icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

koalka11
20. pro 2018

@bombat Ahoj, na gyndu chodím do Berouna do Gynery, ale úplně spokojená nejsem, jsou tam dva doktoři - jeden z nich je docela mrzout a ten zrovna i dělá všechny velké ultrazvuky, takze nic moc. Už se mi dvakrát stalo, že byl fakt mega nepříjemnej.. Co se týče té porodnice, tak naopak švagrová byla před 2 měsíci spokojená, ale rodila předčasně v 34tt, takže byla na tom oddělení pro předčasně narozené... Rakovník mi přijde hrozně daleko, do Prahy nechci, tak proto volím ty Hořovice (pokud teda nebude stopstav) :D

skretik
20. pro 2018

holky chci se zeptat, vy co mate doma uz deti. Budete davat neco pod stromecek miminku? Za normalnich okolnosti bych nic nedavala, ale syn napsal do dopisu pro Jeziska, ze chce dudlik pro miminko a tak ted vaham. Kdyz by tam mel jen dudlik, jestli zas nebude zklamany, ze tam nic jineho nema.

bombat
20. pro 2018

@skretik Já nic dávat nebudu (naše děti jsou už taky všechny velké), ale myslím, že tam něco pro miminko stejně bude 😉. Ale když vyloženě o to psal, škoda ho tam nedat, moc hezké od nastávajícího bratříčka... A že jenom jeden dárek snadno vysvětlíš, když miminko teď ještě stejně nic nepotřebuje. Dudlík je hold na přání napřed už pod stromeček 😀.

bombat
20. pro 2018

Uznávám, že to byl blbej vtip s tím děláním podlahy na Štědrý den... Podlaháři uvízli na cestě k nám i s naloženým materiálem ve sněhu... Ach jo.

jessulka
20. pro 2018

@skretik Já si myslím, že naše miminko bude mít těch dárků pod stromečkem nejvíc 🙂 To víš že zabalím i pro miminko. Holkám by to bylo divné, proč tam miminko nic nemá. Sice ještě není na světě, ale u stromečku bude přeci s náma v bříšku. A my jsme dostali peníze, že máme miminku něco koupit.

jednaholkaa
20. pro 2018

@skretik Darky, kdyz jeste neni na svete? Tak to by me teda nenapadlo.. 🙂
@jessulka Kadernice mela dalsi zakaznice? To jsem nikdy nezazila, vzdycky se venovala jenom me, to jsou teda moresy 🙂) To bych ji taky neco rekla, to si udelala dobre..

jessulka
20. pro 2018

@skretik Zabalím 2 balíky plínek Pampers, ten koš na pleny, osušku - modrou 😀, povlečení, prostěradlo.

andelka
20. pro 2018

@skretik budu dávat bavlněnou hračku, chrastítko.

jessulka
20. pro 2018

@jednaholkaa No uvažuju, že už k ní příště nepůjdu, protože tohle mne fakt dostalo. Ještě když vidí, že jsem těhotná a já jsem odcházela z kadeřnictví jako poslední v 19:10 a seděla jsem tam od 15:30. To víš že jsem jí to řekla. Ona se teda omluvila, za zdržení a já jí na to řekla, že to už fakt bylo moc 3 hodiny, že se mi to ještě nikdy nestalo. Víš, kdybych chtěla na hlavě nějaké ombré, nebo víc barevných odstínů, ale ona mi dělala jen světlý melír. A na hlavě jsem ho měla minimálně hodinu. A pak jsem hodinu čekala, až si dodělá jednu paní, kterou komplet odbarvovala, pak jí na hlavě tvořila nějaký divný pánský sestřih, pořád tam něco upravovali, protože se to zákaznici nelíbilo. No já kvetla a už jsem po ní házela ksichty. Mám jít až za dva měsíce, tak si to asi do příště rozmyslím a půjdu asi jinam, když vidím, jak to tu chodí.

