Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ahoj holky, má už některá za sebou druhý screening? Dnes mi dr. dávala žádanku a říkala, že se neplatí - díky žádance je to zadarmo. Tak se v tom moc nevyznám, ale přepokládám, že by měla vědět jak to je 🙂 Už jste některá byla?
Já ho sice ještě nmám za sebou ted s druhým, ale vím, že se u nás neplatí, ani ten UZ ve 20. týdnu, ani ten ve 30.tt...doktorka má ten super UZ přímo v ordinaci, takže jí tam na to akorát dojíždí profi doktorka na ultrazvuky, ale nemusím nikam jinam, což je fajn...já teda měla navíc ještě jeden velký UZ v tom 18.týdnu a neplatila jsem ani ten, protože to enebyl můj výmysl, že bych chtěla, ale byl k tomu důvod (ten nosánek)...
@journals Zítra jdu na kontrolu, mám se dozvědět výsledky triple testu a pak jsem měla ještě další zadanku...Tak snad z toho se něco dozvím. Brali mi asi šest ampuli krve.
Screening mě čeká až za 3 týdny, ale vím, že se neplatí. U moji doktorky ne. Když bych šla do gennetu, tak tam si to zpoplatnili 12 stovkami a ještě chtějí zadanku.
Holky mám dotaz včera jsme byli na druhým screeningu a mala má 273 g jsme ve 21 TT nepřijde vám to malo?? Jako vím že je to odhad ale dr říkal že je naprosto v pořádku
Jdu 7.9. tak já dam každopádně vědět. Mně říkali, že toto zavedli v únoru, ale pokud je na zadance, že hradí pojišťovna, peníze chtít nebudou.
@kikika87 já jdu 18.9. Jestli budu něco platit jsem se ptala u Apolináře už když jsem se objednávala a bylo mi řečeno, že pokud budu mít zadanku od svého Dr. tak ne. Toho jsem se ptala a říkal, že sice neví, proč mi chtějí dělat druhý screening, když byl první predpisovy (to mě zarazilo, přece se tam zkoumá něco jiného ne?), ale že mi žádanku klidně napise...
Já jdu na druhý screening 10.9. mezitím ještě 30.8. na kontrolu ke svojí, tak ji taky o tu zadanku poprosím. Když nedá, tak hold zaplatím, ten první mi pojišťovna proplatila celý, takže bych s tím problém neměla
Díky, já se na to ptala proto, že se to tu řešilo měsíc, měsíc a půl zpátky? Od tohoto roku to je prý jinak a nikdo tu nevěděl jak to s tím druhým screeningem je, jestli se platí, nebo ne 😀
@krisatko Mě nefungoval včera a ani dnes, na macovi vůbec, musela jsem na stařičký počítač, jinak mi to pořád psalo, že je nedostupný server. Ze starého pc mi to jde. Ale nevím proč a co se stalo.
@zavodnice já jdu do Gennetu taky na druhý screningu ale musím si ho platit o když mám zadanku. Prej to je novinka. Ptz loni u syna jsem neplatila nic. Tak nevím :/
Holky tak jsem narazila na diskuzi o vitaminu k a jeho podávání/nepodavani po narození dítěti. Víte o tom něco? V té diskuzi se to zvrhlo na boj matek neockovacek proti ockovackam, každá svoji studii, ale závěr jsem si neudělala.
@krisatko Celá ta diskuze je těžce přitažená za vlasy. Tu bych vážně fakt nebrala. Četla jsem jen část a teda... to, co tam ta jedna budoucí maminka rozpoutala, tak to je fakt síla. Háže tam nějaká čísla a tvrdí to, co si ani odborníci tvrdit netroufnou. Nechápu. Vůbec to neberu vážně. Zjistit si informace ano, ale tohle fakt ne. Google je občas strašný peklo!
