Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@broskvicka6791 to víš, že jo. Já se s holkama vidím jednou ročně, takže si to hodlám užít. Jen ty prázdniny jsou pro tu linii těžká zkouška 😀 😀 😀
@linetka tak to jsi tady dobře. Já už hubnu
"jen" 17 kilo🙂
Holky,mate to nektera taky?kdyz cvicim rano jsem pak cely den unavena a mam furt hlad...Rano se mi ale cvici nejlip,mam.nejvic energie.Vecer uz jsem chcipla
@martina468 přiznám se, ze jsem ještě nikdy nenašla odvahu ráno cvičit... Nějak mi to k tomu ránu nepasuje. Nejlíp se mi cvičí večer, když uložíte děti. Síla mi chybí odpoledne. To se mi cvičí nejhůř🙂
@broskvicka6791 já kdyz ulozim deti,tak i sebe 😀
@martina468 popravdě- četla jsem už hodněkrát, že ranní cvičení nabije na celý den energií, takže nevím-každý fungujeme jinak,ale je fakt, že když si jdu ráno zaběhat - jen třeba na 35minut,pak dám sprchu, tak se cítím jako znovuzrozená..určitě ne vyčerpaná..Takže asi něco není tak,jak má - spíš dostatečně a dobře? dáš pak hodně vydatnou snídani? necvičíš příliš dlouho, že se fakt vyšťavíš?
@martina468 mne tedy vždycky vyhovovalo cvičit ráno. A když si dáš hodně do těla, je normální, že máš hlad a potřebuješ doplnit energii. Mně vyhovuje doplnit do půl hodiny po cvičení min 20g bílkovin a hlad pak nemám.
Teď ale cvičím v podstatě jenom večer, jak tu někdo psal, když dám děti spát. Jindy to bohužel nestíhám a docela mne to štve. Mně to tedy nevadí, energie mám dost, ale nechce se mi pak spát, jak se člověk nabije 😒
@crawler ted uz konecne spim,co nekojim...no vazne to mam tak,a snidani mam vydatnou,a cvicim 20min
@martina468 a cvičíš před a nebo po snídani?
@blondynka400 pred snidani
@victress děkuji - to jo bylo to divný - chtěla jsem si k čočce uvařit vejce a zapomněla jsem 😲 no a v práci už nebylo co a věděla jsem, že jen z čočky bych nevydržela - měla bych brzy hlad, tak jsem chmátla po housce k tomu. Pitný režim nezapisuju - myslím si- od oka - že vypiju 2l určitě,ale schválně zkusím zítra zapisovat😉
@martina468 tak to není nijak dlouhý cvičení-klidně nalačno by to mělo být v pohodě...😲 Možná jsi jenom ještě unavená z toho nekojení- přeci jen-je to velká změna...zkoušej to dál a uvidíš - snad se to zlomí - po takovém ranním cvíču by ti pak mělo být fakt fajn😉
@crawler já zase měla k obědu jenom špaldovou bagetku a rajčata. Zbytek jsem nějak zapomněla doma, nevím na co jsem myslela 😅
@martina468 a co máš pak ke snídani? Někde musí být chybka, jak to tělo vnímá 🙂
@blondynka400 no stane se 😀 je konec týdne - to sekám chyby a blbnu pořád 😀
@crawler já si nejsem jistá, jestli u mne je to koncem týdne. Spíš setrvalý stav poslední doby 😝 😀
@blondynka400 delam si vlocky na milion zpusobu...☺vetsinou podle brichace
Jo a holky jeste jeden problem mam,odpo az k veceru i kdyz jim Pravidelne mam hlad,nebo jak to nazvat potrebuju se necim docpat
@martina468 vločky jsou hlavně o sacharidech. Vyčerpané tělo je rychle spotřebuje a je jasné, že máš pak hned hlad 😉
A jíš dostatečně a kvalitně (složením)?
@martina468 tak musíš přidat na jídle -...zapisuješ si to do tabulek, abys viděla poměr makroživin? jestli ti např.nechybí sacharidy atd.?určitě jez víc dopoledne, dej sváču navíc, větší snídani atd. já mám večer vlčí hlad,když jím přes den málo- v práci to snesu bo není tolik času na to myslet a večer pak úpím a nevím co do držky (s prominutím 😀)
@crawler jojo pisu...no zkusim to jist vic dopo
@martina468 přesně jak píše @crawler . Ne jíst víc odpoledne, ale ráno, dopoledne a na oběd. To že máš hlad navečer je znak toho, že má tělo nedostatek. A není sacharid jako sacharid, plus bez kvalitních a dostatečných bílkovin mít hlad budeš. Plus bych si všímala glykemického indexu. Stále ho dost lidí podceňuje a pak se diví, že má po jídle za chvíli hlad....
@blondynka400 popravdě -GI je pro mě docela španěl. vesnice...kdysi jsem četla článek v Dietě a i Havlíček o tom mluvil,ale...nevíš o nějakém pěkném a laickém soupisu potravin,jak si která s GI stojí?
@crawler glykemický index je za mne důležitější než samotná energie. Zkusím se ti kouknout. Já jak už to mám v hlavě, zdroje moc neřeším.
Třeba tady je docela fajn tabulka https://www.fitdieta.cz/glykemicky-index
@crawler a nebo zde je dobrý seznam: http://www.bio-life.cz/Glykemicky_index.pdf
@blondynka400 Díky moc! večer to budu studovat ♥

@zuhur neboooj. Prostě si užiješ, pak nebudeš na váhu stoupat, zatneš zuby a mákneš abys to vypotila🙂