Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
ten tvaroh na obed to jsou dva "bobky" malinove domaci zmrzliny (dala jsem si prebytek do tvoritek na led), cukr tam je nejake promile, to uz jsem tady psala, takze to ani nepisu, takove pidi, to nebude ani gram.
Vlastně - včera jsem poprvé měla trošku na sladké chuť - proto večer ten jeden čtvereček čokolády 😀
@dokument hele,vždyť to není vůbec špatné 😉
@zuhur moc gratuluji ke krásnému akorátnímu úbytku 😉 jen tak dál 😉...no a pod stanem...tyhle akce holt nekontrolovatelné jsou, ale určo budeš mít i víc pohybu než běžně a celkově -budeš si užívat pohodu a volno - tělíčko bude šťastné a určitě nebude mít zájem přibírat 😉
@crawler 😀 něco dodržovat zvládnu. Zbytek ne. Budeme tam s tchýní a tchánem a jelikož nechci aby někdo v rodině (krom sestry, která to už ví) zjistil, že se snažím zhubnout, tak si nesmím pod stan propašovat ani váhu 😀 :-P
Povolila jsem si špekáček a zmrzlinu 😅
A děkuju. Za měsíc jsem zhubla víc než jsem doufala. A dneska poslední den s 30 day shred a pak velké rozhodování co dál.
Ahoj holky, dneska krize. Celodenní návštěva, půl dne u plotny, 5 dětí bouralo barák. Já snědla kousek koláče s drobenkou a povidlovou buchtu. V podvečer jsem chtěla cvičit 3 level shred od jillian a vuuuubec mi to neslo. Tak jsem uložila děti, koupala na zprávy. Pak mi to nedalo, tak jsem zkusila banish dat boost metabolism a vydržela jen 30 minut. No aspoň to. Taky dobrá nakládačka🙂. No pot ze mě leje, Škoda, že to neleje sádlo😀
muj dnesek
Holky, co si delate doma jogurt bez jogurtovace, jake mleko na to pouzivate? A jaky jogurt mnozite? Musi to byt ten husty 10%? Ten aj nesmim... 😅 muze to byt z 3,5%?
@dokument prosímtě, jak sem dostanu svuj jídelníček na celé obrazovce? mam mobil s appkou kalorické tabulky
Taky jsem ted pěkně prasila 😀 ale protože do toho cvičím a tak, tak se mi to nikde neodrazilo a s tím, že jsem ve 24tt a budu začínat zítra 25tt mám nahoře 4 kg. držím se, jednou, za 10 dní naskočí ukazkového 0,5kg ... ale bez udržování jídelníčku bych byla už jak prasnice 🙂 u dcerky už jsem měla skoro 8 kg nahoře, možná i víc
A včera velký objev - těstoviny a špagety bez vaječné jsou mín tučné a mín sacharidové jak nějaký standart, hnědé nekupuju, nemám na to ☹ 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Poslední dobou jsem ale vystřídala bílé jogurty, které jsem jedla od začátku těhu jako delikatesu, až do ted, ted mám chut zase na slazené. fuj, takový humus a někde na FB běží od 1.8. VÝZVA - MĚSÍC ŽIVOTA BEZ CUKRU ( RAFINOVANÉHO ) , nemyslí sacharidy, přírodní cukr a med ... nejste tam v některé skupince přidané?
@matysikovad musim si to dvakrat prekopirovat a spojit v jedno
@dokument jakoze potom na nejakem programu? Nebo jak? Trd jsi me navedla na myslenku,zkusim
@matysikovad v malovani, otevru si soubor a tam to nakopiruju, musim dvakrat vetsinou, na jednu stranku se to nezobrazi, kdyz mam vic jidla v seznamu, pak si to spojim v jedno, oriznu a ulozim
Tak můj dnešní - vůbec není ukázkový,ale nutno podotknout, že jsem ráda vůbec za to, že jsem toho do sebe tolik nasoukala - musela jsem na pohotovost kvůli zubům - už několik dní (skoro týden) mě trápil prořezávající se moudrák až už se to nedalo vydržet - nemohla jsem fungovat bez ibalginu - no samo- rozjel se mi zánět, tak se mi v tom dneska na pohotovosti pohrabali a zatím ťuk ťuk mnohem lepší,nicméně jíst je stále dost nepříjemné☹
@matysikovad ta výzva zní zajímavě- hodíš prosím link? děkuji 😵
@crawler dekuju 🙂 a cerstve musi byt teda ne to trvanlive, jo? v krabici trvanlive nee? A cokoliv, kde neni psane "trvanlive", tak to jo? A to je jedno pasterizovane, nepasterizovane...? Priznam se, ze ja to nectu, ctu jen, jestli je plnotucne nebo polo a ze to je mleko 😅 Tak ted to teda proctu 😅
@dokument né, fungovat to bude i z trvanlivého z tetrapaku - já jen, že to to pro mě už nemá tu kvalitu a jistojistě se to projeví i na chuti.Jinak - do hrnce naleju celý litr mléka, pomalu přihřívám až na ca 80°C (už se mi stalo, že jsem to neuhlídala a začínalo probublávat a taky se jogurt povedl,ale návod je návod)...a odstavíš-až bude teplota taková, že v mléku udržíš 2 prsty, tak naočkuješ - dávám 2 vrchovaté polévkové lžíce jogurtu,zamíchám a přes cedník naleju do sklenic...no a pak už nechám zrát přes noc (zachumlané v peřině) a ráno beru ke snídani 🙂
@crawler ten prave neznam☹ proto jsem zkousela vas ,zkusim pohledar aspon nazev te skupiny na fb
Ahoj mamky,tak v patek jsme prestali kojit😊jinak.tedy necekam,ze bych neco zhubla sama,akorat ted dva dny mam pauzu od cviceni,protoze behem tech dvou dnu,musim jist prasky na zastaveni laktace,jsem po nich desne unavena,bych mozna i na tom orbitreku klimbla😁
A pak hura tvrde do toho😁
@matysikovad zoufale málo toho je - pidi pidi porce a zbytečně dost pečiva a z koláčků nezoufej😉 doufám, že byly dobrý a vychutnala sis je...😉
@martina468 přeji ať se to obejde bez zatvrdlin a zánětu a samo křiku malého. a pak hurá na to 😉
@crawler ja to mam na kcal ne kj , vsimla sis 🙂 jo a dnes jsem osmazila koblizky z jogurtu a jak smezene nejim,tak jsem si i dnes posmakla 🙂

Par dni jsem nepsala. Vcera jsem si taky nezapisovala a takhle to dopadlo, viz nize. Nejedla jsem zadnou zeleninu, nemela jsem chut, ani hlad ani chute na sladke. Prijde mi, ze jsem cely den jedla chleba a tvaroh... Zapomnela jsem zapsat jedno male instatntni capucino, co mi v podstate vnutil manzel na prochazce. Tak asi by mi stouply sacharidy a tuky trochu.