@krisatko já ani nevim jestli ten vítamin k malému dali. ALe myslím ze většinou miminkum píchnou injekci vitaminu K už po porodu a je vystaráno. Vitamín D třeba kapeme malému porad. Já tady tyhle diskuze nemam moc ráda ptz se tam vždy akorát zhadaji. Ale obecně jsem pro očkování, ne všechno ale povine a ty vitamíny jo. Oni lékaři ví proč to očkovat.
Ahojte holky, tak se Vám hlásím. Nevím proč, ale od včera jsem se sem nemohla vůbec přihlásit a hlásilo mi to, že stránka neexistuje. Jinak včerejší 2.screening byl teda docela mazec. Žádanku jsem měla s poznámkou, že jsem samoplátce. Takže jsme platili 1200kč. Byli jsme v Prenatalu na Veveří a naštěstí měli i štěstí na skvělou dr., která nám vše ukázala vysvětlila. Včera jsem byla přesně 21+0 a náš drobeček má 25cm a 430g 😀 docela mě to překvapilo a vyděsilo zároveň. Ale to nebylo to nejlepší to teprve přišlo a dozvěděli jsme se, že na 100% čekáme chlapečka a nebylo o tom pochyb bylo to vidět opravdu jasně :-/ takže šok opravdu veliký. Manžel se smál a já držela šokovaně slzy 😀 Ale jsem strašně ráda, že je vše v pořádku malý roste, tak jak má a to pohlaví vem čert 🙂 A na závěr jsme dostali fotečku a celý ultrazvuk máme natočený na DVD. Jinak hned jak dr. kontrolovalo hlavu tak se na nás miminko usmívalo, dr. z toho byla nadšená a já jsem se neubránila slzám, neskutečný zážitek a o to víc mě to těší, že to máme i zachycené na tom DVD 🙂
@arielka222
@journals mě to právě taky zarazilo co se tam zase strhlo za Brutus. Mě by třeba vůbec nenapadlo to řešit. Tak snad vědí co a proč dělají ne?
@krisatko To víš že jo! Já jsem z toho byla taky dobře v šoku. Zvlášť, když tam snad tvrdila, že každý 3. případ leukemie je způsoben tímto očkováním (nebo něco v podobném duchu tam zaznělo...) - fakt kravina! Prostě si někdo sedl ke googlu a googlí a googlí a vygooglil jednu větší hloupost než druhou. Kdyby to bylo PROKAZATELNĚ tak špatné, tak se to v dnešní době těžko dál praktikuje.
@krisatko ahojky. Já jsem taky zabrousila na tu bujarou diskuzi a nestačila se divit. Pročetl jsem jen začátek protože mě hodně zajímal důvod toho proč nedat vitamín K. Mám kamarádku lékárnici která ho taky nechtěla po porodu, ale nevím proč. Tak se jí musím zeptat, jaký to mělo tehdy důvod. Ale celkově jsem proti těm matkám co odmítají očkování, protože to je přeci jen hrozba i pro společnost. Chápu že se najdou případy těžkých až tragických následků. Ale nenaočkovat vůbec, já bych se o dítě prostě bála.
@zetta01 velká gratulace k usměvavému chlapečkovi, tak tatínek byl milé překvapen, že

@kikika87 dcerka měla do třetího měsíce zavinovačku, peřinku jsem přes ní přehodila navíc ještě, když jsme třeba v noci větrali (byla říjjnová, takže taky na zimu)...každopádně zavinovačku pořídím určitě zase, ta stojí proti těm ostatním věcem pár korun a využije se...A třeba musím říct, že můj tatka je takový hromotluk a bez zavinovačky by se jí prý bál vzít do ruky, takhle si jí klidně pochoval (a ostatním lidem, ne rodině, bych jí tak droboučkou bez zavinovačky ani nepůjčila třeba ty dva měsíce)...měli jsme takovou tu zavinovačku s pevnějšími zády, aby se dobře držala a opravdu super věc...