Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
a já dnes:
sn: odtuč.tvaroh (ca 120g) rozmíchaný s čoko.bobíkem (80g)
sv: banán, trochu oříšků
o: cottage madeta, 2pl žitný chléb, 30g šunka výběrová
sv: půl rohlíku, mléko 1,5% s vločkama, rozinkama, arašídy
ve: čočka na pórku, kuřecí prso, rajčata
ta odpo svačina je dost ujetá, ale neměla jsem jinou možnost 😝
jeste dnes vecere kefirove mleko nizkotucne 250 ml jsem zapomnela
Ahoj holky. Tak konečně nám funguje počítač. Včera jsem po 2 měsících měla smažené jídlo a dnes se cítím pod psa 😀 . Měli jsme s mužem smažený sýr a hranolky. No teda alespon vím že mi to nechybí . Nebo spíš mému tělu které se ted s tím pere.
Koukám že vy jste poctivé a jíte jak máte. To jste šikovné. Já potřebuji občas vypnout tak si něco dám. Ale jinak dost cvičím a dodržuji jídlo 🙂
@mcellinka vítám Tě zpět 🙂 a nebój,já si taky občas dám😉
já dneska:
sn:tvaroh 0,1%, semínka, vločky, bebe sušenky 20g, datle
sv: opočenský jogurt ve skle, dobrá vláknina a celozrnné lupínky ca 30g, 1/2 banánu
o: čočka na pórku, 1pl žitného chleba
-před odchodem z práce 2/2 banánu
-doma - hrst arašídů a jablko
** běh 36minut**
po sportu - smoothie 150ml podmáslí s tvarohem a lesníma jahodama
ve: silnější plátek dýňového chleba, pomazaný hořčicí, vejce a okurka
tak to zkusím tedy.....včerejšek si radši ani nepamatuji byla jsem po dvou 13ti hodinových směnách hotová takže kromě samosběru jahod a spánku si nepamatuji co jsem pozřela,ale nebylo to asi moc divoké. 😀
dnes.....
snídaně....káva s mlékem,rohlík z bílého pečiva asi po týdnu a 3plátky goudy
oběd.........horalka s banánem a kostička hořké čokolády.........jelikoý jsem do 7hodin večer v práci tak nestihnu asi ani cvičit a jistojistě si dám kapustu s bramborem večer 😝 😝 tak nevím holky takhle si to mám psát???? 😒
Vcera jsem nemela nakoupeno, takze co dum (a hlavne mrazak) da... Delala jsem bramborovy placky a uz je asi nikdy delat nebudu, prislo mi to pracny (ale jsou dobry).
Snídaně - kase - ovesne a spaldove vlocky, v mlece 3,5 % , jablko 1 ks
Dopolední svačina - mrkev ,jablko nastrouhane
Oběd - bramborove placky v troube 2 ks (160 g dohromady), dusene fazolky s zampiony, cibuli a tofu
Odpolední svačina - kefirove mleko bile 200 ml, pak jsem si v mezicase cucla kondenzovaneho mleka Piknik 😅 , trochu... 😀
Večeře - odtucneny tvaroh 100 g a lzicka medu a jeste jsem si vzala jednu placku (s cesnekem...)
