Cvičím a není to vidět. Cvičím špatně?

18. bře 2024

Ahoj holky, mozna blby dotaz, ale zajimalo by me, zda je na vas videt, kdyz se hybete..

Blizi se mi 40, tak jsem si pred 3/4 rokem rekla, ze by bylo dobre preventivne jist zdraveji a navyknout si na pohyb. Jsem cely zivot stihla, ale mlsna. Cvicim tedy od cervna temer denne cca 30 minut (min.20, max hodinu). Zahrati na rotopedu/elipticalu/aerobic a pak posilko, napr.dle blogilates, onlinepilates. Nepotrebuju nejake velke zmeny, ale za tu dobu na me neni nic videt. Pribrala jsem 2 kg. Urcite jim lepe nez driv a nebyla jsem za tu dobu nemocna, otuzuju se. Mozna teda jsem nevdecna, ale cekala jsem trochu vyrysovani.

Poradite, cvicim blbe? Mela bych mene casto vic posilovat? Stridam casti tela. Ted me to bavi, jen kdyz nevidim vysledek, nevim, zda to delam blbe.. nejsem treba vubec ohebna, byt se protahuju.
Dekuji za nazor a radu

journals
18. bře 2024

Svaly jsou těžší než tuk 😉

zanett
18. bře 2024

A jis bilkoviny? Cim vic bilkovin jis, tim min musis posilovat, abys byla vyrysovana. Pokud jich jis malo (nebo zadne), muzes cvicit, az se budou hory zelenat, ale tu svalovou hmotu proste nebudes mit z ceho vybudovat. Potvrzeno mou vlastni zkusenosti😉

jancazao
18. bře 2024

Hýbu se pořád, neprasím v jídle a vyrýsovaná nejsem.
Svalů mám hodně, ale schované pod špíčkama.

cilkat
18. bře 2024

A co to neměřit na vzhledu, ale skutečně na kondici? Ať už si uděláš nějakou sérii testů a budeš sledovat, jak se posouvají výsledky v nich, nebo na "každodennostech" typu dobíhání autobusu a podobně?

lennus
18. bře 2024

Doporučuji na IG Nikolu Homolkovou, strava dělá nejvíc, ale sport zas hezké tělo. S věkem ale hůř spalujeme, vidím to na sobě, loni mi bylo 40. Taky ráda jím, tudy cesta nevede, stravu mám slušnou, pestrou, ale množství neudržím. Od září cvičím - ktuhový trénink, od ledna navíc poliku, váha dolů nejde, ale cítím se líp a tělo je pevnější. Držím palce!

gdpr
18. bře 2024

Ak nevidíš vôbec výsledok ani na postave tak robíš cviky zlou technikou 🤷🏻‍♀️ inak za takú dobu by si už mala vidieť výsledky. Najlepšie bude ak si zaplatíš aspoň na 2treningy súkromného trénera ktorí ti kukne techniku cvikov, poradí co ako cvičiť a potom môžeš pokračovať sama v cvičení. A samozrejme pri chudnuti treba vytvoriť kalorický deficit bez toho to nepôjde.

drep
18. bře 2024

Pokud by mě nemotivalo prostě jen to, že dělám něco pro zdraví, tak bych se nevážila, ale měřila (pas a boky) a vyfotila ve spodním prádle před a po. Pokud nemáš 30kg nadváhy, tak ty decentní změny prostě neuvidíš, kód když na sebe koukáš denně.

dandaa
18. bře 2024

Od ledna chodím zase 3-4 týdně cvičit do fitka - silový trénink a doma joga,core. Musela jsem hodně přidat na jídle a výsledky mám. Mám cvičební plán ať cvičím všechny partie jak mám. Doporučuji se jednou za čas vyfotit a porovnat fotky, výsledky uvidíš. Denně bych se nepozorovala. Je potřeba i spánek a regenerace.

autor
19. bře 2024

@journals diky 😁

@zanett vlastne nevim, kolik se ma jist, ale kvuli manzelovi mame maso denne, diky za tip, kouknu na to
@cilkat diky za napad, zkusim to

autor
19. bře 2024

@lennus diky za tip, kouknu na ni a at se ti dari

@gdpr nee, nejde mi o hubnuti.. ja mam uz roky stejny satnik, ale dneska jsem to teda zkoumala podrobneji, saty na me plandaly a docela jsem koukala, ze mam svalnaty ruce, tak mozna jen nemam odhad 😄
@drep diky za tipy.. no, vazila jsem se po roce na preventivce. Pro radost to delam, je to skvely, jen jsem treba cekala, ze to bude i videt, tak badam, zda cvicim kratce, malo intenzivne, apod. Driv jsem si treba dala Jillian a dalsi den sotva sla do schodu. Dneska nic takovyho nezazivam. Jako bych den pred tim necvicila.

