icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

ababunk
17. srp 2016

@crawler Můžu Tě ujistit, že nikdy ve svém životě jsem neměla takovou váhu jako teď.Ze svého oblečení XXL,Xl najednou nosím M ko a úplně na pohodu. Cítím se dobře.
Když jsem to spočítala, vychází to cca 2,5 kg za měsíc, taky je otázka, zda se mi to podaří udržet, ale vzhledem k tomu, že mě tahle změna baví, cvičení také, mám možnost se stravovat pravidelně i v práci, tak snad jo:o)
A taky hřeším.....čokoškou, křupkama, ale jednou za čas:o)))))))
Jo, taky mám 159 cm:o)))) 🙂
Půjde to, pomalu, ale půjde. Prý čím změna a ubývání kg trvá déle, tím lépe se to dá udržet. Dokonce jsem slyšela, že jojo efekt neexistuje, že se prý tělo zase vrátí do původního nezdravého režimu:o)

ababunk
17. srp 2016

@jitulka23 asi ano, ale pohyb je fajn..... 😀

zuhur
17. srp 2016

@ababunk jůůůůůůůů, já mám 157 cm 😀
Minulý měsíc se mi podařilo taky zhubnout 2,5 kg, ale tento to nějak nejde. Ale nahoru to neleze, takže jsem spokojená. Ona se ta váha zase pohne.

ababunk
17. srp 2016

@zuhur Pohne..taky se mi zdálo, že pár dnů nic a pak to šlo.....chce to být trpělivá...držím palce, moc.

mrkvicka88
17. srp 2016

@ababunk já mám 158cm a zhubla sem z 74kg na 55,5kg. Jsme na tom podobně. Taky sem cvicila Jill. Zhubnout bez pohybu jde, ale myslím, ze pohyb k tomu prostě patří. I kdyby jen chůze. Svaly jsou potřeba.

mrkvicka88
17. srp 2016

@zuhur to půjde dolů, me vaha stala kolikrát i 14 dni. Pak se to zas pohlo.

zuhur
17. srp 2016

@mrkvicka88 já mám teď nejbližší cíl 55kg a pokud se časem zadaří 52kg, což jsem měla půl roku po porodu syna, budu spokojená. Těch 50kg ze svobodných dob nutně nepotřebuju 😀
Začínala jsem na 62,4kg a momentálně mám 59,9 kg. Ale hubnu teprve druhý měsíc.

jitulka23
17. srp 2016

Já cvičím míle od Leslie.u mě je nejhorší,že já bych nejraději zhubla rychle a nejlépe přes noc 😀

wwwejka
17. srp 2016

Ahoj, pracuji jako trenérka (no teď ne, jsem v 8.měsíci:)) a celkem se mi líbilo jídlo od ffmenu. Měla jsem klientky lenivé vyvařovat podle tabulek, nebo jen neměly čas a tohle jim vozili k nam do fitka (přes týden, o víkendu se musely snažit samy)
Líbí se mi že to není krabičková dieta kde vam dají minimum jídla a vy hladovíte. Naopak je tam jídla většinou víc než jsou holky zvyklé a krásně to zrychlí metabolismus... nevýhoda je cena, ale dá se zavolat a domluvit se, do fitka to holkám totiž vozili mnohem levněji než každé zvlášť domů.
Mrknete sem: http://www.ffmenu.cz/

mrkvicka88
17. srp 2016

@zuhur Já bych chtěla mít 53 kg, ale nevím jestli na to budu mít morál... cvičím pořád, ale to jídlo.. hrozně miluju sladký 🙂

broskvicka6791
17. srp 2016

Tak to já chci 70, měřím 168 a budu spokojená jako blecha🙂

zuhur
17. srp 2016

@mrkvicka88 to mi povídej. Dneska došla MS, takže jsem udělala domácí tvaroháček dětem na svačinu a pochutnávám si taky. Do tabulky jsem ho zapsala jen orientačně, protože prostě nevím jak to rozložit, když jsem ho udělala ve velkém množství a sama si vzala trošku. Každopádně složení je 31% šlehačka, nízkotučný tvaroh a pudink - ovšem ten vařím z plnotučného mléka. Ale je mi to teď úplně fuk. Dušička je v pokojíčku - má sladký 😀 😀 😀 Jo a k to mu pár celozrnných sušenek z Ikey. A to dneska asi nebudu ani cvičit 😅

ababunk
17. srp 2016

@mrkvicka88 a můžu se zeptat jak se ti daří udržovat?

