Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ahoj holky, tak jak se máte při těch vedrech? Pro mě je to nesnesitelné, už ať je zima. Včera jsem potkala kamarádku v šátku s týdením miminkem, tak jsem se nad ním rozplývala. Ach jo, já už bych tak brala leden.
@bemo Děs běs ty vedra, od včera jsem zase jako matoha. Ale od patku už se má ochladit a o víkendu jen 20 stupnu, tak snad jsou to poslední vedra letošního roku ! No já jsem dneska začala přemýšlet nad porodem a mám z toho tedy pěkný vitr🙄 Asi půjdu na kurz hypnoporodu, potřebuju nějakou přípravu...A strach mi určitě nepomůže.
@bemo spatne 😕 je mi slabo a kdyz si dam nejaky nanukac na ochlazeni, mam zarucene, 6e do 5ti min.bude venku 😅
@kikika87 kezby prislo ochlazeni 😍 ja si chci precist knihu hypnoporod 😊
@tsasenka ja mam taky z toho strach. Cetla jsem, ze delka je porodu zavisi od rotace mimca. Rekla bych, ze syn musel zvladnout 360°, tak snad toto mimi bude rozumejsi a natoci se lepe
Holky přemýšlíte už, jak zařídíte pokojíček? já to dávám už zhruba na papír a zasekla jsem se u přebalováku...nevím zda koupit komodu nebo nějakou skříň, kam umístím jen přeb.podložku, nebo koupit přebalovák jako takový...jak to budete mít vy?díky
@tynka75 ja doufam, ze se nam podari najit domecek, abychom mohlo uvazovat nad pokojickem pro syna, mimi nejaky cas bude s nami v loznici. Ted bydlime ve 2+1, takze jedine co se zmenilo byla postel pro syna a postylka bude tam, kde byla, vse pri starem, jen ji pak zpet slozime. Z jedne police vyklidime kramy (nevhodne darky, co jsme dostali), tam si dam z nizsi police svoje veci a do prazdne police pujdou veci pro mimi, ktere budu postupne pripravovat dle velikosti a znova pak balit a rozbalovat. Kdyz se narodil syn, meli jsme k dispozici tehdy muj detsky pokoj (bydleli jsme u moji mamky), takze jen nove postylka, vymalovat, udelat misto ve skrini a v suplikach na mimi veci a prebalovak byl na postylce. Na detsky pokojik je jeste fuuura casu, ale chapu, ze musi byt krasne ho zarizovat 😊 uz se na to tesim, az budeme moci taky zaridit detsky pokoj/iky. S tim, ze jak budou deti male, budou spolu, az budou starsi, budou rozdeleni do svych pokoju, prip.dle pohlavi, ze by holky byly spolu, kluci spolu. Chceme 3 deti, tak snad to budeme mit ruznorode a ne jen 3 kluky 😂 to bychom museli mit bud 1 nebo 3 detske pokoje 😂😂😂
@tynka75 Tříletou dceru máme pořád v ložnici v posteli, jediná změna bude, že dostane do naší ložnice svojí postel, pro mimi nechystám nic (postýlku máme, ale třeba dcera spala jedině u mě, nejlíp tedy u prsa, jak jsem ji přendala, tak řev a další hodina uspavání, nošení ...pokud bude druhé klidnější a spavější, tak super, jestli ne, tak ani ta postýlka nebude 😀 ) Máme obrovský byt, klidně by pokojíček být mohl, ale dcera by tam sama opravdu nebyla, mimi už vůbec nevím, co by dělalo v pokojíčku...
@priefi děkuji 🙂 tak u vás je jiná situace to chápu. Mě se postýlka do ložnice ani nevejde, takže já mám k dispozici celou místnost jen pro mimi, neplánuji toho nějak moc, prt čím bude starší, tím se pokoj bude měnit podle potřeb ale zařídit bych ho chtěla, aspoň do těch 1-2 let 🙂
My děláme pokojík z pokoje,který byl dřív pro hosty..Jelikož je tam dvojlůžko zatim ho tam necháme,abych mohla v pokojíku přespat dle potřeby.Postýlku máme hned vedle.Zatím jen složenou..V pokoji máme tři komody,starý proutěný košík časem na poklady a jednu skříň a z jedne komody nám kamarád truhlář vyrobí přebalovák.Ještě chci natřít starší regál na bílo,aby to ladilo barevně a ten bude sloužit časem na hračky..
