icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
17. srp 2018

@tsasenka Tak to teda je... To už je pro mě vyšší dívčí asi.

tsasenka
autor
17. srp 2018

@krisatko Má chyby, je to moje prvotina, příště to snad bude lepší. Není to vůbec těžké, až jsem se divila, jen rovné šití. Do teď jsem šila jen povlaky na polštáře, sedací vaky a tak. No a po utz mě čeká hnízdo a mantinely. A nevím, co je/bude těžší

krisatko
17. srp 2018

@tsasenka pro mě vypadá těžší ta peněženka 🙂 jakože složitější na to to všechno ppotom sešít dohromady 🙂

kikika87
17. srp 2018

Tak holky dneska si jdu ukončit neschopenku. Příští týden posledních pár teplých dní a bude klid. Je mi dobře, dneska jsem si dokonce už k snídani udělala i palacinky😋 A večer nástup na svatbu, reknu vám, byt svědek není žádný med. Taky už je to z me strany naposledy !😄

priefi
17. srp 2018

@kikika87 nn, neni to povinne, muze pokud ma na to fond a muj zamestnavatel tento fond nema a tak mame jako zamestnanci hold smulu. My jdeme na velky utz.23.8., uz se moc tesim. Jelikoz mame chlapecka, tak bych rada ted holcicku, ale v podstate je mi to jedno, hlavne, aby mimi bylo zdrave. Kdyby to byl chlapecek, bude to partak pro syna, mame celou vybavu a bude si hrat s auticky, coz ja osobne mam raci, nez panenky. I ja jako mala si raci hrala s auty nez a panenkami. Mela jsem i barbiny, ale auta byly hold lepsi 😅 U prvniho chapu, ze chcete prekvap 😊 Budu drzet pesti, at to vydrzite a nechcic nezjistite 😊
@tsasenka jsi vazne dobra! Klobouk dolu 😉

zetta01
17. srp 2018

@tsasenka téééda jsi šikovná je krásná 🙂

kikika87
17. srp 2018

Tak doktorovi se při pátku asi nechtělo ordinovat, tak si na tacek od chlebíčků napsal na dveře, že dneska neordinuje. Když tam půjdu v pondělí ráno, ukončí mi to ještě k pátku, nevíte některá?😉

tsasenka
autor
17. srp 2018

@priefi @zetta01 Holky, děkuji, ale není to žádná profi práce 😀
@krisatko Právě, že to našíváš rovnou "do sebe", takže to jde parádně 🙂

zetta01
17. srp 2018

@kikika87 Já myslím, že když se dá neschopenka ukončit 3 dny předem, tak zpětně by ty 3 dny, neměly být problém

tsasenka
autor
17. srp 2018

@kikika87 Jestli jsi doma víc, jak 14 dní, tak je lepší se nechat uschopnit až v pondělí, protože Ti sociálka proplatí i víkend 😉

kikika87
17. srp 2018

@tsasenka Fakt i víkend když o víkendu do práce nechodím? Jsem doma 2 a půl týdne.

zetta01
17. srp 2018

@kikika87 ano, když už jsi na sociálce, tak ta proplácí, pak už i víkendy. Vlastně ti zaplatí všechny kalendářní dny za ten měsíc 🙂

priefi
17. srp 2018

@kikika87 myslim, ze to pujde, ale horsi by to bylo pri pripadne kontrole

priefi
17. srp 2018

@kikika87 od 15.dne se proplaci i vikendy 😉 ale pokud mas byt svedkem na svatbe, tak vychazky stale plati a komplikuje Ti to situaci

zetta01
19. srp 2018

Dobré ráno 🙂 holky mám na Vás dotázek, musím se zeptat pač jsem z toho docela nervozní ☹ máte to taky tak? Já jsem dneska 20+4 čekáme první miminko a od pondělka jsem docela dost začala cítit pohyby hlavně zdrána a večer občas ikdyž jsem před den něco dělala, tak jsem cítila nějaké to šímrání. Ale teď posledních pár dní asi tak 2-3 velice nic, 1 kopaneček z rána, přes den m připadá, že taky velice nic a večer skoro nic, nebo možná úplně nic. Jsem z toho docela nervozní, aby bylo vše v pořádku. Vím že je ještě brzo na nějakou pravidelnost, ale přeci jen ráno a večer jsem vždy něco cítila a teď nic ☹ tak se na Vás obracím s dotazem, jak to máte vy holky 🙂

malecek
19. srp 2018

@zetta01 poslední dny jsem to měla taky tak. Muž říká že se mu/jí prostě taky nechce furt jak lidem. Někdy je člověk akčnější někdy vůbec tak u miminka to bude asi stejně. Komu by se taky v těch vedrech chtělo. Nic se neboj.

