Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@marikuskus jéé,děkuji moc za tip! já právě uvažuji i nad nějakým proteinovým nápojem na noc třeba- že bych si dala k večeři hlavně po běhu a tím doplnila...ale pořád gůglím a nacházím rozporuplné informace a moc nevím,jak si to přebrat :-/
@mrkvicka88 tak to chápu, já při běhu krkám a to chodím běhat někdy i 3hodiny po jídle,ale hrůza..😝
tak to už jsi kousek od ideální váhy😉 fakt klobouk dole - jsi velká motivace!Já měřím 160cm a chtěla bych mít váhu alespoň 60kg (nejméně,co jsem v životě bylo 58kg a to jsem byla fakt štíhlá)
@crawler k těm bílkovinám. Já dneska snědla celej tvaroh a měla sem bílkoviny z půlky splněný, pak krůtí maso a měla sem splněno. Ještě hodně bílkovin je v tvarůžkách.
Ahoj holky, jdu vás po delší době pozdravit. 🙂
Od začátku června mám změnou stravy dole 5kg, ale ráda bych ještě alespoň 12kg setřásla. Jen se zatím nemůžu dokopat k nějakému cvičení, musím to napravit. 🤐 Chtěla bych vás ale poprosit o radu, vadí moc, že piju převážně zelené čaje? Já vždycky málo pila a samotná voda s ovocem mi prostě tak neleze, jako čaj s citronem, mátou..
A ještě - co říkáte na ruční vakuové masáže? Já si přála poukaz, dostala jsem ho loni k narozeninám, ale kvůli kojení jsem to pořád odkládala, teď už malou kojím jen před spaním, tak už bych mohla.
Všichni si je hrozně chválí, nakoplo jim to spalování a třeba sestře moc pěkně zpevnily špekaté břicho. Slyšela jsem ale i názor, že jen tělo krátkodobě odvodní, že je to jen takové lákadlo. 😅
Co myslíte? Moc děkuji. 🙂
@crawler ja si myslim, ze bys mela hledet na to, jak omezit tuky a zadavat - zmenit takove alternativy, abys mela ve strave mene tuku a pritom se normalne najedla a zvysila ty bilkoviny. Treba tam mas housku a mleko. Mleko 1.5 % dejme tomu jeste... ale asi bych to zaradila jen kdyz ms na to velkou chut, ne ve velkem mnozstvi a pokud to jde, tak radeji misto toho si dat kysane mlecne vyrobky nizkotucne. Treb kefirove mleko 0.5 % tuku (nebo tak nejak, proste nizkotucne) nebo podmasli nizkotucne. Housku, co se tak zbezne divam, si nahrad radeji jakymkoliv (snad ne jen tim bilym toustovym, ale jinak jakymkoliv) chlebem. Ten ma malo tuku a je to taky pecivo. Tim to budes mit celkove vyrovnanejsi a muzes pridavat na bilkovinach. To jen tak zbezne co jsem videla jidelnicek 🙂 Ja si myslim, ze jis zdrave, jenom to chce najit ty vyhodnejsi jidla na energii (mene) a ziviny (vice) 🙂
@mrkvicka88 psala, ze tvaroh nema rada 🙂
@crawler ja nevim, napoj.... to bych se radsi vic najedla, ja si tady pripadam jak otesanek 😀 mne by to stresovalo doplnit neco jenom napojem , nevim jestli je po nem pocit sytosti, treba jo. Ale ta psychika. Volim radeji moznost se vic najist 😅
holky, ja ted nemuzu vyuzivat tabulky, jsme u bbicky bez iánternetu, jen obcas skocim do knihovny a tady to je desne pomaly. Takze snazim se aspon po pameti no... :-/ Ale zatim dobry. Uz mam zase o kilo min! 🙂))
@alca39 teda to je zahul, to bych hlady nevydrzela, ja musim jist kazde 2 hodiny, nekdy se teda snazim po 3, ale radsi bych po 2 😅
tak v tom pripade nejake takove svacinky nachystane u sebe, treba bych si to nakrajela na kosticky (chleba s pomazankou, kolecka okurky nebo neco podobneho) a takto to jedla ale najednou. ne jako jednu kostku za 10 minut. No je to narocne, ted tam mas lidi a cloveku je blby pred nima zvykat.. vubec ti to nezavidim, mas to tezke! ☹
@dokument aha pardon, já všechno nečetla.
