Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Já zkusím holky místo vany a kybliku na mimco tentokrat koupat v umyvadle s koupací květinou . Případně to vyhodim . Rozhodne budu hned po koupání sušit v susicce a častěji prát aby tam nebyly bakterie . Ale v tom umyvadle mi to pripada takové docela parádní
@ajdamajda ja koupala v umyvadle mimi jednou a chudakovi sem nechte omlatila hlavu o ty rohy. Mě umyvadlo prijde dost nepraktické i když to mas vystlane květinou, hrozně to všude cakalo, ale uvidíš. Jinak na květinka vypadá hezky, ale je to fakt další blbina do baraku 😂😂
Tak mě od včerejšího večera provázejí střevní potíže :-/ Ufff, hrozný. Malej se tam do toho mele, jak o život.
Jediný pozitivní na tom je, že při tom možná i něco zhubnu 😀 .
Musím se s vámi podělit o dnešní story. Volala skorotchýně, aby se zeptala, jak jsem včera dopadla v porodnici. Tak jsem jí řekla, že tam jedu dnes a že jsme včera byli jen na Úřadě kvůli uznání otcovství a příjmení. A tchýně říká "Jo kvůli tomu, aby se to jmenovalo A....?" A já jí říkám, ne, aby se to jmenovalo B...…." Chvíli ticho a pak nasadila tón a říkala "No a ty se nebudeš chtít jmenovat A.....ová?" A já jí říkám "No, víš, mne se na to ještě nikdo neptal". A tchýně zase zmlkla a říká "Ten náš kluk je ale pacholek". Tak jsem se smála. Pak jsme se bavily jak se má a co dělá a zavěsila jsem. Michal ten rozhovor slyšel zpovzdálí, určitě mu došlo téma o kterém jsme se bavily a řílá "A můžeš mi vysvětlit ty B...… proč se dítě nebude jmenovat A...… po mne?" Tak mu říkám "A můžeš mi říct, proč by mělo, když já nejsem tvá žena a to dítě nosím 8,5 měsíců a porodím ho? A ty budeš pak ten hrdej otec se stejným příjmením jako tvůj syn/dcera a já bude stále B.....? " A on mi říká, že je to přece automatický, že děti mají příjmení po otci. Tak jsem vybouchla smíchy a řekla mu, že to teda nevím, kde se dočetl, ale že mne přijde automatický dát dítěti příjmení po matce, když ti dva nejsou ani zasnoubení, nebo že by se alespoň bavili o svatbě. A on mi řekl "A se mnou se jako do budoucna nepočítá?" Tak mu říkám "To já nevím Michale, mne ses ještě na nic neptal, tak jak to mám vědět". A šel luxovat a vytřít a pořád přemýšlel. A pak říká a co mám teda pak říkat kamarádům a lidem, až se mne budou ptát, proč se dítě nejmenuje jako já? Tak jsem mu řekla "Řekneš úplně to stejné, jako bych říkala já, když by se jmenovalo po tobě". Takže jsme si fifty fifty. Ty máš po sobě pojmenovanou Ellu, její máma je už vdaná a má jiné příjmení jako její muž a jejich společný syn a Ellinka mi říkala, že by se chtěla jmenovat jako maminka. A víte co řekl? "No tak ať s tím Evina přijde a zeptá se mne, ale já s tím nebudu souhlasit, Ella je moje a ne nějakýho ………" No tak to vidíte, holky, Nakonec mu to všechno leželo v žaludku a teď je to černé na bílém a jemu to najednou dělá problém. Přitom jsme už byli dávno domluvení, že bude mít miminko příjmení moje. A on s tím neměl předtím vůbec problém. A ted mi přijde, že se bude nakonec stydět před okolím, že po sobě nemá pojmenované druhé dítě.
@dominika963852 Já už toho teď také moc nesním. Mám plné břicho a miminko se tam sotva vejde.
@jessulka mě se každý ptal jak se bude jmenovat Adámek příjmením . Jakoze prý automaticky po otci.
Tak jsem řekla ze 1.on nemá zájem o to byt vůbec otec a za 2.nevim proč by mělo mít dítě jeho příjmení když spolu ani nejsme ...
