Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@broskvicka6791 ještě jsem zapomněla svoji panenku:
@zuhur no tyyy brďo, to čumim. Tak quiet book bych nedala, na to nemám nervy a moc to teda obdivuji. Krásný moc a ty gatě super! Taky háčkuju, pletu jen na panenky(zatím). Na svetr si zatím netroufám🙂
Tak nevím - nahrála jsem ji na výšku a stejně je našišato. Nějak mě ten počítač zlobí.
@broskvicka6791 ...ehm včera jsem vlezla na váhu večer a zhrozila se +2kg nahoře - jasně, byla jsem najezená,napitá,nevyprázdněná...ale to udělá tak kilo?...takže taky se víkend projevil 😝 taky jsem se nepřejídala- vůbec ne -ale skladba byla nezdravá- tak jestli se to hned všechno uložilo? nechápu...:-/
@crawler děkuju 🙂
@broskvicka6791 QB je trošku o nervy, ale je fakt, že mě ta piplačka baví (to neznamená, že občas nenadávám jak špaček, co jsem si to zase vymyslela). Tenhle je pro syna a je fakt vymazlený. Ze začátku jsem si chtěla spočítat na kolik by vyšel, ale pak jsem to radši vzdala 😀 😀
@crawler jo asi to bude tou skladbou☹ taky jsem nejedla zdravě☹
@zuhur to Ti věřím, tu pila muk nikdo neocení, ale je to krásné🙂
A když pak vidím ty děti, jak jim září očika
Jee, holky, taky jsem sici 😀 Ale co se narodil syn, tak je to s sitim u me hodne spatne. Ted jsem se dozvedela, ze stejne nemam vkus, tak ani nemusim litovat, ze jsem za tu dobu, co je na svete, nic neusila 😀 😀
@zuhur mne prijde, ze ten klasicky stroj je univerzalnejsi, overlock jsem si nedavno koupila a porad s nim nejak neumim. Jeho moznosti jsou navic dost omezene. Nemuzes prosivat, lemovat... jen na sesiti nebo obnitkovani... ale ja to jeste nemuzu docenit, protoze s nim fakt neumim a porad to odkladam, radsi siju na normalnim.
holky k té váze... já mám naprosto běžně rozdíl mezi večerem a ránem po velký i přes kilo a půl 🙂 nebo když se trochu napiju, tak jsem druhý den nějaká oteklá a mám kilo nahoře 🙂 Jinak teda za 5 týdnů mírného kontrolování se (ale tak bohužel min. 2x týdně dost ujedu) mám dole cca 3,5kg... na cm je to cca 2cm v průměru... takže jsem docela spokojená, ale štve mě, že se nedokážu kontrolovat alespoň jeden týden celý... poslední týden navíc teda žeru zase čokoládu na kila, protože bych to měla dostat, tak se na to sama sobě vymlouvám, že to je přirozená chuť na sladké, která s příchodem MS zmizí... MS se nějak opožďuje a chuť / rozežranost se stupňuje, tak to snad všechno nenaberu zpátky než to dostanu 🙂
@zuhur ta quiet book je opravdu nádherná...
@zuhur no ja si vsimla na sobe, ze tak tyden pred ms mam vetsi chute, ale tak nejak celkove. Takze se snazim aspon, kdyz jsem doma a mam tu moznost zapisovat do tabulek, mit vetsi prijem, aby byl i tak vyrovnany. Ale taky se mi to nepodari vzdycky. Ted treba par dni nezapisuju, protoze nejak nebyl cas, ale snazim se aspon premyslet, jestli jim dost syru, tvarohu, masa, kvalitnich priloh. Kdyz si das trosku sladkeho, tak to taky myslim nemusi byt zadna tragedie, horsi, kdybys to jedla ve vetsim mnozstvi pravidelne cely rok.
@broskvicka6791 ja si myslim, ze to souviset muze. Ted to vykakas a zase budes o dve kila lehci 😀 😀
@anazuzzuzana vazim se zasadne rano....to mam pak vetsi radost, kdybych se vazila vecer, tak mam zkazenou naladu... 😅
Jeste teda muj vcerejsek (jestli si vzpomenu, zapomnela jsem zapisovat, tak ani nevim, jak to bylo (ne)vyvazene...)
snidane - ovesna kase, v tom mleko 4%, chia - lzicka, pul bananu (mela jsem i dnes a uz se mi to zacina zajidat, banam mi prijde velmi velmi sladky a je mi az z toho zle... dojidala jsem po synovi, ja uz tady platim za takovou dojizdecku... 😅 )
svacina - spaldovy chleba s troskou masla (5 g) a tunakem - asi 20-30 g
obed - pohankove rizoto s kurecim masem - to mi moc chutnalo, ale priste lip dochutim
svacina - bily jogurt Klasik Olma bily, jablko
vecere - cocka s vajickem na tvrdo
večer by mě na váhu nikdo nedostal, ale můžu se zkusit schválně mrknout co se mnou ten den udělá.
