Hubnutí při kojení. Máte zkušenosti?

8. led 2024

Pěkný večer ženy....
Za pár dní budu 4m od druhého císaře a začínám se cítit fakt nesvá ve svým těle 😐. Aktuálně kojím takže nějaké drastické diety fakt nee. Druhé těhotenství jsem začala na váze 83kg a dotáhla to na 92. Po příchodu z porodnice jsem měla 84kg. Nádhera. Jenže nevím čím to. I když se nějak nepřežírám a pod tak jsem zjistila, že moje váha je aktuálně 86 kg při výšce 165cm. 🙄. Ani u jednoho dítěte jsem nezhubla kojením. Dost mě to štve neb moje kamarádky to mají naopak. Závidím 😂. Jenže problém je, že nějak se to nehýbe 😭. Každý den lítám venku s kočárkem a nic. Cítím se taková slepená, těžká... Prostě se necítím dobře. Přestala jsem se i hezký oblékat. Chodím jak hadrák ve stejných leginach a mikině. Prostě se v ničem necítím a navíc mě přijde, že vypadám ve všem fakt blbě. Vím že to je kravina ale jak zabránit myšlenkám aby se nevkradaly do hlavy 😭😭.. stydím se chodit i mezi přátele protože opět... Necítím se dobře. Vůbec nevím kde a jak začít... 😶. Nemám chuť ani spát s manželem. Od porodu mě neviděl ani nahou. Připadám si fakt odporná 😢

krisstina93
8. led 2024

Ono je problém to kojení, někomu to váhu táhne dolu samo a někomu to naopak blokuje hubnutí a dokud kojis, tak tělo nepustí ani gram. Ty budeš asi ten druhy případ a tam je nějaké hubnutí pak sakra vydrene, ale zas bych se bala, ze nějaké intenzivnější cvičení to kojení pošle do kopru, mě syn třeba po cvičení nechtěl mateřské mleko pít.

me_druhe_ja
8. led 2024

Já taky nezhubla ani gram. Naopak. Taky jsem všem záviděla. Všem kolem to letělo dolů jak blázen, cpaly se od rána do večera a já nic. Nedržela jsem dietu, ale snažila jsem se jíst rozumně, kojila jsem snad 24/7 a nic.
Každopádně já jsem tři roky od druhýho porodu a pořád vypadám hrozně. Nejsem ani tlustá, ale mám neskutečně odporný břicho, rozkydly....nelibim se sama sobě.... bohužel děti mi zničily postavu. Nedá se. . nic dělat

dejvitka
8. led 2024

Nejsi sama, ja ani po jednom porodu nehubla. V porodnici jsem nechala jen nutne minimum kg za deti. Moje kamaradky se mohly cpat horem a dolem jak drevorubci a vaha jim letela dolu. Ja kdybych prasila, tak jeste priberu. Takhle mi vaha vzdy "jen"stala. Hubnuti slo az kdyz jsem alespon castecne prestala kojit (prikrmy, delsi spanek deti v noci). Chapu jak se citis, taky jsem byla zoufala.

palja
9. led 2024

Já jsem při kojení nikdy nic nezhubla, naopak jsem ještě přibrala. Váha byla hodně velká, 96kg. Pak jsem objevila skupinu kalorické tabulky a stáhla jsem si i aplikaci a podle toho jsem se stravovala. Najednou jsem měla 10kg dole ani nevím jak a hubnu dal.
Ale začala jsem s tím, až bylo dítěti přes rok a nepotřebovalo k životu jen kojení. Teď má 2 roky a stále kojím.
Neni to dieta jako taková, žádné hladovění, tam si můžeš dát co chceš, jen aby ses vlezla podle váhy do svých makronutrientu a snědla jsi jen tolik kcal pro svou aktuální váhu.
Jinak pro to kojení je jiné nastavení než u nekojicich.
Jen jsem chtěla napsat, že jsem myslela, že už nikdy nezhubnu a najednou při správném stravování to jde i při kojení.

annoonniimm
12. únor 2024

Kojím rok a půl a váha šla dolů až když nekojim plně a jen na spaní což bylo nějak až když malá měla 8-9 měsícu.. a za půl roku 10kg dole.. teď to zas stojí. A začala jsem cvičit hned po 6N a půl roku to defakto stálo..

exbordelar
12. únor 2024

Jake trasy chodis s tim kocarem? Rovinka a pohodicka po parku? 🤔
Mne se osvedcily kopce a pekne svizne, aspon dve hodiny denne, aby se u toho clovek zadychal a trochu zpotil. Mne k tomu jeste pomaha pes, ktery me vytahne ven za kazdeho pocasi 🙄😅
Co se tyka diety, tak to moc neporadim, jelikoz je nesnasim 😀
Ale snazim se neprasit, jist hodne ovoce a zeleninu. V obchode vuubec sladke do zasoby nekupuji. Kdyz mam na neco aktualne chut, tak pro to musim udelat nejaky vykon - tj. dojit si to nekam koupit, coz neni vzdy mozne 👍🏼😁 a tak se musim spokojit s bananem nebo jabkem, coz mam doma vzdy. Kdyz mam svuj “vybeh” do lesa (vetsinou s kocarem - super zaprah 👌🏼), tak se snazim mit doma pripravene jidlo (vetsinou obed), protoze mam po 2-3h aktivniho pohybu sileny hlad. Protoze kdyz nic pripraveneho nemam, tak ma cesta zpet vede kolem Vietnamcu a tam bych si koupila minimalne ctyri tatranky.
Tim chci rict, ze trvale zhubnout a byt ve forme, se da hlavne diky pohybu. Udelat si z toho zivotni styl. A hlavne mit z toho radost 🙂
Drzim ti palce, st to jde!

odvarkova
14. únor 2024

Úplně s vámi cítím. Já vždy při kojení ještě přibrala. Holky všechny hubly a já jako balón. Až když jsem přestala kojit, tak to šlo dolů. Vydržte, prostě tělo má fixované, že musíte krmit miminko a drží si zásoby. Hlavně nepřestaňte jíst, nebo dopadnete jako já. Kolaps organismu.