Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@kecalka2 začala jsem takhle jíst v dubnu a od té doby mám 11kg dole (začala jsem na 75,4kg). A jedla jsem takhle i před dětma...Teď jen hubnu kila nabraná ve 2těhotenstvích a chci pak přejít na udržovací režim- cíl mám cca 55kg ...Nespěchám - chci být hlavně spokojená😉Ideální je hubnout cca 0,5kg týdně-a klidně i míň- aspoň tělo není ve stresu😉
@crawler Tak to jsi skvělá🙂já měla po porodu váhu 87kg která nešla dolů.Hubnu už rok ale bylo to většinou tím že po pátý jsem nejedla a cvičila jsem.To nejezení ale nejde vydržet dlouhodobě max.na udržení to ještě jde ale tělo si zvyklo a já prostě hubnout přestala a asi si bralo zásoby.V říjnu lonského roku jsem zhubla 7kg pak dlouho nic a pak až v lednu 5kg že jsem přitvrdila ve sportu a ted se to ani nehne .Zatím se nevážím ani neměřím .Držím pravidelnou stravu skoro 14dní a nechci být zlamaná.Ted mám asi 75kg a příští léto si přejí 65kg .Před těhotenstvím jsem vážila 67až 68kg.Chci mít ale rezervu na další těhotenství a pokud mi to bude vyhovovat pořád tak chci jíst takhle i v těhotenství.
@kecalka2 tak to je krásný cíl a určitě zcela reálný - s chutí do toho a půl je hotovo 😉 Základ je nehladovět a ne -nehlídám - resp.zapisuju si sem tam-třeba 1* týdně - jím totiž stále podobná složení i množství - takže jsem si to párkrát zvážila a pak už jsem věděla, jak vypadá má porce jogurtu s musli nebo brambory s masem atpod. 😉
Jen nevim, jak tuto diskuzi znovu na mobilu najit, abych nemusela znovu přes odkaz...
@dokument právě že chodím spát dost pozdě a myslela jsem že mi to pomůže k hubnutí. Teď jím klidně i v deset když nocuju. Jinak jsem se vážila a zatím žádný velký úbytek nemám za 14dni.zhubla jsem asi 0,5kg.snad budu hubnout dál jak jsem špatně jedla a hladověla tak se mi váha vždycky zastavila na dlouho
Ahoj holky,tak jsem zde zpet po nemoci...tak snad uz to bude ok.Jinak blizi se MS..uz se nebudu moc na nic vymlouvat 😀
@kecalka2 tak to delas dobre 🙂 od 17 bys opravdu hladovela 🙂 To je nahodou pekne, ten ubytek. Hlavne, ze to nejde nahoru - aspon tak to beru ja u sebe 😀 Mozna je to prave tim hladovenim, v klidu se vic najez. Zalezi co si vyberes za jidla. Ja to ted nepocitam, ale kdyz nezapomenu na bilkoviny a vlakninu (snazim se, syr, lusteniny, trochu masa, jak kdy, nebo kefir, bily, ten miluju, to si dam hrnek a hned to vyznamne stoupne), tak opravdu nepribiram a i to jde malinko dolu 🙂
@kecalka2 do ty snídaně bych taky přidala. To je fakt základ. Jak se najíš málo, tak pak během dne neodoláš. Mě hodně pomohla k snídani ovesná kaše ( 40 g vloček, mliko 2,5 dl, banán celý, lžička Chia mleté, 10 g Kustovnice) a 0,5 l čaje Pu Erh. Pak sváča 150 ml jogurt bílý, 50 g marmeláda domácí, oběd brambory 150 g, maso, zelenina neomezeně, sváča 0,5 l karo s mlíkem, večeře žitný chleba, žerve, Šunka, sýr plátek, zelenina neomezeně. A když me honí chutě tak občas kakao a nebo velký čaj. Ale nevím jak jsi velká a kolik máš bazál. To víno bych vypustila. S alkoholem nezhubneš😉
Včera jsem večer cvičila, dneska mě všechno bolí 😀 a zas mám plný nos - už mě ty bacily fakt nebaví! Jo taky jsem si konečně koupila Činky ve výprodeji za 99,- kus🙂. Kilovky rýže už se mi sypali🙂
Abak - kde stahuješ cvičení? Já si to klidně někde koupím, ale nemůžu nic najít.
Holky co šijete nemáte náhodou ve zbytkách tak 30 cm zbytek černýho šusťáku? Potrebuju na záplatu holce na gatě. Ráda koupím.
