icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

dokument
22. čer 2016

@drzticka81 to ne, to uz bych si sama delala moc veci. to se muzu rovnou vratit do stredoveku... Reseni to je, ale touto cestou nepujdu. A ty chlebove mouky urcite ne. Nejaky svuj chleba z "normalnich" muk ano, ale to spis vyjimecne. Domaci pekarnu na chleba nemam, to bych pekla v bezne troube. Ja nevim no...ja pecu vyjimecne (cokoliv), to je uz vetsi vareni pro me 😅 Casove bych to nestihala.

dokument
22. čer 2016

on teda chleba s ruznymi orechy ma zase jine kaloricke hodnoty, vyzivove. Takze to ja potrebuju trosku vic hlidat tedka. Treba az nebudu hubnout, tak to tak sledovat nebudu, ale ted to sledovat musim (a chci). 🙂

drzticka81
22. čer 2016

@dokument tak ja si pekarnu prala davno, delala jsem v tom kynute testo (nez jsem mela problemy se zlucnikem), ted ji aspon zase vyuzivam 🙂)) delam chleba z vlastnich mouk 🙂)) jen to tam nasypu a ono se to udela samo (zrovna tedkom pecu) - je to chvilicka.....ta krabickova dieta je neco podobneho, co delate vy -taky je to prace nad hlavu, do toho jeste chystat jidlo detem, sobe, rada pecu buchty haha-takze taky furt neco kutim v kuchyni, ted jeste jsme furt venku, ale stiham 🙂))

dokument
22. čer 2016

@drzticka81 co si hlidam jidlo, tak jsem uplne prestala pect 😅 to jsem si uvedomila nedavno, ze fakt ani zadnou buchtu, kolac, nic. Ale nejak mi to nechybi. Pecu tam teda obcas maso, ted jsem pekla kvetakove placky. Taky jsem si rikala, ze si upecu nejaky chleba svuj, nakrajim a dam do mrazaku. Az nekdy. Hrozne se mi libi album @alneka tak nejake takovy chleba 🙂

drzticka81
22. čer 2016

tak ja diky me zlucnikove diete (coz je vlastne zdrava forma stravovani)- zacla vse pect, zapekat, varit -samo ze na vode-nemohla jsem vetsinu veci jist, takze jsem se naucila tocit par stejnych surovin na jine zpusoby, hahaha 🙂))) buchty jsem si pekla i pri diete.ale same zdravejsi formy 🙂)) ja jsem na sladke 🙂))navic jsem v te dobe strasne moc shodila 20 kg (mela jsem tak 10 kg pod obyvklou vahu)-musela jsem si trosku hlidaT vahu, abych dal nehubla.....

mrkvicka88
22. čer 2016

@dokument ja kupuju baleny speciální žito a oves. Sice mi uz leze krkem, ale u těch nebalenych neznám složení a většina neni celozrnnych a jsou dobarvovany karamelem...

crawler
autor
22. čer 2016

@dokument vnímám problém stejně jako @mrkvicka88 -nebalené jsou takové neznámo a navíc jde o mražené polotovary a to fakt zdravé není. Takže buď kupuji klasické bílé čerstvé pečivo s tím, že smím jen 1kus za den (ca 60g) nebo kupuji balené- žitný od Popova Colorado nebo Arizona. A přidávám seke chválena domácí chléb - měla jsem pekárnu a pekla jsem si své zdravé chleby 2* týdně, žel pekárna před ca rokem odešla do věčných lovišť a místo na lince zabral smoothiemaker a manžel zatím o dalším spotřebiči nechce ani slyšet,ale věřím,že si ji časem zase prosadím - je to skvělá věc a ta vůně, jaká se line domem,když se peče 😵

crawler
autor
22. čer 2016

@dokument jídelák super a i ta zmrzka občas musí být 😉 doufám, že sis ji aspoň pořádně vychutnala 😉

a já dnes:

sn: domácí bílý jogurt,ovesné vločky,semínka,4 sušené švestky
sv: 20g dobrá vláknina + milko tvaroh borůvka
o: čočka se zeleninou- ca 170g?
sv: krajíc chleba, drožďová pomazánka (droždí,vejce, cibule, špetka soli),cherry rajčata,2pl výběrové šunky 91% a bobík čokoládový 80g 😀😀😀

**běh 40minut**
ve: smoothie -mléko 1,5%, tvaroh odtučněný, semínka, hrst lesních jahod (+ ochutnání zítřejšího oběda-4kousky vepř.kýty, kus brambory)

ver_zdr
23. čer 2016

@crawler Můžu se zeptat na ten domácí bílý jogurt. Ten si děláte nebo kupujete?

