Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi Tolikrát za noc ? To je hrozný..A co jis takhle v noci ?😁A nabrala si už nějaký kila ?
Hele to zdravý jídlo ber s rezervou, já když četla zdravý jídelníček pro tehotny...sem se tomu leda zasmála. Nějaký humusy a cekanku nebo co tam psali...Ale ovoce fakt muzu kdykoliv, to je divný že ani to do tebe neleze.
Tu z lidlu sem neměla...kupovala sem ještě nějakou v globusu a ta byla hnusná.
@priefi je fakt, že já jsem dřív zeleninu a ovoce mohla ve velkém, ovoce mi zůstalo a to mi nevadí, jím ho stejně spíš jen dopoledne, ale se zeleninou bojuji, z té se mi teď trochu zvedá žaludek, hlavně teda z té syrové, tu sním jen ve formě salátu, ale dřív jsem byla zvyklá nakrájet si na talířek a pojídat, tak to momentálně v žádném případě. A jak píšeš čokoláda a hlavně ty gumové bombony. To máme přímo ve stolku v obyváku velkou plastovou dozu, takže je stále na očích a já jen kupuji různé bombony a doplňuji :-/ ale tak říkám si, že je na klouby, tak třeba nebudeme mít, pak jednou takové problémy. Jinak dneska jsem si domluvila sraz v městě s holkama, doufala jsem v to ochlazení, ale je tu u nás i dnes hrozné horko. Mě ty horka dělají děsně zle, špatně se mi dýchá a jsem šíleně unavená, mám teď problémy s tlakem a po celý den co si ho doma měřím mám tak v průměru 85/55 což je fakt peklo.
@kikika87 ted uz to je lepsi, ze zacatku jsem vstaval co 2 hodky. V noci jim suchy chleb, nejlip zasyti a je to hned. Taky mam dny kdy jim obed i 2 hodky a stejne ho nakonec nedojim 😅 Urco zkus ty lidlovske, za me jsou vyborne 😊 jinak nam ted opet zacalo poprchavat a mame jeste 28C, tak snad, snad 😅 a uz zase smitec...
@zetta01 ja mam rada nims2soft gumove a rikam si, ze jsou v tom vitaminy 😂😂😂 Jinak mi ty horka taky delaji zle, je mi slabo, toci se mi hlava, tlak nevim, jaky mam, nemame doma tlakomer, obcas ze sebe neco vyhodim jen tak, ale casteji, kdyz mi neco smrdi. Treba vcera manzel od tchanu prinesl domaci pastiku, chtela jsem mu ji namazat na chleba, ale misto toho jsem se zacala kamaradit s wc, fuj to byl smrad (normalne by mi to vonelo), tak si ji muso pripravit sam a jist ji ode me na mile daleko 😂
Ahoj holky, vidím že se probírá jídlo a chutě. Já si za toto těhotenství můžu zapsat, že ujíždím na meruňkách, který normálně fakt nejím. Sladký jen s mírou, nedělá mi úplně dobře. A pomaloučku, velmi pomaloučku se vracím ke své zdravé stravě, ale spousta jídel, které jsem opravdu milovala, tak teď fakt nemůžu ani vidět. Čokoláda mi nedělá dobře. A celkově jim po troškách. Včera jsem očesala zahradu a dala si na oběd své oblíbené lečo a další 3 hodiny jsem se jen snažila to vyhodit co nejpozději, protože když to zvracím hned, tak jsou to fakt kusy které se mi příčí v krku. Ale už mám teda 4,5 kg nahoře.
@priefi tak naštěstí mě se třeba jen zvedne žaludek, ale co jsem těhotná, tak jsem nezvracela ani 1x. Spíš se mi stalo, že jsem měla třeba 2 hodky po snídani, pocit, jak po flámu, ale trvalo to tak hodku a zase dobré. Jinak ty nims2soft mám taky moc ráda, hlavně ty jogurtové a kyselé a jak říkáš plné vitamínů. Myslím si, že to motání hlavy a to co popisuješ, tak budeš mít, taky spíš nízký tlak, pač to stejně dělá mě. Já jsem se dřív léčila s vysokým tlakem, furt mě zvedali léky a nakonec se ukázalo, že jsem to měla z práce, po 2 letech braní prášků co jsem zůstala, pak doma, tak po 3 měs. se mi tlak krásně srovnal. V práci jsem toho měla strašně moc na sebe, navíc tam už pak šéf nemohl bývat přes den, tak na mě hodil veškerou zodpovědnost ale za stejný peníze no :-/ a už toho bylo asi moc no
@bemo je fakt, že když sním víc sladkého nebo i celkově víc jídla, tak je mi taky špatně, ale nějak výhradně krom toho sladkého chutě nemám na nic. Já jsem začínala s 61kg a min. týden na kontrole jsem měla, už 63,8kg, ale nikdo nic neříkal, tak nevím jestli je to moc nebo tak akorát 🙂
Ještě k těm fusakum - tenhle by mohl být taky prima https://www.nejlevnejsihrackarna.cz/kojenecke-p...
