icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

hanulaaa1
14. čer 2016

Zdravím🙂 Já jsem nastoupila na trochu zdravější kolej a chtěla jsem u toho i trochu zhubnout. Jenom se tedy chci podělit (a pochlubit ). Objevila jsem zelenou kávu a napřed mi nijak ani nechutnala, ale pila jsem ji podle návodu ( každé ráno 10min před jídlem ) a můžu říct že za tři měsíce mám 3kg dole, aniž bych začla nějak cvičit. Nicméně to mně právě postrčilo k tomu že to zkombinuju s cvičením a dám vědět🙂 Jinak pro zvědavé, já našla kávu za dobrou cenu na: http://clipin4you.cz/70-zelena-kava

crawler
autor
14. čer 2016

@martina468 skvělé! 😵 Paráda, že jsi se poprala s pravidelností 😉

martina468
14. čer 2016

@crawler jojo uz je to dobre,prijde mi ze furt jim 😀ale aspon nemam hlad,a nechyta me ten hnusnej vlci hlad 😊ted jeste abych zacla.hubnout😊chystam.se ted v lete odstavit syna,tak snad mi to pak uz konecne pujde 😊

crawler
autor
14. čer 2016

@martina468 neboj až tělo bude mít jistotu, že mu budeš fakt pravidelně dodávat palivo, tak začneš hubnout,někdy to jen trvá,ale nepolevuj 😉
mě teď váha víceméně stojí taky- asi si tělo potřebuje odpočinout...

Jinak pro inspiraci (proto jsem ostatně diskuzi zakládala) - už loni jsem si dělávala domácí jogurt podle Ládi Hrušky, je to jednoduché a je dobrý...Děláte taky? Já z této kombinace:
https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/zd...

Takže doporučuji- jděte do vlastní výroby- je zdravý, lahodný a ještě i ušetříte 🙂

crawler
autor
14. čer 2016

@hanulaaa1 já teď zase všude čtu o matcha tea...😀 Sama mám doma pudink z matcha tea, tak udělám a poreferuji - sice to je dezert, ale tak občas neuškodí si dopřát-aspoň je to taková vhodnější varianta dezertu...

ababunk
14. čer 2016

@janina29k ahojka, doplň tekutiny a magnezko..třeba neperlivou magenziu:o)Mě to pomohlo

ababunk
14. čer 2016

@mcellinka ahojka...na smažák a hranolky mám taky chuť, už asi měsíc a odolávám a díky tobě si ho asi nedám:o)))))))Ono není o co asi stát.....nic dobrého to tělu nedá, ale někdy mám velkou chuť "prasit" to mi pomůže čokoláda na vaření..cca 3 plátky a je to:o))))

crawler
autor
14. čer 2016

Holky, tak jsem učinila 7.pokus zapsat do tabulek... a opět bílkoviny v čudu ach jo ☹ a celkově mi přijde, že mám hodně tuků- resp, že když přidám nějaké další jídlo, tak už je přestřelím ☹ a to je takový pohodový jídelníček-když běhám, tak toho sním víc...takhle když to vidím, tak mi to přijde celkem málo,ne? 😝

začínám si načítat info o proteinových koktejlech -že bych třeba doplnila aspoň sem tam...ale nevím, nevyznám se v tom - nemáte některá zkušenost?

ababunk
14. čer 2016

@crawler ahojka:o) na hubnutí je moc sobrý rooibos. Obsahuje plno vitamínů a minerálů, neobsahuje teiny, nebo jen minimum a můžeš ho po celý den, i večer. Taky piju ajurvédský nepálský čaj slim, chuťově je takový "ostrý", ale zvykneš si. Pomáhá střevům zpracovávat jídlo a čistí střeva, udržuje zdravou mikroflóru(takže ze začátku jsem chodila hodně na wc:o)))))

ALCA : ahojka, neboj, do toho přijdeš, já byla ze stobu taky hotová, ale už v tom jedu 6 měsíc a mám 10 kg dole.Aktuálně 63 kg, při výšce 159 cm stále hodně 🙂 cvičím jill, skáču na švihadle, jezdím na kole.

