Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@kikika87 ale uvidíš, že to uteče. Já také čekám, jak dopadne za 2 týdny náš 2.screen. jak říkáš člověk ty obavy má, ale bohužel si myslím, že mě 2.screen.uklidní, ale ten strach, už bude pořád. Bohužel mám v okolí hodně známých co museli dát mimčo pryč v 7 měs. nebo bylo vše ok a u porodu nastaly komplikace a holčička jim umřela a pak i ten syndrom náhlého úmrtí, tak umřel bratranci min rok. chlapeček ve 3 měs. Jak říkají, ten strach, už člověk bude mít, až do konce života, ale musíme myslet pozitivně. Jinak to mám stejně zatím také nic nekupuji, jen brouzdám po netu, dívám se co se mi líbí a případně ukládám. Postýlku, už vybranou mám a kočárků máme několik, ale na to je čas, to budeme řešit stejně, až po porodu.
Holky, vy už chystáte výbavičku? Já se na to chystám po 24 tt, to už je dítě životaschopné, tak kdyby náhodou něco, tak ať jsem připravená. Zatím mám jen pár kousků, co jsem si z euforie koupila, když mi doktor řekl, že čekáme asi chlapečka 🙂
Holky, dneska ve 4 hodiny odpoledne, nám po 23 hodinách pustili elektriku, musím říct, že to byl teda mazec. Včera se z horka udělal šílený větr, u nás spadl strom a el. vedení, kousek dál to odneslo střechu z haly. No zážitek, fakt.
@sarkoc tim, ze mame emitex, tak uz dalsi porizovat asi nebudu. Je fajn, ze ho muzes dat do autosedacky a muzes pres nej dat pas, je fajn do kocarku, jak do korby tak do sportaku... ale jak pises, mi samotne se zda velky pro novorozene... proto jsem i uvazovala nad jinou alternativou do autosedacky... ale asi to budu kaslat. Jeste uvidim. Hlavni je, ze neco je a je to vhodne od narozeni, sice mimi skoro nepujde videt, ale hlavne, ze bude v teple.
@sarkoc Štěpánku jsem chtěla hodně a nakonec z ní byla Amálka, první pohled rozhodl.
Jinak my máme už od prvního dítěte Emitex a byly v něm všechny naše zimní, jarní i podzimní děti od narození. Do autosedačky mám taky Emitex, není přímo zimní myslím, takový fleecový. Ale na to rychlé přeběhnutí stačí. Stejně nehodlám courat s novorozencem v zimě někde na cestách.
@kikika87 nechtěla jsem tě tím nějak lekat, samozřejmě, že i v mém okolí je spousta zdravích dětí. jen u nás v rodině, jelikož ji máme opravdu velikou, tak se narodili 2 zdravé děti další bude na konci října od bráchy chlapeček no a buď ten rok ukončíme my a nebo naopak začneme ten nový 🙂
@myskaq ja to dneska vydrzela od 22h do pul seste 😅 luxus 😍 ale byla jsem u obvodni dr.a ta mi bude brat odbery v pondeli, tak to bude hardcore... ale v utery to pro me bude zabijacka.... dr.chce zkontrolovat zlucnik a tak jdu na sono a oni tam zacinaji az od 8:30, a to nevim jak dam na lacno😥
@cerlada a na kterou jdes? Ja na 12h. Vcera na me manzel, tak co, je to jiste, ze to je Amalka? A ja byla tak rada, ze mi nejspis naznacuje, ze s tim jmenem souhlasi 😍😍😍 tak ted to musi byt holcicka 😂😂😂 ale kdyz jsme byli u dr.a rikala o tech stinech, ze by to mohl byt kluk, tak jsem trochu pripravena, ze to je kluk... ale byly to jen stiny, rekla, ze nic nevidi, ze jen hada (tak to raci mela byt sticha! Hadat nikdo nechtel)
@priefi
@myskaq Já ráno docela vydržím, včera jsem byla na krvi, ale dost jsem si i pospala a první jídlo v deset a dneska taky 😁 pak už mám ale hlad celý den permanentně. A večer jim naposledy kolem osmé...Ale když se v noci vzbudím tak hlad mám, jen to zaspím. A dneska jsem skoro celou noc nespala, bylo strašný horko😏
@kikika87 tak to závidím, to já každý den vstávám v 6hod. a teď, jak jsou ty vedra, tak už o půl 6, takže kolem té 6 snídám. Já se snažím teda jíst pravidelně co 3 hod., takže poslední jídlo mám někdy kolem 18-18:30, ale z toho mě přepadne šílená chut na sladké a tak si dám ještě čokoládu a nebo zmrzku. V tomhle se snažím hlídat, pač jsem sladké nikdy moc nemusela a teď bych to mohla na kila. Jsem říkala, manželovi on totiž miluje čokoládu a nedokáže si představit den bez ní, že už teď můžu říct, že to malé bude asi po něm. Jinak kolikrát se mi stalo, že jsem se po půlnoci vzbudila a měla hlad, ale taky jsem to zaspala a šíleně se těšila na snídani. Ujíždím teď na cuketové bábovce, kterou si dělám ve zdravé verzi, abych aspoň trochu oklamala ty chutě a dala tělu něco sladkého po čem touží, ale přitom zdravého 🙂
@priefi Já si teda musím počkat až do 31.8. na další kontrolu a pak do 7.9., kdy jdu na velký utz a to doufám, že už budu vědět, co čekáme.
