icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

zuhur
18. črc 2016

@mrkvicka88 a po jak dlouhé době jsi zhubla těch 22cm? Já jsem po těch prvních deseti dnech shodila v pase 3,5 cm a zítra se měřím po dalších deseti dnech, takže doufám, že když váha stojí, hýbou se aspoň ty centimetry.

kaja2016
18. črc 2016

@zuhur ja tomu prave nerozumim, kdyz ti na tabulkach nic neva, tak proc chces jeden den tabulkovani vynechat? 🙂

kaja2016
18. črc 2016

@zuhur jo aha uz to ctu🙂 ach ty mobilni prohlizece🙂 no jasny! 🙂

zuhur
18. črc 2016

@kaja2016 protože jsem měla ten větrník a chtěla si ho užít bez stresu. Nicméně jsem si ten den stejně zapsala a nakonec to díky cvičení nedopadlo vůbec špatně.

zuhur
18. črc 2016

Mimochodem - dnes jsem si donesla domů novou kuchařku z Alberta: Pro lepší život, pro lehčí pocit a musím říct, že se mi strašně moc líbí. Už tam mám několik receptů co chci 100% vyzkoušet. Stojí pár korun, takže fakt doporučuji.

mrkvicka88
18. črc 2016

@zuhur Tady jsou moje výsledky s Jill ze začátku

mrkvicka88
18. črc 2016

@zuhur Jo cvičila sem 30day shred dvakrát za sebou

dokument
18. črc 2016

@zuhur to nevim jak bych to zapsala 😅 Chtela jsem napsat, ze kus daneho ovoce, ale jestli to je bez te vlakniny jen stava, tak opravdu netusim 🙂

zuhur
18. črc 2016

@mrkvicka88 pěkný 🙂 Já jsem barbar a stehno si měřím vždy jen levé. Stejně tak ruce.
Já jsem s Jill už jednou pěkně zhubla. Jen se teď rozhoduji s čím budu právě pokračovat. To stejné se mi asi nebude chtít 😅

dokument
18. črc 2016

@editkaromana ne, v pohode, mne by to nestacilo, tak mam jiny rezim 🙂 Kdyz v tom budes pokracovat a nebude ti to delat problemy (nebudes mit hlad a chute), tak je to asi ok. Doktorka asi vi, co dela 🙂

zuhur
18. črc 2016

@dokument já jsem tam pak našla ovocno-zeleninovu šťávu, tak jsem ji tam důvěřivě dala 😉

zuhur
18. črc 2016

Tak když se tak dívám dnes do tabulky, tak abych dnes splnila denní dávku tak bych si musela dát asi pořádnou večeři...... 😅

broskvicka6791
18. črc 2016

Holky mě teď mrzí, že jsem se na zacatku mého boje nezměřila. Vážím se a ta mrcha váha se nehýbe:-/. Tak teď nevím jestli jím moc nebo zase málo a uvažuju, že se skočim nechat přeměřit na té chytré váze, abych zjistila přesné číslo banálního met., ale ty kecy co si u toho určitě poslechnu, na to se netěším☹. Myslíte, že ty kola můžou stagnovaly i proto že už mi v zimě bude 40?

mrkvicka88
18. črc 2016

@zuhur Já pak cvičila Ripped in a Body revolution.

mrkvicka88
18. črc 2016
zuhur
18. črc 2016

@mrkvicka88 Ripped In jsem kdysi taky cvičila, ale přestala jsem v té třetí nebo čtvrté části - hrozně mě to ničilo koleno.
Mimochodem, pamatuješ si jestli jsi viděla rozdíl v tom co zvládneš, když jsi cvičila ten Shred podruhé za sebou?

zuhur
18. črc 2016

@mrkvicka88 teda já když vidím jak ti to šlo krásně dolů tak mě to nutí vydržet 🙂

blondynka400
18. črc 2016

@zuhur z uzené makrely je výborná pomazánka. Vydlabeš maso, v ruce rozmělníš, smícháš s netučným tvarohem (lepší je to s lučinou, ale tvaroh taky dobrý), dáš malinko plnotučné hořčice a máš fakt výbornou a nutričně ideální pomazánku.
Množství se časem naučíš, co je a co není ok. Já kdybych třeba jedla ty množství, co tu píšete, tak mám za chvíli 40kg a umřela bych hladem..... Ale já už do dětských let hodně sportuji a mám v těle hodně svalů, tak potřebují palivo 🙂

crawler
autor
18. črc 2016

@mrkvicka88 pěrun, takže jsem to chápala blbě...?takže moc prosím ještě jednou,abych to dobře pochopila - mám nějaký bazál (dle nějakých výpočtů na netu, takže určitě ne úplně přesný,ale snad to nevadí) - zapisuji si jídlo a mívám hodnoty na úrovni bazálu...když ten den běhám nebo cvičím, tak z toho ještě odečtu a dostávám se tedy do deficitu už přílišného?