Ahoj holky,tak zitra:SN:ovesna kase s kakaem,SV:koktejl z bananu a boruvek,OB:bramborak na plechu,SV:knackenbrot,lucina,VE:vecerni pecivo,krabi salat
@broskvicka6791 normálně na uloz.to a nebo manžel hledá...... 😀
@broskvicka6791 taky myslím, že přidat na snídani a pak mě nehoní chutě..mám vysledováno
@crawler Já mám přesně ten problém se sladkým, neustále mě honí chutě, ale když slyším, že je naděje, že když to pár týdnů vydržím, tak se toho zbavím, tak to snad dám🙂 Popravdě posledních pár týdnů nemyslím na nic jinýho než na jídlo - od rána na to, co budu jíst, abych splnila jídelníček podle KT a od oběda mě užírají chutě, odpoledne to většinou nevydržím a do večera se cpu.. No a pak samozřejmě přijdou výčitky a děs nad tím, kolik zas přiberu a jak zase budu a nebudu jíst... Momentálně si neumím představit jaký to je, když člověk neustále neřeší jídlo nebo hubnutí a má i jiný myšlenky.. Doufám, že to těch pár týdnů vydržím a tyhle stavy mě přejdou🙂 díky za tip🙂
Dneska jsem byla hodná - manžel naznal, že si zasloužím běhat v něčem teplejším, když už přišlo chladnější počasí a dostala jsem nové kalhoty a triko 😀
Díky tomu jsem dnes po třech týdnech znovu vyběhla a musím říct, že jsem mile překvapila sama sebe. Sice jsem uběhla trošku kratší trasu, ale těch mých 30 minut v kuse jsem běžet zvládla - takže orientačně něco slabě přes 4km (nefunguje mi Endomondo resp. můj mobil má nějakou "pošahanou" GPS).
Jídlo je poslední dobou trošku tragédie, protože moje rodina mě zásobuje čerstvým jablečným moštem.............. ani jsem netušila kolik má ta mrcha kalorií.
@mandarinkka a jíš dost? To vypadá, že máš asi i dost hlad ne?
Ale taky jsem to měla podobně, ale spíš ve smyslu: kde je chyba, že nehubnu??? Moc jídla? Málo jídla? Špatný jídlo? Který jídlo? A pořád dokola... Jako blázen🙂
@zuhur mošt, mňaaaaam. To bych se nalejvala od rána do večera🙂. Hodně kalorií, ale taky hodně vitamínů a ještě víc vlákniny. Tak buď v klidu, to "vyka**s"😉
@broskvicka6791 Myslím, že jím dost, když jím správně, tak držím jídelníček mezi 8000 a 8500 kj, když to pár dní dodržím ,tak vždycky něco zhubnu, ale pak to zas pokazím a pár dní jím příšerně a jsem zpátky na začátku... Takže kvůli hladu se určitě necpu, bude to spíš tak ze zvyku, už to takhle praktikuju od puberty, akorát tenkrát jsem to přejídání opravdu střídala s hladověním... Je těžký to po těch letech změnit☹
@broskvicka6791 to je právě ten problém - na mě to tak vůbec nepůsobí. Manželovi stačí dvě skleničky a do hodiny nestíhá dobíhat a já..........nic.
Ale stejně si ho dám 😀
@mandarinkka neboj nic, to dáš. Věř si! Přemýšlím, čím oblbnout chuˇtový buňky a mozek??? Co lžička medu cumlat a vychutnávat, když je nejhůř? Nebo datle sušený jsou hodně sladký a jeden kus nic nepodělá...
Mě právě přijde že když mám něco zakázaného jako třeba sladký mám chuť o to větší 🙂 na sladkosti jsem byla vždycky nekupujem ho domů prcek je ještě malej a bojím se až bude větší 😀 ale jakmile mame doma nakoupeno je to pro mě zle. Už se těším až se ty oplatky sežerou a budu mít klid😀 jinak když jsem nedrzela stravu vydržela jsem bez sladkého i týden ale asi funguje mozek že něco se nemá a mozek to chce🙂
Ahoj, dneska hrachová kaše s rýží natural a s fazolkami na česneku, překvapilo mě, jak to bylo jedlý, akorát že většinu fazolek mi snědl mladší (17m). Zbytek hrochový kaše mám na zítra na chleba a rýži na snídani nebo spíš na druhou snídani (k první bude miso polévka).
Holky mám blbou otázku. Mohla bych zitra k obědu uzený? Asi ne co je tam hodně soli a tak. Už nevím co vařit pro sebe, pro dítě a chlapa😀
@broskvicka6791 Děkuju za podporu🙂 Já jsem to i takhle zkoušela, dát si něco sladkýho,a le zdravýho, nebo i nezdravýho ale v malým množství, akorát že když si dám kousek, tak mi to nestačí a sním toho vždycky moc... Spíš se mi pár dní v kuse dařilo, že jsem si nedala fakt nic, to je skoro jednodušší vydržet🙂 Sladkosti už doma žádný nemáme, jen cukr na slazení čaje, jinak vůbec nic, ale kolikrát mě až překvapí,co z toho cukru umím vymyslet za dobroty😀 U mě je to asi už fakt závislost, jak psala @crawler, budu muset pár týdnů abstinovat a pak snad budu konečně pánem svýho jídelníčku já a ne cukr🙂

@crawler Moc děkuji za tip zítra to vyzkouším🙂chia semínka mi přijdou ve čtvrtek tak se moc těším 🙂 ty držíš tohle stravování dlouhodobě?Zhubla jsi tím?hledám opravdu něco po čem budu hubnout a můžu držet celoživotně.Zatím mi tohle stravování vyhovuje ale potřebuji vidět taky výsledky.Vždycky to mám tak že když nejsou po dvou měsících tak to vzdávám :(