ver_zdr
23. čer 2016

K tomu pečení, se také přidávám. Dlouho jsem nic nepekla a teď měla přijet tchyně, tak jsem udělala mrkvové minibábovky a byly moc dobré. Málo sladké a msto cukru jsem dala datlový sirup a moc mě překvapily. 🙂

crawler
autor
23. čer 2016

@ver_zdr dělám sama,nejenom,že je finančně úplně někde jinde,ale je výborný a je to brnkačka - https://www.modrykonik.cz/blog/crawler/album/zd...

vyhledej si bílý jogurt podle ládi hrušky a můžeš zkoušet -různě tučná mléka, různé očkovací jogurty atd...opravdu se to liší chuťově dost...

dokument
23. čer 2016

@crawler a v lete? ve vedrech. dam ho do perin taky? 😅 ja jsem to kdysi nekde tady cetla jak se to dela a nemela jsem odvahu. chtela jsem poridit jogurtovac, nakonec nemam nic 😅

ver_zdr
23. čer 2016

Právě jsem dopekla svůj první kváskový chleba podle tohoto receptu http://www.maskrtnica.cz/celozrnny-zitny-chleba..., na první pohled je moc pěkný, vypečený. A jak chutná, to napíšu až zítra. Foto je z telefonu

mrkvicka88
23. čer 2016

Holky tip na zdravou večeři/oběd dneska vařím ovesné placky, jsou moc dobrý. Chutnaj skoro jako bramboráky.

za_bu_ska
23. čer 2016

@mrkvicka88 Mohla bys prosím nasdílet odkaz na recept? 🙂

mrkvicka88
23. čer 2016

@za_bu_ska je to recept tady ze skupinky co zdravého dnes varit.
400 g vloček
4 vejce
sul
majoránka
mléko
cibule
4 stroužky česneku
-Vločky namočit do mléka, aby byly měkké.Do nacucaných vloček dáme najemno nakrájenou cibuli,našlehané vejce,sůl,majoránku,česnek. Pečeme na kapce olivového oleje jako bramboráky. Můžeme vylepšit tak, že placky posypeme sýrem nebo do těsta vmícháme nakrájenou šunku.

crawler
autor
23. čer 2016

@dokument jogurtovač osobně považuju za krám navíc - k výrobě jogurtu potřebuješ jen sklenici nebo nějaký kyblíček s víkem (třeba 1kg od řeckého jogurtu, co se běžně prodává).Osobně i loni v tropech,kdy jsme doma v místnosti měli 35°C, tak jsem ho dala zrát do peřiny (přesněji řečeno,mám péřový polštář, ten dám z poloviny do koše na prádlo, na něj postavím kyblík s naočkovaným mlékem a druhou polovinou polštáře přikryju). Dělávám to večer,přes noc jogurt zraje a ráno už ho snídáme a poté uklízím do lednice. Podstatná je stálá teplota, takže když ho budeš dělat v létě,kdy je dům celý den vyhřátý, tak určitě není nutné dávat do peřiny, uzraje i mimo ni.

crawler
autor
23. čer 2016

@mrkvicka88 áá, tak to budu muset vyzkoušet,děkuji 🙂

a já dnešní:

sn:bílý dom.jogurt,celozr.vločky,sušené švestky
sv: banán + hrst arašídů a slunečnice
o: brambory+ zcela libová kýta s domácí omáčkou uncle ben´s
sv: skyr+20g dobré vlákniny
ve: krajíc chleba 60g + celerová pomazánka (recept níže),2pl šunky a na chuť 5 kuliček hr.vína a 1jahoda 😀

crawler
autor
23. čer 2016

CELEROVÁ POMAZÁNKA:

uvaříme bulvu celere ve slané vodě,poté ji nahrubo nastrouháme, přidáme pomazánkové máslo, cibuli, hořčici, trochu soli, mletou slad.papriku a nastrouháme vejce. Zbožňujeme ji 🙂
Poměr děláme: velkou bulvu + 4 vejce + větší cibule + 2pom.másla + 3lžíce hořčice, 2lžičky papriky a necelá lžička soli

za_bu_ska
23. čer 2016

@mrkvicka88 děkuji

crawler
autor
24. čer 2016

Jak se dnes vedlo? Dneska jsem měla mít dle plánu cvičení, tak jsem to tedy zkusila. V 19.hodin jsem vyběhla a hrůza, tfuj.

