icon

Kalorické tabulky. Jak poradit s příjmem a výdejem?

12. říj 2021

Vyzna se v nich nekdo? Potrebovala bych poradit s prijmem a vydejem.

Strana
z2
matorka
18. srp 2022

@andelka Kojeni urobilo prave hodne - pogoogli a zistis, ze to je aj 400-500kcal. Proste si dobre vypocitaj kolko mas prijat, hod do tabuliek a najdi si nejake vzorove jedalnicky, ktore su na tvoj prijem a hotovo 🙂 urco to pojde dole...

matorka
18. srp 2022

@andelka - napis mi vysku, vah, vek, a tvoje aktivity, ceknem kolko ti to vychadza...

andelka
18. srp 2022

@matorka je fakt že teď nově jsem to nezadávala. Ale já fakt o moc víc mít nebudu. Schválně to zkus spočítat někde..160cm, 71kg, pohybová aktivita velmi lehká, tuším že tam je ještě podíl tuku, to jsem zjišťovala orientačně a asi 35%.

andelka
18. srp 2022

@matorka věk 39.

matorka
18. srp 2022

Takze vypocet - bazal mas 1367 kcal / 5715 kJ - ale to je v pripade, ze by si absolutne nic nerobila, takze to sluzi len na dalsi vypocet. Pre udrzanie hmotnosti - 1804 kcal / 7541 kJ a pre redukciu - 1443 kcal / 6032 kJ. Ja by som volila cisla niekde medzi. Myslim, ze nic nepokazis, ked nastavis prijem na cca 6500kJ. A co sa tyka makrozivin - bielkoviny si daj 110g, sacharidy 150g a tuky 50g. Vsetko je to cca orientacne, jasne, ze nevadi, ked nieco malinko presvihnes alebo malinko chyba 😉

matorka
18. srp 2022

Uz len poznamka - ako vidis - tvoj prijem 5500 bol brutalne nizky - nizsi nez tvoj bazal a k tomu si kojila. Takze vsetko co si zjedla, si telo drzalo aby malo do zasoby, pretoze hladovalo. S tym kojenim si to fakt mohla natiahnut az na 7000 a aj tak by si stale chudla. A co sa tyka cvicenia, da sa cvicit aj doma pri mimcu, zapni youtube a skus sa trosku hybat, mimco sa bude pozerat, alebo napodobnovat a nemusis cvicit dlho, aj 20 minut by sa pocitalo 😉

andelka
18. srp 2022

@matorka mimčo už má 3,5 roku, chodím do práce, a nenechá mě cvičit ani náhodou, furt se plete pod nohy. Musím vypadnout ven, abych z toho něco měla.
Koukala jsem se, a měla jsem to v podstatě jak píšeš, 1400kJ (bazál mi to tehdy spočítalo na 1314), bílkoviny 105, sacharidy 140, tuky 46. A nula bod.
Zkusím to na těch 6500, teď už nesedím jen doma a malým, max na písku. A uvidíme.

matorka
18. srp 2022

@andelka drzim palce a ked tak sa ozvi. A urcite nesleduj len vahu ale poriadne sa premeraj a kontrolne meranie cca po 2 tyzdnoch.

andelka
18. srp 2022

@matorka snad už to půjde líp. Shodila jsem 5kg a 3 nabrala zas zpět od jara. Hrozný. Přitom chci jen blbých 10 kg a dvě velikosti,abych byla spokojená.

dura175
18. srp 2022

@andelka No však právě proto, že jsi těžší, tak bys měla mít vyšší příjem. @matorka ti to spočítala dobře, těch 6500 kJ by mohlo být v poho.

andelka
18. srp 2022

@dura175 ale v tabulkách mi naopak vycházelo,že když jsem shodila,tak jsem mohla mít příjem vyšší.
Jinak jo, těch 6500 zkusím a uvidím co to udělá.

Strana
z2