icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

kikika87
19. srp 2018

Holky tak svatbu jsme všichni zvládli. Já jsem včera vstávala v půl sedmé a spát jsem šla v jednu ráno, ale to už jsem byla úplně vyčerpaná. V devět jsem vstala, potřebovala jsem se nasnidat a rozvést pár lidí. Ono rodičů bez zbytkoveho alkoholu moc nebylo😂 Ale odpoledne jsem stejne usla, nakonec jsem ráda, že budu ještě zítra doma. Je tu opět nesnesitelne horko. A mám otekle paty od puchyru, těch mam😊 ale kamarádka provdaná a můžeme si oddechnout😂

bemo
20. srp 2018

Ahoj holky, tak jak se máte při těch vedrech? Pro mě je to nesnesitelné, už ať je zima. Včera jsem potkala kamarádku v šátku s týdením miminkem, tak jsem se nad ním rozplývala. Ach jo, já už bych tak brala leden.

kikika87
20. srp 2018

@bemo Děs běs ty vedra, od včera jsem zase jako matoha. Ale od patku už se má ochladit a o víkendu jen 20 stupnu, tak snad jsou to poslední vedra letošního roku ! No já jsem dneska začala přemýšlet nad porodem a mám z toho tedy pěkný vitr🙄 Asi půjdu na kurz hypnoporodu, potřebuju nějakou přípravu...A strach mi určitě nepomůže.

tsasenka
autor
20. srp 2018

@kikika87 Mně o porodu ani nemluv, jak se říká, že každý další je lepší, tak já teda druhý šílený, i když jsem se na něj připravovala a opravdu se snažila, bylo to peklo. Raději na to nemyslím. Snad když je to jiné pohlaví, bude menší, jinak mě picne

priefi
20. srp 2018

@bemo spatne 😕 je mi slabo a kdyz si dam nejaky nanukac na ochlazeni, mam zarucene, 6e do 5ti min.bude venku 😅
@kikika87 kezby prislo ochlazeni 😍 ja si chci precist knihu hypnoporod 😊
@tsasenka ja mam taky z toho strach. Cetla jsem, ze delka je porodu zavisi od rotace mimca. Rekla bych, ze syn musel zvladnout 360°, tak snad toto mimi bude rozumejsi a natoci se lepe

kikika87
20. srp 2018

@priefi No vážně přijde. Do čtvrtka horko, v pátek přijde déšť a o víkendu už jen 20. Těším se na to jak na vanoce😁 já bych na ten kurz docela chtěla jít. Od malá mám strašný strach z porodu, vůbec celkově jsem posera. Chci se s tím porodem srovnat alespoň psychicky.

tynka75
20. srp 2018

Holky přemýšlíte už, jak zařídíte pokojíček? já to dávám už zhruba na papír a zasekla jsem se u přebalováku...nevím zda koupit komodu nebo nějakou skříň, kam umístím jen přeb.podložku, nebo koupit přebalovák jako takový...jak to budete mít vy?díky

tynka75
20. srp 2018

@tynka75 zapomněla jsem dodat, že bydlíme v bytě

priefi
20. srp 2018

@tynka75 ja doufam, ze se nam podari najit domecek, abychom mohlo uvazovat nad pokojickem pro syna, mimi nejaky cas bude s nami v loznici. Ted bydlime ve 2+1, takze jedine co se zmenilo byla postel pro syna a postylka bude tam, kde byla, vse pri starem, jen ji pak zpet slozime. Z jedne police vyklidime kramy (nevhodne darky, co jsme dostali), tam si dam z nizsi police svoje veci a do prazdne police pujdou veci pro mimi, ktere budu postupne pripravovat dle velikosti a znova pak balit a rozbalovat. Kdyz se narodil syn, meli jsme k dispozici tehdy muj detsky pokoj (bydleli jsme u moji mamky), takze jen nove postylka, vymalovat, udelat misto ve skrini a v suplikach na mimi veci a prebalovak byl na postylce. Na detsky pokojik je jeste fuuura casu, ale chapu, ze musi byt krasne ho zarizovat 😊 uz se na to tesim, az budeme moci taky zaridit detsky pokoj/iky. S tim, ze jak budou deti male, budou spolu, az budou starsi, budou rozdeleni do svych pokoju, prip.dle pohlavi, ze by holky byly spolu, kluci spolu. Chceme 3 deti, tak snad to budeme mit ruznorode a ne jen 3 kluky 😂 to bychom museli mit bud 1 nebo 3 detske pokoje 😂😂😂

