Hubnutí ve ztíženém režimu. Mám děti, kojím

orchidis
19. lis 2013

Hledám blízké duše v podobné situaci...🙂.
Kila dolu kojením nejdou, kvůli kojení nemohu provozovat oblíbené sporty, děti dávají zabrat, jím nárazově, ve stresu, přecpu se na oběd, když obě spí. Jsem navíc ten typ co stresy zajídá.

Moc prosím, aby se diskuzi vyhnuly maminky, co zhubly bez práce, co nemůžou přibrat 😀, co mají větší školkové děti a doporučují zajít 4x týdně do fitka.
Hledám k sobě loosery, co jsou na tom podobně, ale chtějí s tím něco dělat a jsou odhodlaný pomalu začít, nešidit děti, neztratit mlíko a chtěly by se tu vzájemně motivovat a podporovat.

Aneb: Ahoj, jsem po porodu tlustá. Vážím 75 kg na 175 cm a potřebuju dát 10 kg dolů + ten nehoráznej špek na břiše 😀.

frantiska85
19. lis 2013

Jaký sport se nedá dělat při kojení?

fretecka
19. lis 2013

@orchidis ty jsi tlustá?promin mít váhu 75kg tak nestresuji..Těhotenství mě stálo 50kg,14kg hormony +36 v těhu..v porodce jsem nechala 14kg a všeostatní musim shodit dřením..Plně kojim,každý den si najdu 60min na cvičení.JÍDLO JE MŮJ PROBLÉM,CELÝ DEN NEJIM A VEČER SE NAJIM.V SOUČASTNÉ CHVÍLI HUBNU 4.MĚSÍC,DOLE MÁM 18KG,ALE DOOPRAVDY VYDŘENÝCH,MŮJ CÍL JE TO CO ČEMU ŘÍKÁŠ TLUSTÁ.jINAK CVIČENÍM MÁM DVOJNÁSOBEK MLÉKA 🙂

skajana
19. lis 2013

Tak mě naopak "ztížený režím" dost pomohl, akorát to chce se namotivovat 🙂 nevím jak staré máš děti, ale byla jsem na tom podobně, dost mě nakoply místní hubnoucí/cvičící alba, když bylo mladší 9měsíců tak jsem se hecla a začala cvičit - buď když po obědě děti spaly, nebo večer když usnuly, jídlo jsem ze začátku moc nerešila, protože popravdě jsem moc nevěřila, že to bude mít nějaký efekt - nicméně mělo, a přišlo mi pak blbý si tu snahu kazit vyžíráním ledničky 🙂 po 10měsících jsem se dostala na váhu, jakou jsem měla naposled tak na střední a nebylo to vlastně nakonec až tak těžký - nejhorší je se odhodlat, přestat hledat výmluvy a začít 🙂

bonavoxa
19. lis 2013

75 kg, achhh, to tak mít! Já mám 90. Rovných 30 kilo nahoře z těhotenství. Jsem zvyklá hubnout a mít svuj režim, ale po narození malé se k žádnému nemužu dostat. Malá prakticky proječela první tři měsíce, to jsem se snažila přežít. Režim žádný, spánek nicotný, jídlo. co se kde našlo. Zničení já i muž. A pokračuje to stále, jen je to mírnější. Naše malá je náročné dítě. Narodila se o chvilku dřív a maličká, takže jsme si pobyli v nemocnici, kojila jsem jen chvilku..a to jen odstříkávala, protože se malá nechtěla přisát. Od mala nesnáší jídlo, kroutí se a řve....nepomohlo nic, flašky, mléko, polohy, cumlíky, kapičky, cvičení, ani s příkrmama se to nezlepšilo..ba naopak..to mléko si dá ještě nejlíp.Jak je v jídelní židličce, spustí hysterický pláč a je vymalováno..jídlo je všude. Nikdy neusínala sama, chodí spát kolem desátá večer a v šest ráno je plná energie. A celý den spí cca 2 hodiny a pak už nic. Každou noc se s mužem střídáme a houpeme...někdy dvakrát za noc, někdy dvacetkrát. Za celý rok jsem nikde moc nebyla, pomalu duševně krním, občas si udělám fajn vlasy a make -up, ale v podstě celý den chodím v zaprskaném pyžamu. Jím nárazově, kde co je, kdy je čas...někdy nemám čas a večer je šílený hlad. Zkusila jsem málo jíst, hodně pít a cvičit, ale prostě jsem nevyspalá, ve stresu...a nejde mi to. Je to takový blok v hlave. Stačilo by mi se vyspat víc než 5 trhaných hodin denne, kdyby se malá trochu zklidnila a chtel si ji vzít někdo na hlídání. Je jí skoro rok a pořád je uřavná a hyperaktivní...pořád čekám na nějaký zázrak a trochu energie. Jinak jím zdravě...z naší ledničky a špajzky my měla Cajthamlová radost..a denne vyběhnu tak stokrát schody, ale nestačí to. Je to hodně o té psychice a celkové životní energii, vyrovnanosti..kterou od porodu bohužel stále marně hledám.