@zetta01 tak to je krasne, ja zacinala s 58 a ted uz mam 67kg. Ale nedelam sintezkou hlavu 😂 jsem rada. U syna jsem pribrala skoro 20kg a skoro vse zustalo v porodnici, domu jsem prisla s 61kg (zacinala jsem s 56) a kg mi jo chybela pri kojeni, takze kdyz budu mit zasobu na kojeni, budu jen rada, at zase nejsem hned na 48kg 😂
@priefi tak to tiše závidím. Já se musím joooo držet abych měla nějakou zdravou váhu. Ale mám pár kamarádek co to mají stejně jak ty a většina z nich prostě žerou a kila nikde. Já si vážím každé sousto, pečlivě si počítala kalorie, denně se dřela u cvičení. No, hold jsme každý jiný. Jaká by to byla nuda kdybychom byly všichni stejní, že 😀
@zetta01 4kila navíc jsou ok si myslim😉 já sem zatím -1kg, ale měla jsem na zacatku trochu víc než normálně tak jsem ráda. Já myslím, že to začne splhat až teď, aspoň to tak píšou v priruckach😂
Tak já byla dokoupit věci na rozlučku a i svatbu a teď se budu jen modlit, aby mi zítra bylo dobře🙄
@kikika87 no já měla původně 61 a teď mám 63,8, takže ani né 4 kg a od mamky poslouchám, že je to málo, že ona přibírala víc a co na to doktorka. Tak logicky se semnou nemůže srovnávat, každá to má s váhou jinak a navíc mamka nás čekala 2 najednou. Od bratra přítelkyně začínala s váhou 60kg a v tuhle dobu co jsem já měla nahoře, už 7kg, ale nebylo to na ní vůbec vidět. Myslím si, že je to fakt individuální. Četla jsem články kde holky jedly zdravě hlídaly se a stejně 20kg nabraly a naopak ty co jedly na co jim přišla chuť měly třeba jen 13kg nahoře. A navíc pokud by bylo něco špatně snad by mě dr. upozornila ne? Takže to neřeším
@bemo ono je otazka, jak to bude tentokrat, ale myslim, ze kojeni mi zase bude ubirat vahu. Popravde kdyz jsem mela jen 48 kg, byla jsem jen kost a kuze, vypadala jako smrtka, bylo mi zle, byla jsem slaba jako moucha. Kdyz jsem prestala kojit, do 3m jsem mela 10kg nahore, cili moje klasicka vaha. Pak se musim taky hlidat a neprejidat se a sladke s rozumem, jinak bych se neunesla, ale diety to jsem nikdy nedrzela (teda nepocitajic tu antialergickou kvuli syna). Jednou jsem mela mega zrave obdobi a to ale pak na vaze bylo znat, pak prislo trosku tezsi situace na psychiku a vaha sla dolu celkem rychle a pak jsem se dala dokupy, ale uz jsem se pak neprejidala a jedla s mirou, kdyz uz se ta vaha sama zredukovala. Ale v puberte jsem mohla doslova zrat a nic me nezastavilo a vaha stejna, max jsem casteji sla na velkou 😅
@kikika87 ja jsem rada, ze nabiram, aspon nebudu pak tak stradat, jako pri synovi, nebo aspon ne tak rychle. U nas uz krasne prsi a semtam i zahrmi. Venku 24 a doma 28, vsechna okna otevrena na vsechny strany a ten vzduch ne a ne se hybat 😅
Holky, musela jsem si název našeho fusaku vygooglit, ale po dceři mám německý Odenwalder , a to je fakt luxus. Malé jsem i v mrazech dala jen kukličku na hlavu, maximálně svetýrek, a šoupla jsem ji tam, vůbec jsem nepotřebovala první rok žádné teplé oblečení...Využili jsme ho už tři sezony, tu poslední hodně i do sáněk. Jenom ta cena je brutální, já ho koupila za polovinu na bazaru od rodiny, která ho pořizovala jen kvůli týdenní dovolené v Alpách, byl absolutně jako nový a i po těch 3 letech je v perfektním stavu, tak proto Vám to píši, opravdu ho mohu doporučit.