vladi88
21. bře 2024

@journals to teda nejsou. Kilo svalů a kilo tuku je pořád kilo. Na objem je to samozřejmě něco jiného, ale jinak hláška, že svaly jsou těžší než tuk, je kravina.

terka_37
21. bře 2024

@vladi88 Asi bylo myšleno tak, že při stejných rozměrech bude vyšší vaha, pokud bude vice svalů na úkor tuku;)

terka_37
21. bře 2024

A cvičiš doma nebo někam chodíš? Já to mám teda osobne tak, že doma si nikdy nedám zdaleka tak do těla, jako když jdu cvičit někam organizovaně. Chodím jen to trochu jde, 3x týdně na docela intenzivní hodinový kruháč. Hudba, ostatní makající, hec. Odcházím vždycky total propocena. Cvičím teda dost už 4 roky. Ale už po pár měsících jsem měla svaly. Jsem taky hubena. Cvičím spíš pro zdraví. A taky se mi ta svalnatá postava líbí víc, než jen hubena🙂K.tomu dost každodenního pohybu - chůze, chodit jen po schodech, dvouminutovky během dne, kdy.se jen člověk mezi činnostmi protáhne, trochu si poskočí...

journals
21. bře 2024

@vladi88 máš pravdu, napsala jsem to špatně, ale mnozí pochopili...
@terka_37 ano, tak to bylo myšleno. Díky

odula
21. bře 2024

hele, to cviceni, pokud chces vyrysovat trochu vic svaly, tak to chce zvysovat zatez. Jestli civics 3/4 roku porad stejne, a uz ani jakoby necitis tu zatez, tak by mozna bylo dobry zkusit sledovat nejakej program (progresivni program). Nebo klidne zajit do posilovny, zeptat se trenera. Cviceni je fajn, urcie to pomaha zlepseni celkovyho zdravotniho stavu, ale aby byly viditelnejsi vysledky, tak to chce trochu programoveji, zvysovat tu zatez nebo intenzitu, aby se clovek posunul.

autor
22. bře 2024

@terka_37 Cvicim doma, nezvladala bych od deti a prace ted nekam chodit vic jak 1x tydne. Ale tvuj pristup je mi sympaticky, diky, musim zvysit intenzitu. 🙂

kacka1994
22. bře 2024

@vladi88 pri tehle logice bys musela tvrdit, ze zelezo vazi stejne jako peri. Jasneze kilo zeleza vazi stejne jako kilo peri, ale samozrejme to bylo myslene jinak 🤦🤦🤦😂

Autorce: me pomaha videt fotky - fotit se pred zrcadlem v pradle. Ony to jsou kolikrat malickosti, ale treba tuk na zadech mi sel pryc jako prvni 🙂 Ja cvicim crossfit, narust svalu vidim, predevsim ramena a zadek 🙂 ale treba brisaky mam schovane pod tukem, k tomu je daleka cesta :D
A bilkoviny - za me je maso k obedu malo 🙂

adelisss
22. bře 2024

Jak tu holky psaly - kromě váhy zkus měřit obvody v pase, kolem boků... A co se týče stravy, bílkoviny (na růst svalů) jde doplňovat nejen z masa, ale třeba i ze sýrů (super je mozzarella - ta nemá moc tuku), tvarohu, vajíček, luštěnin, případně proteinových drinků... Ideálně mít bílkoviny v každém chodu. Na vyrýsované ruce mi pomáhají klasické kliky, posilování s činkami a celkově zvedání břemen :D

adelisss
22. bře 2024

Jinak dobré zkušenosti mám s plank výzvou. Určitě najdeš na internetu. Jsem velký fanoušek planku. Když se cvičí správně a pravidelně, krásně formuje bříško, zlepšuje držení těla, úžasný cvik na CORE.

kecalka2
23. bře 2024

Já víc bych se zaměřila na to posilování. A přidat protein. Já jsem ve cvičení úplný nováček, ale úplný. Musela jsem si platit lekce s trenérkou, jelikož například udělat technicky správně dřep byl problém. Hodně tedy posiluji vnitřní svalstvo, jelikož já nemám žádný a do toho fyzická práce. Cvičím od ledna a mám pevnější tělo. Vyzkouším i fotky ve spodním prádle. Každopádně nevzdávej něco, co tě baví. Má to velký zdravotní přínos troufnu si říct až do stáří. Mě dokopalo až mé chátrající tělo a neskutečná bolest zad, včetně brnění v končetinách od zad

hankali9
25. bře 2024

Dle mě si přibrala svaly 🙂 váha není směrodatná, zkus se spíše měřit

annoonniimm
27. bře 2024

Podařilo se mi za půl roku dát -15kg a teď dalších 6 měsíců nic váha stojí..ale cm ubývá. Zkuste se měřit a nebo fotit a porovnávat fotky. Váha není důležitá pokud tam je nějaký progres 🙂. Na víc cvičením taky rostou svaly a ty jsou těžší než tuk..