icon

Ryanair a příruční zavazadlo. Opravdu to kontrolují?

22. čer 2026

Za pár týdnů letíme s Ryanairem a řeším klasické dilema. 😅

Mám batoh, který je jen o pár centimetrů větší, než uvádějí v podmínkách. Když není úplně naplněný, vypadá menší, ale technicky vzato limit nesplňuje.

Máte někdo čerstvou zkušenost? Kontrolovali vám velikost příručního zavazadla, nebo to většinou neřeší?

lv
•
22. čer 2026

Poku ho vmáčneš do té jejich konstrukce, tedy ne úplně naplněný, bude to ok. Vyndávám třeba mikinu, uvážu do pasu, po kontrole vracím,

patypresdevaty
•
22. čer 2026

Ano, zrovna Ryanair to často kontroluje. ALe pokud jde batoh trochu zmáčknout a nebude narvaný, tak Ti asi projde...

drep
•
22. čer 2026

Ano, kontrolujou. Ale přesně, mikinu bych si na chvíli vzala na sebe a batoh namačkala do šablony

petrakaluzi92
•
22. čer 2026
Uživatel petrakaluzi92 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrakaluzi92.

@anonym_autor Ryanair je v zavazadlech nejhorší bych řekla, nejraději lítám se Smartwings

kayty
•
23. čer 2026

Pokud se vleze do té jejich pixle, tak v pohodě. Mám Aevor batoh, který je taky dost na hraně, ale do pixle ho narvu 🙂 Maximálně vytáhnu větší věc (mikina, bunda) a dám si ji na sebe / do odkladačů ke kontrole. Nás zatím nekontrolovali, ale jiné lidi z fronty občas ano.

tereza0111
•
23. čer 2026
@petrakaluzi92

@anonym_autor Ryanair je v zavazadlech nejhorší bych řekla, nejraději lítám se Smartwings

@petrakaluzi92 tak to nedokazu pochopit 🙂 za me jsou milionkrat horsi nez Ryan.

Pokud je to batuzek, ktery vypada v pohode, tak te spis nikdo kontrolovat nebude. Ale pozor at nevypadas ze to mas na hrane - pokud u nastupu stoji nekdo kdo ma kolem pasu 2 mikiny, bundu a vetrovku, v ruce lahev a na hlave klobouk, tak si o kontrolu koleduje 🙂 Litam s nima casto a kvuli notasu mam batoh, ktery rozmer precuhuje, problem jsem nikdy nemela

berynka
•
23. čer 2026

Nekontroluji vše,ale podle oka vybírají.Nekdy jde zavazadlo zmáčknout a projde to,někdy může přesahovat popruh,zapínání… Personal ma příplatek za vybrané poplatky 🤑