Já jsem teď lezla na váhu denně - chci vidět kolik mi naskočí váha při MS. A že byla dneska už vyšší skoro o půl kila a dostat to mám teoreticky zítra.
@dokument já jsem včera zhřešila tlačenkou, ale on si o ni ten čerstvě upečený chleba vysloveně říkal 😀
Tak jsem to zapsala, jeste jsem zapomnela na pet piskotu a mliko vecer... a nemam uplne presne zvazeny obed, nevedela jsem jak ho zvazit, uz to bylo smichane. Takhle mi to vychazi, ze jsem mela malo, ale odhaduju, ze ten obed mohl byt o trosicku vic, nevim,. to je fuk, hlavne, ze je to celkem vyrovnane... Jinak teda mam o pul kila vic nez pred tydnem, ale rekla bycgh, ze to tak porad kolisa a pak najednou to klesa, zase se drzi nebo kolisa a zase pak klesne, ale az za delsi obdobi. Jo a zjistila jsem, ze maji chybu v pohance varene. Jeste pred tydnem to meli spravne, pak asi nekdo neco upravoval a neda se tam vubec zadat. Haze to nejaka strasne vysoka cisla, maji tam o nulu vic ve vypoctu (misto desitek to pocita stovky...) tak jsem musela kopirovat z minuleho tydne slozite...
Ahoj mamky,tak vam tak premyslim,cim nastartovat telo,aby uz zaclo hubnout,od brezna jedu vlastne stejne,ted plus ze uz nekojim...ale asi.hubnout nezacnu 😈vahu jsem uz radsi schovala,q ze tedy se zvazim az za mesic.koumala jsem internet a narazila jsem na sacharidove vlny,co na ne rikate?
@martina468 jsou sice účinné,ale já bych do nich nešla - pokud si myslím správně, že je to to, že jsou dny,kdy sacharidy téměř nejíš a pak jich zase jíš hodně...? Osobně bych se držela vyváženého jídla a nakopla raději sportem - co třeba zkusit jillian? Je to 30minut denně - ani ne a myslím,že nakopne nejen tělo ale i mysl,protože rychle vidíš výsledky 😉
@martina468 Ahojka, hubnu už přes půl roku a skoro denně cvičím a taky jsem si zkoušela ubrat sacharidy, ale tělo si o ně říká, jsou třeba když spaluješ. Když jsem je neměla, měla jsem velkou chuť na sladké. Když jsem hodně spálila při cvičení, měla jsem ji taky.Jak píše crawler, souhlasím. Cvičím Jill - na střídačku něco jiného každý den + jeden den pauza a kila jdou dolů i tak.
Teď už se snažím moc nehubnout a cvičit tak 3 - 4 x týdně, ale bude to asi problém, pánč mě to baví:o)))(původní váha 76 kg, nyní 58 kg)
A držím palce, ono to jde, opravdu.
@ababunk ty tvoje výsledky jsou dechberoucí! já nikdy v životě- ani v pubertě neměla váhu pod 57kg (na výšku 160cm), takže jsem velice zvědavá, jak to půjde mě,protože těch 55kg bych jako brala 😀 jsi důkaz, že to jde🙂
@dokument jé, super! dobrou chuť a že to s tou časovou náročností není až tak zlý, viď? já mám teda zrovna teď kupovaný - ale už se těším zase na domácí 😵
Taky s tím domácím koketuju. Kousek v Hodkovicích máme farmu s mlíkem a prodávají i kulturu🙂
Holky jsem rada,ze zvladnu denne 20min na orbitreku,nekdy se povede 40min,mam dve ditka-6let,1 rok a ten rocni mi dava opravdu zabrat
@martina468 dokud nebude mrňous větší, tak to asi ani moc nepůjde. To máš lítání celý den okolo dětí, ani chvilka klidu, do toho nevyspání. Tělo si to pamatuje a jede v nouzovém režimu a šetří a šetří. To je myslím pochopitelné a hubnout při vyčerpanosti fakt nejde... Mojí nejmladší jsou 3 roky a stejně v noci vstávám. Každou k některýmu. Občas už se teda vyspím a nezyvám hned u snídaně🙂))
Tak hlavně je to o jídle,hubnout se dá i bez pohybu.

@crawler já nejsem bohužel zatím majitelkou owerlocku a podle toho taky šiju, takže - ne úplety. Ale můj čas přijde 😀 😀 😀
@broskvicka6791 hračky šiju taky moc ráda.
Tak na já přidám na ukázku taky pár svých kousků 🙂 Zbytek mám v albu - jsem tvůrčí bytost, takže šiju, háčkuju, maluju a ráda zkouším nové techniky a ještě raději je kombinuji dohromady.