Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@martina468 díky za recept, ráda vyzkouším 😵
@mcellinka díky za optání -noha ok,ale čas není - teď chodím běhat strašně málo, štve mě to,ale jsem hrozně pracovně vytížená + dělám autoškolu,denně vařím a 2 děti na hrbu...ach jo ...☹
@crawler tak to mi je líto ☹ . Úplně tě chápu. Tak doufám že po autoškole budeš mít více času a zase se do toho dostaneš 😉
A držím palce. Ať ti to ježdění jde
@martina468 super recept děkujeme. Také vyzkouším 🙂
Ahojky holky mohu se k vám přidat? Nečetla jsem všechno co je tu napsano ale potrebovala bych poradit snad jste některá zkušená. Jedu už týden podle BT. Jim 6-7 porcí po dvou hodinách a dodržuji i to množství co doporučuje. Vím každý jsme jiný ale já před tím jedla špatně a málo. Celou dobu bylo vše ok byla jsem nasycena a měla jsem co dělat dostat do sebe další jídlo. Poslední dva dny mám ale po každém jidle snad už po půl hodině pocit hladu. A to jsem najezena a porcesi neubírám. Holky nevíte čím to je? Bojim se že dělám něco blbě potřebuji si už najít nějaký životní styl co mi vydrží a zhubnu. Hrozně se bojim že třeba nezhubnu a budu zklamaná. Snad nehladovim☹ celou dobu dobry hlad jsem neměla a poslední dva dny hrůza ☹
@kecalka2 podle me jsou ty porce male, tu knizu mam a jestli podle takovych porci jedl 100 kilovy chlap a jeste u toho sportoval, tak zhubl jednoduse. Podle me to je fakt hladove. Krajicek chleba s tvarohem na svacinu.... aspon dva si dam. Navic si myslim, ze jede taky podle obecnych rad a na kalorickych tabulkach si dane jidlo zkontroluje, jestli ma od vsech zivin akorat, aby to bylo vyrovnane a lidi jsou pak blazeni, ze to je zazracna kucharka....bilou mouku vymenil za ovesne vlocky nebo zitnou nebo pohanovou a tak 🙂 Je to komercni vec. Neublizi, pac on ti to uz spocital v tabulkach, ale klidne si takto muzes udelat sva jidla. A ty porce jsou pro prumerneho cloveka male -to jsou porce tak pro 50 kilovou zenu, drobnou, ktera nema zadny vetsi vydej jako treba cviceni.
@kecalka2 Já jsem se taky hrozně stresovala, už bych to nedělala. Ze začátku jsem jedla všechno a méně a cvičila jsem denně tu půlhodinku. Pak se mi ten jídelníček upravoval lehce. Více zeleniny,když jsem měla hlad mezi jídly další den jsem přidala sacharidy. Hodně pít. A fakt se netrápit. A hřešit!!!!Občas čokoládu i něco nezdravého a v pohodě to jde.Neboj. A jsem ráda, že jsem tuhle změnu udělala, citím se dobře, dokonce se mi obnovila ovulace(tak třeba se dočkáme i druhého děťátka).Držím ti palce.
@kecalka2 to same snidane - 30 - 40 g vlocek do kase... to bych si pak musela dat dalsi snidani..., obedy - 100 g masa kureciho - otazka je v jakem stavu to vazi, jestli syrove, tak bych hned po obede umrela hladem. Davam si 100 g uz hotoveho, vazim to na taliri, ale i tak to je takova vrabci porce, no, proste pro malou drobnou zenu (mne to tak staci, jsem mala a drobna, akorat trochu tlusta 😀 ) A vecere jsou uplne malicke u nej. Takove abych si dala druhou veceri.
@ababunk Jsi skvělá!!!! ♥ Klobouk až k zemi.Já začínala taky na 75kg a teď po 6měsících mám ca 64kg, takže ještě hodně práce přede mnou 🙂
@kecalka2 ahojky,moc Tě tu vítám 😉 Jak píší holky - hlady netrpět ! To je základ. Zkus kalorické tabulky- a jdi pomalých krůčkách - já dříve jedla opravdu málo a ještě k tomu špatně a tělo ukládalo,co mohlo až z toho hladovění jsem přibrala na 75kg (160cm). Takže radím - zkus si zatím hlídat porce tak,abys jedla opravdu pravidelně a neměla hlad-nauč si tělo tak, aby bylo zvyklé na pravidelnost-to může být první krok,na kterém pak budeš stavět dál - tzn. hlídat si pak už složení a poměr makroživin,ale tím se aktuálně nemusíš hned trápit,ale přidej na množství ať ti nekručí v břiše a napiš nám konkrétně,co baštíš, zda cvičíš a kolik chceš zhubnout atd. 🙂
@ababunk WOW super! jak si to udělala? Já mám 158 a 55kg a takový břicho fakt nemám! závidím
@mrkvicka88 to je ta moje láska k Jill Michaels♥
Holky a z jiného soudku. Byla jsem na ko na gyndě. Měla jsem PCO a jaké bylo mé překvapení, že opět probíhá ovulace, vám ani nemusím psát. Uvažujeme ještě o jednom dítku, tak by to bylo super, kdybych do sebe nemusela valit hormony a injekce. Takže, když se hubne, a zhubne, je to fajn i pro tělo a zdravíčko.
Ahoj holky, muzu se taky pridat? 🙂 Potrebuju se zase dostat do rezimu, ted jsme to od narozeni druheho trochu flakala 🙂
@ababunk ja taky cvicila Jill a teď Shauna T. A stejně... mam furt prevys. Ale je to spíš kůže nez tuk.
Ahojky holky děkuji za rady 🙂 Jinak snažím se cvičit alespon 3x do týdne Jill.Jinak dnešní jídelníček: snídaně:Jogurt s ovesnými vločkami,banán
svačina:1 plátek lisovaného chleba se sýrem namazaný cotage,jablko
oběd:kuřecí prsa s vařeným bramborem,zeleninový salát
svačina:lisovaný chleba namazaný tenkou vrstvou másla,šunka,zelenina
svačina:lisovaný chleba s máslem,šunkou,zelenina
večeře:míchaná vajíčka asi budou 🙂 jinak dneska mi to přijde lepší nemám už tak často hlad začínám ho mít až tak skoro po těch dvou hodinkách co mi má začínat jídlo.Uvítám vaše rady 🙂
@mrkvicka88 tak převis mám taky když se předkloním...a docela dost

Ahojky tak dnes mam jidelnicek takovy:SN:obraceny jable ny kolac podle BT(moc dobrý),SV:bily jogurt,banan,nektarinka.OB:file zapecene se zeleninou,brambor,SV;sunka,syr,grahamuv platek.VE:hrachova kase,vejce