icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

terezapetrova
30. srp 2016

@martina468 tak to jo, tak držím palce, tak ja jsem asi trošičku jiný případ kazdopadne bych chtela pravidelnej Menzes co nejdřív, chci tělísko a tam se Menzes prý hodí kvůli zavedení, zatim to mam tedy rozházeny neuvěřitelně :(

mrkvicka88
30. srp 2016

@zuhur odhadem 🙂

mrkvicka88
30. srp 2016

Holky dneska masakr, slavime malé mnarozeniny takze rizecek, dortik... musim jit ještě cvicit, ať to neni takovej propadak..

zuhur
30. srp 2016

@broskvicka6791 tak jsem to udělala stejně 😀

zuhur
30. srp 2016

@mrkvicka88 mě oslava čeká v neděli. Švagr je kuchař, takže si dopoledne zacvičím a od oběda do večeře budu dělat, že KT neexistují 😅

ababunk
31. srp 2016

Holky já měla den blbec včera, pustila jsem si 6w6p a vynpula jsem to, pánč tělo prostě nechtělo, jako opravdu nechtělo. Nálada na nic. Navíc jsem celý den vařila a uklízela a večerní cvičení byl propadák. K tomu jsem večer "sežrala"křupky:o)(ale pořád jsem se vešla do KT) Šla jsem brzo spát, že to pomůže a ráno mi bylo dobře. Asi jsem potřebovala odpočinek a spánek.

zuhur
31. srp 2016

@ababunk tak to jsi zase dobrá, že ses vešla do tabulek 🙂 Mě manžel předevčírem koupil lentilky a já se je zatím snažím ignorovat, ale obávám se, že na ně dnes dojde. Děti totiž poslední den prázdnin zkouší, kam až sahá moje trpělivost. Navíc jsem s hrůzou zjistila, že na ÚP budu potřebovat papír, který asi nemám doma, takže jsem nervní jak sáňky v létě.

pav_la
31. srp 2016

Ahoj holky. Nemůžu dostat z hlavy co se mi dneska stalo. Přišla jsem ke své kadeřnici a ta mi hned ve dveřích řekla, že jsem hrozně hubená. Paní, co ji ještě dodělávala se přidala, že mě sice nezná, ale hned jak mě viděla si řekla, že jsem hubená až moc. Tak já nevím. Extra hubená si nepřijdu. Jsem typ hrušky, takže je pravda, že vršek mám štíhlý, ale boky a zadek je stále dost kritický. Jím pořád stejně 5x denně, víc, než jsem kdy jedla a cvičím 3x týdně chviličku + procházky s kočárkem. Už se tak nehlídám, třeba o víkendu u nás byla pouť, takže koláče do mě padaly. A dost často zhřeším i jinak. Už se ani nijak často nevážím. Ale váha mi jde asi stále dolů. Včera jsem si vzala úplně nové kalhoty a měla jsem je asi naposledy, protože ze mě padaly. V září nás čeká oslava narozenin a v říjnu svatba, tak jsem si zkoušela šaty - jedny jsem si koupila v březnu a druhé jsem dostala od manžela v květnu, ani jedny jsem ještě neměla na sobě ,a oboje budu muset vzít ke švadleně na zapošití, jsem v nich jak v pytli.
Nakonec mi kadeřnice doporučila, ať si nechám zkontrolovat štítnou žlázu, protože mi začaly hrozně padat vlasy ..... Ta dnešní příhoda mě vůbec nepotěšila. Nerada bych to zase přepískla.

ababunk
31. srp 2016

@zuhur a navíc víš, že tam ty lentilky prostě jsou, že:o))))))Jojo

ababunk
31. srp 2016

@pav_la taky jsem měla období padání vlasů, nejdřív to bylo po ukončení kojení a nakonec se z toho vyklubala štítná žláza, byla jsem nešťastná. No a Letrox už mám napořád.Raději bych si to nechala zkontrolovat, pro klid duše.

