icon

Dělená strava. Máte zkušenost?

vilca
14. srp 2007

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s dělenou stravou, případně jestli byste mi nemohly poslat nějaké materiály o dělené stravě. Chtěla bych vědět, jaký je princip, jestli u toho člověk hladoví, jestli se u toho hubne, jestli je to zdravé apod. Díky moc 😉

pantomima
23. led 2012

@petrullina cukr žádnej, max fruktoza, holky jsme na FB, kdyby jste chtěly, tam to žije dost
https://www.facebook.com/groups/280319243273/?n...

petrullina
23. led 2012

@pantomima díky, na fb už jsem si požádala o členství 🙂

andrejka100
23. led 2012

ja jsem držela dietu podle knihy lenky kořínkové tam ta dělená strava je na kytičky nebo zvířatka človék nehladoví ale hubne je to velmi dobra knížka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

korchy
24. led 2012

@andrejka100 Přečetla jsem obě její knížky ohledně dělené stravy a hooodně mi to dalo to počtení.Hodně mě to vzpružilo a dodalo vůli.Je fakt lepší si to i přečíst než jen od někoho sehnat tabulku s rozdělením potravin 😀 Já jí držím ted druhý den,loni mi to mooc pomohlo,tak snad to vyjde 😀

nasekuratko
24. led 2012

ahoj holky, od zitra se chci pustit taky do teto diety. Chapu to dobre, ze proste 1 den jim zivocisnou stravu a druhy den rostlinnou a musim to pravidelne stridat? A ovoce a zeleninu muzu kombinovat s obema skupinama?
Mam jeste dotaz: Muzu jist kdykoliv a jakykoliv mnozstvi nebo je to nejak omezene? Dekuju!!

korchy
25. led 2012

@nasekuratko Ahoj,nemusis to stridat přesne obden.Nekdo hubne vic po zvířatkach a zase naopak.Sama poznáš co ti bude vyhovovat.Ovoce by se melo jist jen v kytičkach,protože obsahuje dost sacharidu.
Držím palce,já mám 2dny za sebou 😀

nasekuratko
25. led 2012

@korchy a už jsi někdy tuto dietu držela? Já v tom dost tápu. Nevím, co můžu a co ne. 🙂 Základní rozdělení znám, ale celkově mi chybí fantazie třeba na snídaně. Nemáš nějaké typy?

korchy
26. led 2012

@nasekuratko Jo držela před rokem 3měsíce.Já to neberu jako dietu,ale nový způsob stravování 😀
U kytiček třeba ovesné vločky s ošíšky(muslli) a uvařím si ktomu soja mlíčko sušené,nebo jen ovoce,to i pěkně po ránu pročistí trávení.-) Nebo celozrné pečivo a udělat si pomazánku ze sojanézy(nastrouhat celer nebo mrkvicku),když je vychlazená tak je moooc dobrá a ani moc nepoznáš rozdíl od majolky.Prodávají i různé paštiky ze soji a nekteré jsou fakt dobrý.Přidávám si i trošku zeleniny.I když ta by se neměla jíst u kytiček,pokud máš vplánu jíst během dne nějaké ovoce.Nebo si udělej pudig uvařený vsoja mléce.Nebo i štrůdl z listového těsta,jen ho potři místo vejce jen vodou.I palačinky jsou ze soja mlíka.Nebo zeleninový salát s tofu,mě nejvíc chutná jen ten uzený.

nasekuratko
29. led 2012

Holky, kdyz to dodrzuju cely den a pak omylem snim kousek syru (prijela jsem hladna z nakupu a proste automaticky jsem si vzala kousek), tak se tim asi cele snazeni za ten den vynuluje, co? ☹
To stejne pred par dny... cely den jsem se hlidala a pak jsem si dala capuccino, kde je samozrejme kravske mleko a to jsem mela kytickovy den. :-/
Nejak si nemuzu na vsechno zvyknout...

radusv
30. led 2012

@nasekuratko tady ti kopíruju z předešlých stránek co vkládala Mišička 😉 neboj taky jsme ze začátku tápaly a něco spletly, hlavně si nedělej výčitky, ty pak udělají větší paseku 😉

ZÁKLADNÍ POKYNY PRO SPRÁVNÉ UŽITÍ S.P.L.K.

Jezte takové množství jídla, na jaké máte chuť.
Nikdy si nedovolte mít hlad! Noste s sebou pořád něco malého.
Máte-li hlad večer těsně před spaním, najezte se. Rozhodně hlad nepotlačujte.
Pakliže vás probudí hlad v noci, najezte se. Rozhodně hlad nepotlačujte.
Jezte kdykoliv pocítíte hlad.
Základní skupiny (rostlinnou a živočišnou) střídejte libovolně. Je jedno, kolik dní za sebou jíte skupinu rostlinnou a kolik dní živočišnou.
NIKDY nejezte obě základní skupiny v jednom dni, byť by to bylo s pauzou. Na kompletní strávení jedné skupiny potřebujete minimálně i maximálně 8 hodin.
Končíte-li před spaním například skupinou živočišnou (nebo dáte-li si ji uprostřed noci, protože vás probudí hlad) a druhý den chcete přejít na skupinu rostlinnou, dodržte mezi jídly jednotlivých skupin 8hod. pauzu. Totéž platí naopak.
Jíte-li ovšem jednu skupinu několik dní za sebou, je v podstatě úplně jedno, v kterou denní či noční dobu jíte.
Pakliže potřebujete snídat, snažte se jíst až po deváté hodině ranní. Jestliže snídat nepotřebujete, snažte se jíst až po 12. hodině polední - ráno a dopoledne se tělo čistí. Ideální je dopoledne jíst jenom ovoce nebo zeleninu. Pakliže jíte občas v noci, ideální by bylo skončit s jídlem nejpozději ve 4h ráno a nejíst do následujícího poledne - rovněž kvůli čištění organismu.
Pijte dost tekutin, alespoň dva litry denně - lépe se potom vyprazdňujete a snadněji hubnete.
Čaj a kávu můžete pít neomezeně. Pozor jen na správnou volbu mléka do kávy.
Všechny nealko nápoje vedle minerálek a stolní vody pijte zásadně nepřislazované.
První tři až čtyři týdny dodržování S.P.L.K. nepijte alkohol. Přeladění metabolismu a hubnoucí proces se alkoholem brzdí. Poté jej pijte pouze v kombinaci s rostlinnou skupinou.