andelka
20. pro 2018

Minule i Madlenka dostala, baňku betléma,tu máme teď na stromečku,a figurku andilka a bodyčko. Všechno teda od někoho jiného,já nedávala nic. Blbý je že asi měsíc po vánocích umřela,ale máme aspoň vzpomínku.

skretik
20. pro 2018

@jednaholkaa no ja bych to taky neresila, kdyby si nenapsal syn o ten dudlik pro neho. On je na tyhle veci hrozne citlivej, tuhle kdyz jsme se ho ptali na co se nejvic tesi na Vanoce, tak rekl, ze na to, ze bude cela rodina pohromade a obvolava pribuzenstvo, jestli na stedry den prijdou. Zas jestli neni lepsi tam nedavat nic nez jen dudlik :D

skretik
20. pro 2018

@jessulka ty si koledujes :D :D :D

jessulka
20. pro 2018

@skretik Tou modrou osuškou? Mám i růžovou, ale tu balit nebudu 😀

dominika963852
20. pro 2018

@skretik Tak když si to syn přeje, tak bych mu tu radost udělala,ale jen tím dudlíkem- je to maličkost.
Já určitě nic miminku dávat nebudu, máme toho doma až až :D a i kdyby ne tak bych nedávala nic. Mamka mi taky řekla,že miminku nic pod stromek nedá, že až se narodí,koupí mu cokoliv,ale teď ještě ne.

skretik
20. pro 2018

@jessulka je zabal obe, to bude nejverohodnejsi, ze nic nevis 🙂

jessulka
20. pro 2018

@dominika963852 Já musím. M. rodiče nám dali peníze na dárky k Vánocům a každému dali 1000,-Kč, tak tam něco musím zabalit miminku už ze vší slušnosti a protože by se M. nastval, že jsem nic nekoupila. Pídil by se po těch penězích.

jessulka
20. pro 2018

@skretik Vidiš, to je taky dobrý nápad 🙂 Zabalit obě.

dominika963852
20. pro 2018

@jessulka Já bych asi ty peníze dala stranou do obálky pro mimi.
Mě sice taťka s manželkou nechával šít hnízdečko se zavinovačkou, ale už mi ho dali před 14ti dny.
Ale tak jako osuška nebo něco takového není tragédie 😉 . Hroší by bylo kvantum hraček. Každý to vnímá jinak. Někdo třeba nemá doma z pověrčivosti kočárek.

arielka222
20. pro 2018

@skretik já miminku doma nic nebalim pod stromek. Nevím proč když ještě není na světě. Jinak ale pokud syn napsal dudlík pro mimi tak bych mu ho tam dala. To je od něj hezke 🙂

jessulka
20. pro 2018

@dominika963852 Já mám z pověrčivosti taky všechno mimo byt. Nemám doma kočárek, postýlku, ani oblečky. Co dostane miminko od Ježíška, tak půjde pak hned k rodičům. Já to doma nechci.

cuccinka
20. pro 2018

A to my zase dostaneme od komplet celé rodiny věci jen pro miminko. Takže ani já ani pritel letos nedostaneme od nikoho nic. Ale já to tak chtěla, každej dostal pokyn co má koupit a tím pádem budu mít spoustu věcí co nemusím kupovat a tak usetrime penize na barak.Jen jsou to věci max do 500kc nic velkyho nechceme.Pak nám spise všichni pomuzou s barakem.Takze mě to divný neprijde ☺

jednaholkaa
20. pro 2018

@skretik To jo asi bych mu taky vyhovela kdyz si o to napsal, ten dudlik je spis symbolicka malickost 🙂 Jinak davam darky jenom tem co si je umi rozbalit, jako treba nas pes 🙂) Malem bych na nej tyhle vanoce zapomela, nastesti ho pritel pripomel..je to vzdycky sranda kdyz trha ten papir.
Nam muj tata ted rekl, ze nam da penize na kocar, my uz ho teda mame, ale budem kupovat jeste skrin, tak to berem, akorat budem muset predstirat, ze kocar jeste nemame :D

smigli
autor
20. pro 2018

Ja miminu nebudu davat pod stromecek nic a vlastne ani nechci, aby mu nekdo neco daval. Neni jeste na svete a muze se cokoliv posrat.. Nerada bych pak rozbalovala darky, ktere nikomu nepatri.. Poverciva moc nejsem, kocarek i postylku mame doma, ale tohle dodrzim..

