Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@martina468 tak si zkus rict, ze si das dobrutku az po poradnem jidle 🙂)
@mandarinkka Ahoj, čísla od odborníka nemam, ale podle ruznych kalkulaček mám taky asi hodně vysoký bazal. Mezi 6600 bez započtení fyz . aktivity -8700 .. takže sama určite nejsi 🙂 konkrétní čísla nemam, ale při hubnutí jsem jedla vzdy hodně ořechů, běžně 200 g denne, takže kaloricka bomba, k tomu hodně dalšího jídla a hubla jsem rychle. 🙂 Jist 6500 kJ a do toho cvičit, to si u me nedovedu představit.
.
6600-8700 kJ, zadala jsem údaje do 3 kalkulaček a myslím, že to celkem vychází. ..
@martina468 Ahoj, ani nevíš jak tě chápu, jsem na tom úplně stejně... Já si taky nemůžu stěžovat, že mi nejde hubnout, protože si za to můžu sama, taky se cpu... Vždycky pak nechápu, proč jsem to zas udělala, ale nějak tomu neumím zabránit.. ☹
@lenka5731 Ahoj, to jsem ráda, že nejsem sama🙂 Mě se teď ani při tomhle dovoleným příjmu nedaří to dodržovat, natož pak kdybych měla jíst těch 6000🙂
@mandarinkka já už jsem potom neuspěchu nemotivovaná,pul roku jsem se snazila a zbytecne :-/ a ted mám nějakou krizovku,děti mi vysavájí energii
@martina468 zkus doplnit hořčík, ten je na únavu dobrej
@martina468 To se nedivím, když se snažíš a není to vidět, tak je to hodně demotivující... Já jsem z toho taky vypadla, když se mi váha zastavila, občas jsem si pak dala něco navíc a už jsem zas na 80 kg.. Achjo, už se musím zas dokopat..
@mandarinkka koukala jsem na tvuj blog,a jsi skvela.zhubla si paradne 🙂),jak se ti to povedlo?omezovala ses v necem?ja bych aspon tech 10kg potrebovala sundat
@mandarinkka dokopat se musim taky :-/
Holky,já teď měla vlivem veder, dovolené a návalu v práci celý 1 měsíc bez sportu a bylo to docela těžké se zase dokopat a vyběhnout. Vyběhla jsem v sobotu brzy ráno a běželo se mi špatně- potvrzuje se mi o kondici, že co během měsíce získáš,během týdne ztratíš ☹ Každopádně dnes mě bolí stehna jako čert,ale na vedro se už nemohu vymlouvat, na dovču taky, takže prostě musím zase makat! A co se týče jídleníčku, tak víkend jsem prasila - byla jsem u rodičů, takže podstrojování a jsem rozežraná z té dovči 😀 Tfuj ! 😝
@crawler tak to budu úplně v háji - měla jsem takovou radost, že jsem uběhla 4,5 km bez zastávky a pak jsem odpadla.
Navíc se mi potvrdilo, že jsem opravdu nebyla doléčená - v pátek jsem skončila opět u doktora, takže už mám výpadek skoro 14 dní 😅 S váhou to zatím nic nedělá, ale obávám se spíš o ty centimetry......
Ahojky holky tak čtu a čtu. No mám to jako vy.
Teď jsem vykolejila asi na 2 měsíce možná déle. Jednou jsem jedla normálně, pak jsem zase prasila a pořád takhle dokola.
Začátek je pro mě vždy lehký, ale vydržet? To už je něco jiného. navíc sama o sobě vím že jsem na jídle závislá a je to těžké. Jako bych abstinovala když nejím normálně jak jsem zvyklá jíst. Hodně s tím bojuji.
Moc vám všem držím palečky. Sama vím jak je to těžké ☹
Teď teda to pozitivní : držím stravu 5 den a cvičila jsem za těch 5 dní 2x a teď jen doufám že budu mít silnou vůli abych nepolevila 😒
Tak mamky,na zitra jsem si pripravila krabicky,tak snad mi to nadseni zas vydrzi😀 SN:kokos.buchta podle BT,SV:bily jogurt,chia,ovoce.OB:2 kur.spalicky,brambor,SV:2knackenbroty,zerve,paprika.VE:dusene file,mrkvove hranolky(dusene)myslite ze je to ok?
Mimochodem - v rámci léčení mám na týden zatrhnuté mléčné výrobky. Já se zblázním!!!! Moje jogurty, kefír, tvaroh...............
holky, když odpoledne zjistíte, že jste to kaloricky podcenily, je lepší to dojíst i za cenu toho,že večeře bude nejvydatnější jídlo dne nebo jíst normálně dál ale s tím, že ten den budu mít příjem třeba jen 1400kcal (bazál mám 1600kcal)?
@kristynahn u mě záleží na tom co jsem před večeří dělala. Pokud jsem před tím cvičila tak si dám i větší jídlo. I Havlíček v jednom dílu Jste to co jíte říkal, že po cvičení se klidně "naprat". Tělo to prostě potřebuje. Bylo to nedávno v TV v nějakém opakování. Týkalo se to řidiče kamionů, který po cvičení a večeři šel pak spát.
