Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@isousek a kde mas ulozenou placentu? Od toho to taky zavisi. Kdyz je vcestna a kdyz je na zadni nahore, tak pohyby jsou citit pozdeji. U syna jsem je citila docela pozde, mela jsem vcestnou a ted mam nizko na zadni a citila jsem je brzy 😉
@zetta01 rekla bych, ze tohle budou pohyby 😊 postupne budou zesilovat
@priefi Teď jen doufat, že si to naši mrňouskové vezmou k srdci a v den D budou maximálně spolupracovat. Je teda pravda, že třetí porod a mám z toho hrozné obavy. Naštěstí, je to ještě zadlouho. Mně by stačilo, aby neměl víc, jak 3,5 kg, protože to jsem fakt už nemohla a po tlačení jsem normálně omdlévala. Takže chci tak 2,7 kg, to by mi mohlo jít 😀
@zetta01 Já taky moc pohyby necítím, je ještě brzy a přemýšlím, jestli je to fakt pohyb, nebo střeva. Je to takové "jemné" 🙂
@isousek ja do teď necitila prakticky nic. Opravdu velmi nepravidelně se jednou za cas postestilo ucítit nějaké ťuknuti. Dnes jsem zacala 20tt a uz rano jsem zretelne citila kopanecek do podbrisku. Tak se těším, ze to bude sililt. Taky jsem druhorodicka. U dcery už jsem citila zretelne pohyby, ale je pravda, ze to jsem byla o 11kg hubenejsi. Asi to take hraje roli. 🙈
Teda holky, vidím, že řešíte porody. Já si na to vzpomenu a sevře se mi žaludek. Ale kdybych rodila tak jak naposledy, tak by to byla paráda. No, ale furt je to pár hodin bolestí.
@isousek já mám pohyby tak jednou za dva dny, nic velkého a nic pravidelného a to čekám páté. A to jsem měla u první už dávno pořádné kopance. Každé dítě je jiné.
@zetta01 jj 😉 zalezi, kde zrovna mimi plave. Ze zacatku to budes citit jen obcas, pak casteji a silneji. Pozdeji i nekolikrat behem dne a jak bude vetsi, tak si budes hlidat, aby kopalo co nejakou dobu, jinak budes mrnatko budit 😊
@tsasenka jj, snad jo, snad budou spolupracovat. Me ceka ted druhy porod a mam taky strach. Syn mel 3,260kg, tak doufam, ze druhatko nebude mit vic 😅
@bemo pokud to bude par hodin, budu vdecna 😅 30 hodin uz znova fak nee 😔 Taky se mi svira zaludek jen pri pomysleni 😅 ale stoji to za to a kdyz se mimi narodi, tak bolest je jako zaurakem pryc, priroda to ma.dobre vymyslene 😉
@havajanka kdyby Ti tvrdlo, bylo by jako kamen a bolelo by te cele. Pokud nemas z horciku prujem, tak by Ti nemel horcik nijak ublizit. Ale zase neprehanet. Lepsi by byla konzultace s lekarem. Kdy mas kontrolu?
@priefi no mě ten hořčík doporučil právě doktor ale jen jeden denně a řekl mě že můžu až 6 tbl denně ale to si myslím že nepotřebuju určitě,no břicho tvrdé nemam takže asi ne netvrdne 😊při prvním tehu jsem tolik třísla a tak necítila ale teď mě to přijde intenzivnější,ale asi je to i tím že se mi to nestihlo pořádně zpevnit a já byla hned zase těhotná...nebo aspoň se tím uklidnuji
A právě když si lehnu tak cítím občasné pnutí či převalení nebo jak to popsat v oblasti pupíku a pod pupikem prostě spíše dole na různých mistexh,říkala jsem si jestli to není to tvrdnuti,neznám to .....už mě z toho hrabe jak se asi pozoruji moc 😂😂😂😂
Tak jsem se projela rychlou. Z těch tropických veder mě každý den bolí hlava, ale doteď migralgin v pohodě zabíral. Včera v 10 mi začínalo bolení hlavy, myslela jsem, že to přejde za par hodin jako vždycky. V 16 už jsem to nemohla vydržet, lehla jsem do postele s ledem na hlavě, vzala jsem si sumamigren a bez účinku dal trpěla jako zvíře. Kolem deváté se mi trochu ulevilo a kolem půlnoci jen slabá bolest. No a ve 3 v noci mě to vzbudilo, myslela jsem, že mi levá půlka mozku vyskočí z hlavy, paralyzovalo mě to tak, že jsem nemohla mluvit, jen křičet. Pak přišla ještě aura přes levé oko. Na záchranku jsem teda kyvla. Poprvé jsem se svezla rychlou, to bylo tak příšerný, že se mi až zmirnila ta bolest. Nakonec jsem dostala infuzi paracetamolu, nic jiného stejně dostat nemůžu, letos první jízda taxíkem a už jsem zpátky doma. Paralenu zdar.
