icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

seveneye
8. led 2019

@val333 haha tak přeci mas v bruchu taky netopýrka😀super.neboj budeme se tu ptat spolu,já začla 35tt,placenta je pořád nizko,ale i přesto chci zkusit pocvičit,co kdyby ten normal porod v termínu nakonec vysel...malinik popijim,lněné seminko si přidám a ten aniball taky

1nelinka
8. led 2019

@bombat to tak jen vypada miunka byla fakt mala cca 38cm a 2kg 😍 zatim jsem na jipu po cisari ale na odpolko mi chystaji nadstandart tak mam radost ted me ceka nejhorsi cast a to je prvni zvednuti z postele😅do ted si pamatuju jak moc hrozny to bylo po prvni sekci😐

andelka
8. led 2019

@1nelinka tak hodně síly k prvnímu vstanuti. Též jsem to četla,že to je nejhorší. Ale pak už bude jen líp. A to nejhorší za tebou a nejhezčí před tebou. Malá je rozkošná.

1nelinka
8. led 2019

Holky tady v porodnici davaji tohle na pamatku s obtiskem nozicky..uplne me to dojalo..takova kravina ale je to fakt krasny

jessulka
8. led 2019

@val333 Hurá to je skvělá zpráva 🙂 Moc gratuluju. 😍😘

andelka
8. led 2019

@1nelinka to je krásné.
Já nechápu že mám v břiše tak velké dítě,jako teď vidím že máš v náručí. Minulý týden byl odhad 2660. Už se moc těším až ho uvidím naživo.

ajdamajda
8. led 2019

Já zkusím holky místo vany a kybliku na mimco tentokrat koupat v umyvadle s koupací květinou . Případně to vyhodim . Rozhodne budu hned po koupání sušit v susicce a častěji prát aby tam nebyly bakterie . Ale v tom umyvadle mi to pripada takové docela parádní

ajdamajda
8. led 2019
andelka
8. led 2019

@ajdamajda no nevím..nenacuca to víc vody než v kolika budeš koupat? A nebudeš od toho mokrá taky celá? Mně to přijde strašně nepraktické,jako úplný nesmysl.

ajdamajda
8. led 2019

@andelka prý ne. Ptala jsem se na to ve skupině prave holek/
Protože jsem děti často koupala v umyvadle ale musela jsem tam dávat pleny aby nebylo studené

arielka222
8. led 2019

@ajdamajda ja koupala v umyvadle mimi jednou a chudakovi sem nechte omlatila hlavu o ty rohy. Mě umyvadlo prijde dost nepraktické i když to mas vystlane květinou, hrozně to všude cakalo, ale uvidíš. Jinak na květinka vypadá hezky, ale je to fakt další blbina do baraku 😂😂

ajdamajda
8. led 2019

@andelka a tak případně za zkoušku nic moc nedám .... na zbozomatu mají za 300. A kyblik mužu pořídit vzdycky nebo vaničku .

ajdamajda
8. led 2019

My máme jiné umyvadlo

ajdamajda
8. led 2019
jessulka
8. led 2019

@1nelinka Tak to na tebe budu moc myslet, až budeš vstávat. Já sebou hned sekla na zem. Blbý tlak. Omdlela jsem, tam mne zase strčili zpátky do postele, dali mi kapačku a na nadstandart jsem šla až odpoledne.

dominika963852
8. led 2019

Tak mě od včerejšího večera provázejí střevní potíže :-/ Ufff, hrozný. Malej se tam do toho mele, jak o život.
Jediný pozitivní na tom je, že při tom možná i něco zhubnu 😀 .

seveneye
8. led 2019

@dominika963852 sadistko🙂daly by se snad vymyslet i lepší diety...

