icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

matysikovad
8. srp 2016

@pav_la taky bych byla pro nejaky receptik z cukety,mam plnou bednu uz ve spajzu 😀

zuhur
8. srp 2016

@blondynka400 prášek používám s vinným kamenem. Mouku - jak která je doma. Ale to množství oleje tam nechávám. Ono je to množství na pekáč, takže si myslím, žádná tragédie.

matysikovad
8. srp 2016

@blondynka400 lososa nejim, je drahy,tucny a enzdravy,stejne jak chudak ... A safras ted mi vypadla ta ryba bez kosti..no jo tehotenska demence 😀

zuhur
8. srp 2016

@matysikovad pangas???

radka8888
8. srp 2016

@matysikovad tak s tim nemuzu absolutne souhlasit. Tucny je, ale je zdrojem tech zdravych tuku a patri ke zdravemu stravovani.

matysikovad
8. srp 2016

@zuhur joo pangas chudak,toho taky znicili

matysikovad
8. srp 2016

@radka8888 myslim, ze ho ted chovaji masivne,buh vi,co v nem ted vsechno je. Jinak zdravy on je,to jsem spatne napsala

radka8888
8. srp 2016

@matysikovad tak to je se vším. Člověk musí koukat na původ a prostě to zaplatit nebo nebrat. Ty velkochovy jsou zlo. Třeba jsem cetla, že tuňák se nedá chovat, ale že jsou všichni z volného moře (říká se to tak?). Což se mi zase protivi, že ho vyhubime...tak nevím 🙂)

blondynka400
8. srp 2016

@zuhur mně půlka hrnku přijde nějak hodně no 😅 Dám pak vědět, jak jsem dopadla 😀
@matysikovad losos ani z velkochovů není nezdravý 😀 Jen to není takové terno, jako divoký losos... Ale v čr je běžně k dostání i divoký, stačí jenom chtít a připlatit si 🙂
Ano jak píše radka8888 na všem se něco najde, to by pak člověk nemohl jíst nic.
@radka8888 jojo, tuňák se hodně blbě chová. Ale i tam není tuňák jako tuňák a obsahy plechovek podle toho dost často vypadají...

pav_la
8. srp 2016

@crawler Večer to dám dohromady a něco sem hodím. S uchováním zkušenosti nemám a také by mě to zajímalo. To zamrazení nevím, jak by pak vypadala rozmrazená, přeji jen obsahuje dost vody, tak se právě bojím, že by z toho byla nepoživatelná kaše. Jedině třeba nastrouhanou nebo plátky do nějakého nálevu a zavařit... Ale fakt nevím. Je fakt, že po celý zbytek roku ji kupuji a teď už ji jíme jen z povinnosti 🙂.

crawler
autor
8. srp 2016

a já četla skeptické názory jillian michaels ohledně všech mořských potvor - že jsou plné rtuti...obecně - ano vše je plné hormonů a ideálně mít maso domácí nebo divoké, bohužel ne každý si to může dovolit nebo to ani nemá tak dostupné....Můj tatínek je myslivec, takže mám divočinu sem tam zdarma,kuřecí si kupuji a snažím se jen 1*za 14dní,protože ani nechci vidět, co za hormony obsahují - jsou vykrmení za nějakých 20 dní, což je samo o sobě šílené😲

zuhur
8. srp 2016

Manžel si dnes vyjel na 4 hodinový výlet - výsledek - po obědě je - 12 000Kj. Já už fakt nevím čím ho živit 😀 😀 😀 😀

victress
8. srp 2016

losos, pangasius a další ryby by byly zdravé, ale za předpokladu, že je člověk neotráví průmyslovým svinstvem od ATB počínaje přes masokostní moučku hormonama konče 😝 😝 😝

crawler
autor
8. srp 2016

@zuhur to je masakr - kéž by bylo řešení ho nacpat tatrankama,což? to by bylo jednoduché 😀