orchidis
autor
20. lis 2013

@frantiska85 Měla jsem velké problémy s kojením. Lakt. por., které fakt věřím, mi řekla, že v mém případě max. rychlá chůze. Každá jsme jiná, některé to teče bez práce i ušima, já jsem šťastná, že s homeo, čaji a odsávačkou kojím alespoň převážně.
O tomto tato diskuze není.
@fretecka Ano, ano, já jsem tlustá, protože se tak cítím 🙂. Necítím se vůbec dobře, nesluší mi to. Jiným holkám tahle váha sluší. Mně ne, bohužel...
@bonavoxa Ahoj, tys mě k této diskuzi inspirovala!

Tak ode dneška? 🙂 Jdu kojit, utřít zadek starší, přebalit mladší a pak se nasnídám a aspoň se protáhnu 🙂.

chris_n
20. lis 2013

@orchidis ja mám 178 kilo a na 72 kilech jsem ve čtvrtém měsíci. tak nebud z toho zbytečně pvystresovana. jen zkus chytit elán a ono to určitě půjde.

cinky
20. lis 2013

Děvčata ahoj! Přidávám se k vám. Po prvním těhotenství se mi podařilo krásně zhubnout, po létech obezity to byla vítaná změna. Po půl roce hubnutí jsem ale otěhotněla. Chtěla jsem cvičit, ale tohle předsevzetí mi vydrželo jen měsíc. Pak jsem v době spánku dcery šla radši spát. Po druhém porodu mám 13 kg navíc. Cítím se hrozně, ale nějak se do cvičení nemůžu nakopnout. Od pondělí kojim minimálně, tak jsem včera najela na úspornější stravovací režim, na to sílu a čas naštěstí mám. Ale při dvou malých dětech jsem ráda, když stihnu uvařit a uklidit. Musela jsem úplně změnit priority. Syn je hodně náročné miminko, první 3 měsíce prořval a i když to je teď lepší, stále se velmi rád nosí. Když se výjimečně najde chvilka klidu, radši si sednu a nedělám nic 😀 přitom bych zhubnout fakt potřebovala, ty vaše muší váhy jsou můj sen. Mám 108 kg na 165 cm.
Chce si to ale srovnat v hlavě, tam hubnutí začíná.

orchidis
autor
20. lis 2013

@cinky Ahoj, vítej, jsem moc ráda, že se některé ozýváte. Já fakt vím, co bych měla dělat a jak je to správně. Problém je v tom, že u mě je to hodně o psychice, stresu a nedostatku času se dvěma malými dětmi a opravdu bych chtěla jen najít blízké duše v podobné situaci na pokec a k vzájemnému motivování. Jak tu zaznělo, hubnutí začíná v hlavě a pak to chce taky motivaci a podporu. Bez té to nezvládnu.

Až se najdeme aspoň 3, ráda bych to zavřela - přeci jen, nechci tu psát osobní věci a dávat fotky, když je to veřejný forum.