Druhá večeře - zeleninovy salat (ledovy, rajce, okurka salatova, porek, kavova lzicka slunecnicoveho oleje, pac olivovy mi dosel) a kruti maso 120 g. Ale snedla jsem jen pulku, takze tu si dam dnes k obedu asi a zase si dam placky 😀 mam jich hodne a jsou dobry! 😀
Dneska jsem si udelala na snidani mugcake z Brichace Toma 2. Napred jsem si rikala, co tam jsou v te dvojce za recepty, takove patlaniny.... ale bylo to vyborne! - spaldove vlocky (ovesne dosly), 40 g, rozmelnila jsem je lzici v micce. Do toho vajicko, pul lzicky prasku do peciva, 4 polevkove lzice vody a lzicku medu (to asi nebylo nutne, priste nedam). Vse smichat. Rozmackat pulku bananu a primichat k tomu. Nalit do hnku a dat do mikrovlnky. Pry na nejvyssi stupen na 1,40 minuty. Ale ja to dala na normalni provoz (mame jakousi moderni, ze nevim kde se tam ten nejvyssi vykon nastavuje 😅 ) ja ohrivam jidlo a dala jsem to na 2,30 minuty 🙂 Pak jsem vyklopila a posypala strouhanym kokosem a poprasila skorici. Je to moc dobre 🙂
A zbytek dnes pojedu asi co zbylo ze vcera. Jsem takovej dojizdak no... 😀 Plus mam drubezi vyvar plny krutiho masa a zeleniny 🙂 Jo a jeste si asi udelam rybi pomazanku (sardinky ve vlastni stave a trosinku masla)
jestli já neumřu pak hlady 😀 😕 😕
@alca39 no budes si asi casem (pokud nechces umrit hlady a stravovat se vyvazene 🙂 ) muset horalku vymenit za jidlo, ktere te zasyti, je energeticky stejne hodnotne jako horalka, ale z hlediska zivin hodnotnejsi a je ho hlavne daleko vic 🙂 To te uchrani pred smrti vyhladovenim 😅 Vsak zkus zapsat a uvidis 🙂
@dokument zlatečko tak jsem se zaregistrovala do kalorických tabulek a se tam v ničem nevyznám vypočetlo mi to asi kolik mám vydat kcal nebo co to a tim jsem skončila vůbec nechápu....takže zkusím ješte juknout na ten stob.cz ...vůbec nevím kolik čeho jak to mám dobře spočítat a ten piknik co ulízáváš mě láká 😀 😀 😀 😀
@alca39 tak si nahore v menu najdi "jidelnicek", tam si vlez a uplne vlevo uvidis sloupec bilkoviny, tuky, sacharidy a vlaknina. Zkus zadat horalku nebo ja nevim co mas v planu jist, nebo ten vcerejsek si tam zadej, to zase uvidis vpravo hledaci okenko, zuadas kousek nazvu a uz ti vyjede nabidka, vetsinou si vyberu, nebo alespon to, co se nejvic podoba. Zadas mnozstvi a jestli to je snidane ci svacina atd. a odentrujes a ono se ti to zapise do toho prostredniho sloupce. Pak vlevo uvidis ty hodnoty. Zadej si cely vcerejsek treba a pak ten celek uvidis vlevo, jak jsi na tom. Stob...tam to trva sto let nez to zadas...
Ahoj holky, i já se ráda přidám! V těhotenství jsem nabrala 23 kilo. V září budou malé dva roky a mám stále 2-4 kila, kterých se ne a ne zbavit. Jsem malá (165 cm) a každé kilo je mi na bocích a hýždích hned vidět... Chceme druhé dítě a bojím se, co moje váha udělá a abych to pak vůbec dala dolů..
Dneska jsem měla
S - krajíc chleba, plátek goudy, dvě meruňky, dvě jahody, čaj
Sv - jogurtovy nápoj
O - guláš s těstovinami (jsme u tchyně....)
A odpo bude ke svace zeleninový salát a k večeři listový salát... Čerstvý ze zahrádky 🙂
Během týdne se hlídám, snídaně ovesná, svačina ovoce, oběd malý, odpo svačina podle situace, večeře nejdéle v šest, kuskus a zelenina nebo salát... a hodně piju.... Zobu vlákninu před hlavními jídly... Ale pak přijde víkend na chatě nebo návštěva u našich a je to v pytli...
Mám pocit že se jen podívám na něco sladkého a mám kilo nahoře ☹
Díky všem za tipy na jídla!
Jooo a cvičení - akorát procházky s malou. Muž jezdí domů pozdě a já už pak nikam nemůžu... Dřív jsem hodně běhala a mooooc mi to chybí tak snad to nějak dáme organizačně abych zase mohla.
Než jsem otěhotněla tak jsem chodila denně ráno na kruhový trénink a to byla bomba. Ale teď to nejde...
Mám nyní při 165 cm asi 78-79 kilo, velikost 40-42. A potřebovala bych se dostat na velikost 40 u kalhot a váhu 75.
Chjo, to další případné těhotenství mne kvůli váze fakt děsí. U dcery jsem do 6m blila a nemohla nic jíst a stejně jsem nabrala 23 kilo... Bojim bojím...
