icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

3blumicky
15. srp 2016

@dokument Můžu se zeptat, do čeho zapisuješ? Je to nějaká appka? Díky!

linetka
15. srp 2016

@crawler dnes jsem začala jízdou na kole do práce 🙂 zapsala jsem si to do jídelníčku a takhle mi to vyšlo na hubnutí super ne?

dokument
15. srp 2016

@3blumicky zapisuju, stejne jako holky tady, do kalorickych tabulek 🙂 kaloricketabulky.cz

dokument
15. srp 2016

@3blumicky uz jsem tu davala odkaz driv, snad to nevadi, jeste rada ctu nebo posloucham porad Hubnete zdrave s Katerinou Cajthamlovou. Takto postupne se ucim, porad je neco noveho a to me docela motivuje. Pokazde neco malinko zlepsit, nebo snazim se aspon... Tak to mimo ty dalsi odkazy, co tady holky daly, mam taky rada a nemam pocit, ze menim hned vsechno naraz. To bych pak asi ani nedokazala psychicky, byl by to na me napor - ted hned vse prekopat. Ale takto postupne, pokazde si pustim nejaky dil a treba i opakovane a po malych kruccich 🙂 http://www.rozhlas.cz/strednicechy/hubnetezdrav...

crawler
autor
15. srp 2016

Ahoj holky, tak mám za sebou zase žravý víkend 😝 bléé, ach jo, potřebuju se vrátit do starých kolejí - cítím se nafouknutě a těžce...
dneska jídelák-co dům dal, takže si z něj příklad neberte 😀
sn: domácí buchta se švestkama
sv:banán + 10g arašídů
o: cottage light, sušené maso ca 20g, kaiserka, talíř zeleniny (hádám 250-300g)
sv.: řecký jogurt čokoláda
sv2: protein

**běh 6,7km**
ve: kaiserka, rajčata, 1pl šunky a 1 vejce

mám ještě hlad,ale smolík - te%d už se cpát nebudu...mám hlad,protože jsem neměla pořádný oběd-to je jasné... ☹ kde brát ten čas na vaření? ☹

crawler
autor
15. srp 2016

@dokument přesně to je -tedy dle mého názoru-ten nejlepší možný přístup 🙂

a pro mě motivace - zrovna čerstvá - dnes jsem se viděla na fotce z víkendu, kde stojím, mám povolený břicho a...no hrůza,když vidím ten vyvalenej lavor- sice jsem zhubla už 11kg,ale nesmím usnout na vavřínech, protože je ještě zatraceně dlouhá cesta přede mnou!

crawler
autor
15. srp 2016

@linetka nešlo by tito vložit větší? já to bohužel takto nepřečtu - nicméně dle zaoranžovělých živin vpravo je to špatné - nedosáhla jsi ani poloviny množství makroživin dnes.Nic si z toho nedělej- mám radost z toho pohybu - to je super, ale jídla musíš přidat, takto tělo moc strádá😉 Zkus vložit znovu větší formát ať jukneme na složení jídel 😉

zuhur
15. srp 2016

Holky, volám velké help - blíží se mi MS a ze mě se stává žravá kobylka - přijďte mi někdo zalepit pusu. Dneska mám večeři větší než oběd a i tak mě pořád hodní chutě.

crawler
autor
15. srp 2016

@zuhur ach to znám - na mě platí jediné- jít spát - jinak sežeru všechno na co přijdu :-O

zuhur
15. srp 2016

@crawler já bych šla, ale nemůžu. Musím navařit na zítra, nachystat jídlo komplet manželovi (někdo mu to napočítat musí) a mám zakázku na šití. Ale spala bych okamžitě.

broskvicka6791
15. srp 2016

Dneska to mám stejně-malý oběd (lečo)-sice plná mísa, ale má to málo, pak pozdě svačina a teď jsem snědla 3/4 čokoládové tyčinky co se válela v lednici☹. Fakt ty zbytky začnu vyhazovat, pak mě to akorát láká. Ani jsem dnes nestačila cvičit, odpoledne jsem musela jít na poštu, pak vysávání, vytírání, žehlení, drobná práce na zahradě a najednou bylo 9 večer. Takže uložit děti, chvilku ruční práce a už jsem s tím sekla. Ráno vstávám v 5, abych uvařila oběd:-/. Nějak to odpoledne nestíhám🙂. No aspoň jsem dnes nachodila skoro 10 km.🙂

zuhur
15. srp 2016

@broskvicka6791 bože, teď mi došlo, že jsem dostala kaštany - budu dělat, že nevím kde jsou a maximálně napadnu tu 81% čokoládu co mi donesl manžel.
Cvičit jsem cvičila, ale jsem prostě poslední dobou šíleně unavená a nevím co s tím.

blondynka400
15. srp 2016

@zuhur jen si něco dej. Ono se to nezblázní a tělo ví, co dělá...
@linetka tvůj jídelníček je plna špatný a na hubnutí to není určitě super, spíše naopak

crawler
autor
16. srp 2016

@broskvicka6791 toho pohybu jsi měla až až myslím 😉...no jo...lečo je fakt hladový :-/

