Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
Ahoj holky, u nás se začátkem školy a školky přišly bacily. Všichni jsme nastydlí. Já furt Němci zobám, a jsem na sebe naštvaná. Tak jsem dnes po snídani skočila na váhu s očekáváním hnus mých čísel a mám -0,4 kg🙂. Takže k dnešnímu dni -11 kg jupiiiiiii! To jsem fakt nečekala.
Cvičeni jsem teď celkem dlouho hledala, se kterým pokračovat a naštěstí jsem našla: jillian body shred workout. Naprostá bomba a přesně podle mého gusta🙂
Tak holky,krabicky pripravene 😉 SN:ovesna kase s coko 70%,(necham si ji pri ohrivani rozpustit 😀 samozrejme jednu kosticku),SV:activia s musli,hroznove vino,OB:kure na paprice(nezahusteny,bez smetany)zitne testoviny,SV:grahamuv platek 5*,paprika,VE:kureci platek na pare,bramborovo-mrkvove pyre...Jinak vazim si to,hlidam si to na KT
Jo a holky muzu ty knackenbroty nahradit tema grahamovyma platkama?jaksi.me ty knacknebroty nejdeou
Holky ahoj, taky se hlásím se svými chutěmi...hlavně večer...co s tím? 😀 😀
@martina468 ještě k té odpo sváče lupni nějakou bílkovinu- co třeba kousek eidamu?jina parádní 😉 jsi šikula!
@ababunk mi povídej- mám před MS...no a přijdu domů v 18,30 z autoškoly a manžel právě dělal palačinky s nutelou...no snědla jsem 3😀 jediné plus je, že je nedělá na oleji,ale defakto na sucho, těsto bez cukru a nutely jsem si dala malinko,ale i tak ---kdybych neměla před ms, tak se ovládnu 😝
@ababunk jo to znám a víš co jsem vypozorovala??? Jakmile málo piju, tak pak mám chutě. Žízeň se u mě převlíká za chutě, potvora🙂
@broskvicka6791 jo, to mám taky vypozorované......jak je hodně pití a dobrý pitný režim, ledasoc se za něj ukryje. No já dneska přestřelila tuky a vlákninu......ale co.....jeden den se nic neděje.....nemlsám, nehřeším a 10 g másla více mě snad nezabije..... 😀
Tak mamky vcera jsem zapomela napsat.Dnes:SN:oves.kase s jahodami,SV:tmavy rohlik,rybi salat v jogurtu(priste se polepsim)OB:spagety(omacka nezahust.)SV:grahamuv platek,syr,sunka.VE:hrach.kase,vejce.Dneska me to teda moc nevychazi,skrz ten salat nu...Jinak vcera jsem byla poprve po 2letech na aerobicu,(pul hodky se jede aerobic,pul hodky posilovani)a superrrr jeste dnes me boli stehna 😝 😀
@martina468 ja bych vubec nejedla testoviny. Ani ty zitny bych nejedla. Mouka mouka mouka... Aspon po dobu hubnuti, pak jo, ale jen zridka. Na udrzovani vahy. Jinak se mi to moc libi 😵
@martina468 i kdyz teda hodne lidem testoviny nevadi, ji je i pri hubnuti, ale mne ani neprijdou dobre, jen mouka v jine konzistenci...
@dokument ano mas pravdu,vim ze to neni top😀ale nemohu odolat,mam.na ne stasnou chut...ale pristr se polepsim
@dokument prosimte a jake jsou nejvhodnejsi prilohy?brbory,ryze?a mohu misto tech knackenbrotu jist ty krehke platky(zatkuv kukuricny nebo grahamovy?)
@martina468 ja je neznam, tak nevim
ja si myslim, ze brambory jsou super, ryze asi jak ktera, ale kdyz ji nebudes jist tuny, tak asi neublizi ani ta bila - asi jako testoviny. A pak asi dalsi obiloviny. Mozna by ostatni vedeli vic. Taky v tom nejsem moc znala... Ted jsem si udelala mistro ryze pohanku (ryze dosla 😀 ) a kdyz jsem ji dobre okorenila, moc mi chutnala. Pohanka kroupa, mela jsem ji ke kurecimu stehnu.