fretecka
20. lis 2013

@orchidis já ovšem to nemyslela zle a ráda te podpořím,protože sama mám problém s tím abych si to srovnala v hlavě.je to těžké před kortikoidama a hormonama jsem měla 72kg při porodu 134 takže umíš si představit kde je moje psychika

kackaj
20. lis 2013

Ahoj, tak můžu být ta třetí?🙂 Tlusťoch tlustá jsem...nikdy jsem nebyla hubená. Moje stálá váha se pohybovala kolem 80kg v posledních letech a nejdřív jsem z ní byla smutná. Pak jsem po dvou potratech a několika krabičkách hormonů přišla k 90kg a když se mi podařilo zhubnout na těch 80kg, cítila jsem se super a i štíhle (ač to může znít otřesně a nepředstavitelně, tak jo). No, ale snížení váhy mělo za následek vytoužené otěhotnění, při kterém jsem byla spíš ve stresu, aby to tentokrát fakt dopadlo a taky mi bylo blbě ze začátku, takže po nevolnostech jsem se v době, kdy mi bylo dobře najedla víc. No, zkrátka po porodu mám teď 95kg, je ze mě pěkná kulička a hlavně všude teču🙂 Moje mamka si myslela, že když mě ze začátku postrčí do hubnutí, že budu mít lepší náladu, tak mě pořád upozorňovala, že bych už mohla něco dělat a že mi zaplatí kurz hubnutí atd. To mělo spíš za následek blbou náladu, protože mi hubnutí fakt nešlo (zkoušela jsem asi po 2 měsících asi 14dní), nenašla jsem si čas ani energii na cvičení a to jídlo bylo taky nárazově a do zásoby🙂 Takže já sama jsem si řekla, že hubnutí teď řešit nebudu, když na to nejsem naladěná. Počkám na příkrmy malé, až budu míň kojit a taky počkám na jaro, kdy nasednu na své nové kolo, malou hodím dozadu do sedačky a začnu s pohybem. Cyklistiku miluju a je to pro mě nejpřirozenější a nejmilovanější pohyb, při kterém se krásně uvolním i zapotím. Bez pohybu hubnutí fakt nejde a nutit se do nepřirozeného pohybu pro mě je obrovská brzda a šprajc, takže já to mám tak, že teď to prostě neřeším...až to přijde tak to přijde. Spousta slavných ženských byla po porodu taky víc než rok i dva při těle a teď jsou z nich zase štíhlé kočky...Borhyová, Kostková aj. Prostě člověk si to musí srovnat v hlavě, mít na sebe čas a nepodnikat hubnutí ve stresu. Já si říkám, že na hubnutí mám už teď celý život, takže nějakého půl roku rok, to snad vydržím😀 No jinak se samozřejmě ale cítím hrozně a vadí mi to, ale nebudu tlačit na pilu, když v tomto počasí a režimu se nemůžu přirozeně hýbat.

kackaj
20. lis 2013

A teď teda vlastně nevím, jestli se Ti @orchidis hodím do skupiny, když ještě nechci hubnout🙂

cinky
20. lis 2013

@kackaj jé! Taky se šíleně těším na jaro, až budeme jezdit na kole... Loni jsme jezdili celou sezónu, to se pak hublo. K tomu jsem ještě cvičila Jill. A představ si, že já jsem se cítila skvěle, když jsem měla tvých 95 kg 😀 zhubla jsem ze 119 kg a to byl panečku rozdíl. Teď se při pohledu do zrcadla skoro rozbrečím... Spropadená zima.

kackaj
20. lis 2013

@cinky No a o tom to právě je...člověk nemusí mít 50kg, aby se cítil skvěle...stačí prostě dosáhnout určitého cíle, ale už jen každé jedno kilečko dole dělá s psychikou divy...to je hned elán do pohybu a úpravy jídelníčku, jak se to nastartuje, pak už to jde celkem samo. Super je si představit, co je v životě člověka např. 1 rok (malilinký zlomek) a že za ten rok může člověk v pohodě dosáhnout své vysněné váhy a postavy...a že obětovat ten jeden rok, zapřít se a začít makat...že to vlastně není taková strašně dlouhá doba, že se to zvládnout dá. Jen to musí přijít😀 A tak já si teď budu tučně užívat zimu (ještě nevím v čem ji přežiji🙂) a na jaře to snad začne🙂 Já budu vděčná za svých 80kg, super by bylo 75kg a 70kg to je úplný sen...třeba jednou...

cinky
20. lis 2013

@orchidis koukám, že máme hodně společného! Tak ode dnes? Tak já si zapnu dvd, pustím jill a jdu na to! Holky my to musíme zvládnout! Ten pocit, když jsem si zase musela koupit o číslo menší kalhoty, v pohodě jsem na sebe sehnala tričko a vypadala jsem v tom dobře, hmm, to byla motivace. A o zlepšení zdravotního stavu a taky i partnerského... Manžel byl z mé proměny nadšený, rodina na každé oslavě mou změnu vychvalovala do nebes a ženské se ptaly, jak jsem to dokázala. Přitom to až taková námaha nebyla.
A nechceš s tím zamčením ještě chvilku počkat? Třeba se ještě nějaká maminka najde...