NIKDY NEMÍCHEJTE OBĚ SKUPINY DOHROMADY - ANI KOUSEK ČEHOKOLIV. TEORIE "JEDNOU SE TO NEZBLÁZNÍ" NEFUNGUJE. ZBLÁZNÍ! TĚLO NEVHODNOU KOMBINACI OKAMŽITĚ ZAZNAMENÁ A REAGUJE - PŘELADĚNÍ METABOLISMU SE NARUŠÍ A MUSÍTE ZAČÍT KOMPLETNĚ ZNOVA. NEPŘEHÁNÍM, JE TO VYZKOUŠENO!!!

DŮLEŽITÉ!!! Časté přerušování, tj. kombinování obou základních skupin dohromady je nevhodné - tělo totiž potom neví, co má vlastně dělat a hubnutí jde buď pomalu nebo se zastaví úplně.

radusv
30. led 2012

a tady je ještě odkaz na stránky, kde je spoustu receptů, našla jsem tam hodně inspirací 😉
http://www.week.cz/delena-strava-recepty/read.p...

nasekuratko
30. led 2012

@radusv Děkuji!!!!!!!!!! Super!

Takze jsem to vzdycky porusila. Ach jo! ☹

Musim zacit zitra fakt prisne... a studovat porad dokola rozpis, co kam spada. Uz mam v tom fakt zmatek!

nasekuratko
30. led 2012

Holky a kam spada uzeny losos-to se vsude pise jinak... ☹ A cous cous -rostlinna, ze? 🙂

radusv
31. led 2012

@nasekuratko nemáš zač, taky jsem rozpis nosila všude s sebou a časem už jsem ho skoro nepotřebovala 😉
tak ale to ti neporadím ani s jedním... zkus se obrátit na Misicku 😉

korchy
9. únor 2012

Koukám,že sem dlouho nikdo enapsal.Všechny zdravím.Snažím se dělenku dodržovat 3dny,ale je to pro mě nějak mooc těžké,víc než před rokem.ale stále odolávám🙂

pantomima
9. únor 2012

vydrž!!! apojď za námi na FB, tam to žije až až!!

https://www.facebook.com/?ref=logo#!/groups/280...

kinclova
Odpověď byla odstraněná
korchy
9. únor 2012

@kinclova emulips jsem už používala 1 měsíc pravidelně a nic☹(((

makrelka_2008
8. črc 2012

holky,tak já v tom mám hokej🙂. Tady píšete že se nesmí kombinovat ovoce a zelenina ale na stránkách http://www.strava-delena.cz je zelenina neutrální a ovoce je jak u zvířátek tak u kytiček :-/. Tak já nevím ☹. A prosím kam patří cottage? Předem děkuji za odpovědi 🙂

misicka455
8. črc 2012

@makrelka_2008 no je víc rozlišení dělené stravy, třeba podle Kořinkové, HAy atd.. podle mě určo nekombinovat ovoce se zeleninou

misicka455
8. črc 2012

@makrelka_2008 cottage je sýr takže zvíře

makrelka_2008
8. črc 2012

o.k. a děkuji za radu 🙂

makrelka_2008
8. črc 2012

@misicka455 a jak je nejlepší to kombinovat?

misicka455
9. črc 2012

@makrelka_2008 kytičky ovoce , zelenina zvířátka 😉

makrelka_2008
9. črc 2012

@misicka455 děkuji 🙂

kive76
12. črc 2012

tak si zas od pondělka dávám na 14 dní dělenku, a uvidím jestli se mi něco podaří zhubnout, a pak budu případně podle toho pokračovat dál...

larmimi
24. črc 2012

@misicka455 ahoj, zacinam vas citat od zaciatku na str. 2 si pisala neutralne potraviny aj udenac a zavinace to znamena ze si ich mozem dat s pecivom ? 😉

ja som na delenej strave 5ty den a zatial nemam dole ani 0,5kg ☹ ale citim sa lachsie 🙂

kive76
25. črc 2012

@larmimi podle mě né, s pečivem se nemůžou..no já nakonec dělenku nedržím..jedla jsem tak 3 dni, ale dál mi to nejde 😢

larmimi
25. črc 2012

@kive76 ani podla mna nie..
nevydrzala si ? alebo ti to nechutilo? ja som bola taka nastartovana, bavi ma to zatial a dnes na 6ty den mam 0,5kg dole...aj to pokladam za uspech a ide sa dalej 😵 😵 dnes este pojdem na nakup a vymenim bielu muku za spaldovu a praskovy cukor za fruktozu ( do palaciniek som davala 1PL bieleho) 😅 ked ja milujem sladke !

baby, jahodovy kefir je neutral ? ked na zlozeni je aj tak napisane len mlieko....

evitaa
25. črc 2012

@larmimi Jahodový kefír je rozhodně zvíře. Vždyť se vyrábí z mléka.

Strana