@dokument
@martina468 rýže bych se nebála - ideál 60g v suchém stavu (asiati jsou jí živi a jsou to drobci 🙂 ale těstoviny opatrně...no a hodně luštěnin -ty jsou super😉 pak bulgur,kuskus,pohanka,amarant a quinoa (ještě nemám vyzkoušený)
Pro opravdu vyvážený a adekvátní jídelníček, který vám zaručeně pomůže bych se rozhodně obrátila na odborníka.. Vyhnete se tak jojo efektu a máte sestavenou individuální a vyváženou stravu, která vám zaručeně pomůže zhubnout na celý život 😉 Žádné čachry se zdravím a zbytečná trápení 🙂 Opravdu se vyplatí odborníkovi zaplatit, vím z vlastní zkušenosti 🙂
@martina468 ja na ne prave taky mela velkou chut, nemohla jsem se ovladnout, kdyz jsem kojila. Zajimalo by me, jestli kdybych jedla tehdy vyvazene, jestli i presto bych na ne mela chut. Normalne jse totiz vubec nejim, jen kdyz musim a neni nic jineho a s nechuti. Nikdy jsem je nejedla. Vubec jsem nechapala ten boom, jak zacaly byt modni testovinove salaty a jakoze "italska" kuchyne plna testovin. Na tech testovinach jsem se prave hodne zakulatila.
@berenikavodackova Za mě tedy mohu říct, že stačí selský rozum. On není odborník jako odborník a svěřovat se 20 letému odborníkovi, který sám nejí pravidelně a dopuští se chyb, se mi určitě nechce. Navíc mám pocit, že všichni mluví stejně a finanční stránka je další věc.
Prostě zdravěji jíst + občah se hýbnout + nepřejídat se je u mě záruka úspěchu.
Je to v hlavě....tam je třeba začít 🙂
Testoviny jsou na tom podobně jako rýže (ted myslim kaloricky ba 100g), akorát v česku je zvykem je jíst s tučnýma omackama. Podle me neni potreba vynechavat uplne nic. Vse je to mnozstvi.
@mrkvicka88 ja ztloustla prave na testovinach a bile ryzi - oboji kila a kila (tehdy). Takze si na oboji ted davam pozor radeji. Vcera jsem zrovna nejake semolinove mela, ale fakt malo a radeji je nejim.
@berenikavodackova
@ababunk presne jak pises, hlavni je prace cloveka samotneho, dozvedet se, ucit se a zit zdravy zivotni styl, protoze odbornik za x tisic nam do konce zivota radit nebude...
@dokument tomu věřím, ja těstoviny miluju a vzdycky jich snim hromadu. Ale pokud bych si hlídala množství, tak je to v pohodě.
@mrkvicka88 souhlasím s tebou. Já teď dodržuji jídlo přesně týden opravdu vše přesně vážím a jím nejvíc z příloh rýži a těstoviny a mám -1 kg dole. A jím pečivo na obě svačiny a někdy i snídani když nemám ov. vločky.
Je to vše o tom jíst to ve správném množství.
napíšu třeba co mám já na svojí váhu a výšku teď : 156 cm a 72,9 kg
Sn. 2 bílky, 1žloutek+ 1pl. žitného chleba
Sv. 80g tuňáka + žitné pečivo
Ob. 56 g rýže + 130g kuřecí prsa
Sv. 80g ř.jogurt Milko + celozrnná houska
Ve. 170 g brambor + 110 g kuřecích prsou ( špíz )
Ke všemu zelenina a v jogurtu jsem měla banán. To je jídlo ze včera.
Takhle mám napsáno na lednici 3 varianty jídla u snídaně atd...
Začala jsem takhle jíst 13.9. a včera jsem se vážila a jak jsem psala -1kg dole. + teda cvičení ob den
@mcellinka podle čeho víš kolik čeho máš sníst?😊
@ababunk ano máš pravdu.Já nemám ráda takove ty ,,výz.poradce''přes net,který te nikdy nevideli,napisou ti jidelnicek a jeste si berou nemale penize za to😈
@martina468 No já hodně pročítala stránky o kulturistice, posilování atd a uvádí se tam, že by se měli sníst třeba Bílkoviny : 1-1,5 g na 1 kg váhy a sacharidy 1-2g na 1 kg váhy. Tak jsem si to vypočítala na svou váhu. Na Googlu jsem si spočítala, jaký by měl být můj příjem ( http://www.bezhladoveni.cz/kalkulacka-denniho-p... ) když chci zhubnout a vložila to do kal. tabulek vše 🙂

@crawler jojo 😊ted necvicim :-/ casove to nedavam ale verim ze brzy zas zacnu,musim 😀