Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
muj ted uz vcerejsek:
Snidane - ovesna kase s jabem, 50 g vlocky, 100 ml 3,5% mleko v tom, jablko - dilek, nemela jsem chut na obri jabko, tak asi 30 g
svacina - Spaldovo zitny chleb 60 g, tvaruzky 20 g, maslo 5 g, porek 5 g, zluty meloun (vodni) 100 g
obed - fazolovy gulas - spis polivka husta 150 g, meloun, pro zmenu cerveny 😅 300 g
obed jse mtrochu odflakla, protoze jsem si nestihla uvarit vcas a ty fazole jsem mela od vcerejska a uz jich bylo malo
Po obede jeste 2 "bobky" domaci tvarohovomalinove zmrzliny - dala jsem si prebytek te smesi do tvoritek na led, ze si vymacknu treba jen jeden na chut, ale jeden mi nestacil, byl moc dobrej 😀 tak jsem si dala druhy
takze tvaroh odtucneny asi 10 g, maliny nepocitam, nejake promile...
svacina - bily jogurt nizkotucny (manzel koupil omylem nizkotucny, jinak mam klasiku) 150 g, jablko, chia seminka kavova lzicka, kousek domaci babovky 40 g
vecere - hovezi maso dusene 100 g (gulas, ale nezahustuju nicim, jen na cibuli, koreni a dusim), chleb spaldovo zitny 50 g. Mela jsem malo tuku zase, takze jeste 80 ml mleka 3,5% co nevypil syn pred spanim 😅 a 20 g minipiskoty Tastino.
Pomer porci dnes uplne blbe, ale zase na ziviny mi to vyslo. Vodu nepisu.
@kaja2016 to nejsou krabicky, to je jídelníček od nutricni poradkyně 🙂
@crawler je to něco pres 5000, já než sem začala tento jidelak opravdu dodržovat tak jsem dva měsíce před tím zacala se zdravou stravou se vším všudy bez sladkého slaného tučného atd. Jinak kdybych začala s dietou hned a ze dne na den bych začala jist podle jídelníčku tak bych to samozřejmě nedala protože by to byl velký rozdíl, byla jsem schopna toho sníst moc . takže jsem to mela usnadneny v tom ze už za ty dva měsíce jsem se naučila jist zdraveji, jen doktorka řekla, ze se tzv. Porad prejidam 🙂 takže mi nastavila tenhle jídelníček 🙂 a JoJo efektu se nebojím, protože ma kamarádka co tam chodí skoro rok, tak ji hodně pomohla s vahou vážila pres 130 kilo, a ted už váží méně než já a to celý život byla tlustejsi :D ma 62 kg a udržuje si to porad 🙂 je to o zvyku hlavne . Navíc mám tu vyhodu ze mám rychly metabolismus, takže uz tolik výrazně nepriberu 🙂 já nikdy nebyla tlustá, a kdybych neměla dcerku tak ani nepriberu, to udělalo to těhotenství 🙂
@mrkvicka88 je to něco malo pres 5000 kj a mám to od nutriční poradkyně. Ale jinak vypadá ze je to malo ale me to fakt stačí 🙂 jinak mi doktorka řekla, ze kdyby náhodou mi to nestačilo tak mi to navysi na 6000.
@editkaromana to bylo někde v nemocnici ne? A jak jde hubnutí? Kolik si zhubla a za jak dlouho?
@editkaromana ja jsem si to vcera zadala do tabulek a vyslo mi to podle tech gramazi na 3500 zhruba. 5 tis to urcite neni, to mam ja a mam dvakrat tolik jidla.
A cvicis u tohoto rezimu?
Zadala jsem kureci prso restovane (prirodni kureci platek), ostatni presne jak jsi psala.
@dokument než jsem stihla odpovědět, tak koukám, že už jsi na to přišla - já mám konkrétně prográmek Fast stone capture🙂 Co se týče těch příjmů, tak si myslím, že se odečetly výdaje toho běhu...ale jinak jsem si všimla, že už mi to párkrát sečetlo blbě - házelo mi to nízký příjem, tak jsem to začala položku po položce sčítat a dobrala jsem se k vyššímu číslu 😲
@blondynka400 nebyla jsi v Havl. centru tedy osobně? Mě by zajímalo, jaký ten program je nejvýhodnější...? Ráda bych se tam v budoucnu objednala, protože se děsím toho, že až zhubnu na cílovou váhu, tak si nebudu vědět rady, jak si ji udržet ☹ Chtěla bych mít fakt jistotu, že nejím málo ani moc, ale přesně tolik, kolik mé tělo potřebuje... a jinak - mě byl vždy v TV sympatický, ale i kdyby v reálu nebyl, tak dle mého odvádí skvělou práci...asi bude dlouhá čekací doba, ale to se nedá nic dělat...
Jo a pití si nepíšu, prostě se snažím pít co nejvíc - piji jen vodu a zelený čaj a myslím si, že za den dám 1,5-2l víc asi ne...
