Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@martina468 a jídelníček máš? Třeba tu s holkama něco vykoukame. A vyspíš se?
@broskvicka6791 no jak kdy,rocni syn je narocnej.Jidelnicek si hlidam na KT,vecer pisnu vic
Tak holky muj jidelnicek prikladne vypada takto;snidane stridam ruzne,treba tyden jim.sypane musli,nekdy zas si delam mugcake na ruzne zpusoby,nekdy oves.kase...K svace vetsinou mam nejake ovoce+kosticka 70%coko nebo smoothie,k obedu vetsinou,co uvarim,,kdyz delam omajdu, nezahustuji sobe,z priloh jim nejvic ryzi,brambory,knedle nejim vubec,testoviny jenom zapecene..odpo na svacu mam vetsinou bily jogurt+chia,a k veceri treba zitnou housku se zerve a zeleninou
@martina468 Ahoj, no to vypadá docela dobře. Možná bych odbourala denně tu čokoládu a dala tam třeba něco více vlákninového nebo bílkovinového a taky bych si přidala zeleniny. 🙂
@martina468 mě se podařilo nastartovat hubnutí až rok po ukončení kojení. Mudr mi říkal, že to je velká zátěž pro tělo a hormonální zátěž vůbec, tudíž se tělo dává samo do pořádku i třeba rok.Tak neboj, ono se to rozjede, obzvlášť, když jsi na tabulkách.
Holky ahoj, dneska jsem měla nějaký hlad či co, vkládám jídelák, nevím, co je blbě a co se děje.....(a to tam nemám zapsaný kousek chleba s vajíčkem po dceři) 😒 😀
Snídaně
1 620 kJ
rohlík tukový
24x 1g
288 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
Rooibos čaj červený
1x 300ml
0 kJ
káva turecká
1x 200ml
50 kJ
Florian jogurt malina méně tuku Olma
60x 1g
229 kJ
Klasik bílý jogurt 2,4%
1x porce (100 g)
260 kJ
Corn Flakes kukuřičné lupínky
23x 1g
376 kJ
banán
106x 1g
417 kJ
Dopolední svačina
457 kJ
žitný chléb pro fit illik
38x 1g
314 kJ
Perla farmářské máslo
4x 1g
60 kJ
rajčata
90x 1g
83 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
Oběd
1 644 kJ
knäckebrot žitný s vlákninou Racio
2x kus (13 g)
380 kJ
okurka salátová
1x 100 g
59 kJ
chléb konzumní kmínový
1x menší krajíc (20 g)
204 kJ
máslo
5x 1g
157 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
kuřecí prsa restovaná
1x porce (150 g)
706 kJ
rajčata
1x 150 g
139 kJ
Odpolední svačina
947 kJ
jablko červené
70x 1g
210 kJ
kefírové mléko nízkotučné bílé Valašské Meziříčí
1x porce (150 g)
255 kJ
Dobrá vláknina cereální snídaně Bonavita
1x 30g
432 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
káva turecká
1x 200ml
50 kJ
Večeře
1 305 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
žervé z Poděbrad krémové Milko
26x 1g
268 kJ
LE&CO krůtí prsní šunka nejvyšší jakosti 92% masa
69x 1g
279 kJ
okurka salátová
1x 100 g
59 kJ
rajčata
1x kus (100 g)
93 kJ
knäckebrot žitný s vlákninou Racio
2x kus (13 g)
380 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
1/2
Rooibos čaj červený
1x 300ml
0 kJ
sýr Krolewski light 17%
18x 1g
226 kJ
Druhá večeře
0 kJ
Aktivity
Trávení potravin
10 % přijaté energie
-597 kJ
Bílkoviny celkem:
87 g
Potraviny celkem
+ 5 973 kJ
Sacharidy celkem:
191
Aktivity celkem
– 597 kJ
Tuky celkem:
31 g
Celkem
5 376 kJ
Vláknina celkem:
28 g
@ababunk já Té obdivuji, takového jídelníček, tak do 2 dnů padnu hlady. Proč si k obědu neudělal normálně brambory nebo rýži? Mas k tomu nějaký speciální důvod, ze jíš knackerbroty k obědu?
