Antikoncepce Leverette - může být nespolehlivá, když jsem 2x během půl roku vynechala prášek?

majulekarolinka
21. lis 2018

Ahoj holky, beru půl roku antikoncepci Leverette, beru ji ten půl rok v kuse. Jsou dva měsíce kdy zvracim Cca 5x denně , mám průjem, spací krize, nechutě k jídlu. Hrozne rada teď jim co nebylo nikdy vždy jsem si držela postavu aby nějak vypadala i po prvním porodu. Někde jsem se docetla ze dlouhodobé užívání antikoncepce ztrácí účinek. S manželem spime skoro každý den. Dvakrát jsem si zapomněla vzít prasek. Dělala jsem si testy 4 1 byl pozitivní a ty tři negativní, na gyndu jdu až v prosinci dřív nemá termín. Měla jsem 58kg i když rada jim co týden mám o půl kila víc. Kdyby jsem tloustla mám faldiky ale mám jednolité břicho, pícha mě v Podbrisku defakto každý den a silne. Když jsem čekala první dítě tak pichani v podbrisku bylo dost silné jako teď. Je možné po půlročním užívání ant otěhotnět?

lv
22. lis 2018

@majulekarolinka antikoncepce neztrácí účinek u dlouhodobého užívání, ale chráněna nejsi po vynechani, a to zbytek cyklu. Také u prujmu se to může stát, prášek se nestihne vstřebat. Jdi si na krev jako samoplatce.

j.a.n.i
22. lis 2018

Aha, takze 2 mesice zvracis 5x denne, ale ha ztraci dlouhodobym uzivanim ucinnost... A pak budes tvrdit, jak si otehotnela pres ha.

marketa1218
22. lis 2018

Já třeba absolutně nechápu takovéhle užívání antikoncepce, když je to takový sajrajt.. ale tak každý podle svého uvážení že. A ano i přes tenhle sajrajt se dá otěhotnět.

hermij
22. lis 2018

@majulekarolinka Každá žena svého zdraví strůjcem. Pokud ženě HA vyhovuje, ať ji užívá. Ale pokud popisujete takového nepříjemné vedlejší účinky, mohla byste zvážit vysadit. Pokud na Vás gynekolog vybafne s něčím jako "Až budete těhotná, tak za mnou nechoďte" anebo "A to chcete otěhotnět", anebo nabídne tělísko, za které má ohromnou provizi od farmakologických firem (informace mám od vícero gynekologů), tak to je prosím pěkně ubohé zastrašování a manipulace s Vaší psychikou a Vaším zdravím. Zkuste si sehnat spolehlivé informace o dalších možnostech, jak předcházet početí. HA má spolehlivost 99,7% a jsou další metody, které Vám nabídnou tutéž spolehlivost (často je to kombinace metod). Tělíska rovněž nedoporučuji. Ženy jsou sadistky, že si do chrámu svého ženství a mateřství strčí cizí materiál, který jim tam po léta bude způsobovat chronický zánět. navíc tělíska jako jediná nebrání zcela početí, ale brání hlavně uhnízdění, takže takhle ty ženy třeba 1-2x, jindy více či méněkrát, počnou, ale potratí :(

http://zivotbezhormonalniantikoncepce.cz/proc-s...
https://www.pesarshop.cz/blog/jak-vysadit-hormo...
https://prirozenaantikoncepce.cz/rozhodla-jsem-...

Ale je to Vaše cesta. Vaše zdraví. Váš vztah. Vaše cesta a zkušenosti. Proberte s manželem, sežeňte si spolehlivé informace od školených odborníků. Gynekologům ve všem nevěřte, jsou školeni farmaceutickým firmami, které na nás chtějí vydělat. Jsem zdravotník, takže mám informace z první ruky... samozřejmě znám ale i spoustu skvělých informovaných gynekologů, kteří se dále sami vzdělávají a nespoléhají jen na informace z konferencí, které pořádají farma firmy (ať neházím do jednoho pytle).