Dneska se nemám čím chlubit - stačil jeden den mimo domov a přešvihla jsem vše co se dalo - ani ten rozdíl 2000Kj dnes prostě nedodržím a to jsem cvičila. Ach jo - a to mě čeká až do pátku. 14 dní se snažím a za 4 dny to zkazím 😅
@crawler 😀 😀 no - mohla by ještě chvilku počkat. My bydlíme v bytě, kdežto ona v domku se zahradou. Moje děti si to neskutečně užívají a já taky. Snažím se to brát tak, že pořád jsem se alespoň trošku snažila hlídat, normálně bych určitě přešvihla i denní příjem pro udržení váhy. Teď mám pořád výdej vyšší. Tak to snad nebude taková tragédie 😅
muj dnesek:
snidane - ovesna kase s jabkem (pro zmenu 😀 ), 50 g vlocek a 100 ml mleka 3,5%
svacina - podmasli 200 ml, meloun 300 g, 7 ks amarantovych susenek 😅 Nemela jsem chut na sladke, ale byli jsme s malym ve meste a koupila jsem mu je ve zdrave vyzive za odmenu, protoze splnil narocny ukol - jit si se mnou vyzkouset nositko, koupit do jineho obchodu batohovou sponu, nehrabat na veci z regalu, nervat, neotravovat, nenechat se nosit a ujit celou cestu pesky a byt hodny. On byl v pohode, ale ja jsem pak dostala hlad a chtela jsem ochutnat a pak mi tak zachutnaly... 😀
Obed - ten jsem mela hodne pozde. Radsi ani nenapisu v kolik, abyste si to nepletly s veceri 😅 Pstruh duseny jen na vode v troube, asi 100 g, dusena zelenina k tomu 40 g, brambory varene ve slupce, asi 120 g. Bylo to moc suche. Lepsi by bylo dat si na ty brambory kousicek masla.
Odpoledni svacina nebyla
Vecere - 2 krajice spaldovo zitneho chleba - celkem asi 70 g, drozdova pomazanka (1 kostka drozdi a jedno vejce, do toho porek asi 20 g), rajce 100 g, cervena paprika 50 g
2. vecere - domaci tvarohovy nanuk (odtucneny tvaroh), male mnozstvi malin, nevim kolik. A jeste bych si mela neco dat, jeste nevim co.
@mrkvicka88 dekuju ☺
Holky, cvičím a cvičím Jillian michaels- do teď 30 days shred level 1 a 2. No a dnes jsem si řekla, ze nejsem žádná padavka a zkusím 6 weeks 6-pack level 1. . No co myslíte? Málem jsem natáhla bačkory🙂))
@broskvicka6791 tak já mám za sebou dnes pátý den 30 day shred level 2. Pořád si říkám, že už jsem to kdysi odcvičila celé, ale teď je to fakt nějaký těžší 😀 😀 Hlavně teda tento týden, když musím cvičit až kolem sedmé večer - přisáhám, že brzo chcípnu.
@broskvicka6791
@zuhur Holky jste dobré!Já mám odcvičený a neflákaný level 1, ale level 2 jsem nedávala - mám hodně slabé ruce, takže mazec a do toho se udělalo už hezké počasí, tak jsem s jillian sekla a začala běhat - chci se k ní vrátit třeba na podzim, tak jsem zvědavá 😲
@broskvicka6791
@zuhur ja cvicim t25 shaun T a Jill je proti němu slabota. 😀 vždycky u toho děsně nadávám a v tomhle vedru je to děs. Od Jill mam nejradši body revolution.
@mrkvicka88 tak slabota??? Ani mi to neříkej. Fakt jsem byla vyřízená... Je tam jeden cvik, kdy stojím jen na jedné ruce a jedné noze a druhou ruku máš nad sebou a druhou nohu krčíš a rovnáš a to jsem vuuuuubec nedala. Jsem padavka! Neumím si představit nic horšího, ale doufám, ze můžu říct zatím😉
@zuhur nechcípneš, budeš se vztekat, nadávat a najednou Ti to začne připadat moc jednoduchý a začneš blbnout jako já a znova budeš nadávat a znova se vztekat🙂)))
@crawler já mám zase slabý břicho. Mám 2 kýly, jednu pupeční a jednu po operaci žlučníku a rozestup svalů a nějak s tím furt nemůžu hnout, aby se mi břišní svaly fyzicky zlepšily... Obdivuji Tě, že běháš. Tenhle druh pohybu nesnáším. Kolik uběhneš a jak často a rychle?
Jo holky, nemáte některá takový ty chytrý hodinky co měří aktivitu, kalorie, srdeční tep, spánek a pod?
@mrkvicka88 toho jsem taky kdysi cvičila, ale nedala jsem to. Vzdala jsem to myslím po 14 ti dnech.
@broskvicka6791 já vím. 30 day shred jsem už kdysi odcvičila celé. Zajímavé je, že tenkrát jsem tu druhou část měla nejdradši - teď ji nenávidím 😀 😀 😀 Ale nesnáším tam 2 cviky s činkama - to mi ty ruce upadávají.
@crawler já zase nic neuběhnu.
Já jsem svůj jídelníček ani přidávat nemůžu - furt to nezvládám. Až to vychytám tak se budu taky chlubit 🙂 Já jsem dnes přešvihla sacharidy, ale pořád jsem na tom mnohem líp než včera. Prostě, tento týden e takový náročný. Ale asi je to normální, nikdy jsem nevydržela psát si jídelníček dýl než týden. Teď už jedu třetí týden, tak se malá krize dostavit musela.

@crawler prosim te, jeste nerozumim tomu, proc, kdyz mas splneny prijem tech 6 a neco tisic, proc u podilu B, T a S to neni 100 %? Ja myslela, ze to nejde, ze to vetsinou vyjde vzdy nejak bud vyrovnane nebo i nevyrovnane, ale to bys mela nekde prepisknute, coz nemas. Nebo jde to u potravin, co tam nemaji ty vyzivove hodnoty, ale nic tam takoveho nevidim, tam byva takovy vystrazny trojuhelnik. Nebo to je jeste bez odecteni tech aktivit?
ja dnes mela malo vlakniny, nemela jsem vubec chut na zeleninu, nekdy uz mi leze krkem.