jessulka
8. led 2019

Musím se s vámi podělit o dnešní story. Volala skorotchýně, aby se zeptala, jak jsem včera dopadla v porodnici. Tak jsem jí řekla, že tam jedu dnes a že jsme včera byli jen na Úřadě kvůli uznání otcovství a příjmení. A tchýně říká "Jo kvůli tomu, aby se to jmenovalo A....?" A já jí říkám, ne, aby se to jmenovalo B...…." Chvíli ticho a pak nasadila tón a říkala "No a ty se nebudeš chtít jmenovat A.....ová?" A já jí říkám "No, víš, mne se na to ještě nikdo neptal". A tchýně zase zmlkla a říká "Ten náš kluk je ale pacholek". Tak jsem se smála. Pak jsme se bavily jak se má a co dělá a zavěsila jsem. Michal ten rozhovor slyšel zpovzdálí, určitě mu došlo téma o kterém jsme se bavily a řílá "A můžeš mi vysvětlit ty B...… proč se dítě nebude jmenovat A...… po mne?" Tak mu říkám "A můžeš mi říct, proč by mělo, když já nejsem tvá žena a to dítě nosím 8,5 měsíců a porodím ho? A ty budeš pak ten hrdej otec se stejným příjmením jako tvůj syn/dcera a já bude stále B.....? " A on mi říká, že je to přece automatický, že děti mají příjmení po otci. Tak jsem vybouchla smíchy a řekla mu, že to teda nevím, kde se dočetl, ale že mne přijde automatický dát dítěti příjmení po matce, když ti dva nejsou ani zasnoubení, nebo že by se alespoň bavili o svatbě. A on mi řekl "A se mnou se jako do budoucna nepočítá?" Tak mu říkám "To já nevím Michale, mne ses ještě na nic neptal, tak jak to mám vědět". A šel luxovat a vytřít a pořád přemýšlel. A pak říká a co mám teda pak říkat kamarádům a lidem, až se mne budou ptát, proč se dítě nejmenuje jako já? Tak jsem mu řekla "Řekneš úplně to stejné, jako bych říkala já, když by se jmenovalo po tobě". Takže jsme si fifty fifty. Ty máš po sobě pojmenovanou Ellu, její máma je už vdaná a má jiné příjmení jako její muž a jejich společný syn a Ellinka mi říkala, že by se chtěla jmenovat jako maminka. A víte co řekl? "No tak ať s tím Evina přijde a zeptá se mne, ale já s tím nebudu souhlasit, Ella je moje a ne nějakýho ………" No tak to vidíte, holky, Nakonec mu to všechno leželo v žaludku a teď je to černé na bílém a jemu to najednou dělá problém. Přitom jsme už byli dávno domluvení, že bude mít miminko příjmení moje. A on s tím neměl předtím vůbec problém. A ted mi přijde, že se bude nakonec stydět před okolím, že po sobě nemá pojmenované druhé dítě.

jessulka
8. led 2019

@dominika963852 Já už toho teď také moc nesním. Mám plné břicho a miminko se tam sotva vejde.

ajdamajda
8. led 2019

@jessulka mě se každý ptal jak se bude jmenovat Adámek příjmením . Jakoze prý automaticky po otci.
Tak jsem řekla ze 1.on nemá zájem o to byt vůbec otec a za 2.nevim proč by mělo mít dítě jeho příjmení když spolu ani nejsme ...

Jinak ani v případě teď dalších děti nemají příjmení po otci a to prave z důvodu ze mohu aspoň plne rozhodovat ve veškerých záležitostech sama bez souhlasu někoho dalšího . A taky - prave když nejsme spolu nebo nejsem vdaná... tak proste tohle je osemetne do budoucna . Chlap nevydrží vzdycky . Muže utéct... 😀

dominika963852
8. led 2019

@seveneye Jo, to určitě jo, já to nedělám schválně,jen mě to tak napadlo 😀 Já snad přibírám i ze vzduchu :( (+20kg) , jím stejně jak před těhotenstvím. Ale u syna to bylo stejné a po porodu to šlo hned naštěstí dolu samo, tak teď očekávám stejný průběh 😀 .

