Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@blondynka400 mám tu konečně ten odtučněný tvaroh (doufám, že to zase není blbě, ale "nízkotučný" jsem neobjevila).
Já nemám splněné ani ty sacharidy. To se mi fakt nestalo ani nepamatuju. Běžně řeším jen nedostatek bílkovin.....
@blondynka400 mimochodem - největší večeře je často i můj problém. Ale je to tím, že si jídla neplánuju dopředu. Vím, že to není správně, ale prostě mi to ještě nejde.
Ale pracuju na tom 😉
@zuhur já bych řekla že odtučněný a nízkotučný bude asi stejné.... 🙂 A jak ti chutnal? Dalo se? 😀
Ono totiž kdy co jím má větší váhu, než co za ten den opravdu sním....
@blondynka400 jo, je dobrý.
Já vím. Musím se to naučit. Dneska to byla docela nouzovka už od rána. Ale sacharidů jsem měla nejvíc na oběd. Večer mi vyskočily díky těm párkům bílkoviny, ale hlavně teda ty tuky.
@zuhur já mám taky dodnes problém mít ráno pořádnou snídani. Ale naučila jsem se mít kvalitní druhou snídani a pak oběd. A odpo a večer už vždy méně. Taky jsou ale výjimky, kdy mi to prostě nevyjde....
@blondynka400 tak bez pořádné snídaně já nedokážu fungovat. To je jedna z věcí se kterými já fakt problém nemám 😀
@dokument jojo, nedávno byly zase v Lidlu. Kupovala jsem je manželovi před dvěma nebo třemi lety. Před pár dny jsem do nich koupila baterky a měřím se když cvičím. Ale to žehlení mě fakt zajímalo. Ještě si musím jednou orientačně změřit plení - to mě taky zajímá. Přijde mi, že je na KT hodně vysoká hodnota, ale uvidím.
Dneska budeme celý den na cestách, takže bez tabulek a taky jeden den bez cvičení - aspoň tu snídani mám správnou a zbytek se uvidí 😅
Holky tak dneska mi váha ukazala 56kg, což byl i muj cíl.. v lednu kdyz sem začínala, mela sem 158cm/73,7kg...
@blondynka400 jé, určitě "rýpej" - já jsem za každý postřeh ráda...no s tou svačinou odpoledne je to tak, že to jsou vlastně svačiny 2 - tu první jsem měla v 15,30 a tu druhou v 17hodin - jenže v tabulkách není možnost zadat 2 sváči, tak to vypadá, že jsem to zprala vše naráz. No a ta véča větší než oběd - ono té ryby byl takový malinký kousek, že jsem k tomu na crisp kydla malinký vajíčko a to už mi nedošlo, že bude vlastně větší než oběd.Objemově toho totiž bylo méně - k obědu jsem měla mraky té zeleniny...A ta snídaně - ta mě samotnou vždy štve,ale do práce jsem teď celý týden vstávala v 5,15, což je na mě docela brzo a nemám moc chuť k jídlu, takže do sebe z nutnosti natlačím misku (takové ty plastové barevné z dětské ikea - tu mám plnou), když snídám později a jsem pořádně dospaná, tak zvládnu snídani 2* tak velkou... A prosím piš připomínky, jsem za ně moc ráda - ne s každou dokážu hned něco udělat, ale myslím na to a zkusím se zlepšit v dnech příštích 🙂
@mrkvicka88 tý jo, tak to je nádhera! 😵moc gratuluji! já začala na konci března s ca 75kg na 160cm a dnes mi váha ukázala 65,8kg a ráda bych měla váhu,co Ty- kolem těch 57-57kg, takže do konce roku...snad 🙂
@crawler parada 😊tise zavidim,snad taky zacnu uz brzy hubnout
@crawler to je super výsledek, ja si dávám další cíl 53kg, to sem mela na bakalari.. Ale nějak na tom nelpim, je to jen číslo. Mam o 4kg vic svalu, než sem měla, tak sem spokojena.
@martina468 děkuji a určitě 😉počkej po odstavení - to to půjde jedna báseň 😉
@mrkvicka88 moje nejnižší váha, co jsem kdy měla byla 58kg...😲 vím, že na tu malou výšku to je docela dost,ale byla jsem tak akorát...teď cvičím, takže víc svalů, tak budu ráda i za těch 60kg 🙂 Tak nám všem držím pěsti 😉
@mrkvicka88 gratuluju moc, to jsi borec!
My jsme teď byli 4 dny u rodičů, takže svíčková, medový řezy a podobné dobroty. No jsem zvědavá zítra na váhu:-/
@crawler ja myslim, ze 58kg je tak akorát. Ja mela na gymplu 47kg, ale to bylo fakt malo.
@broskvicka6791 diky 🙂
Jo a mám dotaz na zkušenější - jak to děláte? Např. kuskus je v tabulkách evidentně váha v suchém stavu (porce 50g), ale já nikdy nevážím v suchém stavu, ale to, co si dávám na talíř - vždyť vařím pro všechny dohromady...😲 a pak si tedy ještě nevím rady s tekutinami typu kefír,podmáslí,který je v tabulkách na ml,ale já vím gramy -nehodlám špinit ještě odměrku,ale liju to vždy rovnou do misky na váze...no mají větší hustotu, tak dávám míň ml než navážím,ale prostě od oka no...tak by mě jen zajímalo,co vy? 😀
@crawler kuskus je tam i vařený, kefír nevím, na některých krabičkách je i hmotnost, ale dělala bych to podle oka. Zas to nemusí být přesně na 1 Kj.
Ahoj není tu náhodou někdo, komu dělala jídelníček betysp?
@crawler a ci zkusit ráno dvě snídaně? Já to takto mám ve všední dny. Nejsem schopná toho hned po probuzení nějak moc sníst, k tomu vypravit sebe a děti. Takže jím obvykle jogurt, a pořádnou snídani jím jakmile přijdu do práce. Už z toho mám takový rituál a je to super... 2 svačiny, koukám, že máme něco stejného 😀 A moje děti jsou na tom úplně stejně, potřebují jíst často, jedna sváča za odpoledne jim určitě nestačí.... 😅
@mrkvicka88 moc gratuluji, to je hezký úbytek. A když si ještě k tomu navýšila svalovinu, je to ideál.
Já se taky musím pochlubit. Za poslední měsíc se mi podařilo se navýšit procento svaloviny z 32 na 33% při stejné váze. Sice procentem tuku atakuji to, že už to není "normální" a v pořádku, ale já ho na sobě tedy vidím pořád ještě dost. Rozhodně nejsem vyžle.... (180cm a 64kg). Jen je jedna část těla, s kterou se mi nedaří nic dělat 😢
Holky vy jste tady moje krevni skupina 🙂 od porodu dcery tj 12/13 si pocitam jidlo na kalorickych tabulkach a cvicim jak smysluzbavena, ted uz si pocitam jen jidlo a cvicit nesmim,ale i tak si vas rada poctu 🙂
Holky nemate odkaz na Jedlicku a tu jeho 21 denni vyzvu zadarmo?
@zuhur pekne 🙂 jednou si ho taky poridim 😀

@crawler taky občas nevím jak některá jídla zapsat 😅
Dneska jsem si cvičně změřila kolik spálím energie u žehlení a hlásím, že víc než je zadáno v tabulkách 😀 😀
Já musím jít vymyslet druhou večeři, protože dneska jsem absolutně neodhadla snídani a oběd a i přestože jsem si dala po dlouhé době k večeři párky, tak mi chybí ještě kolem 1400 Kj.