icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

linetka
12. srp 2016

tak třeba včera jsem měla tuhle skladbu

crawler
autor
12. srp 2016

@3blumicky ahoj! moc Tě vítám ! také jsem byla hladovkář a dietář atd. Jako základ - pusť si na youtube dostupné díly jste to,co jíte - tam pochytíš aspoň něco - je to o zdravém selském rozumu a pohybu. Určitě to půjde! 😉 a pokud chceš - písni nám,jak jíš - můžeme se o tom pobavit🙂

crawler
autor
12. srp 2016

@linetka Mě se to líbí - jen je na hubnutí příliš pečiva- ten chlebánek má hodně gramů a máte tam 2 ks (pokud je to správně)- kdyby byl jen jeden je to lepší a něco naopak přidat k odpo svačině-třeba podmáslí, bílý jogurt apod. A navýšila bych snídani - emco kaše není nic moc - přidala bych k ní kus ovoce a namíchala do ní např. tvaroh odtučněný - tím si do snídaně doplníte bílkoviny,navýšíte celkově příjem a kaše nebude sladká jako cecek 😀

ababunk
12. srp 2016

@linetka Zdravím.....já Vám do toho nechci kecat, ale máte příliš velké večeře. Zkusila bych to prohodit se snídaní, ale i tak je to hodně.
25% denního příjmu je snídaně, 30 % pak oběd a 20% večeře, zbytek svačinky. Ale samozřejmě každému vyhovuje něco jiného. Já se snažím od oběda k večři jíst spíše méně.
Mějte se hezky:o)

dokument
12. srp 2016

muj vcerejsek:

snidane - ovesna kase - vlocky 50 g, mleko 3,5 % 100 ml, voda, jabko
svacina - 3 ks knackebrot, z toho 2 ks s pohankovou pomazankou 50 g (pohanka lamanka, trochu plnotucne horcice, sterilovna okurka, sul pepr, majoranka, cibule, cesnek - na oleji zesklovatene), a 1 ks s bryndzou Tami 10 g, porek 15 g, pak bily jogurt 150 g a caj s citronem a cukrem (250 ml). Mela jsem totiz uz velky hlad, ale obed nebyl hotovy, svacila jsem v dobe obeda viz nize
obed - kure na majorance s ryzi (asi 130 ryze a 110 masa), hrozny, asi 100 g
svacinu odpo - nebyla, protoze celkove jsem vse posunula kvuli tomu, ze jsme pozde vstali, obed jsem mela v dobe brzke vecere...
vecere - zitna bulka (pulka) 100 g, bryndza, jablecny kompot 150 g (cukr skoro nedavam, uplne minimum, jen privedu k varu, chvili necham a vypnu, cukru asi na celou davku, tj. tak 4x 150-200 g jablek uz varenych, lzicku kavovou.

Docela mi to vyslo, ale mela jsem mene tuku, nezapsala jsem tu horcici, protze to nevim jak zapsat, tak male mnozstvi. A taky jsem nezapsala ten olej, na kterem jsem osmahla cibuli a cesnek, to jsem zapomnela, takze to mi ty tuky taky asi budou sedet, kdybych to tam zapsala. Jinak ok, zelenina slabe, ale vlaknina mi nechybela.

crawler
autor
12. srp 2016

@dokument pěkný! a jaká byla chuťově ta pohan.pomazánka?

dokument
12. srp 2016

@crawler vypadala strasne, ze by to clovek nepozrel, ale msylim, ze je dobra 😀 mne chutnala 🙂 jenom asi priste si udelam radeji nejake pohnkove nebo spaldove rizoto, protoze mi velmi naskocily sacharidy, pohanka a jeste k tomu pecivo nebo ten knacebrot. Jeste jsem do te pomazanky dala kvasnice (na celou davku, mensi kastrulek).