Jinak ještě dodávám,že máme domek kde v patře je 3+kk a dole malý pokojík-prozatím skladiště.Jeden pokoj byl určen jako pro hosty s tím,že v budoucnu byl určen pro miminko 😊😉
Tak pokojíček fakt řešit nemusím, bydlíme v 1+1 dva lidi a pes. Jediné, co budu řešit, kam dam postýlku.
My musíme během podzimu zrekonstruovat horní pokoj, aby jsme se vešli na pohodu. Ale jako celý pokoj kupovat nebudu. Zatím jen postylku a něco na prebalovani. A to spíš komodu a na ni jen tu podložku. Podle mě je úplně zbytečné kupovat celý ten dětský pokoj pro malé miminko. Ale jako vypadá to krásné, o tom žádná.
@kikika87 taky si myslím, my jsme právě koupili šatní skříň v bílé barvě a s dekorem dřeva kombinace, aby bylo dost úložného prostoru a komody v bílé barvě, kde bude "přebalovák", aby to bylo i pro "větší dítko" 🙂 Přebalovák se dá pak sundat a komoda se využije i když dělají nádherné princeznovské pokoje..Vypadají nádherně, ale podle mě jsou dočasné a hlavně dost drahé ☹
@kikika87 Já teď nevím, jsi prvorodička? Já jsem byla na předporodním kurzu a hrozně mi to pomohlo, že jsem se nebála. Ale u druhého jsem věděla, že musím fakt hodně přes bolest. I přesto všechno byla velká a já jsem byla na konci sil. Pro mě něco děsného, pro porodku prý ukázkový krásný porod, že to šlo dobře a nebylo potřeba šití. Ale ta bolest tam prostě je.
@tynka75 Pokojíček zatím vybavovat nebudeme. Jen 2leté dceři pořídíme více skříněk na oblečení a šaty. A vezmu si její komodu pro "pidi oblečky". Pro mimi jen hnízdečko, mantinely atd. Přece s náma bude v ložnici několik let.
@priefi
@kikika87 mě ty horka naprosto ničí, já jsem si s dětmi naplánovala takové aktivní léto a nejsem schopná je pořádně vzít ani na procházku. Je mi pořád blbě a v tom dusnu jako bylo teď, no, jsem ráda že mám nablízku záchod.
Jinak u nás co se týče pokojíčku, tak mimčo bude samozřejmě v ložnici, i tak vstát 5x za noc je fakt něco a ráno hezky vypravit starší do školy a mladší odvést do školky. No, bude to hektické. Ale v pokojíčku jsou tři starší děti a zatim nejmladší, necelé 2 roky, je a bude s námi v ložnici. Spíš budu muset vymyslet nějaký další úložný prostor a to bude oříšek.
Nám třeba strarší dcerka spinkala zhruba do osmi měsíců v pokojíčku a přestože jsem kojila, noci spala celé, klidně 9-11 hodin v kuse...no a pak to začalo...od té doby spinkala mezi námi, protože jsem kojila někde do dvou let 6x-7x za noc...pak jsem to noční kojení utnula, protože už jsem to nedávala, byla sem znovu těhu atd...ale jako chci tím říct, že miminko kolikrát může potřebovat to spaní s rodiči méně než starší...dcera doted přechází v noci k nám, takže si asi uděláme přes celou ložnici postel a budeme tam všichni nebo nevím :D Nicméně když je noc, že nepřijde, tak mi to strašně chybí...doufám, že i druhé mimi bude hodně kontaktní, místo se nějak vyřeší 🙂
@tsasenka Jo jo, mě ten porod čeká poprvé. Rozhodují se mezi víkendovým kurzem toho hypnoporodu a klasickým kurzem co pořádá porodnice. Oba platit to už asi nee. Ale něco potřebuju, protože strach mám obrovský, že to nezvládnu.
@bemo Ty to máš mnohem těžší když máš ještě děti, které je potřeba zabavit. Pro mě léto skoncilo na začátku prázdnin. A srpen je ve znamení neschopenky. Takže léto jakoby pro mě letos nebylo. Co se dá dělat, hlavně, že jsme Ty vedra přežili. O víkendu sotva 20 a déšť...docela zmena 😂
@kikika87 no a my v sobotu jedeme do Itálie, tak doufám že tam se ta studená fronta vyhne 🙂 Když už jsem to tady přežila těch kolik týdnů, tak tam bych samozřejmě radši teplíčko.
