Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@crawler mela by si snist těch 5600 po odectu sportu. Mela bys mit vše 100% a budeš mít prijem od 2000 menší než vydej. Takhle to mas o 4000.
@terezapetrova tak to je super, ze behas/behalas. No ja taky nevim, kolik se muze za tyden schodit, jen jsem chtela.rict, ze ja bych to nevydrzela mit vlastne porad hlad, tak jestli na to nejit jinak.
@crawler ty jo, tak to je slusny plan. Abys nebyla jedna z tech, co pak bude behat maraton. Jak beh cloveka chytne, neni cesta zpet🙂
Zrovna tu řeším, že zítra 100% zhřeším - dostali jsme od kamarádky větrníky a prostě nic mě nezastaví v tom si jeden dát (mohla bych už dnes, ale večer už si nechci kazit). A v čem tkví můj největší problém - zapisovat si zítřek do tabulek nebo prostě po pouhých 20 dnech jeden den vynechat, nestresovat se a v pondělí se pokorně vrátit k hlídání sebe sama 😅 Co myslíte?
Jinak mi sladké nechybí. Stačí mi kaše nebo mugcake ráno k snídani. Teď jsem sice 2x měla domácí cuketovou buchtu, ale kousek a jinak se fakt držím a chutě nemám.
@zuhur já bych určitě nezapisovala. Udělala si "hezký" den a v pondělí se zase vrátila do starých kolejí 🙂
@zuhur jsem pro to pondělí 🙂
@blondynka400 @terezapetrova tak jooooooooooooo - nechám se přesvědčit a udělám si ten hezký den. Jdu si lehnout, noha bolí i v klidu 😅
@zuhur myslim, ze ty tabulky hodne pomahaji, kdyz clovek potrebuje videt/vedet, co vlastne ji a postupne se nauci jist "vhodne" i bez tabulek. Pak uz podle me zalezi na druhu osobnosti. Nekomu treba dela dobre si ty tabulky delat kazdy den, nekomu zase to muze lezt na nervy. Ja na tvem miste bych se drzela dle toho, jak to citis a jestli mas pocit na den tabulku vypustiz, tak bych to tak delala.
@kaja2016 mě spíš děsí to, co tam bude, když tam zapíšu ten větrník - resp. já jsem ho tam zadala a málem mě omylo 😀 😀 😀
Ale snídani už tam mám 😅
Já osobně nemám odhad - míry a váhy mě naprosto míjejí.
Zkoušela jsem si dřív psát na Stobu a můj rekord byl necelých 14 dní. Teď si píšu 20. den a kupodivu mě to víceméně neobtěžuje.
@kaja2016 nj, nejdu na to hubnuti chytre, v hloubi duse tusim, ze to moc nikam nepovede 😒 ja si dala v minulosti maraton a pulmaraton. a obzvlast ten maraton byl supr zážitek. 🙂
@zuhur ja byt tebou tak si klidne dam vetrniky 2, vazne se svet nezbori a zítra zas muzes jist zdrave. I když me se to keca, do me by od snidane do vecera nedostal vetrnik nikdo ani nasilím 🙂
@terezapetrova ne, bude jen jeden 😀 Já jsem na sladké a větrníky patří mezi moje top 🙂
@terezapetrova ty jo, to ses dobra. Ja jen zasnu kolik normalnich zenskych je schopno v celku v pohode ten maraton dat🙂 jsi hrdinka🙂!
Tak podávám hlášení, sice jdu teprve večeřet, ale nevydržela jsem to a všechno vč. toho větrníku jsem do tabulky napsala.
Lýtko bylo ráno v pohodě, takže jsem si zacvičila Jill a ještě se potrápila 20 minut na rotačním disku (nemám zatím možnost si to změřit, takže budu doufat, že spálím alespoň orientačně to co je zapsáno v kalorických tabulkách). A světe div se - větrník byl pryč. Nakonec jediný hřích dnes byla větší porce pečeného kuřete = nakonec mám víc jen bílkovin.
@zuhur z jednoho větrníku se svět nezboří 🙂 A víc bílkovin je naopak dobře, mně osobně přijdou v kalorických tabulkách podhodnocené...
