icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

bemo
8. srp 2018

@sarkoc
@priefi
@krisatko
@laola díky moc holky. Mám z toho fakt radost. Nejlepší byla reakce syna, když viděl jak jsem po tom hovoru s dr začala plakat, tak mi říká. Mami, co se stalo, co je? A chudák byl vyděšený a já říkám že jsem mluvila s dr o miminku a on ke mě přišel objal mě a začal hladit a říká. To je mi moc líto, takže ti řekl že to bude zas holka, co.

priefi
9. srp 2018

@danyseq @sarkoc ono to bude asi i tim, ze zakladni vybavicku mam po synovi a je docela v neutralnich barvach 😊 takze pokud by to byl chlapecek, tak akorat poresim par oblecku na zimu, jelikoz syn byl letni miminko a pokud holcicka, tak par holcicich veci. Jinak budeme asi kupovat jen novou podlozku na prebalovani, jelikoz trochu popraskala a vanicku, protoze jsem ji nedopatrenim trochu prirozbila na dne, ackoli voda tam drzi, nerada bych, aby mimi se treba poskrabalo nebo tak neco, pak jeste nejake nove osusky a v pripade, ze to bude holcicka tak holcici setik do postylky. Ja veci po synovi nechavala, protoze dalsi mimi bylo v planu. Dokonce jedna kamaradka primo nadmlouvala, ze ji kamaradky davaji vecicky po miminkach, tak jsem ji rekla, ze bych ji je dala taky, ale ze planujeme druhatko s malou mezerou, takze si vecicky nechavam 😊 Takze i kdyby se mimisek rozhodl prijit driv, tak to nevadi, pripavena v podstate jsem 😊 Ale kdybych nebyla, tak to zacnu asi taky resit v listopadu 😊

bemo
9. srp 2018

Já mám výbavu po dětech. Jak po holkách, tak po synovi. Po synovi je to všechno moc hezké, protože to nosil jen on. Něco jsem popujčovala kamarádkám, ale jen půjčit . Mám totiž ještě dvě zatím bezdětné sestry, tak kdyby se někdy rozhodly mít děti a to naše oblečení by nebylo ještě úplně out, tak by toho měli fakt dost. Takže já jen čekám na verdikt holka/kluk a podle toho se budu zbavovat. Dám to do pytle a na půdu s tím. Ale jinak, jak se znám. Tak to nejdřív v listopadu vyperu a postýlku vždy skládá manžel, během našeho pobytu v porodnici. Kočár taky vyperu a uschovám. O nějakém kdoví jakém chystání nemůže být řeč. To jsem fakt zažila jen u první dcery. Ale. Kdyby to byl kluk, tak by to bylo fajn, protože nás syn je také lednový, tak by mi to oblečení i vycházelo velikostně.

malecek
9. srp 2018

Ahojte já jsem se včera trošku rozšoupla u sebe v sekáči a doma to ted je jako ve velkoprádelně. protože zatím nevím co to bude mám jak bílé tak modré a růžové a pak přetřídím ještě 🙂 už mám i zimní overaly, fusak do autosedačky. kočárek pořád vybíráme. a fusak čekám až podle kočárku a podle pohlaví ale chtěla bych od elodie details

journals
9. srp 2018

@malecek Zrovna dneska jsem nad tím díky podnětu jedné holčiny tady přemýšlela, jestli má cenu kupovat tak drahý fusak na dva měsíce. Ale bez něj to asi nepůjde. Jeden, jediný od ED se mi líbí moc, ale roční dítě se do něj už asi nevejde, ne?

Jinak holky - doporučuju kouknout na HM - sleva 2+1 gratis (pošta nad 800 taky zdarma). Objednalaj sem sadu bodýček, sadu kalhot a těhotenské šaty za 800,- což je super 🙂 koukněte, třeba vám tam něco padne do oka...

veselaopicka
9. srp 2018

Mam dotaz nevite jestli muzu hylak na zaludek ? Dneska me celej den boli zaludek asi z tepla nejspis. V letaku je po konzultaci s lekarem a ta tam je az od odpoledne.

sarkoc
9. srp 2018

Tak holky, dnešní kontrola mě neuvěřitelně potěšila 🙂 Za prvé miminko naprosto odpovídá 17+4 a to i nosánek!!!...takže v těch 12+1, když jsem byla na screeningu prostě asi jen nebyl natolik okostěný, aby to viděla, ale mimčo všechno dohnalo a vypadá úúúplně v pořádku 🙂 A pak se ptala na pohlaví, jestli chceme vědět...trochu mě zaskočila, protože jsem o tom upřímně nějak nepřemýšlela od té doby, co jsme ještě nebyli rozhodnutí, jestli si to necháme říct...no, tak jsem začala něco koktat a manžel rozhodl za mě, že ano, my to vědět chceme a pak se rozhodneme, zda to řekneme rodině...a doktorka, že je to zcela bezpochyby holčička 😍😍😍 Ne, že by mě chlapeček zklamal, to vůbec, ale prostě jsem si trochu přála tu druhou holčičku no...jediné, co mě mrzí, tak na manželovi bylo v tu chvíli co to řekla,vidět zklamání víc než jsem čekala (on si moc přál chlapečka), ale pak jsem se ho ptala a říkal, že to asi spíš byl takový ten šok, že už to víme a úleva, že je zdravá, než že by byl opravdu zklamaný...že se těší na druhou princeznu 😍