zuhur
31. srp 2016

Tak jsem si byla dnes zaběhat a když jsem zadala do tabulek množství KJ podle sporttesteru, tak mi chybí 3627 Kj - tak to fakt už večer nesním 😅

Mimochodem, jsem na sebe pyšná. Z 30 minut jsem dnes běžela celkem 27 minut. To zlepšení je rychlejší než jsem vůbec čekala a doufala. Zatím je to něco přes 4,5km, ale tohle je pro mě dřív naprosto nemyslitelný výkon.

zuhur
31. srp 2016

@ababunk přesně - vím o nich. Ale dneska bych asi mohla - viz výše 😀

ababunk
31. srp 2016

@zuhur někdy tot aky tak mám, ale prostě to nedojím ani kdyby nevím co:o)
Konečně se mi daří plnit KT na 95%...ale bojím se, že budu přibírat...asi to máme v hlavě, že když se jí, tak se přibývá

crawler
autor
31. srp 2016

Holky ahoj🙂
posledních téměř 14dní se moc nestíhám hlídat-snažím se jíst zdravě, ale nevážím a nezapisuju, takže netuším,jak na tom reálně jsem (ale moje váha nestoupá). Navíc byly akce,kde jsem zhřešila...A běhat jsem nebyla 10dní-prostě teď je nějaká krize- mám hektické dny,ale už jen 2dny v práci a konečně dovčááá 😵

Zběžně jsem vás pročetla...a 3* tfuj ať ten nový školní rok začne skvěle a nám ať se daří na hubnoucím poli 🙂

crawler
autor
31. srp 2016

@zuhur běh super! jojo, je to mazec sníst oho dost,když třeba během člověk spálí 1000kj a víc...😀 taky mívám problém...
@pav_la a kolik máš a kolik měříš nebo resp. jaké máš obvody-prsa,pas boky? a na štítku bych si pro klid duše zašla...😉
@ababunk z té hlavy to musíš vytěsnit, nejde jíst dokonce života deficitně...ale určitě jsi na dobré cestě a postupně to půjde! Já to měla taky tak a po pár měsících jsem se rozežrala, že žasnu :-O

ababunk
31. srp 2016

@crawler a nepřibíráš.....to je fajn.......takže to jde, jí se, hýbe se a hubne se....

crawler
autor
31. srp 2016

např. dnes zrovna nic moc,ale přibírací to není:
sn: nomina vícezrnná + půl banánu + trošinka kompotu (domácí švestkový, téměř bez cukru)
sv: bebe kakaové (1 balíček, čili 4 sušenky)+ menší jablko
o: hrách,mrkev,trocha mletého masa a 3malinký bramborky, půl housky a rajčata (prostě smetený různý zbytky z předchozích dní 😀),káva s cukrem bez mléka
sv: proteinový nápoj z mléka a vody,hrst arašídů
ve: houska, 2pl šunky 96%, kousínek eidamu 30% a vejce, káva s cukrem i mlékem Cca 120ml

crawler
autor
31. srp 2016

@ababunk přesně tak - paradoxně-dřív jsem jedla třeba jen 4000kj za den a nezhubla jsem ani deko-resp.přibírala jsem ( za rok asi 7kg) a co jsem začala jíst pravidelně a mnohem víc (většinou kolem 6500kj), tak hubnu (od dubna mám dole 10kg), takže neboj se - já vím, že ten blok máš a zkus se překonávat a myslet pozitivně😉 vždy se pro kontrolu sem tam zvaž,hlídej si složení a udržuj i pohyb a neboj se!!!

zuhur
31. srp 2016

@ababunk @crawler no přes 3000Kj fakt teď večer nedám, ale dopřála jsem si do leča špekáček 😀

@ababunk já tím že teprve běhat začínám tak mi přijde, že pálím hodně. Bohužel nejsem nikdy v ideální tepovce, ale to bych opravdu musela jen jít. Jakmile běžím tak mi ten tep šíleně vyletí. Zajímavé je, že já ten pocit nemám. Jakmile začínám extra moc "funět" tak prostě přejdu do chůze. Ale dnes se mi běželo krásně, jen ten poslední úsek už byl tak trošku na sílu, proto mě ten tep překvapil. Blbý je, že tím pádem nepálím tuk ☹ No, uvidíme. Manžel dřív sportoval hodně a říkal, že se to postupně upraví jak si tělo zvykne.