zetta01
19. srp 2018

@malecek Ano přesně to říkal i manžel, že prostě spinká, tak co bych po něm pořád chtěla. Tak snad to bude všechno dobré. Za 3 dny se o tom přesvědčím a snad už budeme i vědět jestli je to ona či on 🙂 Tak moc děkuji za uklidnění jsem teď aspoň trošku klidnější 🙂

ester34
19. srp 2018

@zetta01 Já taky několik dní cítím a pak třeba i celý den vůbec nic. Ono stačí, když se pootočí a kope někam ke střevům, pak to necítíš. Jak jsou malí, tak tam ještě mají dost prostoru...Taky jsem i četla, že do 28tt je normální, že některý den jen prospí a pak má aktivnější den 🙂

zetta01
19. srp 2018

@ester34 Taky jsem se právě dívala teď na net a četla to co píšeš a co jsem předtím cítila, tak vím, že se tam točilo dost, jednou nalevo boule, pak na pravo, pak zase dole a je pravda, že to říkala i dr. že pravidelnost pohybů se kontroluje, až tak od toho 28tt, že to už by měly být nějak pravidelnější 🙂 Tak děkuji, hned je mi líp 🙂

krisatko
19. srp 2018

@zetta01 Já trochu přestala cítit, když jsem po dovolené nastoupila do práce, ale jak si tečka zase zvykla, že už se pracuje a ne jen odpočívá, tak už zase cítím 🙂

krisatko
19. srp 2018

Holky já včera byla babičce na zlaté svatbě. Bylo to parádní, strašně jsme se nasmáli .... ALE ... celý den ode všech přítomných otázky typu: a v kolikátem teda jseš měsíci, a je to holčička že, a už víte jméno? řekni nám ho .... a tak dále. už jsem přetíkala nervama 😃 tak jsem řekla, že to bude EUFROZÍNA 😃 a byl klid.

malecek
19. srp 2018

@krisatko 😂😂😂😂

malecek
19. srp 2018

Neboj já se taky furt strachuju, ale prostě tam má zatím hodně prostoru tak to pokaždé necítíme.

malecek
19. srp 2018

Holky budete mít na postýlce baldachýn? Kdysi jsem ho u syna měla teď uvažuju jestli nechat ušít. Včera mi muž objednal kojící polštář, tak už se těším

tsasenka
autor
19. srp 2018

@zetta01 Když jsem byla před tím těhotná a necítila pohyby, tak jsem mimi šťouchala, než se začalo hýbat a byla jsem spokojená 🙂 Teď jsem 18+4 a zatím téměř nic necítím.

tsasenka
autor
19. srp 2018

@krisatko No, my máme taky pracovní jména, pro ostatní. Pro nás je to Mikulášek a ostatní ví, že Robin nebo Nella 😀 Mně taky čeká svatba, ale je to rodina od manžela, tak doufám, že se až tak moc zajímat nebudou.
@malecek Já jsem u prvního nebesa nad postýlkou neměla. U druhého jsem měla půjčenou postýlku a ty nebesa jsem si tam na chvilku dala. Ale teď si je pořizovat nebudu. Chytá se na to hrozně prachu. Vypadá to hezky, ale nějak mě to nechytlo. Spíš si ušiju hnízdečko, mantinely, zavinku a kapsář na postýlku

zetta01
19. srp 2018

Přemýšlela jsem nad nebesama pravda je to krásné ale nebudu si pořizovat. Myslím si také jako tsasenka, že je to jen na prach, takže zbytečná investice, která by šla stejně pak pryč, aby to na sebe malé nestrhlo. Takže za mě si od kamarádky nechám také ušít jen mantinel, hnízdečko a zavinovačku 🙂

sarkoc
19. srp 2018

Dcerka měla nebesa do zhruba 10ti měsíců, ještě nevím, jestli je dám i druhé...spíš asi ne, protože ted bude postýlka u nás v ložnici a ta není zrovna velká, tak by to ještě opticky ubíralo prostoru...

priefi
19. srp 2018

@zetta01 ono mimi muze byt akcni, kdyz Ty jsi akcni a pokud se na kopanecky primo nezameris, tak je tak trosku zignorujes. Mimco si zacina tvorit rezim. Pred tim jsi citila vecer a rano, protoze pohyby byly nepravidelne a Ty jsi byla v klidu. Ted asi kdyz jsi v klidu, mimi spinka. Je to v pohode, neboj 😊 Navic zalezi na tom, kde je mimi zrovna otocene

priefi
19. srp 2018

@malecek my jsme meli nebesa u syna a budeme je mit i ted. Hrozne se mi to libi a bylo to i prakticke, krasne to stinilo od svetla ci slunicka

Strana