A jídelníček? třeba dneska
snídaně : florian nízkotučný malina, cornflakes 20g, zelené jablko 80 g, rooisbos, káva turek, voda
svačina : rajče, plátek krůtí prsní šunky a 20 tvarůžky, voda
oběd : červená čočka alá na kyselo, ale nekyselím, bez zásmažky s kouskem másla, 2 wasa knackbroty, voda
svačina : ovofit ananasový, 10 g vlašských ořechů, voda
večeře : míchaná vejce - 2 ks, zelenina, voda, rooisbos

moc držím palce a kdyby jsi něco chtěla probrat, nebo se zeptat, piš piš piš:o)

Jdu na banish:o) 😀

ababunk
14. čer 2016

@crawler já jsem si dneska dala čočku s vejcem, večer míchaná vejce se šunkou(krůtí prsní nejvyšší jakosti), na dopolední svačinu tvarůžky a měla jsem bílkoviny super.
Když mám málo dám si kefír, jogurt, skyr, tvaroh.....vím, že nemáš ráda tvargle, ale dá se to i jinak.
Já mám zase občas hodně vlákniny:o))))pak mám nafouklé břicho:o)
Tuky máš fajn, ty zase doplňuju vlašskýma ořechama:o)

za_bu_ska
15. čer 2016

Dneska snídaně: banánovo-vaječné lívance s jogurtem, svačina: kešu oříšky, banán, oběd: rizoto - rýže a červená řepa, ... na odpoledne a večer zatím ještě nemám jídelníček dořešený 🙂. Začala jsem po rocel vyplňovat kalorické tabulky - a od 1.6. mám dole 1,5 kg dole. Ale 68,5kg při výšce 169 cm je stále moc... 1. cílem je to stáhnout na 65kg, a pak se uvidí, co dál - hlavně si nedávat nesmyslně velké cíle hned na začátek 🙂.

crawler
autor
15. čer 2016

@za_bu_ska s těmi cíly to je určitě rozumné ! a gratuluji k pěknému úbytku 😉 A váhu máš v mých očích super 😉 a sportuješ?

mcellinka
15. čer 2016

Dobré ráno holky. Tak já se dnes měřila a mám úbytek po měsíci : břicho- 2 cm,boky: - 3 cm, stehna: -0,5 cm a paže: -1 cm.
Mohlo to být lepší, kdybych neměla ty chutě před ms a během měsíce 😀 . Ale myslím že dobrý 🙂
Pravidelně cvičím. Což se docela divím u sebe. Ted jen to jídlo bez hříchů.
Musím ale říct že to je hodně o stresu. Nejsme na tom momentálně dobře. Hledám práci, příští měsíc mi končí rodičák. Takže ted běhám po pohovorech atd.
Tak se těším až ten stres bude za mnou a půjde to lépe 🙂 a budou penízky i na občasné fitko.

Jak to jde vám? Asi lépe co 🙂

za_bu_ska
15. čer 2016

@crawler Děkuji, jsem na sebe pyšná 🙂, ale je to o tom, že jsem se fakt přežírala - večeře o 3 kaiserkách nebyla problém, a pod...
2 x týdne na kolo po práci - tak na dvě hodinky, a pak přes víkend nějaká větší projížďka na kole, nebo výlet do Beskyd.

crawler
autor
15. čer 2016

@mcellinka to jsou úžasný výsledky 😉 jen tak dál😉 Já jsem teď týden bez běhu, protože mám natažený sval v lýtku- tedy doufám,že týden bude stačit 😒

@za_bu_ska mi povídej- čerstvé pečivo je můj největší problém - za den bych klidně snědla půl bochníku a klidně nic jinýho 😝

za_bu_ska
15. čer 2016

@crawler Ale moje nejlepší kamarádky, kuchyňská váha a appka KT, mi tolik pečiva nedovolují 😀, žádné z nás 😀

crawler
autor
15. čer 2016

@za_bu_ska a ještě že tak,co? po kynutém se kyne-to si pořád opakuju a od dubna jsem na 1ks pečiva denně a dá se to-člověk si prostě zvykne 😀

alca39
15. čer 2016

ja jsem ASI Z TECH TABULEK blbá či co už mám strach něco sníst...kouoila jsem si nějaké zdrave dobroty netučný tvaroh,bílé jogurty,davam chia semínka.ale jak dělám ty 12ti hodinové směny tak nevím čím to vyplnit,stojím na kase 8hodin v kuse a někdy se vůbec nezastavím..ani nevím zda mám vše dobře zadané v tech tabulkách ale necpu se 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mcellinka
15. čer 2016

