorodicky citi pohyby pry pozdeji (nebo spise ty pohyby nepoznaji). U syna jsem je poznala, kdyz byly slabounke, ale placenta byla v porodnich cestach a na predni stene, takze jsem je citila relativne pozde, ted mam placentu na zadni stene a pohyby citim uz dlouho 😊 Dokonce dr.byla hooodne prekvapena, ze je uz citim tak dlouho 😊 A uz tyden dokonce jdou krasne citit i na brisku.

zuzekk
6. srp 2018

@krisatko pokoj, ložnice, dětský pokoj a hlavně schodiště ke kterému je třeba vybudovat wc. A začneme fasádou. No, máme co dělat... do Vánoc aby bylo!

sarkoc
6. srp 2018

@priefi mám placentu vzadu a jsem druhorodicka a o ničem nevím...nicméně je pravda, ze poslední tak dva týdny jsem na tehu vlastne nepomyslela, jako by nebylo...i bricho se nějak smrsklo, je rozhodně menší než tak před pěti sedmi týdny...pořád jezdím na kole, dovca byla hooodne aktivní, blbě uz mi není, unavená jsem spíš z vedra, takže pohoda ☺

Strana