zuhur
8. srp 2016

@crawler ty snědl 2 cestou 😀

dokument
8. srp 2016

Tak jsem stoupla na vahu a zjistila jsem, ze jsem nepribrala, jak jsem si myslela, ale jeste mam o kilo min. Rozhodne jsem nejedla vzorne.... asi uz to telo trosku je nastartovany a proste hubne. I kdyz...nevim, jestli nejsem spis dehydrovana, moc jsem nepila, byla mi v te chate, kde jsme bydleli zima a nemela jsem zizen. Dnes uz se snazim zase jako driv. Jeste kilo a budu mit vahu po porodu (to jsem oblekla svoje veci pred tehotenstvim). Ale chci se vic hybat. Na dovolene jsme byli na fyzicky narocnem vylete jednou, jinak same pochuzky nenarocne. Takze pohybem to taky asi nebude. Ale uz musim. Nekolik lidi mi reklo, ze uz nemam svuj kulaty zadek (jako pekne kulaty). Je mozne, ze mi ubyla svalova hmota prave tam a ted mam plochy zadek??? To jsou starosti, co?... 😅 O svuj sexy kulaty zadek nechci prijit! 😀

dokument
8. srp 2016

@crawler mne by ani tak nevadilo, jak se kurata chovaji, ale celkove mi to leze krkem. Je to takova hmota bez chuti... teda prsa hlavne. Stehna mam radsi. Ja bych rada treba mela kralici maso nebo i vic ryb, ale je to strasne drahe ☹ A navic manzel to moc neji, ryby jo, ale to zase pro nej by melo byt tak trikrat tolik... Ono to veprove je totiz i levne proti jinym masum, krome teda panenky treba. A lidi to kupuji. Kdo by chtel jist porad jen kure, ze... Hovezi taky neni uplne levne. Porad se snazim najit alternativu, maso mam rada, ale nemusim ho mit porad. Bohuzel uz mi lezou i fazole a cocka usima, tak fakt nevim.

pav_la
8. srp 2016

@crawler Tak můj nejčastější oběd je nyní tento:
1) 150g cukety, 90g comembert 43% (případně eidam 30%), 30g strouhanky, 40ml pol. mléka, 1 ks vejce, sůl, pepř, česnek - nákyp + jako příloha brambory
2) na kapce řepkového oleje osmažit cibuli a česnek, přidat 130g pokrájeného lososa, 60g cukety, pak 40g grilované sterilované papriky, 20ml smetany 12% (nemusí být), sůl, pepř - promíchat se 70g (syrových) těstovin tagliatelle

pro návštěvy a zbytek rodiny něco nezdravého:
http://recepty.vareni.cz/cuketova-babovka/
chutná u nás také:
http://www.recepty.cz/recept/cuketovy-kolac-na-... (tam dávám šunku a méně oleje)
http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/cuke...

Nákypů je na netu spousta, dělám, na co zrovna narazím.

pav_la
8. srp 2016

Manžel teď právě přinesl 2 máslové dýně. Máte nějaké typy, co s nimi, kromě polévky? Mám tady recept na dýňové rissoto, tak vyzkouším, ale nic jiného nevím.

pav_la
8. srp 2016

A ještě k tomu masu. My teda kupujeme jenom ryby - lososa a pstruha (toho nejraději, když jsme na chatě u Třeboně přímo ze sádek). Kuřata, králíky a kachny máme domácí od tchána. Manžel je myslivec, takže máme zásoby zvěřiny. A manželova rodina má menší jatka a výrobnu uzenin apod., takže hovězí, vepřové, telecí a občas krůtí manžel domů nosí po pečlivém výběru a prozkoumání původu 🙂. A vepřové se u nás celkově moc nejí, když už, tak hlavně ta panenka.
Jinak ke kupovanému kuřecí nemám vůbec důvěru. Chodila jsem na brigádu do podniku, kde se kuřecí maso zpracovává a kuřata poráží a od té doby jsem dost ostražitá 🙂.

crawler
autor
8. srp 2016

@pav_la za recepty moc díky!!! A máš se tedy s tím masem skvěle 😉

Já právě dělám placky cukeťáky a už mám upečený perník z cukety a celozrnné mouky-taky mňamka,ale mám ho zbytečně sladký...