😅 😅 no nebudu lhát sama sobě sakra byli čtyři...ale ne moc velké
@alca39 jo,přesně takto si to piš a ty tabulky jsou určitě taky fajn,ale i bez nich to do začátku stačí- dělat postupné změny,když to uvidíš napsané, uvědomíš si své chyby😉
třeba moje poznámky k tvému jídelníčku:
snídaně....káva s mlékem,rohlík z bílého pečiva asi po týdnu a 3plátky goudy -Gouda je tučný sýr - vol sýry do 30% t.v s. - např. eidam, madeland, hermelín figura, syrečky
oběd.........horalka s banánem a kostička hořké čokolády - no to asi víš, že je celé špatně - způsobí ti to strašný výkyv cukru v krvi,následně máš velký hlad a to ani nemluvím o ztužených tucích atpod. Stačí si večer předem uvařit něco do krabičky? vím, že ne vždy je čas,ale prostě pravé pořádné jídlo ti dodá,co tělo potřebuje,horalka s banánem úplně ne...
.........jelikoý jsem do 7hodin večer v práci tak nestihnu asi ani cvičit a jistojistě si dám kapustu s bramborem večer - Kapusta s barmborem ok😉 ještě třeba vejce k tomu, aby byly bílkoviny😉
@laisobel ahoj🙂moc Tě vítám ! 😉 jídelníček - taky mám problém, že když nejsem doma, tak to lítá - na návštěvě neodřeknu 🙂Jinak co se týče jídelníčku, co píšeš, tak salát sám osobě je hodně hladový,ale možná k němu máš sýr nebo kuřecí maso? Nevím,ale pokud jen salát či zeleninu samotnou, tak je to hodně chudé resp. chybí základní živiny k tomu, aby to bylo vyvážené...Já jsem přibrala taky moc v těhu - u 1.dítěte 22kg a u druhého též 20kg...no a právě to shazuju🙂 K plné spokojenosti mi chybí ještě 8kg (nyní mám 68kg na 160cm, takže taky prcek 😀 ). Jinak jak píšeš svou váhu a výšku, tak si říkám,že máš asi hodně svaloviny? Já totiž měla kalhoty vel.44 při 74kg, teď mám 40-42 a mám těch 68kg...ale u každého ta kila vypadají fakt jinak...
a motivační video😉
@crawler no....mne to dohromady nechutnalo 😀 dnes jsem si dala k placce ten salat, co jse mmela vcera vecer. A to mi chutnalo. Jinak fazolky jsem nasla v mrazaku 😅 urcite jsou lepsi cerstve, jako vsechno 🙂 A musela jsem to dost opeprit (nahrubo) a pak to jde i samotny, jako salat 🙂
Prave posloucham cajthamlvou a nachazim dily, co jsem nikdy necetla a neslysela. Tak sem chci napsat, ze jsem zrovna vyslechla dil, kdy je dana otazka, zda ovoce lze jist i vecer nebo ne, jak se rika, ze sacharidy k veceru ne. Tak pry je to nesmysl a ma se jist ovoce a zelenina prubezne cely den, klidne i vecer, zvlast, pokud ma clovek vecer chut na sladke, tak si dat ovoce. Zajimave, ze? 🙂
ja mela vcera
snidane - mugcake - banan, vajco, spaldove vlocky - vynikajici
svacina - byla az za dlouho, takze jsem mela uz vetsi hlad - 2 barmborove placky 😅 kefirove mleko 250 ml
obed - drubezi vyvar se zeleninou a krutim masem, salat s krutim masem a zase placka 😀
svacina - kefirove mleko 250 ml, kiwi 1 ks
vecere - dusene fazolky se zampiony, cibuli a tofu (ze predesleho dne) a jeden krajic spaldovo zitneho chleba
Dnes rano zase mugcake - jecne vlocky a spaldove vlocky, vajco, chia a lnene seminko, slunecnicove seminko a jablko, nesladila jsem. Syn mi kus snedl 😅
svacina - asi jabko s mrkvi (dnes to bude jeste zajimavejsi, protoze stale nemam nakoupeno...)
cervena cocka s vajickem obed
a dal nevim, asi si udelam jeste rybi pomazanku, chleba mam v mrazaku, jeste mam v lednicce tu polivku, pak dojim zbytky zeleniny... 😀

@dokument mě se to líbí 😵