sarkoc
9. srp 2018

Tohle byl jakoby velký UZ navíc kvůli tomu nosánku při screeningu, takže 30.8. jdu na další velký UZ, jakože v tom cca 20.týdnu...a doktorka to tedy u nás má tak, že vše tohle jde na pojištovnu, o placení nepadlo ani slovo.

priefi
9. srp 2018

@veselaopicka myslim, ze se muze, ale nemam zkusenosti. Vim, ze kojici muzou, miminka muzou a tehotne myslim taky. Pokud chces, brkni do jakekoli lekarny, pripadne muze Ti odpovedet jak gynekolog, tak obvodni. Na bolavy zaludek doporucuji pripadne fenyklovy nebo matovy caj (max 1 caj/den, pokud jsi rizikovka tak radeji vubec) nebo medunkovy caj, tej je v tehu ok

priefi
9. srp 2018

@sarkoc tak to je skvela zprava! A zustavate u jmena Stepanka? Ja uz se tesim na velky utz., jdu 23.8., tak doufam, ze se to mrnatko ukaze. Tajne doufam v holcicku, ale pokud to bude chlapecek, taky budu rada 😊

zetta01
9. srp 2018

@priefi My jdeme na velký UTZ 22.8. a mám to jak ty, doufám v holčičku a tak nějak to i vnitřně cítím, tak snad se ukáže a potvrdí nám to 🙂 ale pokud to bude chlapeček, tak budu taky ráda, hlavně, aby bylo vše v pořádku a miminko zdravé 😍

priefi
9. srp 2018

@zetta01 presne tak 😊

kikika87
9. srp 2018

Já jdu na kontrolu taky 23.8.😊 Dneska jsem byla na krvi kvůli triplu a taky skupina krve a další tx věci, pěkně mě na lacno vysali! Doufám, že bude vše v pořádku. Bylo mi teď týden tak strašně zle, že sem se bála, že něco není v pořádku. Teď poslední dva dny se ale cítím docela dobře.
Holky jak je to se zimním fusakem ? Chtěla bych takový co mi vydrží třeba i další zimu, je něco tak velkého? A jaké jsou dobre?

sarkoc
9. srp 2018

@priefi Jméno jsme už dlouho neřešili a asi ještě dlouho nebudeme, Štěpánka se nám líbí, ale asi to ještě prebereme 🙂

@kikika87 Kamarádka měla suprový zimní fusak, má dítě konec listopadu a vydržel jim tři zimy...já mám dcerku říjnovou a fusak menší, takže nám v pohodě vydržel dvě zimy a třetí už ho měla navlečený jen cca do pasu...ale to už ani nebyl moc potřeba, to už spíš chodila než že bysme používali kočárek 🙂

kikika87
9. srp 2018

@sarkoc A to je nějaký rostoucí fusak? Nebo jakou velikost mám koupit aby se mi vešel do kočárku a ještě vydržel aspoň dvě, tři zimy ?😀 já nic nevím. A jakou značku máš?

sarkoc
9. srp 2018

@kikika87 Napíšu kamarádce, co má ona...my měli nějaký no name, žádná top značka to určitě není, já si na to nepotrpím, ale líbil se mi vzhledově, byl teploučký, zkusím najít fotku 🙂

priefi
9. srp 2018

@kikika87 u syna jsme meli elmex, mel ho dobry i dalsi rok, ale pro novorozene asi bude velky. Takze uvazuje o koupi fusaku do sedacky, ktery by byl jen na tuto zimu

zuzekk
9. srp 2018

@kikika87 oni tam nějaký velikosti právě ani moc nepíšou... a přijde mi trochu divný, mít stejný na novorozence (třeba vel. 52) a pak na roční chlapisko..

kikika87
9. srp 2018

@sarkoc Taky nemusím mít kdoví co, hlavně ať je to kvalitní a teple😉

priefi
9. srp 2018

@priefi teda emitex ne elmex 😂

sarkoc
9. srp 2018

@kikika87 fotka z první a druhé zimy 🙂 Lepší fotky asi nemám a už z té druhé zimy mi nějak chybí kočárkové koukám :D Ale tehdy by se ještě do fusaku vešla celá, jen bylo na horách dost teplo, tak měla ruce ven...jestli si dobře pamatuji, tak náš fusak má myslím 90 cm, což když je pak dítě navlečený atd, tak na tu třetí zimu už je dost nepravděpodobný, že by stačil úplně...ta kamarádka vím, že měla 110 nebo 120 cm...