Doktor řekl, že si to příště domluvíme, takže já si jdu domluvit kluka 😀
@kikika87 Počasí je dneska báječné, včera to byl masakr, dneska máme 23°C a je pod mrakem. Prostě bájo 🙂
@zetta01 No tak takhle brzo bych nevstala😁 já jsem ale tak naucena, když jdu do práce tak jim prostě až když tam jsem kolem osmé. Ale jako když bych vstávala jako ty, tak se taky najím. To bych do 10 nevydržela. Já mám teď ze sladkého takovou divnou pachuť v puse...dost mi to vadí. Ale stejně, co dneska není sladký, ovoce, k snídani sem mela puding...pořád jim sladké, jen ne čokolády a tak.
@kikika87 to máš pravdu cukr je ve všem, já teda když ho sama někde dávám, tak používám buď čekankový sirup a nebo kokosový cukr, ale jako taky jím ovoce, různé jogurty a tam cukr je no. Ale pořád měnší zlo, jak ta čokoláda. Jako držím se, ale když to už je fakt nesnesitelné ty chutě, tak pak nevím co bych, klidně 1/2 tabulky čokolády jak nic, A kor když máš chut, bojuješ s tím a dojde manžel sedne vedle mě a vybalí čokoládu. Někdy to zvládnu někdy ne no :-/
@zetta01 Právě, já za celý rok koupím tak kilo cukru, protože nepecu a tim padem ho na nic jinýho nepotřebuju. Ale on je prostě ve všem, všechno je tak strašně preslazeny, to se nedá. Čokoládu sem se naučila jíst hořkou, tak 85%. V tescu mají vyborne, ty finest. Ale už sem ji neměla ani nepamatuju. Teď v těch vedrech sehnat třeba jen dobrou zmrzlinu ve vanicce, se mi nepovedlo. Všechno preslazeny, blee. Příští rok udělám normálně svoji dřeň z jahod, jak jsme zvyklý z dětství. Preuc ho na horkou a máš po problému 😁
@kikika87 Já mám hořkou taky ráda a domů si ji kupuji, ale kolikrát mě přepadne chuť na tu mléčnou 🙂 jinak to je bez šance, jeho nejoblíbenější čokolády jsou milka a nebo lindt a je fakt, že té čokoládě neodolám ani já 🙂 ale tak zase si říkám, nejím to na kila ani každý den, snažím se jíst opravdu vyváženě hodně ovoce a zeleniny. Vždyť jsou i takové co celé těhu trávily na fastfoodech, samém tuku a cukru a měly zdravé děti 🙂 já teda peču co víkend kvůli mojemu a když nepeču já, tak sousedka která má doma 3 chlapy a vždy nám pošle. Ale tak v tomhle jsem zase vybíravá a ty buchty moc nemusím. To si spíš, už dám tvarohovo-piškotový dezert a nebo miluji domácí pudink s ovocem a piškoty
@zetta01 Však jo. Každý na něčem ujizdi. Já zrovna 2x zdrave teď nejedla. Nemohla jsem do sebe nic dostat, pomalu jediný jídlo teplý za den byla čínská polívka jo🙄 přitom normálně ji vůbec nejim. Zelenina mi taky moc nechutnala, ovoce jsem snedla kvanta. Prostě to pokaždé nejde, rozhodně se z toho nebudu hroutit. Taky vubec nejim maso téměř od začátku...A co mám dělat, nedostanu ho do sebe🤢 Fakt závidím těm holkám co ani neví, že jsou těhotné!
@priefi dekuju. Odpol sem se dovolala a hylak se muze. Rizikovka nejsem takze to neni problem. Nastesti jsem si vzala dvakrat a zaludek je v pohode. Vzdycky mi zabira tak jsem po nem hned skocila.

@sarkoc Jo jako já zatím taky nebudu nic kupovat. Počkám do toho 2.screeningu na který jdu v půlce září a když vše dobře dopadne, tak pak chceme začít rekonstruovat ještě jeden velký pokoj v podkroví a já si začnu nakupovat věci 😊 Ale docela se na to už těším.
Teď ještě měsíc obav a stresu jestli bude mimi zdravé....nějak mi to neutika!