@martina468 já si taky myslím, ze jsi proste vyčerpaná. Když se nevyspiš a ještě jsi kolika, tak jsi proste vyšťavená a tělo nepustí ani chlup. Hlavně ze netloustnes, však ono se to hne😉
Abych tady nebyla jen za kecala, tak k snídani kaše už se mu přenesla, tak si teď kupuju od Penamu fit chléb, k tomu žerve a Šunka a zelenina, svačina třeba Cottage light a banán, oběd brambor nebo ryze, zelenina a třeba omáčka takhle, ta mi straaasne chutná: http://www.jimechytre.cz/prispevky/veprove-na-r... no k svacině velký kafe s mlíkem a dnes třeba jogurt a borůvky a večeře Penamu večerní chléb, Lučina, Šunka a zelenina. Dneska i druha večeře Vitakava s mlékem-měla jsem hlad
@broskvicka6791 Mám je moc ráda:o)))))
@broskvicka6791 no a taky se bojím, že to co jsem zhubla naberu zpátky, tak proto. Ale vzhledem k tomu, že mívám hlad, musím s tím něco dělat.Hýbu se každý den, tak proč nepřidat a hotovo, že 🙂
Ahoj mamky,tak vam tak furt premyslim,proc nehubnu..Posledni,co me napada,ze nemam stale mesicky...myslite ze to muze taky ovlivnit?samozrejme to nechci na to svadet,ale uz me to pekne depta😁premyslim ze pokud nezacnu do podzimu hubnout,zajdu do nejakeho centra k nejakymu vyzivovymu poradci
Ahoj holky, takže druhý měsíc hubnutí za mnou a shrnutí - jsem naštvaná, naštvaná a vzteklá (snad jsem to popsala dostatečně 😀)
Na váze mám o cca půl kila víc než v průběhu měsíce. Na centimetry jsem vlastně také nezhubla - někde mám -0,5cm někde i 1cm navíc.
Je fakt, že tento měsíc jsem se sice snažila hlídat, ale pár dní bylo divokých.
Vzdávat se nehodlám, ale moc motivačně to na mně tentokrát nepůsobí. Vzdala jsem totálně Ripped in a přešla jsem na Killer buns thighs a i když jsou tam pro mě asi 3 náročnější cviky, které ještě nedám tak je mi tohle cvičení celkově sympatičtější, takže uvidím jestli budou za měsíc nějaké výsledky.
@martina468 no možný to je, ale muslim, ze by to spis chtělo navštívit gynekologa a říct mu i o hubnutí. Třeba Ti poradí😉
@zuhur nevěš hlavu! To určitě půjde. Na sobě jsem vykoukala, ze hubnu ve vlnách. Vzducky priberu, pak to stojí a najednou bum a 2 kila dole bez zjevné příčiny...
Třeba to mas taky tak a zrovna ses zvážila v "blbou" dobu
@broskvicka6791 ten nas gynekolog je tak protivnej,ze ho jenom.clovek obtezuje navstevou 😝 takze nevim no
@broskvicka6791 asi jo. Myslím si, že se mi opět blíží ovulace, což je pro mě po druhém porodu totéž jako MS, někdy i horší. Navíc se mi posledních pár dní zhoršilo i chození na tu maličkatou místnůstku. Asi je to jedno k druhému. Navíc jsem posledních 14 dní bojovala se cvičením - cvičila jsem, ale ne všechno mi vyhovovalo. No, prostě uvidím. Nemám vzdávací náladu 😉
@zuhur me staci si dat jeden den klasicky Obed a na vaze o 1,5kg navic
@broskvicka6791 ja to mam stejne, kolisani vahy je normalni u me. Ted jsem se nehlidala, navic mam podezreni , jestli nebudu tehotna. Jedla jsem co jsem chtela, nemela pristup k tabulkam a mam furt stejne, mozna o par deka navic, to je mi jedno, to mi nevadi, zase proste zacnu znovu, je to denodenni prace 🙂
jeste teda musim napsat, ze vidim, jak to je vec hormonu kolikrat...