lenkas1982
8. srp 2016

@matysikovad Cukety:
http://www.hodnedomaci.cz/recepty/cuketove-tort...
(dávám pohankovou mouku, taky dobry)
http://www.kublanka.cz/index/pennoni
(k cukete přidávám lucinu a nedávám chilli papričky)

http://cucinare-con-amore.blogspot.cz/2016/04/b...

blondynka400
8. srp 2016

@pav_la já mám ráda dýňové hranolky. Třeba s česnekovým dipem jsou výborné.
@crawler musím se ohradit proti kuřecímu a hormonům. To je jedna z dalších pověr. Ty z českých chovů určitě ne. Tady si to nikdo nedovolí, jsme na to až moc přísná zem. Maso ale pochází z geneticky upravených plemen, takže se rychle nasvalí. S pomocí proteinových krmiv a minimem pohybu kuře pěkně rychle "kyne" a zkrátí se tím tedy doba, za kterou má kuře běžnou porážkovou hmotnost. Celkově na tom tedy není nic špatného, když tedy pominu, že chuť masa je poté taková nijaká + hodně kuřat umírá, protože slabé nožičky nezvládnou tíhu těla a zlomí se a pak kuře pomalu umírá....

blondynka400
8. srp 2016

@dokument tak je otázka, co jsi na zadku předtím měla, jestli svaly nebo tuk 😀 Ale když ubývají svaly, tak můžou všude, a když nesportuješ, tak zvlášť. Každopádně zrovna zadek se dá sportem hodně dobře nahnat, když tam nějaký svalový základ je 🙂

radka8888
8. srp 2016

@blondynka400 chapu, co jste prispevkem chtela rict, ale teda muj apetit na kure to moc nezvysilo 🙂)))))

crawler
autor
8. srp 2016

@blondynka400 no jo,ale to pak člověk fakt neví čemu věřit -o spojitosti hormonů a atb v kuřecím mase jsem četla mockrát - třeba i jeho vlivu, že malým dětem rostou prsíčka atd atd...tak pak nevím,jak si ty informace filtrovat ach jo ☹

blondynka400
8. srp 2016

@crawler hormony jsou všude kolem nás, i v obyčejné vodě, co teče z kouhoutku. Bezpečná hormonální antikoncepce a další tomu podobné 😝 A z toho holčičkám fakt růst můžou.
Člověk je moc ovlivněný těma nesmyslama, co se na netu píšou.... O růstu prsou holčiček jsem se kdysi bavila s mojí dětskou doktorkou, která na část úvazku pracuje i v Motole (starší to též měla a to kuřecí v podstatě neměla). Prý se u žádné dítě, které bylo na testech na endokrinologii, nepotvrdilo, že by růst prsíček byl spojen s kuřecím masem a rádoby hormony. To samé ve všech rozborech českého kuřecího nikdy žádné hormony prokázané nebyly. Což se ale nedá říct o pitné vodě, která nám teče z kohoutků.... 😒

crawler
autor
8. srp 2016

@blondynka400 o vodě vím, ale filtry jsou na prd - každý filtr odfiltruje jen něco - takže v zásadě proti tomu se nedá moc bojovat 😝 HA jsem nikdy nebrala a brát nebudu - aspoň tímto se šetřím...vím, že je to všude kolem, ale co tak nějak je v mých možnostech, tomu se snažím v rámci možností vyhnout....pěkně o tom píše právě michaels - dodržovat to všechno prostě v tomto světě nejde,ale každý krůček dobrý...

blondynka400
8. srp 2016

@crawler já HA brala a dlouhou dobu..... Bylo to pro mne tak nejjednodušší.... 😅
Právě, že nedá. Ale souhlas v tom, že i malé krůčky jsou dobré a dodržovat vyloženě konzumní a průmyslový způsob života není dobré.

terezapetrova
9. srp 2016

@matysikovad cuketova polévka, cuketa na plátky se sýrem ci s česnekem v troubě ci na grilu, Slany cuketovy koláč, cuketa do masových směsi, rizota, vse mňam 🙂

Strana