ester34
20. srp 2018

@kikika87 Já jsem už na kurz teď na září přihlášená 🙂 Prvního porodu jsem se nebála, přesto byl opravdu hrozný. Proto jsem se i dlouho k druhátku odhodlávala a strach mám opravdu šílený ☹

ester34
20. srp 2018

@tynka75 Tříletou dceru máme pořád v ložnici v posteli, jediná změna bude, že dostane do naší ložnice svojí postel, pro mimi nechystám nic (postýlku máme, ale třeba dcera spala jedině u mě, nejlíp tedy u prsa, jak jsem ji přendala, tak řev a další hodina uspavání, nošení ...pokud bude druhé klidnější a spavější, tak super, jestli ne, tak ani ta postýlka nebude 😀 ) Máme obrovský byt, klidně by pokojíček být mohl, ale dcera by tam sama opravdu nebyla, mimi už vůbec nevím, co by dělalo v pokojíčku...

tynka75
20. srp 2018

@priefi děkuji 🙂 tak u vás je jiná situace to chápu. Mě se postýlka do ložnice ani nevejde, takže já mám k dispozici celou místnost jen pro mimi, neplánuji toho nějak moc, prt čím bude starší, tím se pokoj bude měnit podle potřeb ale zařídit bych ho chtěla, aspoň do těch 1-2 let 🙂

tynka75
20. srp 2018

@ester34 tomu já se chci právě vyhnout od začátku. Rodiče svoje, děti svoje. Uvažuji i o posteli k mimču do pokojíku abych byla na blízku a která by mu zůstala, až nebude mít postýlku 🙂 Vše je v řešení 🙂

halasovci007
20. srp 2018

My děláme pokojík z pokoje,který byl dřív pro hosty..Jelikož je tam dvojlůžko zatim ho tam necháme,abych mohla v pokojíku přespat dle potřeby.Postýlku máme hned vedle.Zatím jen složenou..V pokoji máme tři komody,starý proutěný košík časem na poklady a jednu skříň a z jedne komody nám kamarád truhlář vyrobí přebalovák.Ještě chci natřít starší regál na bílo,aby to ladilo barevně a ten bude sloužit časem na hračky..

halasovci007
20. srp 2018

Jinak ještě dodávám,že máme domek kde v patře je 3+kk a dole malý pokojík-prozatím skladiště.Jeden pokoj byl určen jako pro hosty s tím,že v budoucnu byl určen pro miminko 😊😉

zavodnice
20. srp 2018

Tak pokojíček fakt řešit nemusím, bydlíme v 1+1 dva lidi a pes. Jediné, co budu řešit, kam dam postýlku.

kikika87
20. srp 2018

My musíme během podzimu zrekonstruovat horní pokoj, aby jsme se vešli na pohodu. Ale jako celý pokoj kupovat nebudu. Zatím jen postylku a něco na prebalovani. A to spíš komodu a na ni jen tu podložku. Podle mě je úplně zbytečné kupovat celý ten dětský pokoj pro malé miminko. Ale jako vypadá to krásné, o tom žádná.

halasovci007
20. srp 2018

@kikika87 taky si myslím, my jsme právě koupili šatní skříň v bílé barvě a s dekorem dřeva kombinace, aby bylo dost úložného prostoru a komody v bílé barvě, kde bude "přebalovák", aby to bylo i pro "větší dítko" 🙂 Přebalovák se dá pak sundat a komoda se využije i když dělají nádherné princeznovské pokoje..Vypadají nádherně, ale podle mě jsou dočasné a hlavně dost drahé ☹

tsasenka
autor
20. srp 2018

@kikika87 Já teď nevím, jsi prvorodička? Já jsem byla na předporodním kurzu a hrozně mi to pomohlo, že jsem se nebála. Ale u druhého jsem věděla, že musím fakt hodně přes bolest. I přesto všechno byla velká a já jsem byla na konci sil. Pro mě něco děsného, pro porodku prý ukázkový krásný porod, že to šlo dobře a nebylo potřeba šití. Ale ta bolest tam prostě je.
@tynka75 Pokojíček zatím vybavovat nebudeme. Jen 2leté dceři pořídíme více skříněk na oblečení a šaty. A vezmu si její komodu pro "pidi oblečky". Pro mimi jen hnízdečko, mantinely atd. Přece s náma bude v ložnici několik let.