ababunk
17. srp 2016

@jitulka23 no právě. Pamatuju si jak jsem cvičila dva dny a už už jsem odbíhala do koupelny sledovat změny 😀 😀 😀 Pak jsem se na to vyprdla, cvičím pro radost a reakce přišly samy...

ababunk
17. srp 2016

@mrkvicka88 a já......když peču, tak si prostě do té "huby" kousek(někdy i dva) dám....dám si občas i čokoládu....a před menzes mám stavy, no páni:o)))

ababunk
17. srp 2016

@zuhur četla jsem článek o tom, že když se hubne, měl by se udělat jednou v týdnu hřešící den, kdy si dáš co chceš, sladké, slané, prostě to co máš ráda. Aby tělo vědělo, že se mud ostane nějaká ta kalorická bomba a navíc, taky se na to pak člověk těší, že si zahřeší. Tím se údajně nastartuje hormon Leptin?(nejsem si jistá) a pak si zase jdeš v tom svém a nepřibereš.
Mezi náma, prostě hřešit se musí,jinak bychom se z toho asi zbláznily.

zuhur
17. srp 2016

@ababunk jojo. Já sice cíleně nějaký hřešící den nemám, ale někdy si sladké dám a neřeším. Jsou dny kdy to prostě rovnou vycvičím - co si budeme povídat, s Jill se pálí hodně a jsou dny kdy to prostě nedám. Dietu nedržím, snažím se naučit rozumně jíst a to znamená, že si svoje oblíbené dobroty občas dopřeju. Moje výhoda je, že mám odjakživa ráda hořkou vysokoprocentní čokoládu a té stačí kousíček. Takže zbývá doufat, že mi tchyně v dobré víře nekoupí zase moji milovanou Milku se sušenkou, protože ta se vyrábí pouze v tom obrovském provedení 😅 Ale už druhý rok ji učím, že nejlepší jedlý dárek je ovoce od Mixitu a zatím se mi daří 😀 😀

Doma vařím pro všechny stejně. Co se dá - upravím na zdravější verzi (např. moje svíčková jen ze zeleniny a jogurtu) a když to nejde, tak se svět nezboří. Nikdo mi nezakáže vepřo-knedlo-zelo nebo tlačenku. Jen máme tahle jídla méně často + s tím teď už kolikrát počítám a zbytek jídelníčku si podle toho co nejvíc upravím.

mrkvicka88
17. srp 2016

@ababunk tak já začala hubnout v lednu. ale dřív sem mívala 53 kg, tak doufám, že si to udržím.. mam v plánu dál denně cvičit. jsem zvyklá jíst pravidelně.

crawler
autor
17. srp 2016

Ahoj holky 😵 pobavilo mě, že jsme se tu sešly skoro všechny prckové a ještě šičky 😀

já 1* týdně (o prázdninách i 2*) mám takový volný den - cestujeme a prostě nedokážu udržet optimální jídelníček, protože prostě mažeme chleby a oběd restaurace nebo obložený chleba 😀 ale jak bylo řečeno - život žijeme jen jednou, takže to přece nebudu hrotit do extrému - rodina mě potřebuje spokojenou a to je hlavní...

jinak já dnes:
sn: bílý jogurt 3%,chia,musli,kuku.lupínky, 1/2 banánu
sv: arašídy hrstka, slunečnice hrstka, cca 10mirabelek (zhruba 140-150g),káva s cukrem a mlékem
o: brambor ve šlupce, kuřecí prso, paprika
sv: odtuč.tvaroh 4lžíce, 50ml mléka, protein,lžíce lněného semínka, pár mirabelek
ve: 55g chleba, pomazánka z 1vejce a 20g droždí, 180g okurky a pažitka

pohyb nula nula prd 😀

crawler
autor
17. srp 2016

a ještě - jak si dělám radost - běžecká výbava - už přituhuje - hlavně ráno už je to mazec... a já mám sportovní oblečení jen s krátkým rukávem... mám radost - skvěle mi sedne vel. M (minulý nákup to bylo L)

zuhur
17. srp 2016

@crawler mě se nakonec podařilo běžet jen jednou a pak nebyla příležitost ☹ Ale já to nevzdám. První běh katastrofa, ale věřím, že to příště bude lepší a lepší 😅

bachovy_esence_poradna
17. srp 2016

@crawler krásná souprava 🙂 nedá mi to se nezeptat odkud je?