Holky tak jsem to konečně dočetla 🙂 U mě žádné velké změny nejsou, bříško pořád stejně malé, kila stále na stejné váze jako před těhu, jen teď z těch veder mě bolívá hlava stejně jako zavodnici. Akorát já teda láduju hořčík za hořčíkem a snažím se moc neměnit polohy - když se ohnu ke švestce a rychle se zvednu, hned se mi hlava zamotá. Takže musím sbírat jak kačena, pohybuju se při zemi a pak si pomalinku stoupnu až mám plny kyblík 😀
@priefi aha jenže já ji mam podle zprávy z nemocnice na zadní straně právě ale nevím na UZ ji mám na levé straně vedle prcka minule právě mě ji doktor ukazoval byla krásně celá vidět tak nevím .Můj gynekolog mě řekl dřív že ji mám na přední straně a v nemocnici na obilnaku mi doktorka napsala do zprávy zadní stranu 😁😁tak si pak vyber
@havajanka mam to taky tak. Povoli mi to az kdyz si lehnu. Stava se mi to v sede. Sedela jsem v patek 2 h v aute a musela sem si dat na lezmo trosku sedacku prijde mi ze to je takovej pocit jako kdybych dlouho potrebovala na malou a nesla.
@veselaopicka jj tak nějak to mám taky hold se asi přestanu pozorovat nebo se zblázním.
Holky tak mám rozlučku za sebou a musím říct, že jsem tedy dneska úplně zmordovana. Musela jsem včera po cestě domů dlouho držet curani, taky jsem se zvedla z auta a měla jsem úplný křeče. A dneska mě tedy břicho bolí a hlava taky😑 Ale to není nic čeho bych se měla bát ne ?
Jinak jsem si opět potvrdila, ze se nezavdecis všem a byla jsem ke konci hrozně zklamana z chování některých účastnic rozlučky.
Mě dnes docela dost píchá v pravém třísla ale chvilema je to dost sila,vcera už to vypadalo že se konečně zbavim toho špinění ale dnes se opět objevilo a o trošku vic,já si nic víc nepřeju jen aby už to skončilo ☹ trvá to už 14 dní ...☹
@priefi Zarezervovala jsem restauraci na večeři, všem jsem poslala odkaz. Těšila jsem se jak si tam v klidu posedime, pokecáme. Měli jsme takový krásný velký kulatý stůl. Jakmile se podívali na jidelak, už to začalo. No to je drahý bože, cože pivo za 50? No tak to snad ne. Jedna pila vodu, druhá si objednala malou kolu ? Jen se najedli, tak že jdou hned jinam a začali platit aniž by jsme ostatní dopili atd? Že by se zeptali jestli chceme jít jinam, jen to tam hanili, my ani zaplaceno a oni začali odcházet? I v ty restauraci to byl trapas teda.
Prostě takový cuzy co se chtěli hlavně nalejt za pár korun a jako veceri si ideálně dát asi kebab u turka, nebo nevím. Byla tam se mnou ještě jedna těhotná, tak jsme spolu pak hned jeli dom, už se mi nechtělo běhat po nějakým barech.
Dneska jsem úplně zničená, unavená...nevím jestli jsem nenastydla. A břicho mě bolí dost, hlavně co curam co 15min a u toho mě bolí nejvíc☹

@priefi no já jsem právě 19tt a zatím nic a to je moje druhe Mimi tak právě si říkám že už bych měla cítit pohyby:(