Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@victress 😀😀no zkusim zeleninu...😊jsem jeste asi rozezrana z kojeni
😀
@crawler ahojky,tak jsem si dnes k snidani udelala spaldove palacinky,a konecne me to nasytilo,ze jsem.nacpana jeste ted
😊asi opravdu budu potrebovat vydatnou snidani,vlocky jsou asi pro me nic moc
@martina468 a večer jsou dobré i bílkoviny, takže do toho salátu si dám buď šunku nebo eidam, cottage, Lučinu, tvarůžky atd.
@martina468 no vidíš, super 😉
@crawler jeste prosim.dotaz,je problem mit jakoby snidani a svacinu dohromady?
@martina468 Marti,to bych nedělala - to bys přijala naráz velké množství jídla a pak bys měla delší časové okno? určitě nee...
a můj dnešní- dnes jsem zapisovala i pití - odpoledne jsem nebyla doma - kdybych byla, tak mám minimálně o sklenici vody víc (spíš o 2) .
@crawler dobre☺dam.na tve rady...Kazdopadne mi to jeste chvilku potrva,nez mi to poradne pujde...Mam dny kdy bych se na to nejradsi vybodla
@martina468 tak to nehroť a zaváděj radši jen menší změny...krůček po krůčku 😉 nemá cenu se do něčeho nutit,protože to pak dřív nebo později stejně člověk poruší,takže asi spíš hodně pozvolna,aby jsi z toho nebyla otrávená 😉
@martina468 vločky jsou fakt málo. Hlavně tak chybí tuk a bílkoviny. Obojí je potřeba 🙂
Ono je dobré poslouchat tělo, přihlásí se, když má málo....
A to spojení svačina a snídaně. Já bych to až tak tragicky neviděla, že to nemůžeš spojit. Za mne můžeš. Ne každý je programovaný na to, jíst 5x denně. Někdo potřebuje víc, někdo méně. A když si dáš pak oběd maličko "dřív" tak proč ne 🙂
@martina468 Já třeba dopoledne většinou nesvačím. Snídám celkem pozdě (po 9h) a obědvám brzo (mezi 12-13h). Takže spíš mám odpoledne dvě svačiny a večeři kolem 19h, a někdy mám ještě druhou večeři, záleží kdy jdu spát... Záleží určitě na tom jaký máš denní program, ale je lepší mít dvě menší jídla než jedno velké.
Tak mám za sebou prasečí víkend (opět) 😀 A co vy? Já se v sobotu vážila a už mám celkem od své maximální váhy zhubnuto 11,1kg, tak mám radost.
Tento týden budeme doma jen s mužem- děti jsou na prázdninách u prarodičů, tak budu mít víc času na běhání a zpracování cuket 😀
@crawler ty máš ráda cukety? Já je nějak nemusím 😅
A kolik ti chybí ještě zhubnout do cíle?
Já dneska snědla snad půl plechu štrůdlu, takže též nic moc 😅 😀
@crawler ja dobry,jen dnes teda trubicky z lidlu a ted jsme s muzem jeli na veceri,mame 6 let od svatby,tak jsem si dala veprovou panenku... A to je prasarna na entou :D
@blondynka400 cukynu miluju! v domácí omáčce "uncle bens" a pak ji cpu do těst na zvláčnění- já peču jen málo,ale třeba muffiny nebo podobné a pak cuketové placky 😵 ...
Cíl mám -15kg, což znamená, abych vážila jako před dětmi- cca 58-60kg na 160cm (při této váze jsem se cítila skvěle,ale nevadilo by mi i míň...mě dost roste svalovina, tak nevím, ...nikdy jsem neměla méně než 57kg...
@matysikovad vepřová panenka není prasárna. To je libové dobré maso. Otázka je, v jaké úpravě a s čím 😝 😀
@crawler já je právě moc nemusím. Dneska k obědu jsem měla nějaké masovo-cuketové placičky na tymiánu. No snědla jsem to jenom proto, že my to bylo blbé (nebylo to doma). Pak ještě mátinka dělá cuketovou bábovku, ta mi až tak nevadí a cuketovou pizzu. Ale ostatní z ní fakt nemůžu 😅 Tchýně mi jí právě taky pořád nutí 😀
Ono nejde ani tak o váhu, ale o to, aby jsi se cítila dobře a mohla si koupit oblečení v běžných obchodech, tzn. do velikosti 40 🙂
Holky- náhodou jsem narazila na tento odkaz - to je hrůůůza - jak tomu někdo může naletět??? To je mimo moje chápání 😠 😕 😅 ale nic proti goji -mám je ráda 🙂
http://marie.zelenehubnuti.cz/?referal=affcz-fb...
@blondynka400 https://www.toprecepty.cz/recept/34032-cuketa-s... tohle mi šíleně chutnalo
@crawler člověče, goji jsem měla dnes k snídani 😀 Ale tohle je podle mě fakt nesmysl.
