Přechod k eleganci - partner má problém

nikebu
10. čer 2019

Ahojte, asi před půl rokem jsem začala měnit svůj styl oblékání na více elegantní. Partnerovi jsem se ale více líbila a také nadále líbím ve sportovním. Zatím to střídám, ale už asi jen kvůli němu. Když jsem oblečená elegantně, protahuje obličej a má blbé poznámky. A stále mě přemlouvá, abych si dala to a to tričko, tu a tu mikinu ... Štve mě i to, že nesnáší mé halenky, které mně se právě velmi zalíbily.

bayt
10. čer 2019

@nikebu Tak určitě bych se oblékala tak, jak je příjemné mně. Přijde mi, jestli partner tak trochu nežárlí a nechce tě úmyslně "zošklivit", aby se sám cítil lépe. Už jsem se setkala dokonce s několika případy, kdy partneři svoji ženskou úmyslně vykrmovali.

nikebu
autor
10. čer 2019

@bayt Ahoj, dík za přízpevek. Ne, není to o žárlivosti, prostĕ se mu víc líbím ve sportovním. Nejvíc teda v mikině s kapucí, což úplně nechápu, ale dobře. Ve sportovním vypadám dobře, nikdy jsem nenosila vytahané kousky nebo tak. Takže byl prostě na to zvyklý dlouho a pak když jsem začala měnit, protestoval.

bayt
10. čer 2019

@nikebu No, pořád ženská v mikině vypadá jinak a působí rozhodně jinak, než dáma v elegantním 🙂

lv
10. čer 2019

Hele můj muž moc nemusí šátky okolo krku, já dřív občas, teď na nich ulitavam mnohem víc. Blbou poznámku typu zas máš ten hadr okolo krku sem tam má, ale už si na subtilnejsi zvykl, brble jen u větších, takže časem nastal posun 🙂 hele život je kompromis, takže když jdu s ním, beru si ty "vyhovující", když sama, do práce, tak ten, na který mám chuť 🙂

guinea
10. čer 2019

@nikebu Z nějakého důvodu mu vadí, když vypadáš víc žensky. Zkus zapátrat, proč. Přijdou mu elegantní dámy jako nafrněné fuchtle? Připadal by si, že na tebe už nemá? Nebo jen žárlí? Dokonce jsem se setkala s případem, kdy kamarádky přeměnu její muž neustál prostě proto, že byl homosexuál a žensky vyhlížející žena se mu hnusila (s kamarádkou se dali dohromady, když měla zrovna pro ní netypické období vychrtlosti, krátkých vlasů a pohorek.) Ten poslední případ je extrém, ale zkus zjistit, co mu na elegantním vzhledu vadí obecně.

nikebu
autor
10. čer 2019

@bayt Ano, to je pravda, ja souhlasim. Akorat jemu se proste prave tohle libi. Znal me ve sportovním hodne dlouhou dobu.

nikebu
autor
10. čer 2019

@guinea Hlavne teda rika, ze byl proste vzdycky na "sporty look" zeny. A ze treba kosile se mu na holkach nikdy nelibily. No a ty ja jsem si prave zamilovala.

veinnna
10. čer 2019

Chce to najít kompromis.
Líbit by se člověk měl i partnerovi.

nikebu
autor
10. čer 2019

@veinnna Ja vim, ale jestli to nekam povede, protoze kompromis delam uz pres pul roku. Aspon by si mohl zvyknout a byt vdecny, ze to stridam a jeho oblibene mikiny a tricka jsem zatim nevyradila.

pejskyne
10. čer 2019

@nikebu Ahoj, nevím, jestli mám úplně radu, spíš slova podpory. Já a můj muž máme taky dost rozdílnou představu o tom, jaký je můj ideální vzhled. Aktuálně mě hlavně trápí, že bych ráda zhubla (mám po posledním porodu před třemi měsíci ještě tak 4 - 5 kilo navíc), ale on je celý šťastný, jaký je mě kus, a pořád mi lichotí, jak jsem tak krásnou postavu ještě nikdy neměla - dilema, líbím se mu ráda, ale potřebuju se líbit i sobě. Takže jedině asi kompromis, no. Ale tvoje situace se spíš podobá dalšímu aspektu, co máme: můj muž nesnáší make-up, třeba na namalovanou pusu by mě nikdy nepolíbil a mně se zrovna v poslední době hrozně zalíbilo nosit rtěnky. No, stírám si je, než přijdu domů, prostě odděluju ty příležitosti, kdy na mě kouká hlavně on a kdy chci být hezká podle sebe. I různé kousky oblečení, co nemá rád a já jo (propínací svetříky např.), nosím hlavně když vím, že mu moc nebudu na očích. Když ovšem jdeme spolu někam, kde se potřebuju cítit hezká, volím kompromis s větší částí podle mě (ale bez té rtěnky třeba)

