Kalorické tabulky. Jak poradit s příjmem a výdejem?
Vyzna se v nich nekdo? Potrebovala bych poradit s prijmem a vydejem.
Takze vypocet - bazal mas 1367 kcal / 5715 kJ - ale to je v pripade, ze by si absolutne nic nerobila, takze to sluzi len na dalsi vypocet. Pre udrzanie hmotnosti - 1804 kcal / 7541 kJ a pre redukciu - 1443 kcal / 6032 kJ. Ja by som volila cisla niekde medzi. Myslim, ze nic nepokazis, ked nastavis prijem na cca 6500kJ. A co sa tyka makrozivin - bielkoviny si daj 110g, sacharidy 150g a tuky 50g. Vsetko je to cca orientacne, jasne, ze nevadi, ked nieco malinko presvihnes alebo malinko chyba 😉
Uz len poznamka - ako vidis - tvoj prijem 5500 bol brutalne nizky - nizsi nez tvoj bazal a k tomu si kojila. Takze vsetko co si zjedla, si telo drzalo aby malo do zasoby, pretoze hladovalo. S tym kojenim si to fakt mohla natiahnut az na 7000 a aj tak by si stale chudla. A co sa tyka cvicenia, da sa cvicit aj doma pri mimcu, zapni youtube a skus sa trosku hybat, mimco sa bude pozerat, alebo napodobnovat a nemusis cvicit dlho, aj 20 minut by sa pocitalo 😉
@matorka mimčo už má 3,5 roku, chodím do práce, a nenechá mě cvičit ani náhodou, furt se plete pod nohy. Musím vypadnout ven, abych z toho něco měla.
Koukala jsem se, a měla jsem to v podstatě jak píšeš, 1400kJ (bazál mi to tehdy spočítalo na 1314), bílkoviny 105, sacharidy 140, tuky 46. A nula bod.
Zkusím to na těch 6500, teď už nesedím jen doma a malým, max na písku. A uvidíme.

@andelka Kojeni urobilo prave hodne - pogoogli a zistis, ze to je aj 400-500kcal. Proste si dobre vypocitaj kolko mas prijat, hod do tabuliek a najdi si nejake vzorove jedalnicky, ktore su na tvoj prijem a hotovo 🙂 urco to pojde dole...