@crawler děkuji 🙂 tak snad bude noha brzy v pohodě 😉 pořádně si odpočin

dokument
15. čer 2016

@chris_n mne se to maso uz taky zajida. Tak zatim to stridam s lusteninami a snad jeste neco objevim 🙂 Tofu mi nechutna, jen to uzeny, syry jim, podmasli, to vsechno zarazuju, ale porad jeste musim trosku vic proniknout do te "zdrave vyzivy" 😀 a najit dalsi recepty. Docela me to bavi.

dokument
15. čer 2016

@alca39 dej si budika, ze se musis najist v tu a tu dobu. Jablko s tvrdym syrem 30 % jim ja, kdyz nekam letim a nemam cas na jidlo. To je svacina. nebo vypiju hrnek podmasli a kus ovoce. Nebo si nachystej doma svacinu, kterou jen vybalis - chleba s tvarohem, syrem, rybi pomazankou, trosku zeleniny k tomu - treba kousek okurky, nakrjene na kolecka a jen abys to mohla strcit nepozorovne do pusy. Ale i tak je to tezke, vy nemate pauzy na wc a jidlo?

za_bu_ska
15. čer 2016

@dokument Když jsem dělala na pokladně já, tak byly pauzy co 2-3 hodiny na wc, takže těch 5-10 minut a pak byly vždy pauzy na oběd, svačinu - takže si myslím, že i na pokladně se dá v mezičase najíst 🙂.

crawler
autor
15. čer 2016

@dokument jsem doma-malej je nemocný, tak taky vymýšlím - včera jsem dělala matcha pudink a dneska musím vymyslet něco z adzuki fazolí a mám narosolovaný chia+lněné semínko a budu dělat celozr. moučník s jablky bez vajec (jako pojivo právě ten rosol 😀)

alca39
15. čer 2016

máme pauzy po 6ti hodinách pul hodiny.no nemyslete si že si potají něco neuzobnu,spíše by mne zajímalo zda musím ten čas dodržovat..ten kousek chleba či zeleninu mám. 🙂

alca39
15. čer 2016

@za_bu_ska zaleží taky kde děláš na pokladně v našem marketu to není tak jednoduché i z hlediska hygieny 😒

za_bu_ska
15. čer 2016

@alca39 Já už dávno na pokladně nedělám, ale přivydělávala jsem si jako studentka - a mimo zkouškové jsem měla úvazek skoro jako jiná pokladní....

mrkvicka88
15. čer 2016

Ahoj holky, já hubnu od ledna, zatím mám dole 15kg, a ještě 3kg bych chtěla. Počáteční váha byla 73,7kg a měřím 158,5cm. Cvičím s Jill, nejdřív 30 day shred, pak ripped in 30, a teď body revolution. Přidávám jeden vzorový jídelníček.
Sn: jáhly vařené v mléce a vodě, banán, mražené višně, káva s mlékem
Sv: jablko
ob: Zeleninová polévka (1/2 porce), Hovězí maso (100g), rajská omáčka (150ml), těstoviny 200g (rajskou zahušťuju ovesnýma vločkama)
sv: arašídy 15g, káva s mlékem
več: Trvanlivý chléb speciální žito,oves a pšeničné klíčky 72g, tuňáková pomazánka 50g, rajčata cherry 250g

crawler
autor
15. čer 2016

@mrkvicka88 moc Tě vítám 😵 snídaně,oběd, véča parádní,ale ty sváči by na mě byly strašně malý😲 nemáš hlad? a jinak klobouk dolů za to,co jsi dokázala!!! smekám...jaká je tedy tvá ideální váha,kam se chceš dostat?

crawler
autor
15. čer 2016

a já dneska...zase mi pokulhává vláknina i bílkoviny ☹

brownies přidám recept - asi zítra - super tip na fazolové jídlo😉

marikuskus
15. čer 2016

@crawler dporučuji k snídani proteinová kaše knuspi fitness protin mash kakao, (ne vanilka), má málo sahcardl, žádné cukry přidané, malé tuků a spousty bílkovin my to jíe s přítlem furt a díky tomu, že ji sníme, máme bilkovin dostatek.
je to lepší než obyčejná ovesná kaše na snídani, kteár přidá sacharidy, ale žádné bílkoviny, tky jsme s tím měli problém a tímhle to vyřešili 🙂

Strana