icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

crawler
autor
19. čer 2016

@mcellinka mě chůze baví moc, ale nemám při ní pocit, že makám na zhubnutí -to mi prostě dával běh-i ty endorfiny mi dopřál běh, takže já taky doufám moc moc, že bude vše ok. Drž se a skákání určo omez, ono i kolena se mohou ozvat s odstupem času...

linetka
19. čer 2016

Ahoj Já se snažím také shodit. Po dovolene chci začít výzvu 21 dni. Je to program kde ti přijde každý den email s videem kde se cvičí nebo jsou to motivační videa o jídelníčku atd. Zkus se podivat na Facebook a zadat výzva 21 dni.

dokument
19. čer 2016

@mcellinka ve Flore je hodne palmoveho oleje, ne? Videla jsem jakysi upozorneni od DTestu na fb...

dokument
19. čer 2016

ale asi je to jedno, kdyz nemazes moc

mcellinka
20. čer 2016

@dokument složení Voda, rostlinné oleje a tuky, jedlá sůl (0,5 %), sušené podmáslí, emulgátor (mono- a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin), konzervant (sorbát draselný), aromata, regulátor kyselosti (kyselina citrónová), barvivo (beta-karoten), vitamín (A, D).

Také jsem právě koukala na nějaké testování. A tohle mi přišlo nejlepší. Ale nemažu moc. jen k snídani 🙂

mrkvicka88
20. čer 2016

Tak dnešní jídelníček.
Sn. Jahly (vařené napul v mlece a vodě), jahody, 1/2 bananu, kava s mlekem
Sv. 1/2 banánu, kousek hrušky
Obed. Filet z pstruha, kuskus. Sušené třešně
Sv. Káva s mlekem, kinder čokoláda
Več. Kuskus, kuřecí prsa pecena, hrášek, rajčata, hořčice, trochu oleje
Jsem hrozná, nemůžu být bez sladkeho :-/

linetka
20. čer 2016

@mrkvicka88 Dobrý jídelníček . Jáhly dělam jen se švestkami pečene jako zemlovka misto rohlíku jáhly a misto jablka švestky. Jak Delas jáhly jako kaši?

mrkvicka88
20. čer 2016

A cviceni Jill body revolution workout 11

mrkvicka88
20. čer 2016

@linetka jen je uvarim domekka v mlice a vode. Neni to úplně konzistence kaše, ale chutná mi to.

crawler
autor
20. čer 2016

@mrkvicka88 😀 osobně si myslím,že to sladké dělá ta káva😉 Já před půl rokem pila 4 kávy denně- všechny s cukrem (2lžičky) a mlékem a ke každé kávě jsem měla strašnou chuť si něco sladkého zobnout. Takže vyřadit kávu - bod č.1! A bod číslo 2 je nemít doma sladkosti, které Tě lákají a v momentě,kdy tě přepadne chuť na sladké, tak budeš mít k dispozici jen ovoce😉 Zvládneš 14 dní a máš vyhráno - chutě zmizí! Za předpokladu, že budeš pořádně jíst všechny makroživiny, nekecám, fakt! Mám to vyzkoušeno na sobě a to jsem byla opravdový kávový závislák a milovnice čokolády a sušenek 😉

crawler
autor
20. čer 2016

@mcellinka normálně - dnes jsem nevydržela a vyrazila na 30minut ven -prvně svižnou chůzí (1km za 9min.30sec.) a nakonec jsem nevydržela a rozeběhla.Ze začátku noha bolela, ale nic hroznýho a po doběhnutí jsem dala pořádný stretching a ťuk ťuk dobrý - nebolí mě vůbec,tak jsem zvědavá, zda ráno vstanu z postele 😀 a co ty? bolí?

dokument
20. čer 2016

mam porad prevahu bilkovin, jako ale moc. A nevim co si dat treba vecer, kdyz mam nedostatek tuku a nekdy i sacharidu. Tak jsem si dneska rekla, ze si dam neco teda sladkyho a tucnyho. A nedala, protoze jsem na nic takoveho ani nemela chut a spis se mi to pricilo. Jaka (normalni - tj. zdrava) tucno sacharidova jidla pridat? Dnes jsem mela sacharidu teda dost, takze jen deficit tuku a prevaha bilkovin, tak to me nic nenapadlo a snedla jsem jabko se syrem. Dalsi bilkovinu... 😅

crawler
autor
20. čer 2016

@dokument tý jo,já mám pořád opačný problém- nedostatek bílkovin ☹
no, zdravé,ale tučné- asi bych šla cestou- plnotučný tvaroh,plnotučné mléko, smetanový jogurt, sýry nad 30% atd.prostě ty tuky nahnat na tomto,co myslíš?

crawler
autor
20. čer 2016

já dnes:

sn: domácí bílý jogurt (ca 1,5- 2% tuku), celozrnné corn flakes, dobrá vláknina,chia, lněné sem., jahody
sv: jahody (5), řecký jogurt borůvka
o: špagety,domácí boloňská, sýr 30%
sv: houska,cottage (30g), šunka, okurka,hrst arašídů
**běh 37minut**
ve: 20g chleba (zbytek po malé),plátek šunky, plátek sýru, cibule, 1 celé vejce a 1bílek, 2 lžíce čočky (ochutnávka zítřejšího oběda 😀)

crawler
autor
20. čer 2016

@dokument jo a ořechy- tučné ale zdravé 😉

mrkvicka88
20. čer 2016

@crawler jasný, ale ja bych bez kafe nevydrzela to je bod 1. A bod 2, kdyz sem hubla fakt fest, tak sem prvni měsíce nejedla nic sladkyho. Ale postupně uz si říkám, ze se nebudu tak trápit a neco malyho si denně dam. A i přesto mi ten příjem vychází dobře..