misak48
20. pro 2018

Já pro mimčo nebalim taky nic, ale předpokládám, že od tchyne tam aspoň malý balíček v podobě klipu na dudlík nebo tak něčeho bude. A mě je to jedno, pověrčivá nejsem a ona se tak moc těší 🙂 tak proč ji tu radost neudělat 🙂 od našich dostanu knížku "prckuv deník", ale to je dárek spíš pro mě, řekla jsem si o něj 🙂
Holky já jsem od rána taková na měkko 🙂 v noci mi psala ta přenášející kamarádka, že včera konečně porodila. Ale teda takový porod bych chtěla taky. Byla teda týden po termínu na vyvolání, ale dostala po poledni čtvrt tablety, po dalších dvou hodinách znovu čtvrt tablety, pak ji pichli vodu a v 8 večer už byl malý na světě 🙂

dominika963852
20. pro 2018

@misak48 Tak to jsme na měkko dvě. Mě psala teď sestřenka, že Adámek je na světě. Měla termín za devět dní. Její porod ? V půl 6ráno v nemocnici a v 9:30 dopo malý na světě 🙂 to je sen.
A jinak gratuluji kamarádce 🍀

misak48
20. pro 2018

@dominika963852 taky gratulace 🙂 to jsem krásné slyšet takovéhle zprávy chvíli před termínem 🙂 pro mě je to balzám na duši taky proto, že mě s dost velkou pravděpodobností to vyvolávání čeká taky 🙂 takže po všem, co se o tom člověk dočte je krásné slyšet, že to jde i dobře 🙂

dominika963852
20. pro 2018

@misak48 Tak to se můžu podělit i já. Syna mi vyvolávali. Ráno v 7 jsme měla nástup, zobla jsem si tabletku pak mu vypustili bazének, zobla jsem si další a už to jelo. Narodil se v 16:37 . Tak si říkám, že na prvorodičku to byla rychlovka 🙂 .

misak48
20. pro 2018

@dominika963852 díky moc 🙂 hrozně ráda to slyším 🙂 já samozřejmě pořád doufám, že se malá rozhodne sama a nebudou do toho muset zasahovat, ale přecijen na to má o 14 dní méně než ostatní mimča (přes termín mě stoprocentně jít nenechají), tak je ta pravděpodobnost vyvolávání vyšší 🙂

jessulka
20. pro 2018

Holky, tak já balím pomalu věci v práci. Za ty dva roky se mi tu toho nějak nakupilo, že pomalu nevím, co s tím a kam to doma dám.
Chtěla jsem se zeptat, myslíte, že mám k tomu zítřejšímu občerstvení koupit i nějaké pití? Nebo myslíte, že ty obložené bagetky budou stačit? Bude jich 60ks. Mne se zase nechce tolik utrácet. Vždyť jdu jen na mateřskou. Kolikrát tady někdo kdo je tu třeba už přes 10 let měl třeba narozeniny nepřinesl ani chlebíčky, nebo zákusky. A já jim tu mám po dvou letech dělat hostinu? Ale raději se jdu ještě poradit s vámi.

zuzekk
20. pro 2018

Mně připadá jako samozřejmost dát miminku dáreček pod stromek, však je tu s námi..kdyby to byl nekolikatydenni plod, ale když už si spolu povídáme, víme o sobě.. neporizuju teda nějaký speciálně vánoční dárek, mám takovou (drahou a zbytečnou) blbinu, o které muž neví.

Strana