Jinak pokud to jde tak se snažím aby ta večeře moc větší jak oběd nebyla. Ale je fakt, že chodím většinou hodně pozdě spát.
@zuhur já právě cvičím většinou ráno nebo dopoledne, tak právě nevím, nacpat na večer není ideální, ale zase nevím jak moc velký průser je tak malý příjem, aby to nedělalo potom problémy při udržování váhy
@martina468 Děkuju🙂 Povedlo se mi zhubnout docela snadno, jen jsem začala jíst zdravěji a hlavně pravidelně, samozřejmě jsem omezila sladký a prakticky úplně vynechala smažený jídla, ale ty jsem nikdy moc nejedla, takže to mi nevadilo. Počítala jsem si teda kj a hlídala příjem bílkovin, sacharidů a tuků, ale jedla jsem docela hodně a skoro všechno. Akorát že mám hrozný sklony k přejídání a neumím se s tím srovnat, takže už mi jde váha zase nahoru☹ Ještě v červenci jsem měla 74 kg, ale teď to kazím a mám těch 80 kg.. Pěkně mě to štve, už zas nemám chuť se hezky oblíct, necítím se dobře.. Ale inspirovala jsi mě, už mám taky na zítřek připravený krabičky🙂 Můžu se zeptat, co znamená v tvém jídelníčku na snídani ta kokosová buchta podle BT?
@mandarinkka me bohuzel ta zmena nepomohla ale asi to bylo kojenim,ted cekam na ms,tak trochu doufam,ze uz snad schodim :-/ BT-Brichac Tom 🙂,mam dve knihy jeho,jsou tam super,rychle,chutne recepty,ted vysel treti dil a urco pujdu do nej
@zuhur jakto? Copak ti je? Nějak sem to v zavalu příspěvku přehlédla.
@mrkvicka88 měla jsem obrovský absces na mandli. Nemohla jsem ani polknout - bolelo mě to příšerně až v uchu. Doktorka mi hrozila, že mi to budou muset na ORL rozříznout (ježíš jenom ta představa a je mi špatně....). Ale po antibiotikách to polevilo brzo. Nicméně v pátek to začalo nanovo. Byla jsem u jiného doktora a řekl mi, že při zánětu v krku se nesmí žádné mléčné výrobky, protože se to může znovu rozjet. No a já jsem samozřejmě celou dobu jedla jogurt a pila kefír ve velkým............ takže dokud to nedoléčím, mám úplný zákaz (přiznávám, že dnes jsem zhřešila a vzala si kus eidamu, ale bylo to silnější než já 😅) Bohužel teda zatím nic moc. A to jdu zítra na pohovor a zvládnout to prostě musím, protože práci fakt potřebuju.
@mandarinkka a kdyz se prejidas, jak pises, tak mas prehled o tom slozeni? Jak jsi hlidala driv bilkoviny, sach a tuky. Nebo proste jak mas chut, tak si das? Pac ja kdyz si to nehlidam, tak se priznam, ze mam vylozene chute na tucnejsi veci, nekdy i sladky ve forme buchty. Buchty mam hrozne rada.
@martina468 k večeři bych přidala sacharidy,abys neměla brzy hlad,ale jinak parádní 😉
@kristynahn já bych vždy zvolila volbu najíst se spíš víc...určitě po tom hned nepřibereš a když se jí nedostatečně, tak si zpomaluješ metabolismus...
@zuhur uff, to je hrozný s tou nemocí, tak přeji ať jsi brzy fit!!! a chutná ti sojové mléko? My kupujeme sušené, rozmícháš ve vodě a máš mléko a následně třeba pudink. Jogurty se prodávají také už všude, tak zkus nahradit třeba aspoň takto...mě by mléčné výrobky také hodně chyběly - mám je ráda a jsou pevnou součástí jídeláků...
Ahojky tak já jsem poprvé vyběhla s dcerou ona na bruslích a já běh. Konečně se mi běželo dobře a udýchala jsem to v pohodě. Asi ten kruhovej tréning zlepšil moji fyzičku. Protože ještě před měsícem jsem neuběhla nic nemohla jsem to udýchat. Ale teď to jde tak mám velkou radost. Můůžu běhat🙂
@crawler myslis ze 100g brambor k veceri by bylo ok?
@linetka super,gratuluji moc!
@martina468 k večeři BEZ pohybu by mi to stačilo - k obědu mívám brambor 2* tolik

Ahoj holky,tak si jdu zas postezovat😀furt si stezuju.jak.nehubnu...a ted si.jdu postezovat sama na sebe,jak jsem hrozna😀poslednich par dni nejsem schopna dodrzovat jidelnicek,tlaskam,a navic me honi mlsna k veceru..😈nemuzu se nejak dokopat zpet😈jestli to pujde dal takhle,tak jsem za chvilku jeste vetsi slonice...😈😀