kackaj
20. lis 2013

@cinky @orchidis nebo se mám do toho taky pustit? Ale já nevím, jestli mi to půjde... Já mám manžela skoro pořád doma, nějak se před ním tady neodhodlám cvičit, navíc ho tím asi budu rušit při práci (na pc + stále telefonuje). Co když zklamu, to pak budu naštvaná...
No taaak, trošku pojďte do mě, třeba mě to nabudí🙂

cinky
20. lis 2013

@kackaj psychika je fakt kouzelná. Můj sen je 65 kg. Tzn dlouhou cestu. A když si představím, že jsou teď Vánoce... Bude to hrozně těžké odolat. V těhotenství jsem měla šílené chutě na sladké i když jsem se snažila jíst zdravě a při kojení chutě pokračovaly. Od včera jsem nic sladkého neměla, doufám, že odolám dál.

cinky
20. lis 2013

@kackaj jen pojď do toho s náma! Neočekávané a neplánované akce jsou přece vždy nejlepší.

kackaj
20. lis 2013

@cinky přesně...sladké, taky musím mít každý den. Ale to jsem měla i při prvním kojení. Ale co je vyzkoušené...týden bez sladkého a pak už na to chutě přejdou. Jenže...ten týden🙂 Já musím pak omezit i slazení kávy (1 lžička cukru), páč jak mám sladký kafe, tak pak mám chuť na další sladký. 65kg...to jsem měla naposledy tak na střední a to jsem přibrala z 61kg a byla jsem tlustá...já jsem byla takovej blbec🙂 Ale jako jo, těch 65kg bylo na střední moc...teď po třicítce, by mi fakt vyhovovalo tak těch 75kg v pohodě. Akorát mi pak bude viset břicho, ale snad to přežiju🙂

kackaj
20. lis 2013

@kackaj no jo, ale teda jakej je plán??? Já jsem měla plán...páč manžel dnes není doma...nevařit, ale natřít si chleba se sádlem😀DD Nebo volský voči... Nebo špagety carbonara.... Samý lehký jídla😀

kackaj
20. lis 2013

Nechtěla jsem odpovědět sobě, ale tobě @cinky 🙂

cinky
20. lis 2013

@kackaj plán? Žádné sladké, pravidelné jídlo a aspoň 4x týdně pohyb... Nejlépe každý den. Co? Dnes poprosim manžela, ať mě vyfotí a já ode dnes začínám proměnu.
S tím břichem mám taky starost... Díky velké obezitě mám z břicha převis a až zhubnu, budu muset na operaci. To břicho už jinak nesundam. ☹

cinky
20. lis 2013

@kackaj a já jsem právě těch 65 kg měla na zš a taky jsem se cítila tlustá 😀 nechápu, jak jsem to mohla nechat dojít tak daleko...

orchidis
autor
20. lis 2013

@kackaj Pojď do toho hned 🙂. Nikdy není dobrá ani špatná doba 🙂.

Tak ženy, mám ze sebou snídani (obyč rohlík s máslem a marmeládou), protáhli jsme se se starším děckem, poklidila jsem a na oběd polívka z dýně hokaido, koprová omáčka, brambory, vařené vajíčko.

A plán na odpo: svižná procházka s dvojkočárem po cyklostezce (2km), žádný nárazový přežírání.

Jak jsem psala: U mě to nemůže být extra tvrdej režim, kojím, nespím, ale pro začátek mám závazek: pohyb, pravidelné jídlo a nepřežírat se nárazově. 🙂

kackaj
20. lis 2013

@orchidis No tak jako zkusím to🙂 Já taky kojím, ale celkem spím i malá spí...jen nějak nestíhám i úklid, vaření, práci (dělám administrativu) a staršího dohromady + k tomu ten pohyb. Ale nějak to snad sladím, už teď to začíná být s malou volnější🙂

destiny2bam
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
bonavoxa
20. lis 2013