martina468
24. čer 2016

Ahoj spolubojovnice,prubezne to.tu sleduji 😊 u me nic noveho,vaha stoji.Jinak cvicim stale na orbitreku a dneska jsem zkusila jill,jako dobry😊

mrkvicka88
24. čer 2016

Já dneska cvičila Jill workout 12 a bylo to hrozný, teklo ze mě... A nevím, jak přežiju zítra Cardio, v tomhle vedru je to masakr. Pak jsem šly na koupák a když sem přišla, tak bych snědla celou lednici. A na snídaní se chystám udělat banánové lívance. (http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/...)

za_bu_ska
25. čer 2016

Ach ne, včera jsem se spustila a pořádně. Po návratu z práce jsem si dala 200g zmrzliny na schlazení a večer jsme grilovali - auu, vyplněné kalorické tabulky na mě řvou včerejším dnem extrémně červenými hodnotami.... Takže jsem navíc díky včerejsku nafouklá... Jojo, zdravé stravování mi uklidnilo zažívání a teď stačí jeden den se takhle zřídit a je to zas vše naprd... 🙂, takže dneska se vyráží na hory a jídlo se zas bude hlídat. Aspoň, že s tím pitným režimem (čisté vody) se držím... 🙂

crawler
autor
25. čer 2016

@martina468 zkoušela jsi 30ds 1.level? ten jsem odcvičila celý, ale level 2 už na mě byl nějak moc ...:-/
@mrkvicka88 jo, včera to bylo fakt o život -ono byla i zátěž č.3:-/ těším se až se ochladí...
@za_bu_ska á tak,když se spustíš sem tam, tak se vůbec nic neděje- váhu ti to neovlivní,ale to nafouklé břicho rozumím- mám to úplně stejně. když jím pravidelně a hlídám si složení, tak se cítím taková lehoučká a když naopak, tak jsem těžká, nafouklá a pocitově je mi hnusně,že si vždy říkám, zda mi to za to stálo...😀

martina468
25. čer 2016

@crawler ano 30ds 1 level 😊 kolik uz si zhubla jestli se mohu zeptat?ja bych taky docela zkusila beh,ale horsi je to s hlidanim

dokument
25. čer 2016

vcera

snidane - ovesna kase , 50 g vlocky, mleko 100 ml 3,5%, jabko
svacina - chleba (2 krajice) s tvarohem 30 g odtucneny, porek asi 5 g, meloun 100 g asi, pak asi za 2 hodiny nez se udelal obed jsem si dala hrstku arasidu 😅 (asi 20 g)
obed - duseny pstruh (v troube, uplne bez tuku) 180 g, dusena zelenina 80 g (mrkev, petrzel, celejr, porek, cibule, cesnek), bramborovy salat 150 g (obycejny bez majonezy, jen brambory, sterilovane okurky, cibule, sul, pepr)
svacina - jablko, mrkev, slunecnicova seminka asi lzicka
vecere - zeleninovy salat s vajickem (ledovy salat, paprika, rajcata, porek, vejce, lzicka slunecnicoveho oleje) dohromady asi 250 g (i s vajcem) a jedna domaci bramborova placka na sucho delana v troube.

dnes
snidnae- ovesna kase s jahodama (nesladim, 50 g vlocek a 100 ml mleka)
pak budu mit fazolovy gulas asi na obed, tak 300 g nebo tak nejak a zbytek nevim. Dam si urcite vcera co jsem delala domaci zmrzlinu (nanuk), tvaroh, kapka mleka, jahody, kousek bananu a dosladila jsem celou davku dvema lzickama medu, z davky bylo 8 nanuku.
svacina

crawler
autor
26. čer 2016

@martina468 no,já vyběhnu až přijde muž z práce,což bývá mezi 6 a 7 hodinou- teď v létě to bude super, ale až budou krátké dny, tak nevím,jak to budu dělat ☹ za tmy bych se bála ☹ Celkově mám zhubnuto od konce března ca 7,3kg (říkám po prožraném-doslova - víkendu, zítra ráno schválně hupsnu na váhu 😀

crawler
autor
26. čer 2016

@dokument parádní a ten oběd zní luxusně !já bohužel ryby v jídelníčku vůbec nemám...☹

crawler
autor
27. čer 2016

jááásááám...poprvé mám dle tabulek opravdu vyvážený jídelníček a dokonce mám ok bílkoviny!!!juchůůů! docílila jsem toho proteinem, což bylo přesně to,co jsem od něj očekávala. Jinak mám 2 dávky za sebou,což je doporučení výrobce pro tréninkový den - jeden nápoj jsem měla cca hodinu před během a druhou 40minut po doběhnutí domů.

Strana