Mám šanci zhubnout po selhání s dietou?
Dobry den, chci se zeptat jestli po jedné nevydařené (špatné diete) trvající cca 3 mesice mam sanci znovu s rozumnou dietou zhubnout? mela jsem spatneho trenera a dopadlo to hrozne, vypadek menstruace, prejidani a td…ted jsem hodne odpocivala a jeste me ceka par testu, stitna žláza je ok, jeste jdu na mereni metabolismu a chci zacit potom pomalu znovu a bez takovych guru trenérů, ani penize nechtel vratit za to co způsobil.:(
@houskan já chodila k nutriční terapeutce. Ne takoví ti co se vydávají za ně, protože mají čtyřhodinové online školení, ale k paní, která to opravdu studovala a má titul.
Naučí tě jíst lépe a zdravěji.
S diétou neschudneš musíš zmeniť životný štýl. Pokiaľ čakáš, že po diéte sa vrátiš späť k svojim návykom a stravovaniu spred diéty ani nemusíš s tým vôbec začínať.
Já to vnímám tak, že dokud člověk mluví o dietě, je to problém.. když to pojmeš jako změnu životního stylu, máš napůl vyhráno.. ;)
@uzivatelkapetra mohu se zeptat na jmeno?
@houskan pokud jsi z F-M a okolí určitě ti můžu doporučit, jen si nemůžu vzpomenout na jméno, měla kancelář pod zámeckým náměstím.
Jinak kontakty na různé terapeuty z celé ČR by měly být na bezhladoveni.cz akorát třeba radši vždy prvně ověřit jestli je to to co chceš, jelikož mi tam teď vyskočil v nabídce i naturhouse, což nebrat
@uzivatelkapetra ja byla ted u jedny v Praze , dala mi papir s jidlem pod bazal! Nevim jestli je to normalni nebo…
Ale moc se mi to držet teda nechce..

@houskan ano lze to. Já jsem dá se říct celoživotní neúspěšná dietářka. Pár kilo jsem vždycky zhubla a víc kilo jsem pak nabrala.
Objevila jsem skupinku kalorické tabulky a taky jsem si stáhla aplikaci. Jídlo si vážím, zapisuji přesně podle pokynů, abych snědla jen to, co na svojí váhu mám a ejhle, od konce srpna mám dole skoro 20kg. Není to žádné hladovění, jde jen o to, aby člověk snědl na svou váhu jen tolik bílkovin, tuků, sacharidů kolik má a zbytečně se neprejidal. Po 3 měsících této "diety" jsem si přehodila režim z hubnutí na být fit na měsíc a teď zase na hubnutí, abych měla kalorický deficit.
Nevěřila jsem, že někdy zhubnu a najednou to jde. Manžel zhubl 30kg. Oba jame měli obezitu 1.typu. Já mám teď nadváhu, manžel normální váhu.
A jak píšu, není to žádná dieta hladovění. Dát si můžu co chci, jen jídlo poctivě vážit a zapisovat. Na Vánoce budeme mít řízky se salátem, kacenu s knedlíkem, ale jen porci na naši váhu.
Nejsem propagátor ničeho. Jen ženská, která konečně něco zhubla. Aplikace kalorické tabulky jsou zadarmo, za rozšířenou verzi se už něco platí.
Manžel zhubl jen jídlem bez cvičení. Já jsem cvičila 3x týdne 50 minut na elipticalu. Měla jsem strach, aby mi nevisela kůže. Teď necvicim, měla jsem covid a dusila jsem se u toho a hubnu dál.
Kdyste chtěla nasmeruju vás na skupinku na Facebooku.
Jak jsem už psala, je to zadarmo, nic nepropaguju, nikomu nic nevnucuju.
Je to jen o zapisování jídla a dodržení složení makronutrietu vzhledem k vaší váze.