icon

Pomáhají rostoucí ceny potravin zhubnout? Diskutujte!

13. bře 2023

Zakladam diskusi na tema neskutecne rostouci ceny potravin. A ja se ptam - dari se vam diky tomu zhubnout? Mate dostatecnou motivaci si tedy odeprit radeji sousto nebo placeny pohyb (posilovna, cviceni v telocvicne, plavani) atd.? A proc?
Diky!

klokanka31
•
13. bře 2023

Ceny potravin jsou sice vysoké, ale rozhodně si nic neodepíráme 🤷‍♀️ jíme i mlsáme pořád stejně.

aneta15
•
13. bře 2023

U nás se nic nezměnilo.Sice koukám více po akcích ale jíme víceméně stejně.

palja
•
13. bře 2023

Tak to jsem si taky říkala, že aspoň teď zhubnu 🤦‍♀️😄🙏 jenže ne, žeru pořád stejně. Od druhého porodu mám strašnou závislost na jídle obecně a váha se mě drží jako klíště. Prostě jsem ve stresu a jdu se najíst 🤦‍♀️ mám to v hlavě a zatím ani vysoké ceny potravin mě neprinutily se omezit.

hanka_12345
•
13. bře 2023

ja si myslim ze pokud clovek nezije z ruky do huby uz pred zdrazenim, tak i po zdrazeni si stale dovoli to co mel i predtim. Myslim tim rodinu kde kazdy rodic ma nejakych 25-28 000 mesicne. No a pak jsou tu ti druzi treba samozivitelky ktery uz si odeprit bohuzel musi protoze uz i predtim na to horkotezko meli.

aspie83
•
13. bře 2023

Tak já se spíše obávám, že to bude naopak... Už teď zeleninu a ovoce atd. nechávám dětem, i když mi to chybí... Celkově kvalitní potraviny stojí více než ty horší, po kterých se často více tloustne 🤷

hanka_12345
•
13. bře 2023

@aspie83 tak my nemame platy 80 000 a zijem ze slev (ne 100%) , obcas si doprejeme i veceri, zaplatime poplatky a neco malo jeste zbyde takze si odtrhovat od huby nemusime ale zase zijeme na vesnici taze hromadu veci si vyprodukujeme takze usetrime

hanka_12345
•
13. bře 2023

@aspie83 tak logicky.... ale to je hrozny odeprit si blbou papriku aby meli deti.Promin ale je to hrozny

aspie83
•
13. bře 2023

@hanka_12345 tak já jsem na rodicaku, manžel nijak závratný plat nemá a máme dva kluky... Takže my už dlouho žijeme převážně ze slev a prostě to holt tak ještě nějakou dobu bude...

aarriel
•
13. bře 2023

Hodne jsme setrili na jidle i predtim a ted jezdime do Polska, takze tak nejak stejne 🤷. Manzel je v treninku, ten roste a nabira 🤣

hanka_12345
•
13. bře 2023

taky jsem byla na materske takze vim co to je ale nebylo to tak zly ☹

aspie83
•
13. bře 2023

@hanka_12345 my ještě třeba před rokem taky vycházeli mnohem lépe 🤷

izz76
•
13. bře 2023

Zhubnout naštěstí nepotřebuju,ale zdražování podle mě nepovede k tomu,ze by lidi zhubly,spis naopak.

krisstina93
•
13. bře 2023

Nic se nezměnilo, ono při šetření spis priberes, když se vari nějaké levnější alternativy :D

j.a.n.i
•
13. bře 2023

@krisstina93 Tak to záleží, jestli začneš kupovat hnusne nahrazky nebo varit z levnějších zakladnich surovin.

mia255
•
13. bře 2023

Ne neodpirame si ;) nakupujeme ve slevách zbytné věci ale to jsme dělali i před zdražováním. Já zastávám, že si raději zvýšíme příjem (požádám o zvýšení platu, najdu si brigádu, změním práci....) Než abych nám odepirala 🙂

autor
•
13. bře 2023

Ja jsem take nezhubla 😆 jednak kojim a mam neskutecnou potrebu zrat (jinak se to nazvat neda). A zatim teda planuji nakupy jidla tak, aby na sebe logisticky navazovaly a zbytecne neco nevyhodila. Az bude nejhur, tak brambory a voda to jisti 😄

nnnadja
•
13. bře 2023

@hanka_12345 ja nevim,neberu to tragicky - misto paprik jime kedluby,mrkev,redkve a zeleniny mame dost a dost a nic si neodporime. Jen koupim min ale doplnuji necim jinym

te_reza
•
13. bře 2023

Nedávno jsem to řešila s kámoškou, ona má silnou nadváhu a já pár kg navíc. Řešili jsme, jak je všechno prasecky drahý a tak...tak jo říkám,:"no drahý, ale já ještě nic nezhubla" takže tak. Kupuju míň, ale žeru asi furt stejně nebo nvm😂

klokanka31
•
13. bře 2023

@nnnadja Ono se dají koupit i ty papriky, přece to člověk nejí na kila a každý den 🙂

janule0123
•
14. bře 2023

Tak u většiny lidi co potřebuji a musí sestrit na jídle spis naberou… je levnější se narvat plnidly, než ovocem, zeleninou, masem… v zahraničí co jsem sledovala vesměs ti co šetřili na jídle měli mezi sebou největší zastoupeni těch obeznejsich…

fire85
•
20. bře 2023

Zakladni potraviny jsou levne, obecne clovek.usezri když ji zdrave, žádné sladkosti, bramburky, sladké limonady atd. Ale trochu šunky, syr, pak třeba čočka, fazole , zelenina ovoce teď prostě není sezona,kupuju mrkev jablka řepu prostě sezónní věci a rozdíl v ceně nevidíme, a proč teď kupovat drahy papriky? Není to tak.nejak přirozený....