Ahoj, pročítám Vaši diskuzi a smekám klobouk dolů před váma. Chtěla jsem se zeptat, zda někdo sledujete staré díly Jste to, co jíte, a zda jsou někde ke shlédnutí všechny série? 🙂
@dokument no já ty tuky nedávám - hrozně mi lítaj nahoru a přitom mám pocit, že žádný nejím 😀 Ten proteinový nápoj - on sytivý je (prý), ale mě jde nejvíc o to, že bych si ho dala po cvičení - né, že bych tím nahradila nějaké jídlo,ale jako bonus navíc, nebo třeba přisypat do smoothie, atd. Nevím...zatím jsme četla články, co ho vesměs doporučují,ale jsou toho na trhu kvantu a některé jsou velké šunty a pro mě je to španělská vesnice. Jinak samozřejmě bych se taky mnohem raději nacpala,ale masa moc nemusím, vajec mám nad hlavu, cottage taky nechci mít denně - zas tak mi nechutná, tvarůžky brrr, tvaroh - dokážu jedině na sladko a max. půlku vaničky,což mne nijak nevytrhne,lušteniny mám obden a víc je nechci ani vidět 😀 Jsem asi vybíravá no 😀
@mrkvicka88 syrečky bohužel nesnáším,ani hermelín figura nedám...tvaroh odtučněný ano, ale jen na sladko a nemám na něj moc kapacitu, takže si ho třeba přimíchnu do snídaně -ca 50-70g...mám ráda vejce,ale to bych musela oddělovat bílky od žloutků a nevím,kdo by je pak jedl 😀
@ver_zdr ano! ja se na to obcas divam. Jsou tam zajimave informace. Nevim, zda vsechny serie, ja nasla jen par dilu a uz je znam pomalu nazpmet, rada bych videla jine, ale nenasla jsem. A pak hodne procitam Hubnete zdrave s Katerinou Cajthamlovou (odkaz jsem davala o par stranek drive).
Holky, tak muj predvcerejsek a vcerejsek (jestli si vzpomenu 😀 )
snidane - ovesna kase s jabkem
svacina - chleba s vajickem na tvrdo, okurka a paprika (asi kazdy tak 70 g)
svacina - meloun, asi 300 g, kousek syra eidam 30 %
druha svacina - chleba s rybi pomaznkou (doma delana), porek
vecere - zeleninovy salat s cirznou (hodne cizrny 😅 )
Vcera byl vylet do zoo, takze jidlo s sebou...
Snidane - ovesne placicky z Brichace Toma a polite bilym a asi 1/2 ovocnym smetanovym ☹ jogurtem co nedojedl syn (cely jogurt nechtel, tak jsem si to s babickou rozdelila) , placicky jsou - vejce, bily jogurt a vlocky
Svacin - jabko a mrkev, slunecnicova seminka
obed - zeleninovy salat s kurecim masem (stehna dusena ) a cirzna, maso asi 50 - 60 g a 100 g cirzny varene, ledovy s. , okurka, paprik, rajce, porek - celkovek tak asi 250 - 350 g dohromady.
svacina - chleb (2 krajice) psenicno zitny, maslo, tvaruzky asi 30 g, porek
svacina 2 - jablko a syr eidam 30 %
vecere - dynova polevka (dyne hokaido povarit do mekka, rozmixovat, sul, pepr, bylinky a chilli, a k tomu dynova kostka se s eminky 70 g.
@crawler vsak to je v pohode, kazdy ma rad neco jineho, jez co mas rada, jinak by se to snad ani nedalo vydrzet, ne? Jist neco jineho se sebezaprenim, pak clovek stejne sklouzne k tomu co ma rad a je to blbe
No jestli ti nedela problem vymenit to pecivo ruzne rohliky a housky (i celozrnne a tmave vypadajici, pak vicezrnne) za chleba, tak se najis stejne a tuky nenasilne omezis 🙂 mne v tabulkach vzdy lepe vyjde chleba nez nejaky rohlik vicezrnny treba
Holky,co se hýbete, zajímavý článek,co jíst "po":
http://rungo.idnes.cz/jidlo-po-bezeckem-trenink...
Tak po velkém odhodlání se k Vám přidávám a píšu své jídlo za včerejší den. Klidně pište co je špatně nebo co byste nahradily a tak 🙂
Snídaně: Ovesná kaše Emco natural + mléko + hrst Goji
Svačina: 3 plátky Wasa knackebrotu, lehce máznuté Florou + 2 plátky krůtí šunky + 1 plátek 30% Eidamu + 1 jablíčko
Oběd: Chilli corn Carne (asi 250 g) + 2 plátky chleba
Svačina: Nízkotučný meruňkový kefír
Večeře: Cottage + 2 vejce + plechovka tuňáka + 1 plátek chleba; a asi 3 PL houbové smaženice.
Po zadání do tabulek mám téměř vše hodně přemrštěné. A aktivita za včerejšek je 1 1/2 na inlinech.
@ver_zdr ahojky🙂a hubneš nebo udržuješ? jaké jsou tvé cíle?promiň, jestli jsi to už psala...
emco- nahradit doma uvařenou ovesnou kaší
Floru nahradit např.lučinou linie,tvarohem atpod.
a osobně tam vnímám hodně pečiva (pokud hubneš) a málo zeleniny, ale jinak to není vůbec špatné 😉
@crawler No chtěla bych shodit, na začátek alespoň 15 kg. Jen nějak nemám moc pevnou vůli a moc chuť se k něčemu dokopat. A můžu také obyčejné ovesné či jiné vločky brát jako instantní, zahustí se mi tak jako ta kaše od emca. Já právě mám light a i když je to light, tak i tak je moc sladká.