Můj sen je 50 kg na 168 cm. Jsem drobná. I před otěhotněním jsem měla 90 kilo, ale byla jsem taková pevnější a souměrnější :( Pak jsme zhubla na 60..a to se mi zdálo celkem fajn, ale naprostá spokojenost to nebyla. Fotky mám v albu. Jsem prostě ten typ, co tlustý vypadá neforemně, staře. Vypadám jako upracovaná dojička. Když jsme hubená, vypadám jako teenagerka. Naše malá nás tak oba ničí, že i muž nemá čas na posilovnu a necítí se taktéž dobře.
Dneska ráno jsem si dala hrst oříšku, zelený čaje, dvě sušenky od malé, k obědu dušenou zeleninu a dve vajíčka, odpoledne si dám pulku prikrmu od malé - varím každý den nový..a večer kurecí maso a zeleninu a trcochu mléka. A to je všecko. Takhle jím podobné pokaždé...mám divné tělo a asi rozházené hormony a stres, že se mi váha nehýbe směrem dolů.

bonavoxa
20. lis 2013

Plus zobu Sarapis, jablečný ocet, Lepicol, Chlorellu, Spirulinu, Šišák bajkalský, chrom, l.karnitin, rakytníkový olej a Bioclinic na vlasy..padají. Mám v plánu koupit MAcu..,minule mi hodne pomohla na upravu cyklu. A jinak malá spí hodinu, já uvarila, uklidilaočistila si plet, zuby, ale dneska nestíhám ani řasenku...a musím si taky učesat vlasy..jsou po pár, vlnité, cuchavé..a já se neméla od neděle čas učesat...a celý den jsem v pyžamu :D

orchidis
autor
20. lis 2013

@bonavoxa Já jako tlustá vypadám staře, chlapsky, hnusně. Manžel je stejně starej a je štíhlej. Vypadám vedle něho jak jeho matka, to je pro me fakt velká motivace a zároveň i samozřejmě velký prvek nespokojenosti, který hraje na strunu psychiky v tom negativním a "zajídacím" slova smyslu.

Holky, a máte některá nějakej "cvičící stroj"? Já ráda běhám, mám ráda aerobní pobyb, cyklistiku, ale znáte to. Děcka třeba spí, ale je třeba, aby někdo byl doma (manžel třeba dělá v zahradě), atd. Není třeba asi rozvádět dál 🙂. Uvažuju o běhacím pásu, nebo o takovém tom "běžkovacím stroji" - ani nevím, jak se to jmenuje 🙂.

Nemáte někdo nějakou zkušenost?

Fakt je v tomhle hrozná svině psychika... napíšu víc, ale radši až do uzavřené diskuze... večer ji vytvořím a popřidávám vás 🙂.

kackaj
20. lis 2013

@orchidis já jako tlustá vypadám jako svoja mamka...to taky není bůhvíjaká výhra🙂 Nic proti mami😉 No, ta to tady asi číst nebude🙂
Jinak asi ten běžkovací stroj co myslíš...crossový trenažer, eliptický trenažer neboli orbitrek?...jsem měla doma několik let. Využila jsem ho asi tak prvního půl roku, kdy jsem ale nedělala nic s jídlem, takže mi nepomohl. To bylo nějak přes zimu, pak jsem začala zas jezdit na kole a další zimní sezonu a nikdy potom jsem už na něm necvičila. Prodala jsem ho za polovičku kamarádce a ta tomu taky moc nedá. Ono je to pěkné mít něco doma, ale jaksi se to nepoužívá.
Peníze bych do ničeho už nevrážela, páč stejně jako na páse nebo jiném trenažeru si člověk může zaskákat přes švihadlo, nebo zacvičit třeba tu Jill nebo jiné aerobní cvičení + pak zas něco zpevňovacího. Jde jen o to ODHODLAT SE!!!
A pisni co chtělas napsat, jsem zvědavá...pak můžu zas napsat já to svoje🙂

bonavoxa
20. lis 2013

@orchidis
@kackaj Holky, a co takové to točící kolečko, švihadlo..nebo běhat doma do schodu? Proste něco, co by bylo nenásilné a bavilo to i prcka se koukat. Samo i kočárkování, kolečkové brusle, sáňky. ap Někdy nemám energii ani jít ven. Chodíte v takovém nečase? Už týden je tu zima a prší, fouká,...