zuzineckah
10. čer 2019

@nikebu pokud jste ve vztahu narazili na tenhle "problém" a už musíš mluvit o kompromisech, tak doporučuji na obou stranách výměnu partnerů. Protože až přijdou skutečné problémy, tak se z toho pos....e😉

cital
10. čer 2019

Já se oblékám podle sebe a čau. Jsou to i extravagantní kousky, jelikož pracuji s designem. Manžel je zase šílená konzerva... A zvykl si. Spíš začínám měnit jeho styl, jelikož hadry mu kupuji ja.... Ale po malými kruckach.... Aby to přežil 😁.
Život je krátký a pokud jsi mladá a máš hezkou postavu tak nos to v čem se ty cítíš skvěle.

malinkaelinka
11. čer 2019

Já bych se na tvém místě o tom pobavila s nějakou dobrou kamarádkou, která ti upřímně řekne, jak v tom novém stylu vypadáš. Nechci tě nějak urazit, ty se v tom třeba cítíš dobře, ale můžeš v tom vypadat například směšně, vulgárně nebo tak, a partner se ti snaží naznačit, že tudy ne... Třeba moje máma je taky hodně sportovní typ, v elegantních věcech působí mnohem starší. Loni v létě si koupila nové letní šaty, no fakt jí strašně neslušely, táta jí na rovinu řekl, že je v tom jak strašák do zelí, ať je proboha vyhodí... No není debil, měl pravdu, neobhájíla je ani přede mnou a ségrou, šla je vrátit a vybrala jiný kousek, který jí seděl stylově mnohem více 🙂 Pak je tu samozřejmě možnost, že partner žárlí, protože ti to najednou více sluší, přijdeš mu jiná apod. Zkusila bych se poptat, co přesně mu na tom vadí.

vineta
11. čer 2019

Nevím, jak to teda mají ostatní, pro mě styl docela dost vypovídá i o povaze a tím pádem se mi léta nemění, mám ho vlastně shodný s manželem, líbí se nám podobné věci, a když domů přinesu náhodou něco, co z toho trochu ustřelí, tak mi to prostě řekne.
Zároveň kdyby najednou on otočil styl o 180 stupňů, asi bych se docela divila, co mu hrabe, kdyby se z něj najednou stal třeba skejťák, protože jaksi je dospělý a období hledání se má za sebou. Ale pokud by zůstal mentálně stejný (což podle mě v takovém stylovém veletoči není možné), tak bych ho nechala, ať si nosí, co chce.
Ano, jeden bývalý přítel mi kdysi říkal, co mám nosit, jak se mu líbím, kde bych měla zhubnout, jak mám nosit vlasy (ne za uchem!). Proto je taky bývalý. Manžel přežil zkrácení vlasů na pixie cut, přežil pár kilo nahoru, přežil to, že nemládnu, přežil rudé rtěnky (já přežila to, že mě na ně nechce líbat), a světě div se, vypadá to, že mě stále miluje. Taky asi proto, že to všechno pořád zapadá do představy, kterou o mě získal. Kdybych najednou skočila do růžovejch tepláků a obalila se třpytkama, asi by taky začal pochybovat, s kým to vlastně žije.
Prostě pokud ti není 20, tak tu změnu stylu nechápu a vlastně se ani nedivím, že jí nechápe tvůj partner.

veroniquecz
11. čer 2019

@zuzineckah naprostý souhlas 👍

nikebu
autor
11. čer 2019

@vineta Ano, vim, ze to pro nej muze byt docela zmena, ale zas neni to o 180 stupnu, pomaly to menim uz cca pul roku. Hlavne ty mikiny se mu na mne moc libi a nelibi se mu, kdyz je nahrazuju svetriky... No a prave ty mikiny uz me dost nudi, kdyby tolik neprosil, uz bych je vyradila. Myslim, ze mentalne jsem porad stejna, to, ze jsem zacala nosit kosile, halenky, svetriky, sacka atp. jeste ze mne nedela "nafrnenou panicku". Navic, rekla bych, ze se oblekam spis sportovne elegantne, nez komplet elegantne.