Jinak ani v případě teď dalších děti nemají příjmení po otci a to prave z důvodu ze mohu aspoň plne rozhodovat ve veškerých záležitostech sama bez souhlasu někoho dalšího . A taky - prave když nejsme spolu nebo nejsem vdaná... tak proste tohle je osemetne do budoucna . Chlap nevydrží vzdycky . Muže utéct... 😀
@seveneye Jo, to určitě jo, já to nedělám schválně,jen mě to tak napadlo 😀 Já snad přibírám i ze vzduchu :( (+20kg) , jím stejně jak před těhotenstvím. Ale u syna to bylo stejné a po porodu to šlo hned naštěstí dolu samo, tak teď očekávám stejný průběh 😀 .
@jessulka Mě stačí taky trochu a jsem plná .
@ajdamajda Mne se také ptají třeba kamarádky a koulejí očima, proč jako příjmení po mne. A tak říkám právě tu story, že Verunky tatínek od nás také odešel, Verunka má příjmení po něm a štve jí, že nemáme stehné příjmení. Jenže ona by chtěla, abych se jmenovala jako ona a její tatínek. A furt se mne ptá, kdy už si mne ten její táta konečně vezme. Je to na jednu stranu smutné, jak to i ty dětičky špatně snáší, když jdou rodiče od sebe, dítě má otce příjmení a přitom žije s matkou. Vidím to i u Ellinky. Ráda by se chtěla jmenovat jako její mamka a bráška.
@jessulka já jsem naprosto pro a být v podobné situaci,taky bych dala po sobě. Strašně moc ženským se to pak vymstí. Chlapi to pak snesou jen v minimu případů,když jde o změnu příjmení po rozchodu s matkou. Já to teď mám taky,že klukům vše podepisuju novým příjmením. Ale běžně slyším i na staré a když nemusím, neopravuju. Ve škole jsou zvyklí a znají mě že patřím k nim. Ale divný to je.
@andelka
@jessulka taky jsem pro... Sama jsem svému chlapovi říkala, že kdybychom se nevzali, tak by se malej jmenoval po mě... Je to hold ferovejsi, pokud ženská třeba ví, že si ji ten chlap nevezme.. tak neznám důvod, proč by se měl jmenovat po něm a ne po mě, která ho nosím, porodim, kojim a starám se přecejen více, než on... 😉
tyhlecty historický stereotypy jsou fakt nesmrtelný... příjmení po otci mělo legitimizovat potomkovy nároky na otcův titul, majetek, prostě dědění a hlavně nárokovat jeho péči. Znamenalo to, že se otec k tomuhle dítěti hlásí (svatba nesvatba), přijímá za své a zajistí ho. Jako ve správné patriarchální společnosti byla žena bez chlapa (legitimizovaného otce) vyřízená, dítě úplně. Funguje to vlastně stále stejně - otce ale zapíšeme do rodného listu, pak se o potomka musí starat/platit. Příjmení pak nehraje roli.
Popravděřečeno nevím, proč se to tak drží hlavně u nás (a vlastně na slovanském východě celkově) - leckde jinde je hra s příjmeními úplně jiná, třeba ve Španělsku (apod.) přijímá dítě příjmení obou rodičů, má tedy jména nejčastěji 3 (nebo 4 a víc dle okolností).
Zkus to M. vysvětlit, že je to prostě přežitek, to že je malá jeho mu nikdo nevezme a nebere, nevyvleče se z toho i kdyby chtěl, bude se o ni starat stejně plohodnotně jako ty, jeho příjmení jí žádné výhody nezaručí.
@1nelinka sluší vám to holky. Malá je krásná a ty nevypadáš na to, že jsi po porodu /císaři. Tak ať je ti čím dál lépe a brzké zotavení 😉.
@andelka já už se na malou také moc těším, ale zároveň si říkám že ať tam ještě chvíli zůstane, protože pak to bude se třemi dětmi mazec. Hlavně že začátku.
@val333 tak super, že je hlavičkou dolů!

@val333 haha tak přeci mas v bruchu taky netopýrka😀super.neboj budeme se tu ptat spolu,já začla 35tt,placenta je pořád nizko,ale i přesto chci zkusit pocvičit,co kdyby ten normal porod v termínu nakonec vysel...malinik popijim,lněné seminko si přidám a ten aniball taky