@blondynka400 já vím. Jen se hlídám sotva 3 týdny, takže se snažím dávat si pozor. Nechci sklouznout zpět k mlsání. Nicméně - užila jsem si ho a zítra zase bez tučných bomb 😀
Mimochodem, manžel mi dnes chtěl udělat radost, takže od dnešního dopoledne vlastním jedny běžecké boty, kalhoty a tričko - asi s tím běháním fakt budu muset začít 😅
@zuhur 🙂 ja jsem taky na sladký ale ted si dávám k snídani a kdybych mela jeste navíc mela bych děsný vycitky
@kaja2016 dik, ale nemuzu teda rict, ze bych byla nejak fit kdyz bylo po maratonu 🙂
@zuhur když ono není mlsaní a mlsání. Něco jiného je jíst kupované "hnusy" plné cukrů (tedy spíše glukozo-fruktozového sirupu) a ztužených tuků a nebo si udělat něco přijatelného doma 🙂 Protože skoro každá věc má zdravější alternativu, třeba i ty větrníky 🙂
K běhání přeji hodně štěstí. Já můžu dělat jakýkoliv sport, ale běhaní mne baví jenom na páse, jinak ne 😅
Za mne je nej k udržení váhy a pevnému svalstvu elipitical +pilates. A občas doplnit jakýmkoliv jiným sportem.
@blondynka400 to víš, že občas doma něco upeču a kousek si dám. Zbytek spase rodina. Ale větrník jsem dostala a tak jsem si dárek patřičně užila 😀
Holky nemáte tip na zdravý oběd či večeři ze žampionů?
@zuhur já mám ráda toto: http://www.apetitonline.cz/recepty/64-zapecene-...
Já to myslela jinak, že spoustu věcí se dá odlehčit tak, že je to pak vhodné skoro pro každodenní konzumaci a člověk si to nemusí odříkat 🙂
A když rodina dojí zbytek, je to ideální 😀
A
@blondynka400 to určitě - např. moje svíčková se dá jíst téměř každý den a nemusím se bát - jen švagrová (má za manžela kuchaře) pokaždé tvrdí, že už tomu radši nemám ani říkat svíčková 😀 😀 😀
Občas se nemusím bát ani těch řízků - 1) obaluju v cornflakes a smažím na talíři crisp - na něm je dělal i Havlíček v Jste to co jíte. Souhlasím - dá se najít alternativa téměř u všeho. Já se to spíš musím naučit jen správně nakombinovat. A hlavně - odhadnout to množství.
Mimochodem, příjemně mě překvapila uzená makrela, bála jsem se, že se jí budu muset vzdát, ale množství které běžně sním je v naprosté pohodě.
@zuhur ježíš ja ti ten vetrnik závidím 😀 ja si dávám něco maleho sladkeho skoro každý den a zhubla sem 17kg. Jen se to musi vyvážit zdravyma jidlama. Pro me je lepší alternativa si pak zacvičit, nez se trápit hlady...
@mrkvicka88 tak to máš dobrý. Já třeba kila zatím neshazuju vůbec. Dnes jsem se vážila po třech týdnech. Váha víceméně odpovídá tomu co před 14 ti dny - je tam teda o cca 100g víc, ale zítra bych to měla dostat, takže se z toho nehroutím.
Nicméně jsem tajně doufala, že bych po třech týdnech mohla mít o to kilo - kilo a půl míň. No, nedaří se. Ale stále si věřím. Dnes cvičím poslední den 30 day shred level 2, tak se zítra změřím. Uvidím jestli ubyly nějaké centimetry.
A sladké mám taky každý den - zvykla jsem si na sladké snídaně a pak už během dne vlastně sladké nepotřebuji.
@zuhur ja právě zhubla diky jill. A na cm to je 22 v pase. Ja mam vlastně taky sladky snídaně, ve stylu ovesne/jahlove kase. Dřív sem snidala koláče apod, ale to sem vynechala úplně. Akorat sem zvykla na sladkou tecku po obede. Tak si vzdycky dam kousek čokolády.
@linetka píšu v příspěvku na tebou - 30 day shred
@mrkvicka88 jojo, přesně - ovesná kaše, jahelná kaše, mugcake

@kaja2016 ono to není uplne pul kila za tyden, ale mozna to hodne je nevim, kolik by se za jak dlouho mělo shodit? neschazuju uz po detech ted mam cca vahu jako před prvním tehotenstvim. mam cca 70kg/182 cm, chtěla bych ještě aspoň 5-10kg ale nejak si neumim představit, ze si pak tu vahu udrzim. Jinak nesportuju ted, na to vůbec nemam energii :( jinak jak se tady pise taky jsem milovala, miluju behani, tomu se věnuju přes 20 let, nastesti to mam porad tak, ze at vybehnu třeba po mesici nebo po pul roce, dokazu bezet bez prestavek.