nikebu
autor
11. čer 2019

@malinkaelinka Kamaradky mi muj novy styl veskrze chvali, me se taky libi. Ale to, ze mu v tom muzu pripadat jina, je mozne, kosile neni mikina, to je pravda.

guinea
11. čer 2019

@vineta Reaguju na to, že nechápeš změnu stylu u Nikebu, pokud jí už není 20. Mně to naopak připadá přirozené, že jak se s věkem a různými událostmi člověk osobnostně vyvíjí, tak mění styl. A mění se přece i móda. Kdyby ne, tak máme ulice plné sedmdesátnic s centimetrovými černými linkami, natupírovanými drdoly a v minisukních těsně pod zadek. Protože tohle byl pravděpodobně jejich původní styl, když byly mladé. Nebo barevná obleková saka na podnikatelích v devadesátkách, tenhle styl už taky všichni dávno opustili...

laka_lacenda
11. čer 2019

@guinea Tak tak. Ono nosit stejnej styl ve 20, 40 a 60 ani snad nejde. 😀 Nebo jako jde, ale buď vypadáš jako stará mladá nebo pak jak zoufalkyne, co se snaží za každou cenu vypadat mlade. 😀 Já velkou změnu šatníku udělala, když mi bylo 27. Přeci jen ty obrazkovy trička už byly moc. 🙂 Teď si držím takovej neutrální styl: sportovně elegantní bych řekla. 🙂 Uvidím za 10 let. 🙂

makronka222
11. čer 2019

Sportovni veci jsou na sport, ne na chozeni po ulici.

nikebu
autor
11. čer 2019

@laka_lacenda No a ja mam presne takovy pocit, ze tricka a mikiny uz me proste nejak nebavi... A pro nej jsem prave v tomhle krasna... Btw, je mi 26.

zuzajulie
11. čer 2019

Spis se boji, abys nemela milence, kdyz se oblekas jinak...? 🙂 tak mi to prijde, ze ma strach. Ja bych se taky rada oblekala lip, jenze jsem ted jako sud, tak to musi pockat. Doma by to urcite ocenili.

nikebu
autor
11. čer 2019

@zuzajulie Ahoj, ne, uz jsem to tady vysvetlovala, neni zarlivej. Je proste "sportak" a miluje na me nejvic ze vseho mikiny.

vineta
11. čer 2019

@guinea No, ty sedmdesátnice ale zřejmě přestaly ty minisukně nosit někdy po dvacítce a těžko pak skočily do mikin a tepláků, jestli mi rozumíš. Přizpůsobit se módě a věku neznamená opustit svůj styl, móda a styl jsou dvě různý entity, navíc velmi často v konfliktu. Vyměnit sportovní oblečení za elegantní je pro mě pochopitelné v době hledání se, dospění, proto jsem psala to o tom věku. A právě, že se v tom většinou otiskuje změna postojů, názorů, vývoj osobnosti; právě proto bych u dospělého člověka čekala vývoj stylu, ne jeho otočku. Protože to většinou odráží vnitřní svět. Ty fialový saka a drdoly jsou extrémní módní záležitosti, navíc z doby, kdy móda byla dost unifikovaná a šlo o silnej trend spojenej navíc s nějakou společenskou změnou, nešlo o trend na jednu sezónu, dneska si můžeš nosit doslova cokoliv co tě napadne a nic moc módního už snad ani neexistuje, respektive je toho tolik, že není nic natolik výraznýho a trvajícího dýl než tu jednu sezónu, rozhodně to není dekáda nějakého módního trendu jako dřív. Tj dnes je víc než dřív důležitej ten osobní styl, aby se člověk těma štendrama plnýma hadrů úspěšně prohrabal. A ten osobní styl odráží nějakým způsobem postoj k životu, a to i u lidí, který na to úplně kašlou.
Příklad u mě, nosím pořád podobné věci, jednoduché střihy, nenosím moc výrazné barvy, vlastně nosím hlavně černou, víc odstínů modré a bílou, už léta, a za posledních deset let jsem akorát prodloužila délky, ubrala na výstřihách a přidala na kvalitních materiálech, koženkový kabelky vyměnila za kožený, dokonce i boty kupuji stále podobný styl dokola, občas ustřelím něčím výrazným, novým, jiným, víkendově třeba i sportovním, ale ten základ se nemění. Tenhle styl jsem postupně nacházela asi od 22ti, kdy jsem začala nakupovat sama, tj bez prvního přítele, kterej mě tehdy cpal do sportovního, do značkovejch mikin. A nedovedu si představit, co by se muselo stát, abych styl totálně výrazně změnila, třeba abych začla nosit nějaký sexy oblečky- muselo by to vzejít prostě ze změny mě samotné.