crawler
autor
31. srp 2016

@zuhur já to mám s tím tepem stejně, ale kašlu na to-abych pálila tuk, tak bych musela jen chodit 😝 během ale buduješ obecnou kondici a je to prostě pohyb, co se počítá - buduješ svaly a tam se pálí tuk, zvyšuješ si metabolismus = můžeš víc jíst 😀 máš endomondo?

ababunk
31. srp 2016

@crawler děkuju za podporu♥

ababunk
31. srp 2016

@zuhur taky si myslím, že se to upraví. Když jsem začala cvičit Jill funěla jsem jako hrom a hned mi tepovka vylítla, časem se to zklidnilo a už se mi hodně daří udržovat ve správné zóně. Ale běda jak cvičím kardio, to se nedá, pořád mi to pípá, že přeháním:o)Ale u kardia to jinak asi nejde..

crawler
autor
31. srp 2016

@ababunk vůbec není zač,však od toho jsem tuto diskuzi založila. každá z nás tu podporu a motivaci potřebuje.občas přijde krize nebo prostě potřebujeme nějak nakopnout, tak je fajn,že je nás tady na to víc 😉 jsi šikula a máš pevnou vůli, takže to půjde samo 😉 dívala jsem se na nějaký tvůj jídelák před pár dny - sn,o,ve super, ale ta dopo sváča-tam máš vééliké rezervy 😉 když na ní přidáš, tak se nemáš čeho bát - dopolední jídlo spálíš jako prd😉

ababunk
31. srp 2016

😀 hned je všechno veselejší, přesně jak píšeš.....je fajn, že to tu můžu probrat...
Byla jsem v práci na "zkoušku", celé odpo jsem vařila a pak už jsem to prostě nedala a bylo....
Taky ty svačiny..vím, to mívám nejvíc hlad, mezi odpo sváčou a večeří. Jakmile jsem přidala, hned to bylo poznat a hlad nebyl.....něco na tom je 🙂

zuhur
31. srp 2016

@crawler o tom mi ani nemluv - i když mám zapnutou GPS tak mi to vůbec nepočítá trať. Manželovi to funguje a telefon má stejný. Kalorie, ale zapisuji podle sporttesteru. Myslím si, že v tomto směru je přesnější. Endomondo počítá s trénovanějším člověkem než jsem já 😀 Většinou mi napočítá méně než sportester.

crawler
autor
31. srp 2016

@zuhur a neběháš někde v lese či tak- že by se ti ztrácel gps signál? mě tedy měří bez problému,ale pro změnu mi baba neříká každý km a tempo a na manželově mobilu ano, tak jsem z toho taky jelen 😀

zuhur
31. srp 2016

@crawler ne, v polích. A manžel tama jezdí na kole a normálně mu to tu cestu počítá. Mě teda nehlásí nic 😀

broskvicka6791
1. zář 2016

Ahoj holky, nějak jsem nastydlý. Sedí mi to vzadu v nose☹. Zkusím cvičit, ale moc to asi nepůjde☹(((

zuhur
2. zář 2016

Na co projímadla - mě stačí jít jeden den na pracák a odvést dítě poprvé do školky a následující den na pohovor = hned mám o půl kila méně. Škoda, že to tak nezůstane 😀 😀 😀
Mimochodem včera jsem to, že jsme to zvládli oslavili zmrzlinou a dnes jdu s manželem po X letech sama na oběd a jsem pozvaná do řecké restaurace na gyros.............. Doufám, že nebude pršet, protože dneska fakt budu muset jít běhat.

zuhur
2. zář 2016

@broskvicka6791 tak vynechej. Pokud se necítíš dobře, je cvičení většinou k ničemu.

Strana