crawler
autor
12. srp 2016

já včera -nevážila jsem, tak jen píši složení:

sn: hruška, kukuřičná kaše neochucená, pomeranč.džus ředěný s vodou 1:1 ,semínka
sv: odtuč.tvaroh s jogurtem ovocným(1:1) a dobrou vlákninou
o: kuřecí kousky - směs rýže a kuskusu, zeleniny cca 200g (směs hrášek, mrkev,okurka)
sv: proteinový koktejl s mlékem
** běh 6,4km **
ve: kuřecí prso zakáplé sójovkou orestované na crispu, chléb konzumní 58g (pečivo jediné jsem si zvážila, protože po něm fakt kynu, tak to si chci v rámci možností hlídat), vrchovatá kávová lžička hořčice a opět cca100g zeleniny v podobě salátové okurky

crawler
autor
12. srp 2016

@dokument ono ta zdravá strava docela často vypadá příšerně 😀 mě často ty směsky,co si vařím přijdou na talíři jako šlichta...ale dobrá 😀

mcellinka
12. srp 2016

Ahojky tak čtu a čtu. Vy jste teda ukecaný 😀 ani nestíhám číst. Omlouvám se za neúčast, ale teď jsem jen koukala na vaše úspěchy a četla jídelníčky. bohužel jsem na tom nebyla moc dobře psychicky ani zdravotně a dostalo mě to. To víte skončil mi rodičák a já najednou lítám po pohovorech, sháním hlídání a hlavně práci která je jen na ranní směnu. Ještě do toho má můj mladší syn podezření na autismus a my lítáme po doktorech Teď to vypadá nadějně a muž byl tak hodný že řekl že budeme jíst všichni zdravě. Takže jsme nakoupili včera vše potřebné a jedeme spolu. Dnes je náš první, společný, zdravý den 😀 . Mám 73,5 kg. Teď jedu na 100% a věřím že to dám. Poprvé věřím že se dostanu tam kam chci. Doufám že nevadí že jsem se takto rozepsala a snad mě někdo pochopí. jinak teda teď jsem docvičila fullbody 70 minut i s protáhnutím. Tak už zase budu přispívat 🙂

crawler
autor
12. srp 2016

@mcellinka Jsi skvělá! A tvůj muž též - jako správný chlap stojí při tobě! Takže hurá do toho,půl je hotovo a přeji brzké výsledky, které tě nakopnou a budou dál motivovat 😉

mcellinka
12. srp 2016

@crawler mockrát děkuji 🙂

dokument
12. srp 2016

holky, mozna jste cetly... radeji sem nasdilim, kdyby si nekdo v ramci zdrave vyzivy chtel koupit ...😅 http://www.vitalia.cz/clanky/varovani-divoky-lo...

martina468
12. srp 2016

@dokument no to je sila 😱

mcellinka
12. srp 2016

@dokument dnes jsem to taky četla :D opravdu hnus

ababunk
12. srp 2016

@mcellinka Držím Ti palce 🙂

blondynka400
12. srp 2016

@palosek já jsme přibrala vždycky hodně. V prvním 17 (a to jsem na knoci 12 tt měla mínus 5kg) a v druhém jsem se u 20 přestala vážit. A nikdy to nebyla voda, v porodnici jsem nechala vždy tak max 4 kg. Je ale fakt, že to na mne nikdy nebylo vidět, nikdo mi nevěřil, že jsem přibrala tolik. A to jsem nikdy v těhu vyloženě nežrala a cvičila jsem až do konce. Asi tělo ví, proč to tak bylo. Říká se, že štíhlé vysoké holky přibírají nejvíc, tak asi jsem ten případ 😝 😀
Ale souhlas, že tělo si pohybovou aktivitu pamatuje. Já jak jsem cvičit nepřestala ani v těhu to pro mne byla velká výhoda.
@crawler tlusté paže jsou blbý, to kazí celkový efekt 😖 Ale já na tom nejsem o tolik lépe, mně zase trápí "madla lásky". Jako není to trága, ale jsou tam. A nějak si jsem číl dál tím jistá, že liposukce to jistí. Protože stravou a pohybem to dolů nejde (já tedy ani hubnout nechci) a nějak mne to štve čím dál tím víc.... 🤐