@blondynka400 do manžela to taky nedostanu - ale hodně mu teď chutnal cuketový nákyp. Ten snědl v pohodě. Ale tu plněnou by mi taky nesnědl a lilek už vůbec ne 😀
CUKETOVÝ NÁKYP
400g nahrubo nastrouhané cukety
1 hrnek pohlr. mouky
½ hrnku oleje
1 kypřící prášek
4 vajíčka
sůl,pepř, majoránka
1 – 2 lžičky hořčice (může být i nemusí)
Z bílků ušlehat sníh. Vše ostatní smíchat. Dochutit dle vlastní chuti. Je možné přidat šunku, špekáček, cibuli, česnek atd.
@zuhur asi se zeptám blbě, ale jak to chutná? To pak dáš péct do trouby?
U nás manžel lilek zbožňuje, ale cuketu taky nemusí....
@blondynka400 ano, upečeš to v troubě - hmmm jak to chutná, to se blbě popisuje. Je to velice jemné (tedy podle toho co tam přidáš - já jsem tam dala minule šunku). Ta cuketa tam není tak šíleně cítit. Ta konzistence mi přijde taková "houbová - mechová" - já fakt neumím popisovat 😀 😀 😀 Můžeš si k tomu dát kousek pečiva nebo třeba jen zeleninový salát.
A krom manžela, který cukety nemusí to snědly i obě děti a do těch dostat zeleninu je nadlidský výkon (tedy krom okurků, papriky a melounu).
Dnes byste se asi zhrozily z meho jidelnicku.... parky s horcici, solene kesu orisky, cokolada... 😀
Ale zase rano ovesna kase, svacina knackebrot, vajicko, paprika, meloun, vecer jsem mela zase chleba s vajickem a papriku... aspon neco 😅
Já včera taky nic moc. Byli jsme v zoo a úroveň restaurace u Gočára je fakt katastrofa☹. Dala jsem si cibulovin polévku a opravdu otřesný☹. Ráno tedy kaše, k svacině cuketová placka a podmáslí, pak ta hnusná Polívka, svačinu jablka a večeře smaženice a Rajcata. Pak jsem ještě měla hlad, tak velký carro s mlékem🙂. Bylo toho jídla včera málo.
Ahoj holky. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo měl prasečí víkend 🙂. Já to raději nebudu ani popisovat,
U nás se teď už 2 měsíce nejí téměř nic jiného než cukety. Máme mega úrodu. Rozdávám, kde můžu, ale stejně jich mám vždy tak 6 v zásobě 🙂. Dělám z nich nákypy, slaný koláč, bábovku, hranolky, lečo, guláš, zelí, cpu ji do rizota, číny, děláme ji na grilu nebo jen tak s kořením v troubě nebo na pánvi, klasicky smaženou v trojobale (což já teda nejím). Už nám to pomalu leze krkem, ale cukety stále plodí a plodí a je mi to líto vyhazovat. Naštěstí rodina se k tomu staví statečně a stále ji jí 🙂.
Jinak dle převážení mám dole 21 kg tuku a získala jsem 3 kg svalů. Cítím se moc dobře a ohlasy z okolí jsou moc příjemné 🙂.
@blondynka400 tak jim maso samotne nebo se zeleninou,ale kazde veprove je prasarna 😀
@matysikovad já bych panenku taky vůbec nezatracovala, ale určitě záleží, jak byla udělaná a co bylo k ní, ale sama o sobě? je libovoučká...
@pav_la bomba úspěchy! nechceš sdílet nejoblíbenější cuketový recept?že bych se inspirovala? Jo a co zamrazit?Nemáš vyzkoušeno? taky bych je nechtěla vyhodit a v mrazáku mám volno, ale nevím, zda to pak nebude žblemta 😝?
@crawler veprove je fakt koc tucne,at je sebelibovejsi. Mela jsem ji jako stejk na grilu, ale i tak mam o pil kila vic,jak vcera 😀 skoda ze hovezi bifticek je tak drahy 😀
@matysikovad tak v tomto případě je to zdravá večeře a prasárna možná jenom proto, že je to z prasete 😀 Jinak je to fakt zdravé a dietní. Na vepřovém není nic špatného, když to tedy není zrovna bůček a pak záleží na úpravě 🙂
A vůbec není pravdam že vepřové je moc tučné .-) To je hodně velká pověra....
Mm se líbí, jak se třeba v dnešní době velebí losos chovaný v sádkách a na druhé straně zatracuje vepřové. Ale že uměle chovaný losos změnil složení tuku a je to v podstatě to samé, jako vepřové už nikomu nevadí 😝 😀
@pav_la tak to je slušný poměr shození tuku a nabrání svalstva 🙂
@zuhur mohla bych to udělat manželovi, když je teď v hubnoucím režimu 😀 Jen bych tam tedy dala jinou mouku, prášek do pečiva vyměnila za vinný kámen a dala méně tuku. A něčím mu to dochutila 😅 😀 Tak díky za inspiraci 🙂

@martina468
@crawler já když mám večer hlad, tak se cpu zeleninou, udělám si zelen.salát a ten užírám, jinak bych sežrala aj koňa 😀 😀
@crawler ono to nevypadá, ale 2 l je docela hodně na množství, já si ráno udělám do 1,5 l džbánu vodu s citronem a vím, že minimálně tohle musím vypít + polévka atd. a mám co dělat