Nic jiného než Floru lednice nenabízí, takže tak. Jinak mažu Lučinu, různá žervé nebo si dělám domácí tuňákovou pomazánku, ale tuňák není zrovna z levného kraje. Anebo si dělám tvarohové s bylinkami.
A zelenina, u nás doma vybrakováno, je před nákupem, ale jinak zeleninu baštím a už se těším na tu vlastní.
Jinak děkuji za reakci 🙂. Budu ráda i dále za nějaké rady a tipy.
Jinak jsem si zakoupila http://www.kondice.cz/2016/06/vychazi-joga-spec... a dnes jsem jela podle toho a připadala jsem si docela zničená, ale bylo to fajn. Doporučuji.
@ver_zdr držím palce při hubnutí. Taky jsem jedna s těch co nemá pevnou vůli. Ale snažím se 🙂
Pak až budeš mít nakoupeno tak sepiš gramáže kolik čeho si jedla. My ti tady poradí čeho je moc nebo málo. Ale taky se všechny teprve učíme 😀
Jinak já používám na mazání Floru nebo Ramu. Není to velký problém, jen se to nesmí přehánět a dělat velká vrstva. já použiji cca 10g a v tabulkách mi to moc nehodí.
já to dnes mám taky všelijaké,hlavně časově rozházené:-/
8,00 ovesná kaše (slunečnice, hrozinky, slazené medem)
11,00 banán
13,00 patka chleba, šunka 2pl, pár lžiček cottage,1bebe sušenka s jogurt.náplní
16,00 /pozdní oběd nebo chcete-li brzká večeře, byli jsme dlouho venku a vařila jsem to 2hodiny/ - domácí boloňská om. - zdravá,jen to hovězí maso nebylo zcela libové, ale jinak to byla samá zelenina + špagety a sypáno 30% eidamem
19,00 krajíc chleba s eidamem a šunkou
...nevím,kdy půjdu spát, tak případně hrnek mléka nebo zelenina na zobání
@crawler taky to mám občas takhle rozházené. Co vůbec noha. Už je to lepší?
Já dnes :
SN: 2 vejce,1pl žitný chléb, okurka
SV : 60g mozzarella,1pl. žitný chléb, zeleninový salát
OB: 60g špaget, listový špenát, 140g kuřecí prsa, šalotka a trochu smetany
SV: 70g jogurt býlí + nektarinka
Ve : budu si dělat rýži 50g, zeleninu a kuřecí 100g prostě rychlí rizoto 🙂
Dnes žádné cvičení. Včera jsem cvičila a dnes potřebuji odpočinek 😀 ještě ke všemu jsem si udělala asi před 4 dny něco se zápěstím a bolí to.
@mcellinka skvělý jídelníček 😵 Já a noha- bohužel pořád to bolí, takže dnes je to týden,kdy jsem naposledy běhala, v týdnu jsem si dala 2* pilates, ale i tam jsem spoustu cviků nemohla- ač se to nezdá, tak nohy zapojuješ i většiny cviků a cítila jsem to...dávám tomu ještě max. týden a pak to budu muset řešit třeba fyzioterapeuta-napadlo mě, že by pomohl taping, ale nevím...
Přeji, aby zápěstí brzy fungovalo na 100% 😉
@crawler No tak normálně tomu by jsi nevěřila, ale udělala jsem si něco s nohou :D
Jak je ten kloub co patří k palci na chodidle ( nevím jak to popsat ) tak mě při cvičení bolel. Včera jsem necvičila měla jsem pauzu a dnes jsem se probudila, došlápla a píchá mě tam jak blázen. Nemůžu na to došlápnout a bolí to i když jen sedím. Četla jsem co to může být a vypadá to na zánět nějaké šlachy co tam je ze cvičení, protože cvičím bez bot. Tak jak dopadám svou těžkou vahou tak jsem si s tím něco udělala.
No tak snad se obě brzo vyléčíme a dpufám že to není nakažlivé a nechytneme to tu všechny 😀 😀
@mcellinka no tě prsk ☹ mi povídej- ono když je nadváha, tak ty všechny šlachy, vazy,úpony a klouby fakt trpí - já právě přerušila i jillian- má tam strašně moc skákání a to se fakt s nadváhou dlouhodobě nedá...☹ Mě čím dál víc přijde, že při nadváze je fakt TOP pohyb chůze...tak 3* tfuj ať se nám daří!
PS : měla jsem zlomenej palec u nohy a můžu ti říct, že mi dělá prst problémy ještě dnes, takže pokud něco, tak to taky nezanedbávaj.

@crawler hlad mívám před obědem. ale nemůžu se víc najíst, protože v tu dobu cvičím Jill a když něco sním, tak je mi zle. Dostat se chci na 56kg. To by měla být moje ideální hmotnost. A na vlákninu je super ten chleba co si kupuju- Trvanlivý chléb speciální žito,oves a pšeničné klíčky - ten hodně zvedá vlákninu, pak jáhly, bulgur atak