Každopádně nevím co poradit, vlastně chápu, že to partnerovi vadí, když se mu to nelíbí, líbit se mu to ani nemusí, na druhou stranu jsou důležitější věci ve vztahu a měli by se nad nima asi oba zamyslet, jestli je to to oblečení, co ve skutečnosti vadí, a ne třeba to, že @nikebu dospěla.

vineta
11. čer 2019

@guinea
@laka_lacenda Však vývoj a změna je snad něco trochu jiného, ne? Mám dojem, že jsme se jen nepochopily. Změna stylu pro mě je třeba z minimalismu na třpytkovej sexy styl, ne to, že místo kraťasů pod zadek, co jsem si mohla dovolit v 25, začnu nosit sedmiosminový kalhoty, protože už to není, co bejvalo.

nikebu
autor
11. čer 2019

@vineta Ano, presne tak, u me to je v podstate postupna zmena, neni to tak, ze bych si najednou poridila 30 halenek a hotovka. Zatim porad jeste stridam se sportovnim, ale myslim, ze uz by si za tu dobu snad mel trochu zvyknout. Jenze ne, on jen porad mele o tom, jak mi mikiny slusi a jaka jsem super ve sportovnich trickach a leginach. K tem mikinam dokonce pouzil privlastek "sexy".

guinea
13. čer 2019

@vineta Aha, tak to jsme se opravdu až tak nepochopily. Ale i tak, věk hraje myslím velkou roli, já jsem se vždy oblíkala spíš nevýrazně, ale třeba trička s obrázkama jsem k džínům normálně nosila. Ale od nějakého věku už bych si přišla divně, džíny nosím dál, ale přidám třeba podpatky a halenku, a nebo tričko bez obrázku a doplním nějakou bižu nebo šátek. Myslím, že nikdo nemůže čekat, že když si najde dvacítku se sukní těsně pod půlky, že bude ta holka nosit stejnou mini i za deset / dvacet let...

guinea
13. čer 2019

@nikebu Tak ve tvém případě si myslím, že za tvým problémem nebude nic zásadního, on je prostě sporťák a má rád sportovní věci. Větší problém bych ale viděla v tom, že ti nedá pokoj a pořád tě nutí do jeho představy ideálu, i když ty to tak nechceš. Pokud se jedná jen o oblečení, tak to se ještě snese, ale na tvém místě bych se bála, že stejný nátlak a neschopnost kompromisu bude používat, až půjde o důležité věci, jako třeba až budete řešit počet vašich dětí, kde bydlet, jak to financovat, jak řešit financování domácnosti a peníze vůbec...

kuliseks
13. čer 2019

Mozna budu mit blbou reakci, ale milujes ho? Protoze ja kolikrat koukam na pekne saty a tak, ale kdyz zjistim, ze manzelovi se moc nelibi, tak by me ani nenapadlo si je koupit a nosit je, kdyz vim, ze se mu v nich nelibim.. protoze se mu samozrejme chci libit🙂 hlavne jemu 🙂 zalezi, kde je tedy problem no. Ale jak psaly holky, muze to byt i tim, ze mu elegantni holky prijdou nafoukane snobky 🙂 mne tak taky driv casto pripadaly a nekdy i jsou 🙂 ale taky jsem ted zmenila po x letech satnik a u nas to zatim ma dobry dopad, manzelovi se vic libim a tak.. ale proste chce to kompromis..

guinea
13. čer 2019

@kuliseks Nekoupíš si šaty, co se ti líbí, protože manželovi se nelíbí? Proč si je nekoupíš kvůli sobě, aby sis je vzala třeba až půjdeš ven s kamarádkama? Je samozřejmě pěkné, vycházet manželovi vstříct, ale člověk u toho nesmí ztratit sám sebe!