ester34
20. srp 2018

@tynka75 Dcera měla hrozné koliky plus hypotonická, nedozrálá nervová soustava...Takže do tří do rána jsme ji nosili s řevem po bytě a když konečně usnula, tak se co hodinu budila na kojení...kdybych ještě vstávala a chodila ji někam kojit, tak se složím hodně rychle ☹

bemo
20. srp 2018

@priefi
@kikika87 mě ty horka naprosto ničí, já jsem si s dětmi naplánovala takové aktivní léto a nejsem schopná je pořádně vzít ani na procházku. Je mi pořád blbě a v tom dusnu jako bylo teď, no, jsem ráda že mám nablízku záchod.
Jinak u nás co se týče pokojíčku, tak mimčo bude samozřejmě v ložnici, i tak vstát 5x za noc je fakt něco a ráno hezky vypravit starší do školy a mladší odvést do školky. No, bude to hektické. Ale v pokojíčku jsou tři starší děti a zatim nejmladší, necelé 2 roky, je a bude s námi v ložnici. Spíš budu muset vymyslet nějaký další úložný prostor a to bude oříšek.

sarkoc
21. srp 2018

Nám třeba strarší dcerka spinkala zhruba do osmi měsíců v pokojíčku a přestože jsem kojila, noci spala celé, klidně 9-11 hodin v kuse...no a pak to začalo...od té doby spinkala mezi námi, protože jsem kojila někde do dvou let 6x-7x za noc...pak jsem to noční kojení utnula, protože už jsem to nedávala, byla sem znovu těhu atd...ale jako chci tím říct, že miminko kolikrát může potřebovat to spaní s rodiči méně než starší...dcera doted přechází v noci k nám, takže si asi uděláme přes celou ložnici postel a budeme tam všichni nebo nevím :D Nicméně když je noc, že nepřijde, tak mi to strašně chybí...doufám, že i druhé mimi bude hodně kontaktní, místo se nějak vyřeší 🙂

kikika87
21. srp 2018

@tsasenka Jo jo, mě ten porod čeká poprvé. Rozhodují se mezi víkendovým kurzem toho hypnoporodu a klasickým kurzem co pořádá porodnice. Oba platit to už asi nee. Ale něco potřebuju, protože strach mám obrovský, že to nezvládnu.
@bemo Ty to máš mnohem těžší když máš ještě děti, které je potřeba zabavit. Pro mě léto skoncilo na začátku prázdnin. A srpen je ve znamení neschopenky. Takže léto jakoby pro mě letos nebylo. Co se dá dělat, hlavně, že jsme Ty vedra přežili. O víkendu sotva 20 a déšť...docela zmena 😂

tynka75
21. srp 2018

@ester34 aha, tak to chápu.

bemo
21. srp 2018

@kikika87 no a my v sobotu jedeme do Itálie, tak doufám že tam se ta studená fronta vyhne 🙂 Když už jsem to tady přežila těch kolik týdnů, tak tam bych samozřejmě radši teplíčko.
Ale na ten návrat a změnu se fakt těším, až si vezmu třeba dlouhé kalhoty a bude mi i chladno, teď mi to přijde jako vzdálená budoucnost 😀
Jinak, co se týče porodu, tak jsem se na ten první hodně těšila, nějak jsem vytěsnila z hlavy tu myšlenku že to asi bude bolet a viděla jen ten vytoužený výsledek a byla hrozně natěšená a zvědavá co vlastně budeme mít, jestli holka nebo kluka. Pak už jsem se u dalších porodů bála víc a víc, přitom byly hezké a rychlé. Jen mi nedělá dobře to vědomí jako že už to začalo, nedá se to zastavit a bude to hodně bolet a musím to prostě zvládnout, jiná možnost není. Tak na to když si vzpomenu, tak se mi udělá těžko a je mj fakt blbě. Ale poslední porod byl krásný.... Příjezd do porodnice v 6 :00, otevřená na 8 cm a malá vykoukla v 7:26. A nevím jak ale dokázala jsem opravdu poměrně dobře při těch lontrakcich prostě nějak vyhodit z hlavy tu myšlenku, jako teď je další kontrakce a ty krávo, to bolí, ta bude dlouhá a au au, ale prostě jsem si v myšlenkach zpívala a vím že jsem se držela za patu a točila jsem s ní a když pak došla PS a řekla tak jdeme tlačit, tak jsem si říkala, jako už? Vždyť já čekám na ty šíleně bolesti co znám a ono se to dalo. No, to jsem se nějak rozjela, pardon 😀