My máme tuším tenhle, jen tedy jinou barvu https://www.feedo.cz/altabebe-fusak-zimni-easy-...
a kamarádka psala, že měli ten klasický Emitex http://www.emitex.cz/cz/menu/151/produkty/vyrob...

A pak na jaro mohu já za nás doporučit fleecový Emitex, využili jjsme ho nejen jako fusak, ale i jako deku a měla ho de facto na 5 sezń (3 jara a 2 podzimy) https://www.detske-kocarky.cz/fusak-emitex-fand...

kikika87
9. srp 2018

@sarkoc http://www.emitex.cz/cz/menu/153/produkty/vyrob...
Tento je třeba zvetsovaci, to mi přijde super. A je přeci jedno jestli je v tom novorozenec nebo rocni dítě...je to takové neutrální. No zatím tak pokukuju...to bude peněz za celou výbavu 🤣

priefi
9. srp 2018

@kikika87 tak jsem zjistila, ze fusak kupovat nemusim, ze vyuzijeme do sedacky ten, co mame. Vybrali jsme hnedobezovy
https://www.nejbaby.cz/p/fusak-combi-extra-zimn...
A nazorna ukazka

https://www.youtube.com/watch?v=5w9pnztebaw

Syn ho mel.dobry jeste v te zakladni velikosti, takze pristi rok by byl stale ok, kdybychom zapli nanoznik, ktery byl sundany

priefi
9. srp 2018

@kikika87 ty s merino vlnou jsou urco lepsi. My jsme fusak porizovali na posledni chvili a bohuzel uz byly vyprodane a nechtela jsem cekat 2 tydny, tak jsem volila alternativu viz vyse. To je tak kdyz clovek kupuje fusak za 5min12 a venku je total kosa 😂

kikika87
9. srp 2018

@priefi Já chci určitě tu vlnu, samotný by se mi v ni libilo😊 jako přijde mi to praktické, asi ho pak koupím když nenajdu nějakou alternativu 😉

sarkoc
9. srp 2018

Mě třeba zase merino přijde důležitější jako první vrstva na tělo než přes x vrstev oblečení...nebo jsme byli u bodíček a overálků moc spokojeni s outlastem...obojí je super, merino je mi milejší v tom, že je to přírodní, na druhou stranu na omak je příjemnější alespon pro mě outlast...outlast měla hodně i na čepičky atd, nepotí se v tom hlava

sarkoc
9. srp 2018

@kikika87 to jej de facto ten co měla kamarádka, taky zvětšovací...já nevím, jestli měla s merinem nebo bez, hodila jsem sem první odkaz, co jsem našla podle toho, co psala 🙂 Ale jak jsem psala výše, mě třeba zrovna u fusaku to merino přijde úplně k ničemu, když holou kůží se ho de facto nedotýká a tyto materiály jsou super hlavně jako vrstva, co je na těle ;)

sarkoc
9. srp 2018

http://www.emitex.cz/cz/menu/153/produkty/vyrob...

Asi měla spíše bez, ptž tyto problémy neřešila...

kikika87
9. srp 2018

@sarkoc No, dobre recenze😉 to já si pak musím vše v klidu nastudovat...ať nekoupím nějakou kravinu.

sarkoc
9. srp 2018

Jinak si myslím, že pro novorozence i roční dítě bude úplně v pohodě jakýkoli co má jako ten náš cca 90 cm...pokud to člověk nechce i na dvouleté, tak už mi ten prodlužovací přijde zbytečný...naše dcerka je fakt velká a i v roce a čtvrt jí těch 90 cm úplně stačilo...a další zimu už ho vlastně nepotřebovala...což se obávám, že ledňátko ještě v necelých dvou asi potřebovat bude, takže mě také čeká pak pořízení něčeho většího, asi nebudu ani hledat nic extra, ty Emitexy jsou fajnový a za dobrou cenu...na druhou stranu, jako úplný novorozenec mi přišlo, že se v tom třeba ty první dva měsíce kamarádky holčička ztrácela úplně, je ten fusak celkově takový mohutný, v tom se mi zase líbí ten náš, dobře se v něm i přenášela atd...

Jinak já se na pořizování výbavičky těším, ale musím se na to nejdřív nějak naladit, ten dnešek mi v tom jako asi dost pomohl, ale vůbec si neumím představit, že už ted bych měla pořídit něco na dítě, když ještě nejsem ani v půlce těhu...dcerka mi bude chodit tři dny v týdnu do školky, já budu doma, takže pak na to bude klid a nějak to snad splácám...jediné, nad čím už pomalu váhám je, zda budeme látkovat nebo ne...ne, že bych už chtěla kupovat plíny, ale pro mě je toto z nějakého neznámého důvodu fakt těžký rozhodnutí a fakt nevím :D

Strana