mcellinka
13. srp 2016

@ababunk děkuji jsi hodná 🙂

mcellinka
13. srp 2016

Dobré ráno holky. Máte nějaký nápad, jak si udělat ovesnou kaši? Já to prostě neumím. Né že bych byla neschopná, ale prostě když to udělám tak mi to nechutná. Děkuji za tipy 🙂

zuhur
13. srp 2016

@mcellinka 45g vloček 300ml vody. K tomu už pak dávám podle chuti: ovoce, ořechy, semínka. Někdy osladím lžičkou medu, jindy použiju javorový sirup. Manželovi neskutečně chutná s mákem a švestkami. Zkusím mrknout co mám v albu a vložím sem nějaké fotky.

mcellinka
13. srp 2016

@zuhur dobře děkuji. No já to měla jen : 50 vloček, voda. Na tom banán a chuť teda nic moc. Teď přemýšlím nad těmi švestkami a to mi přijde dobrý. Já teda bez máku. Moc mi nechutná, Ale švestky by mohli být skvělý do toho

zuhur
13. srp 2016

@mcellinka banán bych do té kaše třeba částečně rozmačkala - aby se ta chuť dostala všude. Jinak moje děti milovaly, když jsem jim do kaše (vločky + voda) dala vařit pár mražených jahod a pak to na závěr projela tyčovým mixérem a lehce posypala kakaem 😅

zuhur
13. srp 2016

@mcellinka co zkusit mugcake - ten znáš?

zuhur
13. srp 2016

Tak tady máš pár fotek. Ještě si k snídani dávám jahelnou kaši - tu nemám na žádné fotce. To hnědé okolo kaší je javorový sirup - bohužel mi to nedošlo a vyfotila jsem si talíř až po té co jsem ho tam dala, takže stekl. Pak si ho do kaše zamíchám, ale to by zase nevypadalo na fotce pěkně 😅

mcellinka
13. srp 2016

@zuhur jo jo znám. Jen já když to viděla už dřív na fotkách, tak jsem si nebyla jistá jestli je to dobrý 😀 . S tou kaší budu muset experimentovat prostě 😀 vyzkouším co jsi mi psala a uvidím zda to bude lepší. Děkuji 🙂 i za fotky máš to moc krásný. Vypadá to chutně

zuhur
13. srp 2016

@mcellinka taky jsem si poprvé nebyla jistá jestli to může být jedlé. Ale zrovna jsem měla doma "unavený" banán, tak jsem si řekla, že to prubnu a ono je to fakt dobré.

pav_la
13. srp 2016

@zuhur Teda ty fotky jsou krásné. Hned bych si dala 🙂. Já si teda ke snídani taky dělám hodně kaše a mugcake, ale tak krásně nazdobené je nemám. Já to vždy rovnou všechno míchám dohromady a rychle sním, než vstanou děti 🙂.

mcellinka
13. srp 2016

@zuhur dobře tak já to taky zítra prubnu a uvidím 🙂

zuhur
14. srp 2016

Tak jsem byla ráda, že po třech dnech "hřešení" jsem nepřibrala ani deko, ale mám pocit, že se mi to hubnutí nějak zaseklo. Navíc jsem poslední dny neskutečně unavená. Dnes jsem vstávala o půl osmé a stejně jsem odpoledne totálně odpadla a teď to vidím taky, že do hodiny usnu. Vůbec nevím co to se mnou poslední dny je 😖
Obávám se, že dnes zhřeším a sladké si dám.... (= můj táta si vzpomněl, že jsem jako dítě milovala šumavské jahůdky a k svátku mi dvoje dal....)

zuhur
15. srp 2016

https://www.novinky.cz/zena/zdravi/411455-co-ji... 😀 tak a máme to přesně rozepsané 😀 😉

Strana