priefi
21. srp 2018

@bemo ja nemam sama se synem odvahu jit sama nekam ven, chodime je s manzelem. Jsem si to leto malovala teda jinak. V 1.trim jsem teda fungovala lip, ackoli zaludek byl nonstop na vode, ale chodivala jsem se synem ven normalne a i docela streky
@kikika87 nektere porodnice proplaci, kdyz mas jejich kurz a rodis pak u nich, info ale davaji az na kurzu. Ja u syna mela dvoji proplaceni, kurz ni proplatila jak zp, tak porodnice 😅 ja osobne bych na Tvem miste prvorodicky sla na klasicky urco, dozvis se tam hodne veci a pokud to bude kurz porodnice, kde chces rodit, ziskas info, jak to chodi, zaridi Ti lepsi prohlidku, poznas personal, atd. Hypnoporod je o Tobe a jak to budes vnimat. Ja si asi prectu knihu a mozna i nejake video na netu. Ale hlavni je, jak se sebou umis pracovat, jak umis pracovat se svou bolesti, zda ji budes umet nevnimat a brat ji jako neco prijemneho. Anebo pak se placnout pres kapsu a jit do obou. A jen malinky tip, zp casto prosinec pocitaji jiz do nasledujiciho roku a pokud to mas jako ja u rbp,.ze to je v ramci roku a nikoli v ramci tehu, tak se muzes na kurzu domluvit, aby Ti tam dali prosincove datum na uctenku 😊

ester34
21. srp 2018

@kikika87 Některé pojišťovny na ty kurzy dávají třeba i 1000 Kč, tak se na to zkus podívat 🙂

krisatko
21. srp 2018

Ahoj holky.

Pokojíček a miminko - do ložnice se nám nevejde, přestože máme velký dům, takže postýlka pro úplně malé mimi bude vedle v obýváku a až že mě opadne ten prvotní strach tak posupajdi do pokojíku.

Mám na vás dotaz. Máte nějaký tip? Já blbrc jsem (i s probiotickym tampónem) vlezla do vodní nádrže (zásobárna pitné vody) a samozřejmě že jsem z toho asi něco chytla. Svědí mě to tam dole a pálí možná se i začíná loupat kůže. Co můžu použít? Je třeba nějaký proplách nebo lázeň?

kikika87
21. srp 2018

@ester34 Já půjdu asi až na ten v listopadu. Je i v září, ale to mi ještě přijde brzy.
@halasovci007 Je to strašně drahe...jako kdybychom byli nějak hodně majetni, tak asi zařídim celý pokoj. Ale takhle jsem o tom ani neuvazovala😁 i tak budeme teď mít neskutečný výdaje s tou rekonstrukcí a vším pro mimco.
@bemo Tak to si dovolenou moc užijte 😉 taky bych si přála rychlý porod, opravdu jo !
@priefi Pojišťovna mi dá tak možná pětikilo a každý ten kurz stojí 3500. Asi půjdu spíš na ten v naší porodnici. Je to I se cvičením.

kikika87
21. srp 2018

@krisatko No mě na tohle vždy pomáhal canesten 500 s mastickou. To zabere za jeden den. Ale koukala jsem na pribalovy letak a v 1.trimestru se nesmí užívat a pak po poradě s lékařem. Nic jinýho sem nikdy neměla, tak netuším...Asi bych šla k doktorovi, ať ti něco dá.

Strana