crawler
autor
20. čer 2016

@mrkvicka88 ale vydržela 😉 ale dobře dobře, jak myslíš 😉

mrkvicka88
20. čer 2016

@crawler asi vydržela, ale ja zas vim, ze kdybych se hodne omezovala, tak bych to vydrzela nějakou dobu, ale pak bych to nevydrzela a spadla bych do jojo efektu...

dokument
21. čer 2016

@crawler no jo, to jsem zrovna nemela vcera doma, ani jedno z toho 😀 ale diky, ty orechy si musim koupit do zasoby (jenze ja je pak hned najednou snim, je to prilis lakave 😅 )

dokument
21. čer 2016

@mrkvicka88 ja na sladky nemivam vetsinou chut, kdyz mam 2 porce ovoce. Dam si teda nekdy i 3 😅 Nebo si davam pri takove chut tvaroh s troskou medu (mala lzicka, pul lzicky, podle toho kolik mam tvarohu)

crawler
autor
21. čer 2016

@mrkvicka88 já myslím,že kdybys tu změnu prováděla postupně, tak by to nebolelo a hlavně, věř, že by ta chuť přešla - takže by to nebylo bolestné, jde jen o to se odhodlat...čokoláda a jiné pochutiny budují závislost na té chuti, takže dokud to neutneš, tak budeš mít pořád pocit,že to bez nich nedáš (jako cigarety,alkohol,internet a jiné závislosti).A jo-jo efekt hrozí,když se špatně stravuješ - nedostatečně vyživuješ tělo a v tom ti sladkosti a káva stejně nepomohou.Osobně bych třeba ty sladkosti zmenšovala-teď sníš ke kávě celý kinder řez, tak zítra půlku,pak čtvrtku, a namísto toho třeba misku jahod,nebo banán atd.pak vypiješ kávy míň a míň ji osladíš a takhle ubírat až ten jídelníček ozdravíš -ono se to možná zdá horší než to ve skutečnosti je 😉 Jak píše @dokument - mám stejnou zkušenost - když dobře jím, tak vůbec nemám na skladké chuť a když, tak ji ukojí ovoce.

crawler
autor
21. čer 2016

@dokument jsem ořechofil, takže chápu a rozumím 😀

mcellinka
21. čer 2016

@crawler tak to je super 🙂 me noha boli stale,ale je to lepsi. Takze zitra se pokusim dat do cviceni a uvidim 🙂 dekuji za optani .

mrkvicka88
21. čer 2016

@crawler tak to ja snížila, kafe uz nesladim, čokoládu si dam maximálně kinder cokoladku, ta ma asi 10g, co tu ma malá. takže se tim nijak necpu, ale po oběde mam rada dát si sladkou tečku. A dneska sem si ji třeba nedala 🙂

crawler
autor
21. čer 2016

@mrkvicka88 no vidíš, to je super 😉 držím pěsti ať to jde tak i dál 😉

dokument
22. čer 2016

Tak muj vcerejsek nebyl nijak zarny... sli jsme se odpoledne fotit, to jsem mela hlad jak vlk, protoze jsem se nenasvacila, pak jsem zblajzla dva kopecky zmrzliny... (syn chtel, tak jsem po x letech taky ochutnala 😀 )

Snidane - mugcake z Brichace Toma s jabkem, nedavam kyprici prasek, neni to potreba. Bylo to stejny jako s nim. (vajco, vlocky jecne, voda, jabko, nesladim neni potreba)
Svacina - slunecnicovy chleb asi 50 g (2 mensi krajicky), rybi pomazanka s porkem (sardinky ve vlastni stave a trosku masla), pulka pomerance 150 g
Obed - (zase 😀 ) kureci prsa na paprice (nezahustuju, jen koreni a dusim) 100 g, ryze 120 g
Svacina - 2 kopecky zmrzliny 😅
Vecere - kvetakove placicky 170 g (kvetak, vejce, syr 30 %, porek, cesnek, mrkev, koreni; na pecicim papire nasucho v troube)
Druha vecere - 2 krajicky slunecnicoveho chleba s maslem a medem (dohromady tak lzicka medu, vic ne), caro s mlekem 250 g

dokument
22. čer 2016

Holky, jake prosim vas kupujete pecivo? Ted myslim jestli balene nebo nebalene. Ja nebalene, mne to balene nechutna, prijde mi, ze ten pytlik to jaksi zapari a ze to je uz v okamziku koupe plesnivy. Ale temer u vseho, nebo snad u vseho nebojim se rict.... co maji u nas v Albertu, je napsano "ze zmrazeneho polotovaru". Ted se docitam, ze to je plne ecek a ze to jako nee...
Kupuju si chleby a u tech je napsano to same ☹

mcellinka
22. čer 2016

@dokument Přesně. Taky mi nechutnají ty balené zapařené. Já kupuji v Globusu, nebo Lidlu žitno pšeničný, ale nejvíc ( vlastně skoro pořád ) kupuji v Albertu celožitný takovou tu kostku a přijde mi dobrý. určitě teda je super když má člověk pekárnu kousek a vezme si čerstvě upečený, ale já tu pekárnu blízko nemám, tak musím sáhnout po těchto rozpékaných

drzticka81
22. čer 2016

a co si tak chleba upect? ja ted delam krabickovou dietu muzi a pecu mu zitny chleb s ruznymi seminky -vydrzi mu tak zhruba tyden (diky tomu nekupujeme jine pecivo), jen dplnujeme treba kukuricnymi chlebicky

Strana