@jessulka Mě stačí taky trochu a jsem plná .

jessulka
8. led 2019

@ajdamajda Mne se také ptají třeba kamarádky a koulejí očima, proč jako příjmení po mne. A tak říkám právě tu story, že Verunky tatínek od nás také odešel, Verunka má příjmení po něm a štve jí, že nemáme stehné příjmení. Jenže ona by chtěla, abych se jmenovala jako ona a její tatínek. A furt se mne ptá, kdy už si mne ten její táta konečně vezme. Je to na jednu stranu smutné, jak to i ty dětičky špatně snáší, když jdou rodiče od sebe, dítě má otce příjmení a přitom žije s matkou. Vidím to i u Ellinky. Ráda by se chtěla jmenovat jako její mamka a bráška.

andelka
8. led 2019

@jessulka já jsem naprosto pro a být v podobné situaci,taky bych dala po sobě. Strašně moc ženským se to pak vymstí. Chlapi to pak snesou jen v minimu případů,když jde o změnu příjmení po rozchodu s matkou. Já to teď mám taky,že klukům vše podepisuju novým příjmením. Ale běžně slyším i na staré a když nemusím, neopravuju. Ve škole jsou zvyklí a znají mě že patřím k nim. Ale divný to je.

val333
8. led 2019

@andelka
@jessulka taky jsem pro... Sama jsem svému chlapovi říkala, že kdybychom se nevzali, tak by se malej jmenoval po mě... Je to hold ferovejsi, pokud ženská třeba ví, že si ji ten chlap nevezme.. tak neznám důvod, proč by se měl jmenovat po něm a ne po mě, která ho nosím, porodim, kojim a starám se přecejen více, než on... 😉

andelka
8. led 2019

@val333 já bych u nás dala příjmení po otci i bez svatby ( ale to zas věděl,že by na ní došlo každopádně jinak bych o dítěti ani neuvažovala), ale hlavně proto že jsem měla už vyvdane příjmení,ne rodné.

val333
8. led 2019

@andelka já bych bez svatby malého taky nečekala 😀...

misak48
8. led 2019

@val333 u nás by zase dítě bez svatby nepřekousl manžel 🙂 je v některých věcech hodně konzervativní, ale mě to docela vyhovuje 🙂

zuzekk
8. led 2019

tyhlecty historický stereotypy jsou fakt nesmrtelný... příjmení po otci mělo legitimizovat potomkovy nároky na otcův titul, majetek, prostě dědění a hlavně nárokovat jeho péči. Znamenalo to, že se otec k tomuhle dítěti hlásí (svatba nesvatba), přijímá za své a zajistí ho. Jako ve správné patriarchální společnosti byla žena bez chlapa (legitimizovaného otce) vyřízená, dítě úplně. Funguje to vlastně stále stejně - otce ale zapíšeme do rodného listu, pak se o potomka musí starat/platit. Příjmení pak nehraje roli.
Popravděřečeno nevím, proč se to tak drží hlavně u nás (a vlastně na slovanském východě celkově) - leckde jinde je hra s příjmeními úplně jiná, třeba ve Španělsku (apod.) přijímá dítě příjmení obou rodičů, má tedy jména nejčastěji 3 (nebo 4 a víc dle okolností).
Zkus to M. vysvětlit, že je to prostě přežitek, to že je malá jeho mu nikdo nevezme a nebere, nevyvleče se z toho i kdyby chtěl, bude se o ni starat stejně plohodnotně jako ty, jeho příjmení jí žádné výhody nezaručí.

basice
8. led 2019

@1nelinka sluší vám to holky. Malá je krásná a ty nevypadáš na to, že jsi po porodu /císaři. Tak ať je ti čím dál lépe a brzké zotavení 😉.

@andelka já už se na malou také moc těším, ale zároveň si říkám že ať tam ještě chvíli zůstane, protože pak to bude se třemi dětmi mazec. Hlavně že začátku.
@val333 tak super, že je hlavičkou dolů!

enja921
Autor odpověď smazal
Strana