icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
21. srp 2018

@krisatko clotrimazol krem a asi budes potrebovat i cipky kupsi ty, co jsou slabsi (myslim 100), v baleni je 6 ks, v lekarne upozorni, ze jsi tehu ve 2.trim.a zeptej se na vhodnost, prip.brkni gynekologovi a zeptej se. Jinak prvni pomoc voda se sodou, ne o voda se soli, nebo cisty bily jogurt
@kikika87 tolik? Ja byla na kurz porodnice a stal jen 500. Anebo to myslis ten hypnoporod?

priefi
21. srp 2018

@priefi jinak canesten je to stejne, ale je o dost levnejsi a mozna jednodussi slozeni a vice vhodne. Nic na kvasinky se v 1.trim nedoporucuje, pak v 2.trim.to je ok a ve 3.mize zpusobit predcasny porod

kikika87
21. srp 2018

@priefi Hypnoporodu stojí 3500 a ten kurz porodnice je vlastně levnější, tam je myslím 6 nebo 7 lekci po 300Kc.

bemo
21. srp 2018

Holky a o co jde při tom hypnoporodu? Já to slyším poprvé. Jako je mi jasné že je člověk asi nějak mimo a nevnímá ty kontrakce. Ale nic o tom nevím

krisatko
21. srp 2018

@priefi super tak ten mám doma ... 🙂

priefi
21. srp 2018

@krisatko kapku jsem to blbe napsala, clotrimazol je levnejsi a vhodnejsi, z meho prispevku to vyznelo, ze canesten 😅 ale je to defacto to same

priefi
21. srp 2018

@kikika87 ja mela moznost vybirat tehdy z nekolika a vybrala jsem si ten, co bym na vicekrat a bylo tam i cviceni pro tehotne a celkove vysel na 500kc za vsechny lekce, pak byl o neco drazsi, myslim kolem 700, pak dalsi alt.bylo, ze se za kazdou lekci platilo 200 a tam bylo v ramci toho i plavani pro tehule, ale bylo to v jinem meste a nestihala bych to z prace, pak vikendovy dvoudenni a to bylo x hodin v kuse a ten vysel na 1200, ale bylo to bez cviceni. Hypnoporod jeste byla total novinka a kurzy byly x km daleko, takze jsem se nezajimala

priefi
21. srp 2018

@bemo jednoduse receno, jedna se o to, ze budes relaxovana, budes vnimat bolest jako neco prijemneho. Uprimne si myslim, ze na to musis mit vlohy a musis umet pracovat sama se sebou, je to hlavne o hlave. Nektere zeny se muzou snazit sebevic, ale jakmile prijde bolest, nedovedou se uvolnit. Chci si o tom aspon precist, treba se dovim neco noveho, jak s tou bolesti pracovat 😉

tsasenka
autor
21. srp 2018

@bemo Vévodkyně Kate prý rodila v hypnoporodu. Taky o tom nic nevím. Hlavně cvičím kalanetiku - pánev a budu pít čaj z maliníku. U druhého porodu mě nemuseli šít a prý cvičením pánve je taky "lehký" porod. Tak já Ti řeknu v lednu, jestli to fungovalo 😀

krisatko
21. srp 2018

@priefi mám ten clo.... 🙂

halasovci007
22. srp 2018

@kikika87 no prave obycejnej clovek si to strjne nekoupi a nebo ne komplet. Videla jsem na netu postel Minie za 1300 v akci uz pro vetsi holcicky plus samozrejme matrace a rost ale stejne se casem bude muset postel kupovat kdyz jeste bude beru ji 😂😎

bemo
22. srp 2018

Holky, já měla zase noc. Večer mi bylo zle, tak jako vždy, tak jsem si šla lehnout že to zaspím a ve 4 hodiny mě to vzbudilo znovu a už jsem to musela vyhodit. To se mi dlouho nestalo, aby mě to zvracení i tahalo z postele. Je tu ještě někdo kdo zvrací? Ty jo 20 tt, tak už by mohl být snad klid.
Jinak ten hypnoporod zní zajímavě. A to vše se jako naučíš na tom kurzu a pak se to snažíš jako teda zrealizovat při samotném porodu?
@tsasenka a jaké cviky máš na pánevní dno. Jedeš podle nějakého videa? Já měla s tím problém po porodu třetího dítěte a kámoška, ta když si pšikne, tak už musí na záchod.

laura1256
22. srp 2018

ahoj no my to máme v rozmezí 23.12 a 6 ledna 🙂 čekáme holčičku včera jsme byli na druhém screeningu 🙂

zavodnice
22. srp 2018

@bemo Mně bývá blbě, zvracení častěji než v 1.trimestru. Hned ráno cítím, že mi bude blbě nebo nebude, tak si vezmu torrecan. Ať mi nikdo neříká, že duhy trimestr je nejhezčí období.

tynka75
22. srp 2018

@laura1256 kolik se platí za ten 2.screening? Malá je šikovná 🙂 snad mi taky udělají za týden 🙂

zavodnice
22. srp 2018

Mně doktor tvrdil, že druhy screening je hrazeny pojišťovnou a mám to i v zadance. Snad to tedy platí.

priefi
22. srp 2018

@bemo ja jsem 21tt a taky zvracim 😥 ale hlavne, kdyz mi neco smrdi, obcas jen tak ze srandy a vzdy po nanukaci nebo sladkem smetanovem necem, jako treba monte atd. Ja bych taky potrebovala cviky na panevni dno, nejak se to uz zacina povolovat a kychnuti, zakuckani, nebo zvraceni a je maler na svete 😔 @tsasenka posli prosim odkaz na ty cviky 😊
@laura1256 gratuluji k holcicce a 3d (nebo to je 4d?) utz Ti delali automaticky, anebo sis priplatila? Nas ceka velky utz.zitra 😊 ale to asi bude klasicky 2d
@zavodnice taky nevim, kde na ten druhy trimestr prisli. Je fakt, ze zaludek na vode nemam nonstop, jako v prvnim, ale zvracim mnohem casteji.