Holky, já mám teda z váhy dost hrůzu. Ve druhém těhu jsem nabrala 22 kg a dolů šlo jen 15. Takže teď se hlídám, i když už mám 2 kg nahoře a bojím se vlézt na váhu, ale budu muset. Jestli se to hnulo, musím se víc hlídat. A jak jste dneska zmínili ty gumové .... hm, tak jsem si jich hned dala, prostě mňamka 😀
Jinak se musím přiznat, že pravidelně si večer lehnu do postele a zjistím, že mám ještě hlad, takže někdy po 23 hod jdu ještě pro rohlík, buchtu nebo něco podobně nezdravého...A někdy mě už v šest ráno vzbudí až bolavý hladový žaludek, takže i když se mi chce hrozně spát, tak prostě musím vylézt a něco sníst, protože to jinak nejde...Manžel, když pak ráno vidí ty talířky po mých nočních nájezdech do kuchyně, tak nechápe 😀 Ale já mám opravdu hlad, že nejde spát...Štve mě to, nechci nabrat jako s dcerou, hrozně mě pak bolela kolena a záda, ale nevím, co s tím dělat. A to si teď i hodně dávám výživné teplé večeře, běžně večeřím spíš nějaké zeleninové saláty apod.
@kikika87 to určitě nebudeme 🙂 nám prstýnek ukázal jen dvě děti a to 2 holky, tak jsem zvědavá. Co znám lidi v mém okolí, tak to dle prstýnku zatím všem vyšlo. Dokonce kolegyně ukázalo jí to 2 holky a kluka. Strašně se tomu smála, že to určitě, že má 40 dcery skoro (18 a 15) že už dítě nechce no a do roka se rozvedla, našla si o dost mladšího přítele (ted už manžela) a jejich chlapeček nedávno slavil 1.rok. a Tetě vyšli 3 kluci jenže měli hodně problémů a při tom 2 měla, tak hrozný porod a malý ju tak šíleně potrhal, že jí řekli, že už nebude mít děti. Tak si nedávali pozor no a po 6 letech se jim narodil 3 kluk 🙂
@tsasenka já se taky snažím hlídat, ale prostě občas to nejde. Zrovna se nám chladí v lednici tvarohovo-piškotový dort a strašně se na něj těším. Sice je tam cukr a piškoty, ale zase i tvaroh a zakys.smetana, takže kvalitní zdroj bílkovin, tak si pěkně dám. A furt si říkám lepší, jak čokoláda a nebo nějaký máslový dort či zákusky. A u našich jsou zítra hody a bude řízek a bram.salát, taky se nemůžu dočkat. Jak se říká všeho s mírou a dost často slýchávám, že by si ženská neměla odepírat chutě a prostě si dát na co má zrovna chuť, že tělo si řekne.
@priefi Ty jsi na tom podobně jak já, jen já to všechno nemám po svých dětech ale po sourozencích 😀 A starší je segra, tak po té mám naprosto všechno co (jak se psalo v článku) nemá flek :D Takže prakticky teď už mi fakt chybí jen ten kočárek a nová matrace do postýlky.
@sarkoc Já jdu 30.8. na klasickou kontrolu a 10.9. pak na ten druhý utz 🙂 Jnak gratuluji teda k holčičce a že je vše jak má být 🙂

@zetta01 ja mam posledni jidlo ve 22h, pak kolem 2, pak 5, pak kolem 6 (nekdy mam stesti a to jidlo kolem 2 zaspim), pak kolotoc.ranniho vstavani a snidani kolem 7:30 nejpozdeji. Pak pojidam cely den, vecerim kolem 19h.
@kikika87 ja mam rada horkou z lidlu. Jeeee uz prsi i u nas 😍😍😍😍
@tsasenka budu drzet pesti, at tam opravdu je chlapecek a at se ukaze v plne parade. My tady jeste mame kolem 30C, ale krom slunce zacalo i prset, nekde bude krasna duha, ale pres ty pitome zastavby vsude kolem vidim kulove... tak snad se tady ochladi a snad poradne prchne a ne jen takove 5ti minutove prehanky... uz zase neprsi 😕
Holky... me je hanba, jak to tu ctu... ovoce a zeleninu do sebe dostat, to se musim sakra premlouvat a rikam si, delam to pro mimi, delam to pro mimi... vubec nemam.chut.... to sladke s tunou cukru sup do me, hlavne gumove bonbony, cokolada... achio... mela bych se mirnit 😅 dohanim to, co jsem pri kojeni nesmela, to byla pro me super sladkost cornflake 😂😂😂 obcas i nejaky ten pernicek, ktery nebyl moc sladky. Konec s kojenim, konec zdraveho jidla a hlavne omezeneho jidla z duvodu alergii....