crawler
autor
17. srp 2016

@zuhur Určitě nevzdávej! běh je náročný -já první měsíc a půl jen střídala s chůzí, takže chce to trpělivost,ale vyplatí se 😵

@bachovy_esence_poradna děkuji 😵 je to z tchiba - dokud měním velikosti, tak nechci nic drahého a tchibo mám vyzkoušené, že za ty peníze dobře poslouží🙂

broskvicka6791
17. srp 2016

Tchibo taky kupuju, dobře se nosí a už taky půjdu pro vel. M🙂, začínají mi v pase plandat🙂

ababunk
18. srp 2016

@crawler
@broskvicka6791 Holky...to je fajn nosit velikost M, že....taky už ji nosím a hned je ten výběr oblečení lepší:o)

ababunk
18. srp 2016

A můj dnešní plánovaný jídelníček, budu ráda za váš názor

Snídaně
1 452 kJ

voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
Rooibos čaj
1x 250ml
8 kJ
Vitafit jogurt cereálie jahoda
1x kus (150 g)
597 kJ
káva turecká
1x 200ml
50 kJ
banán
106x 1g
417 kJ
bran flakes Bonavita
25x 1g
380 kJ

Dopolední svačina
640 kJ

žitný chléb fitness
1x 56g
431 kJ
Olomoucké tvarůžky
1x 40 g
209 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ

Oběd
1 535 kJ

olej olivový extra panenský
3x 1g
103 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
fish steak Frosta
1x 125g
925 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
brambory vařené bez slupky
1x menší porce (100 g)
280 kJ
rajčata
1x 150 g
139 kJ
okurka salátová
1x 150 g
88 kJ

Odpolední svačina
484 kJ

kefírové mléko nízkotučné bílé Valašské Meziříčí
1x porce (150 g)
255 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
Dobrá vláknina cereální snídaně Bonavita
15x 1g
229 kJ

Večeře
1 031 kJ

knäckebrot žitný s vlákninou Racio
2x kus (13 g)
380 kJ
rajčata
1x kus (100 g)
93 kJ
kedlubna bílá
1x 150 g
165 kJ
Gervais Lightlife
25x 1g
150 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
LE&CO krůtí prsní šunka nejvyšší jakosti 92% masa
60x 1g
243 kJ
Druhá večeře
0 kJ
Aktivity
Trávení potravin
10 % přijaté energie
-514 kJ
1/2
Bílkoviny celkem:
72 g
Potraviny celkem
+ 5 142 kJ
Sacharidy celkem:
166 g
Aktivity celkem
– 514 kJ
Tuky celkem:
25 g
Celkem
4 628 kJ
Vláknina celkem:
32 g
Pitný režim
3,60 litrů
2/2

crawler
autor
18. srp 2016

@ababunk složení se mi líbí moc, ale množstevně mi to přijde hodně málo - kdyby jsi byla nemocné a den proležela, tak ok - ale hýbeš se, pracuješ - zvedla bych to...třeba 100g brambor- vždyť to je nic😲 ale to je můj názor a píšu to na základě svých zkušeností - jsem skoro stejně velká a 100g brambor vím,jak vypadá a mě to prostě nestačí (stačilo by mi to k večeři,ale ne k obědu)

crawler
autor
18. srp 2016

@ababunk jo a pitný režim luxus! 😉

dokument
18. srp 2016

@ababunk mne se to libi, celkove to je takovy lehci jidelnicek, klidne bych trosku pridala, zvlast jestli cvicis.

jitulka23
18. srp 2016

já si taky zapisovala do tabulek,ale pak jsem zjistila,jak mě to strašně ovládá.pořád jsem řešila kalorie. ☹ ted nic neřeším,sice nehubnu rychle,ale mám alergii na mléčné výrobky a je to pro mě hrozně těžký hledat náhražky.když jsem je mohla jíst tak to bylo jednodužší a hubla jsem.

Strana