@martina468 Ted jsem byla tyden u babicky (me mamky) se synem. A sli jsme se podivat do jednoho obchodu s takovym fajnovym jidlem, zdrave plus domaci vyrobky, no.... utratila jsem tam 3 stovky za obycejnou svacinu a nic zvlastniho to nebylo. Ale o tom jsem nechtela psat. Prodavala tam pani, ktera mi hned byla povedoma. Pak jsem si uvedomila, ze ji znam ze cviceni. Pred rokem jsem chodila na lekce sm systemu a ona tam chodila taky, bavily jsme se obcas spolu, vim, ze ma dve deti, v te dobe to druhe bylo nejake malinke, jeste kojila. Ja v tu dobu taky jeste kojila nebo to bylo tesne po odstaveni a o tom kojeni a vaze jsme se prave bavily a ona rikala, ze hubne, ze se teda pekne naji, zdrave, dle toho, co popisovala. A ted? Pravdepodobne uz nekoji, je dvakrat takova, zaucovala se, takze myslim, ze prave konci rodicak. Takze to muze hrat taky roli, spousta zenskych rika, ze jak prestane kojit, tak hodne priberou. A taky si lidi hodne chvali, ze hubnou pri kojeni, vetsinou to rikaji s takovym trosku pocitem, ze je to jejich zasluha... ale je to jen prechodny stav. Nestresuj se, to je nejhorsi. Nepomuze to, spis ti to uskodi. Hlavne, ze nepribiras. Jist se musi, ze vzduchu byt nemuzes. Chvilku asi potrebujes, aby se vse urovnalo, dostalo do rovnovahy a pak to pujde snadno.
Ahoj holky, potřebuji poradit. Abych zvýšila příjem vlákniny, zařadila jsem do jídelníčku různá semínka (chia, konopná, lněná, na střídačku na co mám zrovna chuť), ale teď se ke mě nějak dostalo, že když je sním jen tak, tak tělem jenom projdou a nic si z nich nevezme. Prý se musí nadrtit, aby bylo tělo schopné zpracovat obsažené živiny. Je to pravda?
@dokument dekuji za podporu.😊jinak.prvni dceru jsem kojila a zhubla 20kg,ale po odstavu pomalu 10kg jsem nabrala,a uz jsem tak.zustala,ale bylo to v pohode,byla jsem akorat.tak ted cekam ze snad nenaberu :-/ to vis necitim se,kdyz clovek je leta hubenej a ted d tohle a do toho kdyz mi to ani zhubnout nejde,je to na palici
@bianca_86 to docela souhlasím. Určitě je lepší je mít mleté. Já to hážu do mixeru a skladuju v lednici v pytlíku. Dobrý jsou i otruby.
@broskvicka6791 Díky
Tak jsem včera (vlastně už předevčírem) nadobro zlikvidovala boty na cvičení. Doma mám už jen ty na běh, takže jsem dnes dobrovolně vyběhla - podruhé v životě. Ale oproti minulému "běhu" jsem se už zlepšila. Zatím sice střídám pořád chůzi s během, ale dnes už jsem běžela vždy 5 minut a šla jen 1 minutu. Minule to byly 3 minuty běhu a 1 minuta chůze. Tak jsem zvědavá na ty svoje pokroky a hlavně na to, kdy dokážu těch 30 minut opravdu uběhnout 😅
@martina468 ahoj, mohu se zeptat asi s temi mesicky.. asi uz nekojíš ? a pripadne jak dlouho prosim nekojíš? Dik moc 🙂
@terezapetrova nekojim.mesic,a dle mudr do 6tydnu by mela ms prijit,jinak.mam prijit na vyvolavacku
Holky jak zapisujete do kalorických tabulek jídla, která tam nejsou a vy je děláte pro celou rodinu. Já jsem dnes např. dělala sekanou z hovězího masa a kapusty a fakt si nedovedu představit dělat porci jen pro sebe a pak zvlášť pro zbytek rodiny.
@zuhur no taky mi to dělá problém. Dělám to tak, ze si xvážím svoji porci a odhadem zapisuju, ze je tam třeba 100 g masa, 50 g kapusty atd.

Ahoj mamky,tak uz nekojim.pomalu mesic a vaha presto nejde dolu,uz fakt nevim,co delas spatne 😞