@zuhur wou, ty jsi šicí duše? já taky šiju - už 5let 😵 a hodně náruživě😀

broskvicka6791
16. srp 2016

@crawler
@zuhur holky taky šiju, ale oblečení jsem líná, to mě moc neba, tak šiju tohle🙂

crawler
autor
16. srp 2016

@broskvicka6791 Jéé, ty jsou nádherný 😵! já zas jedu funkční oblečení z merino vlny a jiné -kojenci, děti i dospělé - tak jen na ukázku

broskvicka6791
16. srp 2016

@crawler tyyy jo, krásnééé. To modrý triko je moc pěkný, slintám🙂. No a to pánský, to takyyy. A toho chlapa dostanu k tomu triku, když si objednám??😉

broskvicka6791
16. srp 2016

@crawler prosím Tě, pošli mi odkaz, kde se dá kouknout co šiješ. Chci pro děti nějaké spodky pod gatě na zimu do školky a do školy. Děkujuu

crawler
autor
16. srp 2016

@broskvicka6791 děkuji 😵 😀 ten krasavec je můj synovec a je sice nezadaný žel pracuje v kuwajtu 😀 je to fitness trenér - což vysvětluje tu postavičku 😵

jsem na fleru pod nickem crawler a mám eshop - crawler-shop tečka cézet
eshop se akorát předělává - tento je amatérský a špatně funguje,občas se seká atd. ☹
Merino je pod softshellky TOP materiál- je to čistě přírodní záležitost a skvěle termoreguluje...
ale nechci to tady spamovat svou prací, ale je úžasný, že šití celkově je na takovém vzestupu 😵😵😵

anazuzzuzana
16. srp 2016

@crawler ha ha... tak to je vtipný... zrovna o víkendu jsem na eshop narazila, když jsem sháněla pro malýho merino podvlíkačky... nakonec jsem tedy koupila jinde, kde mají likvidační ceny, ale už jsem si pár oblečků, které přinese ježíšek vyhlídla 😉

crawler
autor
16. srp 2016

@anazuzzuzana vidíte- svět je malý 🙂 Já bohužel tím, že jde o českou ruční výrobu, tak nejsem schopná cenou konkurovat těm, co šijí linkově nebo v číně atd. ale celkově mě těší, že více a více lidí to české řemeslo podporuje 😵 Budu se na Vás těšit -merino si určitě zamilujete 😵

broskvicka6791
16. srp 2016

@crawler hele až přijede na dovolenou, dej mi vědět. Sakra je to kuuus:-P. Na shopik kouknu na fleru, jen co bude kousek času.

crawler
autor
16. srp 2016

@broskvicka6791 to je - sestře se obzvláště vyvedl 😀

kaja2016
16. srp 2016

Holky jste moc sikovny, to je fakt uzasny, co delate. Me akorat my dneska prijdou latky, zalozila jsem si ucet na fleru a take jdu shodou okolnosti do toho jdu. Uz dlouhk o tom premyslim. Tak jsem zvedava, jak to pujde. Chci sit na miminka. Mam rada taky prirodni sperky, no uz se tesim🙂

jitulka23
16. srp 2016

Ahoj holky,můžu se k vám přidat?díky!! 🙂

anazuzzuzana
16. srp 2016

@crawler já jsem to vůbec nemyslela nijak špatně... vaše věci jsou krásné, originální a merino je super kvalita a to prostě něco stojí... jen, že jsem měla zrovna štěstí na eshop v likvidaci, který se potřeboval všeho zbavit a prodával pod cenou... ale pokud bych na ně nenarazila, tak už jsem měla v košíku jedny vaše hvězdičkové podvlíkačky 🙂

crawler
autor
16. srp 2016

@jitulka23 vítej moc! teď teda doufám, že není diskuze pochopena jako šicí 😀 to né- je jen o zdravém hubnutí a stravování 🙂 příspěvek výše je jen kratinká vsuvka 🙂

crawler
autor
16. srp 2016

@anazuzzuzana Jééé, já to taky nemyslela zle -jen to ne - já to naprosto chápu-taky jsem maminka a člověk musí zvažovat co koupí a co ne-takže naprosto v pohodě😉 Hlavně ať se vše dobře nosí 😵

crawler
autor
16. srp 2016

@anazuzzuzana ještě jednou se omlouvám,pokud můj příspěvek vyzněl nějak dotčeně- fakt jsem to tak nemyslela - to jsou úskalí internetové komunikace 🙂

broskvicka6791
16. srp 2016

Tak jsme byli o víkendu u našich a kilo nahoře:-/. Jsem celkem nemile překvapená, protože jsem se fakt necpala☹. Co myslíte, může to souviset i a teď se omlouvám s vyprazdňováním? Ještě dnes chodím na velkou potřebu...

Ještě add to šití. To je jasný, že česká cena práce je úplně někde jinde, ale moc lidí to zatím nechápe... Já třeba ty panenky taky prodávám pod cenou. Když si vezmu za kolik je prodávám a kolik času na jedné strávím. Ale zase mám to jako relax a všechny jdou kamarádkám.

Strana