Existuje účinný prostředek na snížení chuti k jídlu?
Ahojte prosím je něco takového? Nebo nejaký spalovač, něco na podporu hubnutí? Jsem po 2 dětech, poslední má 1,5 roku, váha stále o 10kg více jak před dětma.. Prostě mívám večerní chutě, neumím si nějak říct... Přes den nestíhám, na rychlo vždy něco sním, nebo dojídám po dětech...
Já mám tyhle kapky. Není to zázrak, po kterém se zhubne, jen snižují chuť na jídlo.
Všechno jídlo pak zapíšu do kalorických tabulek, abych byla v deficitu.
Jsem hodně nenežraná a ikdyž mám vyvážený jídelníček, tak mám chutě (ne hlad).
Tak pres den nejez, ani nedojidej po deckach a najez se az vecer, ale musi to byt fakt nutricne kvalitni veci a hooodne bilkovin. Prerusovany pust. Opravdu nemusis jist cely den, ani snidat, atd.
Tělo si akorát večer po vyklidnění žádá to, co přes den nedostávalo. Na tohle opravdu neexistuje žádná kouzelná pilulka. A všechny ty reklamy na zázračné hubnutí bez špetky námahy akorát těží peníze z případů jako je ten váš. Základem je pravidelná kvalitní strava a pohyb. Vše ostatní jsou jen vyhozené peníze.
On si každý musí najít svou cestu. Ale pro mě to výše uvedené není dlouhodobě udržitelné. Já neopak neřeším co, ale řeším kdy. Takže orestujeme den jím co chci a kdy chci a cca půlky odpoledne už nic. Pak až zase ráno. Tedy prerusovany pust. V tom jsem se hrozně našla, je to pro mě svoboda, že se to nezvrhne v to, že nad jídlem až moc přemýšlím a v horším případě si letos vyčítám. Samozřejmě i přes den to chce se úplně nepřežírat, ale zase na druhou stranu pořádně jist, ať pak večer není obrovsky hlas.
Rybelsus - kamarádka diky nim 50kg dole
@misha31 ale ten je na predpis a jako lek na diabetes!
Vyhradit si čas přes den a pořádně se najíst, jak se odbýváš a jíš blbě, tak zaprvé nebudeš hubnout a zadruhé mas pak vecer ty ataky a chutě.
To opravdu v dnešní době ještě někdo věří na zázračné "pilulky"? Příčina i řešení už tu padly - odbýváš se přes den a večer tě dožene vlčí hlad. Východisko je z toho jediné - nastavit si pravidelný režim v jídle a mít vyváženou stravu. Přerušovaný půst je fajn, jen tedy pro mě bylo nemyslitelné zvládnout pouze jedno jídlo, takže já mám ve vymezeném okně tři jídla, do kterých vměstnám potřebná makra (hlídám si to v tabulkách). Mezi nimi a po nich nejím vůbec nic. Pro mě je to nejudržitelnější forma stravování, abych předešla emočnímu či nočnímu přejídání. Navíc díky tomu nemám vůbec žádné chutě, protože tělo dostává vše, co potřebuje.
@kamimnichov ne, jiz se pouziva i jako lek na obezitu. Na predpis samozřejmě je
Děkuji holky. Tak ja se nejdříve asi zaměřím na tú stravu přes den a pak uvidím...
Tak obecne asi chrom, pokud jsou ty chute na sladke, ale nemyslet, ze zastavi chute, zazracne zavre pusu a sezere tuk.... A hadam, ze se musi brat dlouhodobe, konska davka, aby mel nejaky uveritelny vliv aspon na neco 😄 Jinak jak uz se tu psalo...
Ono pry kdyz je chut na cokoladu, chybi horcik, kdyz na slane tak clovek malo pije... Ale buhvi.
Za me staci jist fakt dost bilkovin a na chute si ani nevzpomenes, to mi jedine funguje. Zapis si zkusebni den do kalorickych tabulek a sama uvidis.
Zazracne pilulky nejsou... Pokud nesnis jako celebrita o Ozempicu 😄
@palja jakou maji chut ty kapky. Je to horke?
@martina1317 ano, jsou hořké.

Nepotřebuješ nic takového. Stačí jíst přes den - dostatek bílkovin, pravidelně, dvě tři jídla - žádné nestíhám, dojídám... stíháš🙂) Nedojídej. Nemusíš. Fakt není třeba jíst denně pět misek naklíčených semen.... udělej si dobrou snídani, oběd, něco navečer - stáhni si kalorické tabulky a uvidíš. Ještě nikdy k hubnutí nepomohl spalovač, čaj, podpora. Vždy to byl a bude kalorický deficit. Hlad je z nedostatku vyvážené stravy. To je celé. Držím palce.
ráno - večer si připrav do misky vločky, protein, ovoce - jen si to vyndáš z lednice a sníš. Káva bez mléka, žádný džusy, čaj? Stíháš.
- v poledne sacharidy - cokoliv, co vaříš - i to dětské - jen převaha zeleniny, rýže, kuskus, pečená zelenina, brambory, těstoviny - opatrně s omáčkami.
- večer bílkoviny - kuřecí prsa, cottage, tvaroh. salát s jogurt zálivkou. Vajíčka na milion způsobů. Maso, co zbylo od oběda se zeleninou.
Ne uzeniny, ne sračičky - chcips a coke, ne sušenky, ne sladkosti, ne zpracované hnusoty - kupované pomazánky, polotovary, smažák a spol.
A jsi fit🙂