semmi
22. srp 2018

@laura1256 Naaadherne fotky 🙂 Já jdu v pátek do Prenatalu na 13:00hod. Tak už se těším. Teď už jsem malou neviděla měsíc. Ještě, že si pokopkava, člověk ví, že tam je 😉😂

laura1256
22. srp 2018

@priefi moc děkujeme no já nevím my jsme byli v Německu platila jsem normální cenu takže 50 euro ale nám to dál i na flešku je to v ceně jak fotka tak i videa 🙂

laura1256
22. srp 2018

@semmi no já na prvním screningu byla ve 13 tt takže jsem ji taky neviděla jen na klasickým ultrazvuku :D ale tak ještě chvílku a máme je u sebe už 😍

semmi
22. srp 2018

Holky jdete někdo v pátek do Prenatalu na Veveří? Potkám se tam s někým??? 😉 Jsem objednana na 13:00hod. Půjdeme jen s dcerou. Přítel bohužel pracuje za kolegu, který je na dovci, tak si to neměl s kým prohodit. ☹ Ale u Ninky se mnou taky nemohl být na druhém screeningu. Tak si uděláme s malou holčičí den. Zajdeme si pak na oběd a na zmrku 🙂

priefi
22. srp 2018

@zetta01 ahojky, tak jak screening? Drzim pesti 😊

zavodnice
22. srp 2018

@priefi Provází mě silné pálení žáhy, že bych lezla po zdi nebo je mi na zvracení. Ale taky to není pořad, mám sem tam i lepší dny nebo hodiny. Na jednu věc se zatím muzu spolehnout, a to že mě každý den bolí hlava. A na to si muzu vzít tak leda paralen. Celkem mi bylo dobře asi 4 dny, jak skončil 13.tyden, těšila jsem se, jak to bude dobrý, všude to píšou, prý ideální čas na dovolenou.

kikika87
22. srp 2018

@bemo Ty si tedy užíváš, to je mi tě líto. Mě je rozhodně lépe než v 1.trimestru. Nicméně čekala jsem, že to bude jeste lepší. Já mám problém stále s jídlem, nic mi nechutná. Málo jim a pak je mi samozřejmě špatně.
Kdy dělají nějaké testy jestli mám dostatek železa atd ? Protože pochybuji, že mám veškeré hodnoty ukazkove s tím co jim🙄

kikika87
22. srp 2018

@halasovci007 Já si budu ještě na podzim pořádně rozmyslet co všechno koupím. Nechci bezhlavě kupovat vše co se mi líbí, abych pak zjistila, že polovina těch věcí je úplně k ničemu a ani sem je nepoužila. Strašně se mi líbí ty vecicky do postýlky, mantinely, hnízdo...to je taky raketa. Je potřeba peřina? Když se narodí v lednu ? Asi jo co, blby dotaz. Zase asi nebudu kupovat zavinovacku, ta mi přijde zbytecna....

kikika87
22. srp 2018

@zavodnice Zaha mě chytla jeden večer a určitě to byla moje chyba. Hodně sem se napila, pak si dala strašně sladký jogurt a bylo hotovo. A pak ještě kit kat😶 Možná špatně jis, já si na to už dávám pozor a od té doby nic. Ten žaludek mě taky trápí, ale rozhodně už je to lepší.

bemo
22. srp 2018

@kikika87 já měla zavinovačku a vždy mi přišlo že se tam dětem líbí, že ten stažený pocit mají rádi ještě z bříška. Že to navozuje pocit bezpečí.
Já mám žaludek na vodě prostě furt a jsou dny kdy to prostě zvládám lépe a dny kdy vůbec. Bohužel těch dní které byly úplně v pohodě, ty bych spočítala na prstech jedné ruky. Je to neskutečně omezující a kdo to nezná, tak těm závidím. A když už máte nějaké děti, o to horší. Uvařit jim musím a vůbec se postarat celý den a pak padnu do postele hned jak usnou. No, taky čekám na ten druhý lepší trimestr. Ale věřím že to přijde. U prvního těhotenství to přišlo kolem toho 20 tt a přišla jsem si jak Železný zekon, mohla jsem dělat cokoli, ohnout se a vše ve mě zůstalo. A ten příval energie, na to nezapomenu. Ovšem to už u dalších dětí nějak nebylo, energie málo a práce stále víc 😀

zavodnice
22. srp 2018

@kikika87 Asi nejim úplně vzorně, ale nemam rada sladkosti, takže tím to nebude, jogurty nejim, ovoce nejim. Mám rada zeleninu, na chleba třeba gervais, normální tepla jídla (polévky, masa, těstoviny, ryze, knedlík atp.). Ve skutečnosti trpím velkým nechutenstvim, na nic nemam chuť, pak je problém něco sníst.

kikika87
22. srp 2018

@zavodnice No to mám taky to nechutenství. Četla jsem, že pálení žahy vyvolává i paprika a rajčata. Ale já sem se hodně napila, kolem litru vody v krátké chvíli a asi se tam už to jídlo nevešlo a začlo se mi to vracet. A pak mě právě strašně palila ta zaha. Já třeba nejim vůbec maso co jsem těhotná a to je velká čára přes rozpočet, protože už prostě nevím co bych jedla 🤔

kikika87
22. srp 2018

@bemo Ale tak takový pocit bude mít i v tom hnizdecku ne ? Říkam, musím to pak vše vykoumat. Jestli je potřeba obojí. Snad ti brzy bude lépe a lépe!

Strana