Ale na ten návrat a změnu se fakt těším, až si vezmu třeba dlouhé kalhoty a bude mi i chladno, teď mi to přijde jako vzdálená budoucnost 😀
Jinak, co se týče porodu, tak jsem se na ten první hodně těšila, nějak jsem vytěsnila z hlavy tu myšlenku že to asi bude bolet a viděla jen ten vytoužený výsledek a byla hrozně natěšená a zvědavá co vlastně budeme mít, jestli holka nebo kluka. Pak už jsem se u dalších porodů bála víc a víc, přitom byly hezké a rychlé. Jen mi nedělá dobře to vědomí jako že už to začalo, nedá se to zastavit a bude to hodně bolet a musím to prostě zvládnout, jiná možnost není. Tak na to když si vzpomenu, tak se mi udělá těžko a je mj fakt blbě. Ale poslední porod byl krásný.... Příjezd do porodnice v 6 :00, otevřená na 8 cm a malá vykoukla v 7:26. A nevím jak ale dokázala jsem opravdu poměrně dobře při těch lontrakcich prostě nějak vyhodit z hlavy tu myšlenku, jako teď je další kontrakce a ty krávo, to bolí, ta bude dlouhá a au au, ale prostě jsem si v myšlenkach zpívala a vím že jsem se držela za patu a točila jsem s ní a když pak došla PS a řekla tak jdeme tlačit, tak jsem si říkala, jako už? Vždyť já čekám na ty šíleně bolesti co znám a ono se to dalo. No, to jsem se nějak rozjela, pardon 😀
@bemo ja nemam sama se synem odvahu jit sama nekam ven, chodime je s manzelem. Jsem si to leto malovala teda jinak. V 1.trim jsem teda fungovala lip, ackoli zaludek byl nonstop na vode, ale chodivala jsem se synem ven normalne a i docela streky
@kikika87 nektere porodnice proplaci, kdyz mas jejich kurz a rodis pak u nich, info ale davaji az na kurzu. Ja u syna mela dvoji proplaceni, kurz ni proplatila jak zp, tak porodnice 😅 ja osobne bych na Tvem miste prvorodicky sla na klasicky urco, dozvis se tam hodne veci a pokud to bude kurz porodnice, kde chces rodit, ziskas info, jak to chodi, zaridi Ti lepsi prohlidku, poznas personal, atd. Hypnoporod je o Tobe a jak to budes vnimat. Ja si asi prectu knihu a mozna i nejake video na netu. Ale hlavni je, jak se sebou umis pracovat, jak umis pracovat se svou bolesti, zda ji budes umet nevnimat a brat ji jako neco prijemneho. Anebo pak se placnout pres kapsu a jit do obou. A jen malinky tip, zp casto prosinec pocitaji jiz do nasledujiciho roku a pokud to mas jako ja u rbp,.ze to je v ramci roku a nikoli v ramci tehu, tak se muzes na kurzu domluvit, aby Ti tam dali prosincove datum na uctenku 😊
Ahoj holky.
Pokojíček a miminko - do ložnice se nám nevejde, přestože máme velký dům, takže postýlka pro úplně malé mimi bude vedle v obýváku a až že mě opadne ten prvotní strach tak posupajdi do pokojíku.
Mám na vás dotaz. Máte nějaký tip? Já blbrc jsem (i s probiotickym tampónem) vlezla do vodní nádrže (zásobárna pitné vody) a samozřejmě že jsem z toho asi něco chytla. Svědí mě to tam dole a pálí možná se i začíná loupat kůže. Co můžu použít? Je třeba nějaký proplách nebo lázeň?
@ester34 Já půjdu asi až na ten v listopadu. Je i v září, ale to mi ještě přijde brzy.
@halasovci007 Je to strašně drahe...jako kdybychom byli nějak hodně majetni, tak asi zařídim celý pokoj. Ale takhle jsem o tom ani neuvazovala😁 i tak budeme teď mít neskutečný výdaje s tou rekonstrukcí a vším pro mimco.
@bemo Tak to si dovolenou moc užijte 😉 taky bych si přála rychlý porod, opravdu jo !
@priefi Pojišťovna mi dá tak možná pětikilo a každý ten kurz stojí 3500. Asi půjdu spíš na ten v naší porodnici. Je to I se cvičením.

Holky tak svatbu jsme všichni zvládli. Já jsem včera vstávala v půl sedmé a spát jsem šla v jednu ráno, ale to už jsem byla úplně vyčerpaná. V devět jsem vstala, potřebovala jsem se nasnidat a rozvést pár lidí. Ono rodičů bez zbytkoveho alkoholu moc nebylo😂 Ale odpoledne jsem stejne usla, nakonec jsem ráda, že budu ještě zítra doma. Je tu opět nesnesitelne horko. A mám otekle paty od puchyru, těch mam😊 ale kamarádka provdaná a můžeme si oddechnout😂