icon

Hubnutí po dětech. Jak jste hubly Vy?

21. srp 2020

Ahoj holky, možná se dotaz opakuje, nicméně už jsem fakt zoufalá... Snažím se už pár let zhubnout, aktuálně ve 31 letech vážím cca 83kg na 163 cm a ráda bych docílila 70 kg. Ovšem vůbec nevím jak na to. Kila se mě po dvou dětech drží jak klíště...sladký jim málo, chipsy a podobný slaný kraviny vůbec..snažím se jíst zdravě...asi mám moc velké porce nebo už vážně nevím (

Jak jste zhubli vy? Co vás nakoplo?

Strana
z4
odula
22. srp 2020

@veronikav31 děti mi to nejí. Zrovna teď mám v troubě švestkovej koláč s drobenkou. Echtovnej. Bílej cukr, bílá mouka... No mňamka 🙂
@knuffel já to s nima taky jim. To se prostě nedá. Ale říkám si že jednou tejdne můžu 😬 jo a pak si furt dokola dělám mandlový sušenky s 80%čokoládou. Dcery se z toho málem 🤮 tak je mám jenom pro sebe. Muhehehe https://www.wholesomeyum.com/recipes/sugar-free...

knuffel
22. srp 2020

@odula To nevypadá vůbec zle! 👍

mia255
23. srp 2020

@odula jo to asi jo když vyvarujes a pečeš rodině tučné a nezdravé veci... To je pak jasný že to láká... u nás vařím nezdravé třeba jednou/dvakrát týdně. Dikybohu mám intolerancí laktózy takže omáčky většinou nemůžu (jsem líná si to uvařit pro mě jinak tak mám většinou něco jinýho 😁) a to, co nápecu většinou zustava na stole, ačkoli je to dle všech dobre, tak si manžel i deti jen dobnou. Takze nepecu-nejim 🤣

jjasmina
23. srp 2020

@mia255 Je potřeba si říct ne 😀 Můj manžel jí jen škvarky , tlačenku, salámy, bucek, gyros, smažáky , guláše, knedlíky apod a já všechno zdravé, zahřeším vyjimečně a všímám si, že když zahřeším, na váze to nepoznám 🙂

ruzova_pastelka
23. srp 2020

@loylii Jenže jestli je potravina zdravá anebo ne, nepoznáš podle obsahu sacharidů. Při low carb se nesmí například luštěniny. Co je na tomhle zdravého?

Hele, mám kamaráda z medicíny, co na sobě rád zkouší různé věci, experimentuje s půstem, zkouší různé léky, půl roku jedl jen v mekáči...a tenhle člověk vzdal low carb (přísnou verzi) po necelých třech měsících s tím, že takhle blbě se ještě necítil a zdraví má jen jedno. Ale zhubnul, to je fakt...

jjasmina
23. srp 2020

@ruzova_pastelka Já osobně nemohu říct, že dodržuji konkrétní dietu, jím tak nějak všecchno, myslím, že každej ví , co je tučné a nezdravé .

veronikav31
23. srp 2020

@odula co děti nejí?buchty z jiných mouk než z bílé?to má být pro mámy co chtějí zhubnout.samozrejme že úprava jídelníčku je důležitá,stejně jako pohyb.u dobrého jídelníčku se dá jednou za čas zahresit,ne každý den nebo obden,to pak nemá smysl

jjasmina
23. srp 2020

@veronikav31 souhlas

mia255
23. srp 2020

@jjasmina jo já už se to naučila 🙂 jedu přerušovaný pust jim naposled kolem 16 hodiny a večer i když si manžel dá třeba hranolky, mě to už ani neláká(a to jsem je mívala ráda, nejlépe si po nich dát ještě něco sladkého 🐷) je to všechno o hlavě a vůli a taky o tom, co je člověk pro zdraví a krásu ochotný udělat ;)

jjasmina
23. srp 2020

@mia255 jj je to tak, já už si taky zvykla, před porodem jsem měla 98 kg a mám 162cm, takže aasi tak.. Tot jsem na manžela taky čekala v kavarně mezi nádhernýma zákuskama, dortama a vyběrovýma zmrzlinama. Vůle musí bejt, ale teda já když se pro něco rozhodnu, tak jedu v tom režimu, jaký jsem si určila a hřeším opravdu výjimečně nebo když sme v restauraci, co si budem vykládat, vyberte si z jídeláku něco zdravého, volím pak to nejmenší zlo 🙂

pasiba
23. srp 2020

U mě největší kámen úrazu je dojidaní po dětech. Díky tomu nemůžu zhubnout 6 kilo co mám navíc. Stačí víkend bez dětí a mám vždy 1,5 kilo dole. Jenže, mě je tolik líto vše vyhazovat. Pohyb mám opravdu dost. Jim vše, ale těhotenské zhubnu vždy jen když jim malé porce. Čehokoli, ale malé porce. Takhle jsem zhubla 10 kilo za tři měsíce po porodu. Já k tomu ještě běhám, ale já po sportu nehubnu 😁
Těhotenství zhubnu vždy až když jdou děti do školky. Přestanu přes týden vyvařovat a to pak jde rychle