crawler
autor
18. črc 2016

ahoj holky, moc vás zdravím po víkendu,kterým bych se fakt chlubit nemohla 😀

@terezapetrova no, abych byla upřímná, tak si myslím,že bys to opravdu měla řešit - není to žádná sranda ☹ Naštěstí jsem nesklouzla ani k anorexii ani bulimii , ale jisté zkušenosti máme v rodině a ani já neměla dlouho zrovna zdravý vztah k jídlu,ale našla- resp. nacházím ho...Dle toho, co píšeš už problém máš a je potřeba to řešit co nejdříve - díky jídlu můžeš být zdravá a krásná - ne bez něj. Prosím, zamysli se nad tím a uvědom si, že musíš dávat i dítěti dobrý stravovací příklad. Moc na tebe myslím, abys našla energii a vůli to řešit! 😉
@mrkvicka88 máš neuvěřitelný výsledky- machr!!!

mrkvicka88
18. črc 2016

@crawler Já dám příklad na sobě, bazál mi to spočítalo cca 5300 + sedavý způsob života 1030 = 6330kj, abych hubla měla bych přijímat o 2000kj míň. Jenže to nesmí klesnout pod 5000kj, což je bazál, tak mi tabulky udávají, že mám sníst 5000kj, abych hubla. JENŽE to je všechno bez pohybu. Když půjdu hodinu běhat, tak spálím cca 1500-2000kj, a když to zadám do tabulek, tak mi to odečtou a měla bych příjmou o to víc, takže celkem cca 6500-7000kj. Ono ti to tam ukazuje ty procenta kolik si snědla a měla bys sníst 100%, už si nemusíš ty 2000kj na hubnutí odečítát, ten program to dělá za tebe. Snad sem to napsala pochopitelně.

crawler
autor
18. črc 2016

@mrkvicka88 pěrunky ☹ tak já to chápala blbě a tím pádem jím asi dost málo- ve dnech sportu,což je ob den...☹

mrkvicka88
18. črc 2016

@zuhur dík 🙂 když sem cvičila 30day poprvé, tak tu lehkou verzi a měla sem dost, pak sem cvičila tu těžší (mimo teda kliků) a ripped in mě 1 level nudil. U body revolution sem rovnou první fazi přeskočila 🙂 a teď bych zvládla už i ty pánský kliky. Fakt velkej posun ve fyzičce. Je zajímavý, že z Jill mě kolena neboleli a teď cvičím toho Shauna T a občas mě bolí kolena nebo kotníky..

crawler
autor
18. črc 2016

jo a - sice žravý víkend, ale i na pohyb jsem si s manželem čas našla 😵

mrkvicka88
18. črc 2016

@crawler asi jo, ony ty tabulky to počítají za tebe, pokud tam ten pohyb zadáváš. záleží taky co sis zadala za aktivitu. sedavý způsob života? zas je to lepší zjištění, než že ses přejídala ne? 🙂

mrkvicka88
18. črc 2016

@crawler koukni se na úvodní stránku, tam máš graf příjem vs výdej. tam ti ukáže o kolik to máš mezi sebou

mrkvicka88
18. črc 2016

@crawler koukni se na úvodní stránku kalorických tabulek na webu, tam máš graf příjem vs výdej. tam ti ukáže o kolik to máš mezi sebou

blondynka400
18. črc 2016

@crawler na ten bazál je právě dobrý třeba ten Havlíček. Já ho mám o cca nějaké 2500 kj vyšší, než co mám "teoreticky". Jak z netu, tak co mi píše váha....

crawler
autor
18. črc 2016

@blondynka400 já se k němu fakt budu muset objednat- dám si to jako dárek, ale je to pěněz 😖 - mám za sebou jojo efekty a netuším, co mi to s metabol.udělalo a štve mě, že nevím, zda hubnu správně...nechci už nikdy žádný jojo efekt zažííít ☹

dokument
18. črc 2016

Ahoj holky, ja byla nekolik dni bez internetu, takze jsem nezapisovala. Uz se tesim jak zase zacnu. Bez tabulek ani ranu, bohuzel ☹ Zvazila jsem se a porad vicemene stejna vaha, tak aspon, ze jsem nepribrala 😀 ja jsem blazen a vazim se skoro kazde rano. Vim, ze se to nema, ale sleduju, abych nepribirala, ze to je par dni stejne nebo to kolisa mi uz nevadi, to spis ze zacatku hubnuti a tehdy me to stresovalo, tak jsem se vazila jednou za tyden.

Strana