jjasmina
23. srp 2020

@pasiba Ono dělá prakticky nejvíc to jídlo právě od toho se odvíjí vše

loylii
23. srp 2020

@ruzova_pastelka na každého působí něco jiného. Jsem člověk, kterýmu se usazuje tuk v oblasti břicha hlavně a to je prave z premiry sacharidů. A ze to umím se jimi davkovat😉 Jinak Low carb bylo jedine po čem jsem v životě zhubla. Na me nefunguje klasicky vzorce hubnutí.
Jjist 5x denně malé porce a pohyb. Ten totiž u mě zvyšuje chuť k jídlu a 5 jidel denně malá porce mě neuspokoji, furt se musím dojidat a z pohybu mám vyloženě vlci hlad. Musím mít 3x denně velkou porci. Teď když už nepotřebuji hubnout, jsem na Slow carb. Jim vlastně vše, kromě cukru a pšenicne mouky. A lip mi nikdy nebylo. Zjistila jsem casem, ze jsem měla asi lehčí intoleranci na lepek, protože pokud si nedam mouku nemám nafouklé břicho a lepsi pravidelne trávení. Ale možná to je psychické, nebo více (podstatně) vlákniny. Poprvé v životě mám vysněnou vahu bez prace. Po dvojcatech. Přeji krásný den a zdrave stravě zdar😉

pasiba
23. srp 2020

@jjasmina Pod to se podepíšu 😁 já běhám spíš pro radost. Zhubnu opravdu až po upravených porcich

jjasmina
23. srp 2020

@pasiba dělá to prostě nejvíc, já ted s malou moc sportovat nemůžu tak drandim kočár aspon do kopců

loylii
23. srp 2020

@pasiba já taky😉 přitom ten běh je tak energeticky náročný. Dam i 8km.

pasiba
23. srp 2020

@loylii Já každý druhý den 4 km. A prokládám to teď v létě i 20 km na kole a pokud neupravim jídlo tak nezhubnu ani gram. Sport mám jen kvůli poslechu hudby a líp si pak vychutnám koupání 😁

pasiba
23. srp 2020

@jjasmina Já běžím a v závěsu za mnou jede dvouletý prcek na odrazedle 😁 ale my máme u baráku takový okruh okolo jezera. Ve městě by to nešlo

jjasmina
23. srp 2020

@pasiba To ne no, já s tou 6 mesicnim mužu max bežet s kočárem a to není ono, tak aspon ty kopečky. Po porodu jsem na to srala, čokolády, hranolky, zakusky.. Ted poslední měsíc apůl jsem to začala držet ze 78.6kg jsem na 70.5kg, tak to asi funguje

odula
23. srp 2020

@mia255 slyšela jsem že přerušovaný půst tak 2x týdne je fakt dobrá věc... Ale nevím, nemám vyzkoušené. Jak to praktikujes?

mia255
23. srp 2020

@odula já to teda držím téměř denně(téměř protože mám občas ráda víno navečer ☺️😁). A většinou to mám tak, že jak vstanu dám si kafe, pak oběd a pak ještě jedno jídlo cca v ty 3-4 odpoledne 🙂 tělo už si na to tak zvyklo, že když jsem se teď po dlouhé době najedla cca v 7 večer tak jsem v noci nemohla spát jak mě tížilo břicho

knuffel
23. srp 2020

@mia255 Já zase přerušovaný půst nemůžu, nechodím pak tři dny na velkou 🤷. Je vidět, že každá jsme originál 😁

herbinaaa
23. srp 2020

nijak. DOlu to šlo samo. Dceru vychovávám sama, takže lítím mezi prací, školkou, kroužkami, domácnosti a váha jede dolu opravdu sama. Jako těhotná jsem přibrala 10kd a 12 nechala v porodnici (dcerka měla 4,5kg) a ted mám ještě o 5 kg mín, než před otěhotnením 🙂

autor
24. srp 2020

@herbinaaa takhle jsem před 2 rokama taky zhubla 🙂 když je kolotoč a není čas na jídlo tak to jde samo

cikitkapb
24. srp 2020

@odula To je divný, že nemá velkou nadváhu... já před otěhotněním měla 89 kg, při 168 cm a už jsem byla obézní 1. Stupně. 🤔

mia255
24. srp 2020

@knuffel jojo přesně🙂 na každého funguje něco jiného a je celkem věda zjistit co to je :D já se ještě chystám na 24 hodinový půst jednou týdně ale pořád se k tomu nemůžu dokopat. Myslím, že bych ten den byla na zabití :D

legelata
24. srp 2020

Napíšu to stručně... Je nutný kalorický deficit a pohyb, to je jediný recept.. A rozumný jídelníček se musí držet dlouhodobě, ne jen tři měsíce kvůli "dietě" 🙂 Je třeba začít, když člověk vidí výsledky, hned se navýší motivace.

jjasmina
24. srp 2020

@mia255 Já myslím, že celodenné půst by mě zabil, už tak, když jsem hladová, tak jsem protivná jako prdel 😀

jjasmina
24. srp 2020

@legelata jj já mám radost neskutečnou, jak to jde dolů právě 🙂 Jen škoda, že v těch obchodech převažuje spíše přemíra těch tučných a nezdravých potravin nebo je to možná jen muj pocit 🙂

nattt
24. srp 2020

@jjasmina jak jsi psala, že tvůj manžel jí všechno nezdravé a ty to zdravé, tak vaříš dvě verze na oběd/večeře? jakože jednu zdravou a jednu nezdravou? 😀 nebo jak to máte? u nás je to dost podobný, přítel je zvyklý na typickou českou těžkou kuchyni a zeleninu apod do něj musím cpát..

Strana
z4